Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Sigma - śliczny klusek :3

Dziewczyny - pamiętacie jak mówiłam o swoim "proroczym śnie"? Właśnie wracam od ginekologa. Mam rozwarcie i skurcze. Mały pcha się na świat. Jadę za chwilę do szpitala na obserwację i podanie sterydów. Według USG syn waży prawie 2800 więc jestem spokojna. Ja sama byłam donoszona, a ważyłam 2400.

Trzymaj się kochana i zaciskaj nogi!
    Duże rozwarcie?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet no nie wierze powodzenia :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Serio? 126 lat? ;)
    No juz od dawna nie zyje, nie poznal nawet swoich wnukow, nie mowiac o prawnukach :P Babcia niewiele mlodsza, ale zalapala sie jeszcze na moje rodzenstwo, na mnie juz nie. Ogolnie to, ze mialam w zyciu dziadkow zawdzieczam rodzicom mamy, bo roczniki tez z poczatku wieku, ale za to wyjatkowo dlugowieczne i sprawne na umysle jednostki :) juz niestety nie zyja, ale zmarli raptem pare lat temu, doczekawszy pierwszego z pieciorga prawnuczat :)

aldonaa lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCheryPie trzymaj się ! Daj koniecznie znać co w szpitalu powiedzą!

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet zaciskaj jeszcze nogi:) A jak duże rozwarcie? Ile czasu Wam dalej lekarz, że wytrzymacie? Miałaś jakieś objawy? Coś Cię bolało? Trzymam za Was kciuki, żebyś jak najdłużej była w dwupaku.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie (na szczęście!) tylko na palec póki co. Szyjka już praktycznie "nie istnieje" :D Najlepsze jest to, że mam zlecenie ślubne foto-video w sobotę i tym się martwię, ale damy radę :)

in8vzdb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:

Dziewczyny - pamiętacie jak mówiłam o swoim "proroczym śnie"? Właśnie wracam od ginekologa. Mam rozwarcie i skurcze. Mały pcha się na świat. Jadę za chwilę do szpitala na obserwację i podanie sterydów. Według USG syn waży prawie 2800 więc jestem spokojna. Ja sama byłam donoszona, a ważyłam 2400.
    NO BEZ JAJ. Czy ktos tu mial jeszcze jakies prorocze sny, np ze mna w roli glownej? Na wszelki wypadek odesle na ten termin dziecko do dziadkow, umowie sie wczesniej do fryzjera i ogarne męża. :P
    A tak na serio to trzymaj sie kochana, zaciskaj nogi, a w razie czego lekkiego porodu :*

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja... Nie no spokojnie spać przez was nie będzie można lipiec a te już rodzą a co my z krążkami mamy powiedzieć każdy liczył ze by będziemy pierwsze a tu niespodzianka

snoopy_etka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    O kurcze...CherryPie zaciskaj nogi!!! A tak z innej beczki, to byłyby jaja jeśli Twój sen by się sprawdził :D

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:

no nieeeee.... a dziś jeszcze z samego rana o Tobie myslalam i miałam napisać, ze jesli Twój sen jest prorocy to się szykuj... a tu teraz widzę, ze wcale nie ma z czego żartować...
    Kochana trzymaj się dzielnie i daj znać co powiedzą w szpitalu...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu się dzieje.. no cóż widzę, że nikt nie może czuc się bezpiecznie .. dziewczyny nadchodzi nasz czas! :)

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady śliczny prezent ... Zuzi na pewno będzie się podobał =)

W ogóle odnoszę wrażenie, ze u Was w mieszkaniu to króluje zieleń ... chyba Wasz ulubiony kolor =)

Mój ulubiony kolor :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Rozwarcie (na szczęście!) tylko na palec póki co. Szyjka już praktycznie "nie istnieje" :D Najlepsze jest to, że mam zlecenie ślubne foto-video w sobotę i tym się martwię, ale damy radę :)
    KOleżanka chodzi od jakiegoś czasu już z rozwarciem więc jak nie będzie szło dalej to jest szansa, że będzie ok.
    Trzymam kciuki!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Lol, moj tata jest starszy od Twojej babci :D za to moj dziadek ze strony taty bije wszelkie Wasze rekordy, bo rocznik 1889 :P

126 lat?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:

No nie :P Nancy w takim tempie :P wszystkie urodzą przed nami XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma,sliczny Synus <3
    Ja tez juz sie dzis spakowalam :)

Oj bedzie mi rowniez brakowac Corcivpod sercem,mimo ze coraz ciezej...:)
    Sweet-bedzie dobrze,odpoczywaj

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matenko! Strach się bać!
    Zaciskam nogi i leżę :)

SweetCherryPie - powodzenia, trzymajcie się dzielnie w dwupaku :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, generalnie u mnie przepowiadacze bolesne są od prawie 3 tyg około. Także jak nie macie jeszcze skurczybyków to luzik. Ja czułam od dawna, że to się tak skończy. Moja praca to wysiłek fizyczny i umysłowy. 14h co sobota latania na nogach, dźwigania, kucania, schylania się, a w ciągu tygodnia wyjazdowe sesje i kręcenie teledysków też często po 8-10h w pełnym słońcu. To się nie mogło inaczej potoczyć. Dbałam o siebie jak tylko mogłam, ale natury nie oszukam.

in8vzdb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet najważniejsze, że synek wagowo wychodzi juz całkiem nieźle... dostaniesz w szpitalu sterydy na płuca i mam nadzieje, że nawet jesli niedługo urodzisz to wszystko z Kosma będzie w porządku... zresztą musi być! =)

Jak powiedziałam mężowi, ze kolejna się szykuje do szpitala to się pytał co się z Nami dzieje, ze juz druga kierunek szpital...
    Także dziewczyny trzymać się, bo tu jeszcze wciąż w kalendarzu lipiec... =)

ps. Czy którejś śnił się przypadkiem mój poród, tak pytam dla bezpieczeństwa? ;D

Carolline lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i najważniejsze Sweet wymienialas się z któraś numerem?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ