Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra rada ciotki Dżuls: nie kupujcie od razy tych wszystkich gadżetow, bo po pierwsze to jest drogie, a moze sie tez okazac, ze mlode ma je wszystkie rowno w doopie, oprocz tego dajcie sie wykazac dziadkom i innym odwiedzajacym, bo skonczycie z piecioma karuzelami, trzema matami edukacyjnymi i dziesiecioma szumisiami
nie ma sily, kazdy cos zawsze przyniesie i przy odrobinie szczescia mize sie przyda, a jak pech, to tylko sie kurzy
Gusiak, la_lenka, kasig, aldonaa, trix, Misi@, skabarka, snoopy_etka lubią tę wiadomość
-
Dżuls wrote:Dobra rada ciotki Dżuls: nie kupujcie od razy tych wszystkich gadżetow, bo po pierwsze to jest drogie, a moze sie tez okazac, ze mlode ma je wszystkie rowno w doopie, oprocz tego dajcie sie wykazac dziadkom i innym odwiedzajacym, bo skonczycie z piecioma karuzelami, trzema matami edukacyjnymi i dziesiecioma szumisiami
nie ma sily, kazdy cos zawsze przyniesie i przy odrobinie szczescia mize sie przyda, a jak pech, to tylko sie kurzy
he he może i masz racje ciociu DżulsCarolline, Dżuls lubią tę wiadomość
-
my też planujemy chrzest juz na listopad, a z doświadczenie rodzinnego widze, ze dużo rzeczy sie dostaje - moja siostra miała cały pokój zawalony matami edukacyjnymi, lezaczkai itd. wiec faktycznie lepiej sie wstrzymac z zakupami.
aa jeszcze lekarka na do widzenia powiedziała,ze widzimy sie za niecały m-c chyba, że do tego czasu urodze... brrrWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 16:17
-
nick nieaktualnyCiekawe jak tam nasza Sigma się trzyma. Czy mi się wydaje czy ona miała w tamtym tygodniu przypływ energii i syndrom wicia gniazda?? Jednak coś było na rzeczy
To u mnie to jeszcze daleko bo póki co mam syndrom lenia i nic nie.robienia.
Carolline lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
I ja do Was dołączę. Jakoś mi umknął Wasz wątekA nasza Niunia też będzie wrześniówką (chociaż ja bym ją w sierpniu już wygoniła, ale chyba poczekamy do 30stych urodzin tatusia).
Mała na ostatnim USG ważyła 1780gr, martwie się czy nie za mało, ale lekarka mnie uspokaja, że wszystko jest ok.
Wyprawkę mamy w powijakach, kupiliśmy wózek (zdecydowaliśmy się na Mima Xari), większość ubranek już w szafie, dzisiaj wyprałam i wyprasowałam pieluszki tetrowe, musimy zamówić łóżeczko, ale się nie mogę zabrać
Powiedzcie mi, czy sądzicie, że monitor oddechu to zbędny wydatek, czy warto zainwestować, bo on jest na mojej liście pod znakiem zapytania.trix, agatka196, kasig, Carolline, Gusiak, adzia, Misi@, easymum, Czarna_88 lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
witaj Under!
my jeszcze karuzeli nie mamy ale w tym tygodniu pewnie uda się to załatwić, może uda się znaleść taką z rzutnikiem, który kieruje gwiazdki, misie i takie tam duperelki w sufit i na ściany, a jak takiego nie znajdziemy to i tak w taki projektor się zaopatrzymy
chrzest chcielibyśmy mieć dość szybko, może 3tyg. po porodzie, czyli jeszcze we wrześniu.
a monitora oddechu nie kupujemy bo nie czujemy takiej potrzeby
-
no właśnie dziewczyny co do monitora oddechu, ja chcialam kupić i kupię, bo będę czuła się po prostu bezpieczniej, ale ostatnio nigdzie nie można go dostać, był na gemini, już nie ma, na allegro nie ma, w sklepach internetowych niedostepny i w sumie jestem w kropce, nie wiem czy to jakaś przerwa wakacyjna czy co. Może któraś ma jakiegoś upatrzonego sprzedawcę.
Chodzi mi o Angel care bo wolałabym ten z matami a nie ten przypinany do pieluszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 16:55
-
My się właśnie cały czas zastanawiamy nad tym monitorem oddechu... niby jest to jakaś forma zabezpieczenia, ale z drugiej strony jest dziecko urodzi się w terminie, nie będzie miało żadnych problemów z oddychaniem ani nic takiego to może nie ma co popadać w paranoje...
Sama nie wiem... w każdym razie u nas póki co to temat otwarty i ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła...alutka, Carolline lubią tę wiadomość
-
Under no w końcu witamy
Ja monitora oddechu na tą chwile nie kupuje. Na pewno był by zakupem nr1 gdybym miała duży dom, a tak to sobie go daruję i kupię jeżeli okaże się potrzebny.
Poszłam z pieskami na spacer bo szanowny po godzinach siedzi i kurna tak mnie przegoniły że normalnie biec musiałam i to jeszcze w klapakach i wszem oznajmiam że kondycji zero i czuć ten ciężarunder_the_snow lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyunder_the_snow wrote:Hej dziewczyny!
I ja do Was dołączę. Jakoś mi umknął Wasz wątekA nasza Niunia też będzie wrześniówką (chociaż ja bym ją w sierpniu już wygoniła, ale chyba poczekamy do 30stych urodzin tatusia).
Mała na ostatnim USG ważyła 1780gr, martwie się czy nie za mało, ale lekarka mnie uspokaja, że wszystko jest ok.
Wyprawkę mamy w powijakach, kupiliśmy wózek (zdecydowaliśmy się na Mima Xari), większość ubranek już w szafie, dzisiaj wyprałam i wyprasowałam pieluszki tetrowe, musimy zamówić łóżeczko, ale się nie mogę zabrać
Powiedzcie mi, czy sądzicie, że monitor oddechu to zbędny wydatek, czy warto zainwestować, bo on jest na mojej liście pod znakiem zapytania.
Witam. To na kiedy masz termin??
Ja póki co.monitora nie kupuje. Wg informacji paru lekarzy itp to on jest najbardziej potrzebny przy wczesniakach, albo przy wskazaniach medycznych. Ale w razie potrzeby wyślę męża do sklepu i kupi.
Masz już wybrany szpital w którym będziesz rodzić?
Carolline lubi tę wiadomość
-
Kasiq któraś tu na forum pisała, ze coś jest z tymi monitorami oddechu angel care ... w sensie, ze chyba właśnie przez okres wakacji będą w ogóle nie dostępne czy coś takiego... nie chce mówić nic konkretnie, bo nie pamiętam... ale kojarzę, ze ich temat już się na forum pojawiał...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:00
-
Sigma, trzymaj się! Trzymamy kciuki z Kosmą. Swoją drogą ciekawostka - śniłaś mi się ok 3-4 msc temu, że pierwsza urodzisz. Zaraz po Tobie byłam ja. Nie wiem jak się ma ta "przepowiednia" do rzeczywistości, ale od miesiąca jestem na podtrzymaniu i mam skurcze przepowiadające, które nasilają się z dnia na dzień... Oprócz tego mocno zauważalnie opadł mi brzuch. Niestety nie mogę się oszczędzać - jeżdżę co tydzień na zlecenia ślubne foto i video i boję się, że zacznę rodzić. Goście weselni wybałuszają oczy i klepią po ramieniu - "ale ja pani współczuję".
Misi@, skabarka, easymum lubią tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Kasiq któraś tu na forum pisała, ze coś jest z tymi monitorami oddechu angel care ... w sensie, ze chyba właśnie przez okres wakacji będą w ogóle nie dostępne czy coś takiego... nie chce mówić nic konkretnie, bo nie pamiętam... ale kojarzę, ze ich temat już się na forum pojawiał...