X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u siostry i wlasnie zniosla mi po corci swojej 3 wory ciuchow :D (i to tych najmniejszych od 50cm do 74cm) a wieksze da mi potem zeby mi miejsca nie zajmowalo, wiec jestem przerazona ile czeka mnie prania i prasowania,ale tez ucieszona ilez tego jest :D
    Dodac do tego 2 kartony ktore kuzynka mi przywiozla i ciuszki ktore z M kupilismy ostatnio.. Bede przebierac 5 razy dziennie :D

Gusiak, skabarka, agatka196, Lady Savage lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:14

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma :( trzymam kciuki żeby na moment Ci go dziś pokazali, a był u Ciebie Pediatra? Co mówił

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika takie miłe prezenty cudownie się przyjmuje... =)
    Co tam, że bedzie full prania i prasowania... i tak radość przy przeglądaniu tego wszystkiego będzie na pewno większa =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie naszykowalam do szpitala pajacyki i na wyjscie takie kombinezonik z misia. Pod spod tez zaloze jakis pajacyk, czapeczke i zawiniemy Mele w kocyk i do samochodu :)

Dzis poprzebieralam ciuszki, najwiecej mam w roz. 62, tych 56 tez mam troche.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Czuje sie jak gruby pingwin ;), mloda swoje kosteczki wystawia mi przez skore chwilami - dziwne uczucie, dr mnie nastraszyl ta szyjka :/ i tylko marze, zeby wytrwac jeszcze ze 3 tygodnie. A potem niech sie dzieje co chce.
    Poza tym marze o pizzy, ale pewnie cukier mialabym po niej kosmiczny :( i lipa.
    Nie tak sobie wyobrazalam to wszystko.

to sie troche wyzalilam ;)
    Ależ ja Cię rozumiem! Szyjka skrócona, brzuch mnie czasem boli, więc od razu pojawiają sie schizy, że coś sie dzieje, zwłaszcza po "wrześniowym" porodzie Sigmy ;) :P Mi młoda tak wystawia kości przez brzuch, że czuję jakby mi nimi jeździła po skórze, tak boli. Człowiek odpędziłby troski jakimś porządnym żarciem, a tu kicha. Łączę się w bólu. Byle jeszcze wytrzymać te 3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 16:03

.ona., .ona. lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady , a masz do kogoś z forum nr w razie w gdyby coś się działo, przez te parę dni jak internetu nie będziesz miała?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo pamiętam że mój brat jak był mały miał przepuklinę i problem ze stulejką. I tez kazali coś tam mu naciągać w wodzie bo mniej boli.

Dominika teraz to będziesz musiała szafę 4 drzwiową kupić :-) Ja mam też tyle ciuszków że boje się , że nie zdążę wszystkiego założyć. A przechodząc obok jakiegoś sklepu, lumpka to tylko mnie korci by wejść i coś kupić.

Lila super wieści tylko szkoda że tyle nerwów i stresów miałaś zafundowanych.

Ja idę na wizytę bo mam spory kawałek. A jeszcze wyniki odebrać

Sigma trzymaj się dzielnie ! <3

lila1983 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Swoją drogą, mamusie które macie synków jak je myjecie, ja się tego boję, bo słyszałam , że po jakimś czasie trzeba ściągać powoli na dół skórkę na siurku, by nic się tam nie wdało i myć. Choć ponoć niektórzy lekarze i położne mówią by tego nie robić. Czy wy tak robiłyście i od kiedy zaczęłyście tak myć? Lady nie ma co się obrażać i denerwować, tak już jest olej to co piszą i się nie tłumacz , ale też warto jak jesteś od początku tutaj udzielać się na forum, a nie uciekać do innych, bo coś jest nie po myśli. Idę ziemniaki sprawdzić i obiad robić dalej :).
    Synkowi jeszszcze nie zszedł napletek, ma stulejkę, ale w zasadzie nic się nie dzieje, lekarze mówią, że ma czas do szóstego roku życia, i żeby na siłę przy tym nie gmerać, bo można nadszarpnąć skórę i robią sie zrosty, wtedy to juz zaczyna być "zabawa". Przy myciu trochę mu odciągam skórkę, jak mam okazję, ale jako że mąż u mnie mybje synka, to zdałam się głównie na niego w tym temacie :P On też miałz tym proble, jak byłdzieckiem i tak koło właśnie szóstego roku życia się poprawiło, więc na razie tego się trzymamy.

8pdp47e.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A to o czym piszecie to nie nazywa się przypadkiem " STULEJKA"?

może być stulejka, a może być sklejka.

Nam lekarze też nie kazali ruszać. Jak to prof powiedział, że natura zrobi swoje, jak młody będzie miał poranne wzwody ;) Niestety jedna nadgorliwa lekarka podczas wizyty odciągnęła mu na silę i zaczął się problem. Od tego momentu już trzeba było pielęgnować jak u dorosłego. Tylko jak to zrobić, jak cała skórka była porozrywana. Ból dla młodego nieziemski.
    Problem faktycznie nie jest wcale taki mało spotykany, bo dużo koleżanek przechodziło podobne sytuacje

lila - cieszę się bardzo :)

atdcwn154po83a78.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropnie sie dzis czuje. Brzuch twardy, slabo mi, w glowie sie kreci, niedobrze mi (niby chce mi sie wymiotowac niby nie) chyba wspomoge sie palcami. Mam wrazenie ze zasne na stojaco, ale nie da rady bo nie dosc ze zgaga pali to jeszcze łeb mi zaraz rozwali. Wrrrrr!! Wrak czlowieka!

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Agatka z tego co mi sie wydaje to dziewczyny właśnie o tym mówią, przy stulejce nie zsuwa się napletek i trzeba go nacinac.
    Jest też opcja ze smarowaniem skórki jakimś sterydem (zasłyszane, niewypróbowane). Nacina się już w ostateczności.

8pdp47e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Okropnie sie dzis czuje. Brzuch twardy, slabo mi, w glowie sie kreci, niedobrze mi (niby chce mi sie wymiotowac niby nie) chyba wspomoge sie palcami. Mam wrazenie ze zasne na stojaco, ale nie da rady bo nie dosc ze zgaga pali to jeszcze łeb mi zaraz rozwali. Wrrrrr!! Wrak czlowieka!
    ja mam dzis podobne samopoczucie, ciągle mi niedobrze ale wymiotować się nie chce, tak jakby mi coś siedziało na żołądku, ale nic takiego nie zjadłam. Po za tym pęka mi głowa, w ogóle jakaś taka niedorobiona dzis jestem

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Lady , a masz do kogoś z forum nr w razie w gdyby coś się działo, przez te parę dni jak internetu nie będziesz miała?

Nancy ma mój numer telefonu

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:

Mi to tylko z tego wszystkiego słabo, a w nocy okropną zgagę miałam. Ale ciśnienie mierzyłam i w normie mam. Może zmierz ciśnienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 16:12

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nancy ma mój numer telefonu

To jak chcesz to podaj mi jeszcze swój nr telefonu, jak chcesz.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje samopoczucie też dzisiaj kuleje, pewnie przez pogodę.. spałabym cały dzień ale się przetrzymuję żeby nockę przespać a nie rzucać się znowu z boku na bok jak ryba bez wody

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziś nic nie chce. Rano trochę sprzątałam, potem zjadłam obiad i teraz leżę. A powinnam się ruszyć do sklepu, bo pękła mi siatka na balkonie i muszę zamówić nową. Tyle, że to kawał drogi i strasznie mi się nie chce turlać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Mi to tylko z tego wszystkiego słabo, a w nocy okropną zgagę miałam. Ale ciśnienie mierzyłam i w normie mam. Może zmierz ciśnienie?

Cisnienie mam niskie jak zawsze. Po prostu-gorszy dzien. :(

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona witaj w klubie. Szłam teraz do gin i szła przede mną dziewczyna i 3x się obracają i patrzyła na mnie aż mi głupio było a wkrótce zapytała się mnie czy dobrze się czuje i nie potrzebuje pomocy bo blada strasznie jestem.
    Nie powiem mile to było ale też się zawstydziłam.

Zaraz wchodzę. Poślizgu nie ma :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ