X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Sigma - śliczny klusek :3

Dziewczyny - pamiętacie jak mówiłam o swoim "proroczym śnie"? Właśnie wracam od ginekologa. Mam rozwarcie i skurcze. Mały pcha się na świat. Jadę za chwilę do szpitala na obserwację i podanie sterydów. Według USG syn waży prawie 2800 więc jestem spokojna. Ja sama byłam donoszona, a ważyłam 2400.

Trzymaj się kochana i zaciskaj nogi!
    Duże rozwarcie?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet no nie wierze powodzenia :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Serio? 126 lat? ;)
    No juz od dawna nie zyje, nie poznal nawet swoich wnukow, nie mowiac o prawnukach :P Babcia niewiele mlodsza, ale zalapala sie jeszcze na moje rodzenstwo, na mnie juz nie. Ogolnie to, ze mialam w zyciu dziadkow zawdzieczam rodzicom mamy, bo roczniki tez z poczatku wieku, ale za to wyjatkowo dlugowieczne i sprawne na umysle jednostki :) juz niestety nie zyja, ale zmarli raptem pare lat temu, doczekawszy pierwszego z pieciorga prawnuczat :)

aldonaa lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCheryPie trzymaj się ! Daj koniecznie znać co w szpitalu powiedzą!

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet zaciskaj jeszcze nogi:) A jak duże rozwarcie? Ile czasu Wam dalej lekarz, że wytrzymacie? Miałaś jakieś objawy? Coś Cię bolało? Trzymam za Was kciuki, żebyś jak najdłużej była w dwupaku.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie (na szczęście!) tylko na palec póki co. Szyjka już praktycznie "nie istnieje" :D Najlepsze jest to, że mam zlecenie ślubne foto-video w sobotę i tym się martwię, ale damy radę :)

in8vzdb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:

Dziewczyny - pamiętacie jak mówiłam o swoim "proroczym śnie"? Właśnie wracam od ginekologa. Mam rozwarcie i skurcze. Mały pcha się na świat. Jadę za chwilę do szpitala na obserwację i podanie sterydów. Według USG syn waży prawie 2800 więc jestem spokojna. Ja sama byłam donoszona, a ważyłam 2400.
    NO BEZ JAJ. Czy ktos tu mial jeszcze jakies prorocze sny, np ze mna w roli glownej? Na wszelki wypadek odesle na ten termin dziecko do dziadkow, umowie sie wczesniej do fryzjera i ogarne męża. :P
    A tak na serio to trzymaj sie kochana, zaciskaj nogi, a w razie czego lekkiego porodu :*

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja... Nie no spokojnie spać przez was nie będzie można lipiec a te już rodzą a co my z krążkami mamy powiedzieć każdy liczył ze by będziemy pierwsze a tu niespodzianka

snoopy_etka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    O kurcze...CherryPie zaciskaj nogi!!! A tak z innej beczki, to byłyby jaja jeśli Twój sen by się sprawdził :D

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:

no nieeeee.... a dziś jeszcze z samego rana o Tobie myslalam i miałam napisać, ze jesli Twój sen jest prorocy to się szykuj... a tu teraz widzę, ze wcale nie ma z czego żartować...
    Kochana trzymaj się dzielnie i daj znać co powiedzą w szpitalu...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu się dzieje.. no cóż widzę, że nikt nie może czuc się bezpiecznie .. dziewczyny nadchodzi nasz czas! :)

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady śliczny prezent ... Zuzi na pewno będzie się podobał =)

W ogóle odnoszę wrażenie, ze u Was w mieszkaniu to króluje zieleń ... chyba Wasz ulubiony kolor =)

Mój ulubiony kolor :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Rozwarcie (na szczęście!) tylko na palec póki co. Szyjka już praktycznie "nie istnieje" :D Najlepsze jest to, że mam zlecenie ślubne foto-video w sobotę i tym się martwię, ale damy radę :)
    KOleżanka chodzi od jakiegoś czasu już z rozwarciem więc jak nie będzie szło dalej to jest szansa, że będzie ok.
    Trzymam kciuki!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Lol, moj tata jest starszy od Twojej babci :D za to moj dziadek ze strony taty bije wszelkie Wasze rekordy, bo rocznik 1889 :P

126 lat?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:

No nie :P Nancy w takim tempie :P wszystkie urodzą przed nami XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma,sliczny Synus <3
    Ja tez juz sie dzis spakowalam :)

Oj bedzie mi rowniez brakowac Corcivpod sercem,mimo ze coraz ciezej...:)
    Sweet-bedzie dobrze,odpoczywaj

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matenko! Strach się bać!
    Zaciskam nogi i leżę :)

SweetCherryPie - powodzenia, trzymajcie się dzielnie w dwupaku :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, generalnie u mnie przepowiadacze bolesne są od prawie 3 tyg około. Także jak nie macie jeszcze skurczybyków to luzik. Ja czułam od dawna, że to się tak skończy. Moja praca to wysiłek fizyczny i umysłowy. 14h co sobota latania na nogach, dźwigania, kucania, schylania się, a w ciągu tygodnia wyjazdowe sesje i kręcenie teledysków też często po 8-10h w pełnym słońcu. To się nie mogło inaczej potoczyć. Dbałam o siebie jak tylko mogłam, ale natury nie oszukam.

in8vzdb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet najważniejsze, że synek wagowo wychodzi juz całkiem nieźle... dostaniesz w szpitalu sterydy na płuca i mam nadzieje, że nawet jesli niedługo urodzisz to wszystko z Kosma będzie w porządku... zresztą musi być! =)

Jak powiedziałam mężowi, ze kolejna się szykuje do szpitala to się pytał co się z Nami dzieje, ze juz druga kierunek szpital...
    Także dziewczyny trzymać się, bo tu jeszcze wciąż w kalendarzu lipiec... =)

ps. Czy którejś śnił się przypadkiem mój poród, tak pytam dla bezpieczeństwa? ;D

Carolline lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i najważniejsze Sweet wymienialas się z któraś numerem?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ