Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka20 wrote:Swoją drogą, mamusie które macie synków jak je myjecie, ja się tego boję, bo słyszałam , że po jakimś czasie trzeba ściągać powoli na dół skórkę na siurku, by nic się tam nie wdało i myć. Choć ponoć niektórzy lekarze i położne mówią by tego nie robić. Czy wy tak robiłyście i od kiedy zaczęłyście tak myć? Lady nie ma co się obrażać i denerwować, tak już jest olej to co piszą i się nie tłumacz , ale też warto jak jesteś od początku tutaj udzielać się na forum, a nie uciekać do innych, bo coś jest nie po myśli. Idę ziemniaki sprawdzić i obiad robić dalej
.
Nie obraziłam się, nie tym razemale nie chcę psuć atmosfery innym. I nie uciekam, czytam Was
,chociaż od jutra kontakt się ze mną może urwać.
-
Lady, a czemu od jutra może kontakt się urwać z Tobą.? Ona no właśnie się tego boję, że nie będę umiała dobrze pielęgnować chłopca. Dziewczynkę wiem jak myć tak jak siebie. Mama powiedziała mi, że pokaże jak to trzeba ściągać, choć boję się póki co , że coś mu uszkodzę, ale myślę, że się nauczę, każda przez to przechodziła :)Mi mama nadmieniła, żeby jak najwcześniej odciągać skórkę, choć niektórzy lekarze mówią by odczekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 15:15
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie odciąga sie napletka, chyba ze sam schodzi to wtedy delikatnie przy myciu tylko tyle na ile sam schodzi. U niemowląt zwykle on jest przyklejony i do 3 roku życia sam sie odkleja. Odrywanie go czy odsuwanie jeśli sam nie odchodzi może robić jakieś tam problemy
bento, kapturnica, trix, Dżuls, snoopy_etka, alutka lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Z belli lepsze? A mówisz o takich podkladach poporodowych do majtek? Bo ja mam z belli takie duże różowe i powiem szczerze, ze wyglądają slabo i dość niepewnie
za to mam tez z canpolu i wyglądają super i na solidne.
4me lubi tę wiadomość
-
anulka20 wrote:Lady, a czemu od jutra może kontakt się urwać z Tobą.? Ona no właśnie się tego boję, że nie będę umiała dobrze pielęgnować chłopca. Dziewczynkę wiem jak myć tak jak siebie. Mama powiedziała mi, że pokaże jak to trzeba ściągać, choć boję się póki co , że coś mu uszkodzę, ale myślę, że się nauczę, każda przez to przechodziła :)Mi mama nadmieniła, żeby jak najwcześniej odciągać skórkę, choć niektórzy lekarze mówią by odczekać.
Mnie mama nie pokazala jak to robic, tylko mazdelikatnie, po troszeczku sie sciaga, nic nie uszkodzisz. Moze i sa rozne szkoly, pod skorka gromadza sie rozne syfki, krysztalki siuskow, wiec...
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnydiatomka wrote:Staraczka, niestety od samego poczatku napletek sie nie dawal sciagnac. mimo ze stosowalam sie;) czasem sie tego nie przeskoczy:)
Na pewno młody cierpi -
anulka20 wrote:Lady, a czemu od jutra może kontakt się urwać z Tobą.? Ona no właśnie się tego boję, że nie będę umiała dobrze pielęgnować chłopca. Dziewczynkę wiem jak myć tak jak siebie. Mama powiedziała mi, że pokaże jak to trzeba ściągać, choć boję się póki co , że coś mu uszkodzę, ale myślę, że się nauczę, każda przez to przechodziła :)Mi mama nadmieniła, żeby jak najwcześniej odciągać skórkę, choć niektórzy lekarze mówią by odczekać.
od jutra nie będę mieć internetu przez parę dni -
Gusiak ja tez kupiłam i mleczko do prania i płyn do płukania Lovela- MASkRA- spodziewałam się czegoś innego. Mój Rafał pojechał do tesco i kupił mi proszek Lovela bo dzidziusia nie było + płyn do płukania Lenora biały z dzidziusiem. I to teraz pięknie pachnie. Za każdym razem jak otwieram szafę to aż miło i ciuszki mięciutkie
-
agatka196 wrote:Gusiak ja tez kupiłam i mleczko do prania i płyn do płukania Lovela- MASkRA- spodziewałam się czegoś innego. Mój Rafał pojechał do tesco i kupił mi proszek Lovela bo dzidziusia nie było + płyn do płukania Lenora biały z dzidziusiem. I to teraz pięknie pachnie. Za każdym razem jak otwieram szafę to aż miło i ciuszki mięciutkie
Właśnie chyba już zeby tego nie wszystkiego nie prac kolejny raz kupie po prostu płyn do płukania i wrzucę ciuszki jeszcze raz na samo płukanie - mam nadzieje, że pomoże i wszystko będzie ładnie pachniałoagatka196 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:No właśnie taki zamówiłam w necie - płyn i po 3kg proszki do białego i kolorów. Ja tez wyprałamw Loveli, ale w proszku, no i nistety - zapachu brak. Niby dobrze, ale jednak troszkę, jakaś nutka by się przydała
Ja kupiłam lovele i przy ciuszkach było ok ale jak wyprałam ręczniki młodegoi teraz cchciałam spakować to powachalam je i się przeraziłam. Taki kwaśny zapach, że nie mogłam znieść. Teraz mam płyn dzidziusia i jest super. Loveli juz nigdy nie kupię.
Oficjalnie informuje, ze mały łobuziak w brzuszku jest zdrowyA usg, które spowodowałou mmnie ta nieszczęsna przygodę poproś tu sobie ze mnie zakpilo. Jestem taka szczęśliwa.
karolcia87, skabarka, aldonaa, Dominka92, agatka196, la_lenka, Gusiak, kasig, 4me, trix, easymum, Dżuls, Wonderland, Kucykowa, monaaa85, snoopy_etka, moka89, Luna1, Kasiarzynka, Lilla My, Blondik, Carolline lubią tę wiadomość
-
nam na szkole rodzenia położne mówią żeby od początku odsuwać delikatnie i oczyszczać także jak już nie wiem, cieszę się, że będę miała dziewczynkę bo też bym się pewnie stresowała ty siurkiem.