Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
SweetCherryPie wrote:Sigma, trzymaj się! Trzymamy kciuki z Kosmą. Swoją drogą ciekawostka - śniłaś mi się ok 3-4 msc temu, że pierwsza urodzisz. Zaraz po Tobie byłam ja.
-
lila1983 wrote:Witam. To na kiedy masz termin??
(...)
Masz już wybrany szpital w którym będziesz rodzić?
Termin mam rozstrzelony, od 10-20.09. Takżekońcówka sierpnia małoprawdopodobna. Będę rodziła na Ujastku w Krakowie, z tego szpitala mam położną środowiskową też.
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
la_lenka wrote:A nie bierzecie pod uwagę żadnej innej firmy? Dlaczego?
nie wiem la lenka jakoś tak na poczatku wpadła mi w oko ta angel care, czytałam też o niej opinie i byłam zdecydowana, ale jeśli na początku września będzie problem z kupnem tej firmy to chyba zastanowimy się też nad inną firmą -
moje monitory pryszły dzisiaj , ja zamówiłam monitory jedyne kóre mają rekomendacje i są uzywane w każdym szpitalu , jakos ten angelcare do mnie nie przemówił , ja wybrsałam babysense 5 i jestem super zadowolona , były juz próby działania i jes super polecam
-
nick nieaktualnyunder_the_snow wrote:Termin mam rozstrzelony, od 10-20.09. Takżekońcówka sierpnia małoprawdopodobna. Będę rodziła na Ujastku w Krakowie, z tego szpitala mam położną środowiskową też.
Widzę że znowu akcja się szykowala z udziałem cukrzycowej gwiazdy...
Co z Sigmą czy ktoś do niej pisał?
Koleżanka dopiero pojechała z malym i doszłam do wniosku że się boję takich maluchów mimo że grzeczny jest hehe ale ona to samo miała, mówi że wprawy nabiore, kolejne odwiedziny jak będę pojedyncza hehe -
Dobra, wróciłam od prowadzącego.
Szyjka z prawie 4cm skróciła się do niecałych 2cm, do tego rozwarcie na opuszek palca. Gin mówi, że wsio ok, bo taki stan szyjki u wieloródki na tym etapie ciąży jest normalny, tyle że mam dociągnąć do końca 36go tygodnia. Powiedziałam mu, że się trochę sram na myśl o porodzie, a on na to, że skoro już urodziłam 4kg dziecko, to "szlaki przetarte"6.08 idę do niego na te wszystkie badania potrzebne do porodu (gbs itd), a koło 20.08 (skończony 36 tydzień) mam przyjść na usg, żeby zobaczyć jak młoda prezentuje się wagowo i wtedy zobaczymy co dalej, czy nie wygonić jej wcześniej.
Do tego mam jak najwięcej się oszczędzać (dobre dobre, jutro odsyłamy młodego na działkę do dziadków, żeby mieć te kilka dni na ogarnięcie chaty, odmalowanie ścian, skręcenie łóżeczka itd), jak po wysiłku złapią skurcze to no-spa i plackiem na kanapę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:42
Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
Angelaa wrote:moje monitory pryszły dzisiaj , ja zamówiłam monitory jedyne kóre mają rekomendacje i są uzywane w każdym szpitalu , jakos ten angelcare do mnie nie przemówił , ja wybrsałam babysense 5 i jestem super zadowolona , były juz próby działania i jes super polecam
-
Staraczka, Sigma w ostatnim sms napisala mi ze sama sie odezwie. Odpisalam jej, ze czekamy na info. Nie bede jej atakowac smsami, zeby jej nie stresowac bardziej. Wiec czekam caly czas z telefonem w reku i jak tylko bede cos wiedziec to dam znac. No chyba, ze ona to zrobi.
Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
Padłam.
Plany i oczekiwania vs. Życie:
https://www.facebook.com/StoryofThisAndersonLife/videos/vb.675881462529347/818621491588676/?type=2&theater
Czyli o tym, jak sobie wyobrażamy wychowywanie dziecka, a jak potem jest naprawdę, gdy dopada nas Rzeczywistośćagatka196 lubi tę wiadomość
-
marlenak_me wrote:Under jesteś z Krk? ja też będę rodzić na Ujastku tyle,że mieszkam jakies 35 min drogi od szpitala /bez kokrów/ i mam nadzieję, że dojeade, bo w miejscowym szpitalu w Chrzanowie nie chcę rodzic
Tak jestem z Krakowatez mieszkam kawalek od ujastka, ale wlasciwie szpital Zeromskiego, ktory tez rozwazalam, tez jest w podobnej odleglosci. Ujastek mnie przekonal tym, ze szybko wypisuja (a ja mam szpitalofobie jakas) no i opinie kolezanek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:04
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
kasig wrote:no właśnie dziewczyny co do monitora oddechu, ja chcialam kupić i kupię, bo będę czuła się po prostu bezpieczniej, ale ostatnio nigdzie nie można go dostać, był na gemini, już nie ma, na allegro nie ma, w sklepach internetowych niedostepny i w sumie jestem w kropce, nie wiem czy to jakaś przerwa wakacyjna czy co. Może któraś ma jakiegoś upatrzonego sprzedawcę.
Chodzi mi o Angel care bo wolałabym ten z matami a nie ten przypinany do pieluszki
Ja pisałam o Angelcare nie mogłam go prawie nigdzie znaleźć i dowiedziałam się od dystrybutora, że zmieniły się jakieś przepisy i nie może go na razie sprowadzić (cały czas czekają na decyzję z urzędu i nie mogą się doczekać). Prawdopodobnie monitory będą dostępne dopiero ok września/października (jeśli wszystko już dalej pójdzie zgodnie z planem).
Ze dwa tygodnie temu monitory były jeszcze w sklepie http://www.losmedicos.pl/ - tam kupowałam.
Ja wybrałam Angelcare, bo ma bardzo dobre opinie i wśród znajomych, którzy go używali, wszyscy byli z niego zadowoleni. Poza tym chciałam połączenie monitora i niani.
Edit: Angelaa jeśli często zdażały się fałszywe alarmy, to prawdopodobnie była źle ustawiona czułość. Albo alarmy były prawdziwe, tylko sam alarm budził malucha i zaczynał normalnie oddychać jeszcze zanim ktoś do niego podszedł - stąd wrażenie fałszywego alarmu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:57
-
byli z niego zadowoleni. Poza tym chciałam połączenie monitora i niani.
Edit: Angelaa jeśli często zdażały się fałszywe alarmy, to prawdopodobnie była źle ustawiona czułość. Albo alarmy były prawdziwe, tylko sam alarm budził malucha i zaczynał normalnie oddychać jeszcze zanim ktoś do niego podszedł - stąd wrażenie fałszywego alarmu.[/QUOTE]
wiem ze z 6 takich fałszywych alarmów miała , co do ustawienia to nie wiem bo nie miałam styczn,ści z tym monitorem więc nie chcce się wypowiadać , mi akurat ordynator w szpitalu jak leżałam na podtrzymaniu powiedział ze jak cchem monitor to tylko babysense , i sie na niego zdecydowałam ,