X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Swoją drogą, mamusie które macie synków jak je myjecie, ja się tego boję, bo słyszałam , że po jakimś czasie trzeba ściągać powoli na dół skórkę na siurku, by nic się tam nie wdało i myć. Choć ponoć niektórzy lekarze i położne mówią by tego nie robić. Czy wy tak robiłyście i od kiedy zaczęłyście tak myć? Lady nie ma co się obrażać i denerwować, tak już jest olej to co piszą i się nie tłumacz , ale też warto jak jesteś od początku tutaj udzielać się na forum, a nie uciekać do innych, bo coś jest nie po myśli. Idę ziemniaki sprawdzić i obiad robić dalej :).

Nie obraziłam się, nie tym razem :3 ale nie chcę psuć atmosfery innym. I nie uciekam, czytam Was :),chociaż od jutra kontakt się ze mną może urwać.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, spadam na echo serca i do firmy zanieść papiery - proszę mi tu tak dużo nie skrobać, bo ja czasami nie wyrabiam z tym nadrabianiem ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. Nam pediatra mówił, że dopiero po jakimś czasie można odciągać skórkę. Tak więc są dwie szkoły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:07

sRUqp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, a czemu od jutra może kontakt się urwać z Tobą.? Ona no właśnie się tego boję, że nie będę umiała dobrze pielęgnować chłopca. Dziewczynkę wiem jak myć tak jak siebie. Mama powiedziała mi, że pokaże jak to trzeba ściągać, choć boję się póki co , że coś mu uszkodzę, ale myślę, że się nauczę, każda przez to przechodziła :)Mi mama nadmieniła, żeby jak najwcześniej odciągać skórkę, choć niektórzy lekarze mówią by odczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 15:15

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie odciąga sie napletka, chyba ze sam schodzi to wtedy delikatnie przy myciu tylko tyle na ile sam schodzi. U niemowląt zwykle on jest przyklejony i do 3 roku życia sam sie odkleja. Odrywanie go czy odsuwanie jeśli sam nie odchodzi może robić jakieś tam problemy

bento, kapturnica, trix, Dżuls, snoopy_etka, alutka lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Z belli lepsze? A mówisz o takich podkladach poporodowych do majtek? Bo ja mam z belli takie duże różowe i powiem szczerze, ze wyglądają slabo i dość niepewnie ;) za to mam tez z canpolu i wyglądają super i na solidne.
    tak o tym mowie:) lepsze ze wzgledu na pokrycie, polozna tlumaczyla ze bella jest najlepiej oddychajaca, a ja kupilam baby ono i sa dosc sztuczne wiec mam nadzeje ze ta bella lepsza (cekam az przysla mi)

4me lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento nam do roku zabronili ruszac siurka, nawet jak maly mial operowana przepukline i chirurg siura ogladala tez mowila ze nie ruszac. wiadomo ze co jakis czas tam sie ruszalo jednak:) 90 % chlopcow nie ma problemu;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Lady, a czemu od jutra może kontakt się urwać z Tobą.? Ona no właśnie się tego boję, że nie będę umiała dobrze pielęgnować chłopca. Dziewczynkę wiem jak myć tak jak siebie. Mama powiedziała mi, że pokaże jak to trzeba ściągać, choć boję się póki co , że coś mu uszkodzę, ale myślę, że się nauczę, każda przez to przechodziła :)Mi mama nadmieniła, żeby jak najwcześniej odciągać skórkę, choć niektórzy lekarze mówią by odczekać.

Mnie mama nie pokazala jak to robic, tylko maz :P delikatnie, po troszeczku sie sciaga, nic nie uszkodzisz. Moze i sa rozne szkoly, pod skorka gromadza sie rozne syfki, krysztalki siuskow, wiec... ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych ubrankach ze zamiast tego misia na srednia pogoda naszykuje bluze polarowa a misia gdyby bylo bardzo jakos zimno, wgl czekam na plyn i od jutra pranko:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:08

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Staraczka, niestety od samego poczatku napletek sie nie dawal sciagnac. mimo ze stosowalam sie;) czasem sie tego nie przeskoczy:)
    Współczuję, mama to robiła jak mały w wannie był bo na sucho bolało i trochę płakał a to się sklejac lubi, może jakaś maść lub kremem neutralnym by dało radę zdjąć?
    Na pewno młody cierpi

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:

od jutra nie będę mieć internetu przez parę dni

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Sigma !! Ile to może trwać...trzymaj sie kochana :*

74disg18xt1q3yyo.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja tez kupiłam i mleczko do prania i płyn do płukania Lovela- MASkRA- spodziewałam się czegoś innego. Mój Rafał pojechał do tesco i kupił mi proszek Lovela bo dzidziusia nie było + płyn do płukania Lenora biały z dzidziusiem. I to teraz pięknie pachnie. Za każdym razem jak otwieram szafę to aż miło i ciuszki mięciutkie :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Gusiak ja tez kupiłam i mleczko do prania i płyn do płukania Lovela- MASkRA- spodziewałam się czegoś innego. Mój Rafał pojechał do tesco i kupił mi proszek Lovela bo dzidziusia nie było + płyn do płukania Lenora biały z dzidziusiem. I to teraz pięknie pachnie. Za każdym razem jak otwieram szafę to aż miło i ciuszki mięciutkie :-)

Właśnie chyba już zeby tego nie wszystkiego nie prac kolejny raz kupie po prostu płyn do płukania i wrzucę ciuszki jeszcze raz na samo płukanie - mam nadzieje, że pomoże i wszystko będzie ładnie pachniało =)

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to o czym piszecie to nie nazywa się przypadkiem " STULEJKA"?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A to o czym piszecie to nie nazywa się przypadkiem " STULEJKA"?

Agatka z tego co mi sie wydaje to dziewczyny właśnie o tym mówią, przy stulejce nie zsuwa się napletek i trzeba go nacinac.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No właśnie taki zamówiłam w necie - płyn i po 3kg proszki do białego i kolorów. Ja tez wyprałamw Loveli, ale w proszku, no i nistety - zapachu brak. Niby dobrze, ale jednak troszkę, jakaś nutka by się przydała :)

Ja kupiłam lovele i przy ciuszkach było ok ale jak wyprałam ręczniki młodegoi teraz cchciałam spakować to powachalam je i się przeraziłam. Taki kwaśny zapach, że nie mogłam znieść. Teraz mam płyn dzidziusia i jest super. Loveli juz nigdy nie kupię.

Oficjalnie informuje, ze mały łobuziak w brzuszku jest zdrowy :-) A usg, które spowodowałou mmnie ta nieszczęsna przygodę poproś tu sobie ze mnie zakpilo. Jestem taka szczęśliwa.

karolcia87, skabarka, aldonaa, Dominka92, agatka196, la_lenka, Gusiak, kasig, 4me, trix, easymum, Dżuls, Wonderland, Kucykowa, monaaa85, snoopy_etka, moka89, Luna1, Kasiarzynka, Lilla My, Blondik, Carolline lubią tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam na szkole rodzenia położne mówią żeby od początku odsuwać delikatnie i oczyszczać także jak już nie wiem, cieszę się, że będę miała dziewczynkę bo też bym się pewnie stresowała ty siurkiem.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila takie informację aż miło się czyta i człowiek taką ulgę odczuwa pomimo, że jego bezpośrednio nie dotyczy. super wiadomość!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ