X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Sigma, trzymaj się! Trzymamy kciuki z Kosmą. Swoją drogą ciekawostka - śniłaś mi się ok 3-4 msc temu, że pierwsza urodzisz. Zaraz po Tobie byłam ja.
    Mi też się jakiś czas temu śniło, że Sigma urodziła (z tym, że bliźniaki) :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dzięki gusiak, tak sobie właśnie pomyślałam, bo wszędzie było ich pełno, a teraz nagle nigdzie ich nie ma. No cóż to poczekam do września w takim razie
    A nie bierzecie pod uwagę żadnej innej firmy? Dlaczego?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Witam. To na kiedy masz termin??
    (...)
    Masz już wybrany szpital w którym będziesz rodzić?

Termin mam rozstrzelony, od 10-20.09. Takżekońcówka sierpnia małoprawdopodobna. Będę rodziła na Ujastku w Krakowie, z tego szpitala mam położną środowiskową też.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• kasig Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A nie bierzecie pod uwagę żadnej innej firmy? Dlaczego?

nie wiem la lenka jakoś tak na poczatku wpadła mi w oko ta angel care, czytałam też o niej opinie i byłam zdecydowana, ale jeśli na początku września będzie problem z kupnem tej firmy to chyba zastanowimy się też nad inną firmą

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje monitory pryszły dzisiaj , ja zamówiłam monitory jedyne kóre mają rekomendacje i są uzywane w każdym szpitalu , jakos ten angelcare do mnie nie przemówił , ja wybrsałam babysense 5 i jestem super zadowolona , były juz próby działania i jes super polecam

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Termin mam rozstrzelony, od 10-20.09. Takżekońcówka sierpnia małoprawdopodobna. Będę rodziła na Ujastku w Krakowie, z tego szpitala mam położną środowiskową też.
    U mnie podobnie 07-18 jednak na końcówkę sierpnia liczę

Widzę że znowu akcja się szykowala z udziałem cukrzycowej gwiazdy...

Co z Sigmą czy ktoś do niej pisał?

Koleżanka dopiero pojechała z malym i doszłam do wniosku że się boję takich maluchów mimo że grzeczny jest hehe ale ona to samo miała, mówi że wprawy nabiore, kolejne odwiedziny jak będę pojedyncza hehe

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jesteś z Krk? ja też będę rodzić na Ujastku tyle,że mieszkam jakies 35 min drogi od szpitala /bez kokrów/ i mam nadzieję, że dojeade, bo w miejscowym szpitalu w Chrzanowie nie chcę rodzic

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, wróciłam od prowadzącego.
    Szyjka z prawie 4cm skróciła się do niecałych 2cm, do tego rozwarcie na opuszek palca. Gin mówi, że wsio ok, bo taki stan szyjki u wieloródki na tym etapie ciąży jest normalny, tyle że mam dociągnąć do końca 36go tygodnia. Powiedziałam mu, że się trochę sram na myśl o porodzie, a on na to, że skoro już urodziłam 4kg dziecko, to "szlaki przetarte" :D 6.08 idę do niego na te wszystkie badania potrzebne do porodu (gbs itd), a koło 20.08 (skończony 36 tydzień) mam przyjść na usg, żeby zobaczyć jak młoda prezentuje się wagowo i wtedy zobaczymy co dalej, czy nie wygonić jej wcześniej.
    Do tego mam jak najwięcej się oszczędzać (dobre dobre, jutro odsyłamy młodego na działkę do dziadków, żeby mieć te kilka dni na ogarnięcie chaty, odmalowanie ścian, skręcenie łóżeczka itd), jak po wysiłku złapią skurcze to no-spa i plackiem na kanapę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:42

Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    moje monitory pryszły dzisiaj , ja zamówiłam monitory jedyne kóre mają rekomendacje i są uzywane w każdym szpitalu , jakos ten angelcare do mnie nie przemówił , ja wybrsałam babysense 5 i jestem super zadowolona , były juz próby działania i jes super polecam
    Ja właśnie tez o tym Babysense myślałam i się zastanawiam czemu wszyscy chcą Angelcare?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż zwariował.. poprosiłam aby wracając z pracy zajechał do Biedry i kupił jakieś owoce i co? kupił owoce a na dostawkę pół bagażnika produktów z tygodnia azjatyckiego ;D tychba 2 tygodnie codziennie będzie żarcie azjatyckie :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka , napewno bedziesz zadowolona z babysensa , alarm głośny jak dzidzia przez 15 sekund nie oddycha albo słabo oddycha , do tego fwie płytki dla maluszka do 4 miesiesy podacza sie jedna natomiast dla starszego podpinasz drugą ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiscie zraziłam sie do angelcare bo moja koleżanka tego uzyswała i czesto zdażały sie fałszywe alarmy , wiec ja odpuściłam ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, Sigma w ostatnim sms napisala mi ze sama sie odezwie. Odpisalam jej, ze czekamy na info. Nie bede jej atakowac smsami, zeby jej nie stresowac bardziej. Wiec czekam caly czas z telefonem w reku i jak tylko bede cos wiedziec to dam znac. No chyba, ze ona to zrobi.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm muszę w takim razie poczytać o tym monitorze babysense i to jeszcze wszystko przemyśleć

• Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D :D Padłam.

Plany i oczekiwania vs. Życie:

https://www.facebook.com/StoryofThisAndersonLife/videos/vb.675881462529347/818621491588676/?type=2&theater

Czyli o tym, jak sobie wyobrażamy wychowywanie dziecka, a jak potem jest naprawdę, gdy dopada nas Rzeczywistość :D

agatka196 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Under jesteś z Krk? ja też będę rodzić na Ujastku tyle,że mieszkam jakies 35 min drogi od szpitala /bez kokrów/ i mam nadzieję, że dojeade, bo w miejscowym szpitalu w Chrzanowie nie chcę rodzic

Tak jestem z Krakowa :) tez mieszkam kawalek od ujastka, ale wlasciwie szpital Zeromskiego, ktory tez rozwazalam, tez jest w podobnej odleglosci. Ujastek mnie przekonal tym, ze szybko wypisuja (a ja mam szpitalofobie jakas) no i opinie kolezanek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:04

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    no właśnie dziewczyny co do monitora oddechu, ja chcialam kupić i kupię, bo będę czuła się po prostu bezpieczniej, ale ostatnio nigdzie nie można go dostać, był na gemini, już nie ma, na allegro nie ma, w sklepach internetowych niedostepny i w sumie jestem w kropce, nie wiem czy to jakaś przerwa wakacyjna czy co. Może któraś ma jakiegoś upatrzonego sprzedawcę.
    Chodzi mi o Angel care bo wolałabym ten z matami a nie ten przypinany do pieluszki

Ja pisałam o Angelcare nie mogłam go prawie nigdzie znaleźć i dowiedziałam się od dystrybutora, że zmieniły się jakieś przepisy i nie może go na razie sprowadzić (cały czas czekają na decyzję z urzędu i nie mogą się doczekać). Prawdopodobnie monitory będą dostępne dopiero ok września/października (jeśli wszystko już dalej pójdzie zgodnie z planem).
    Ze dwa tygodnie temu monitory były jeszcze w sklepie http://www.losmedicos.pl/ - tam kupowałam.

Ja wybrałam Angelcare, bo ma bardzo dobre opinie i wśród znajomych, którzy go używali, wszyscy byli z niego zadowoleni. Poza tym chciałam połączenie monitora i niani.

Edit: Angelaa jeśli często zdażały się fałszywe alarmy, to prawdopodobnie była źle ustawiona czułość. Albo alarmy były prawdziwe, tylko sam alarm budził malucha i zaczynał normalnie oddychać jeszcze zanim ktoś do niego podszedł - stąd wrażenie fałszywego alarmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:57

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byli z niego zadowoleni. Poza tym chciałam połączenie monitora i niani.

Edit: Angelaa jeśli często zdażały się fałszywe alarmy, to prawdopodobnie była źle ustawiona czułość. Albo alarmy były prawdziwe, tylko sam alarm budził malucha i zaczynał normalnie oddychać jeszcze zanim ktoś do niego podszedł - stąd wrażenie fałszywego alarmu.[/QUOTE]

wiem ze z 6 takich fałszywych alarmów miała , co do ustawienia to nie wiem bo nie miałam styczn,ści z tym monitorem więc nie chcce się wypowiadać , mi akurat ordynator w szpitalu jak leżałam na podtrzymaniu powiedział ze jak cchem monitor to tylko babysense , i sie na niego zdecydowałam ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jejkuuu chodzę jak na szpilkach. Chyba się poryczę, jak będę wpisywać wrześniowego dzieciaczka:) Sigma go go:)

Ja już ryczę od kiedy otrzymałam od ciebie sms

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowałam tutaj :
    http://allegro.pl/monitor-oddechu-certyfikat-medyczny-babysense-5-i5390441408.html

km5se6ydozmkg5fc.png
‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ