SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:12

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie staram ta szyjka nie przejmowac, po prostu moze do mycia okien zagonie malza :P ja sobie zostawie mile zajecia do roboty: ukladanie ubranek rozmiaramk, glaskanie psa :P

.ona. lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kupilam torbe do szpitala a nawet 2 :P
    Reczniki,jakies gacie takie wygodniejsze no i powoli musze zaczac kompletowac reszte szczegolnie ze odstawilam leki i jak to lekarz mowi niech sie dzieje wola nieba :p
    no ale mam nadzieje ze ta wola to porod we wrzesniu ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    no moja z 3,5cm na 2,5cm się w 3 tyg skróciła, ale ponoć jest twarda i zamknięta i mam nie brać do głowy... no to nie biorę ;)
    U mnie sie wlasnie poki co nie skrocila, od 4 tyg nadal 35mm, ale zrobila sie miekka :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też coś czuje, ze jak Sigma się odezwie to będą już razem z Milankiem osobno... coś zbyt dlugo trwa to milczenie =)

Achhh... normalnie w życiu bym nie pomyślała, ze tak będę przeżywać narodziny 'forumowego' dzieciaczka ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przy krążku się wydłuzyła hehe śmieszne z 1,5 na 2 ale czy wierzyć najważniejsze że krazek trzyma :) i tak mam przeczucie ze jak ściągną kolo 36-37 to będzie rozwarcie i spłaszczenie całkowite bo mała cały czas ma tam główkę.no i mam już miękka szyjkę

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Brzmi jak by rolnik skończył pracę w polu, a tu z neta wypowiedź ginekologa

"Opis " pole usiane" potwierdza bakteriomocz i infekcję bakteryjną dróg moczowych. Samo leczenie Nystatyną nie da efektu wyleczenia tej infekcji, a dalsze namnażanie bakterii w drogach moczowych może pogorszyć stan zdrowia Pani i negatywnie wpłynąć na przebieg ciąży. Najlepszym działaniem terapeutycznym jest połączenie właściwego antybiotyku z lekiem przeciwgrzybiczym

lubię za rolnika, w pon mam wizytę u swojego ginekologa to pewnie mi coś przepisze

No to jak mam takie cudne wyniki moczu to nie chcę wiedzieć co wyjdzie na GBS, a jutro odbieram wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:41

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby jest 39mm, wiec w normie, rozwarcie na pol palca.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• AniaM Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te szyjki ja 4 cm miałam w 20 tygc ehhh

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    lubię za rolnika, w pon mam wizytę u swojego ginekologa to pewnie mi coś przepisze

No to jak mam takie cudne wyniki moczu to nie chcę wiedzieć co wyjdzie na GBS, a jutro odbieram wyniki.
    Może ze szpitala coś ' wynioslas '
    Przy takiej morfologi nie wróżę dobrych wyników z gbs chociaż się nie znam :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Może ze szpitala coś ' wynioslas '
    Przy takiej morfologi nie wróżę dobrych wyników z gbs chociaż się nie znam :)

kurczę :( faktycznie mogłam coś stamtąd ściągnąć, no to rewelacja na patyku mi się szykuje, ja rodzić to z całą gromadą widzę: cukrzyca, jakiś antybiotyk. Nie tak sobie to wyobrażałam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Milanek dzisiaj przyjdzie na świat, to trzeba będzie pępkowe opić hehe. Wstawiać picolo do schłodzenia:)

agatka196, Lady Savage, Gusiak, kasig, Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny jak Milanek dzisiaj przyjdzie na świat, to trzeba będzie pępkowe opić hehe. Wstawiać picolo do schłodzenia:)

Jescze nam Sigma ucieknie do lipcówek i co :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Czyli widze, ze z szyjka nie tylko u mnie zmiany. Troche to pocieszajace, ze u wielorodki na tym etapie to normalne. Nie znam sie na tym, szyjka najpierw sie skraca, a potem rozwiera i mieknie?
    Nie mam zielonego pojęcia, mó gin nic nie mówił o twardości szyjki. Generalnie kazał, w miarę możliwości, się oszczędzać, szyjką nie przejmować bo to normalne, jak po wysiłku albo po prostu zbyt często pojawiają się skurcze, to mam łyknąć sobie no-spę, i tyle.
    I byle do skończonego 36go tygodnia. Dał do zrozumienia, że w sumie to już pomału finisz, jeszcze nie ostatnia prosta, bo to jednak dopiero 33 tydzień, ale jednak.

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Kurde musze pisać do męża, żeby wracając z siłowni kupował... bo aktualnie u mnie w domu tak 'wysoko' procentowych trunków brak ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady na bakterie w moczu polecam urinal. Stosowałam 3x1 przez chyba 2 tygodnie i wyniki miałam piękne :) Oczywiście z polecenia lekarza, także zapytaj swojego ginekologa :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    kurczę :( faktycznie mogłam coś stamtąd ściągnąć, no to rewelacja na patyku mi się szykuje, ja rodzić to z całą gromadą widzę: cukrzyca, jakiś antybiotyk. Nie tak sobie to wyobrażałam.
    Hehe to już lepsze bliźniaki niż problemy zdrowotne.

Nancy z grubej rury radlerek 0% :D
    Piccolo dla dzieci jest hehe

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja o dziwo odebrałam wyniki moczu i morfologii i są super. Nawet hemoglobina znowu mi podskoczyła do góry mimo że nie brałam żadnego żelaza ani nic podobnego.

Kurcze jade na zakupy i mam nadzieję że po powrocie już będzie jakaś waidomośc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:55

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jescze nam Sigma ucieknie do lipcówek i co :P

Nigdzie Nam nie zniknie... mimo wszystko jesli Milan urodzi się w lipcu to Sigma od poczatku i do końca będzie dla Nas wrześniowka =)

Staraczka23, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ