X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;-) juz spać nie mogę w nocy też się kręciłam i juz nie wiem jak się ułożyć nie dość że późno poszłam spać to bym pospala sobie tak do 10 a tu nici i chyba wstaje na śniadanie i później kawę. Co do miesięcy to rzeczywiście trwa ciąża 10 miesięcy :-P mi też brakuje spania na brzuchu, a w nocy też mi twardnial brzuch jak kamień i bolały mnie nogi miałam skręcone i na zmianę pogody bolały wiec musiałam wziąć w nocy paracetamol. Sweet trzymaj się dobrze, że wyciszyli skurcze, Kosma posiedzi w brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 07:45

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witam się w 34tc!!!!

Ps. Mam doła remontowego, tak mnie drazni podejście mojego Męża ze najchętniej bym mu przywalila żeby oprzytomnial i pojal że możemy nie zdążyć!!!
    Rozumiem Cię Kochana doskonale. Mąż miał skończyć zlecenia do końca lipca, mieliśmy odesłać młodego na jakiś tydzień-dwa do dziadków, żeby ogarnąć na tip-top chatę, mam tu na myśli nie tylko skręcanie łóżeczka (które ciągle stoi nieskręcone), ale też odmalowanie niektórych ścian, dokończenie remontu salonu, który ciągnie się od listopada i mąż nie może znaleźć chwili na przykręcenie karnisza i lustra itd.... Teraz okazuje się, że w poniedziałek jedzie z młodym nad morze na tydzień (i ok, młody też ma prawo do wakacji), ale zaraz potem wraca i już ma nagrane kolejne zlecenie, więc chyba to pieprzone łóżeczko skręcę sama, a z resztą poczekam, aż gin da zielone światło do rodzenia i sama zabiorę się za te remonty. Już mi się płakać chce, bo miało nie być powtórki z rozrywki z pierwszego porodu, który nas zaskoczyl, nic nie było ogarnięte "bo przecież się zdąży" i wszystko robili moi starzy w dwa dni, żeby było dokąd wracać z dzieckiem.
    diatomka wrote:
    Dziewczyny szykujecie jakis prezent dla starszaka z okazji pojawienia sie rodzenstwa??
    Koniecznie, pod hasłem "prezent od dzidzi". Koleżanka psycholog poradziła, żeby coś kupić, oprócz tego, że jak sie wróci ze szpitala, to mama ma się najpierw w pierwszej kolejnosći rzucić do powitań ze starszakiem, żeby poczuł się ważny, a dopiero potem pokazać mu rodzeństwo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 07:52

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc o dziwo spokojna tyle co wyrzuty sumienia mam bo chyba z połowę nocy na plecach spalam , po 3 wc odwiedzilam

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet, bedzie odbrze, grunt, że jesteś już w szpitalu i mają Cię na oku :)

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz możemy zrobić hasło forumowe :D

Depilujmy sie dziewczynki bo nie znamy dnia ani godzinki :D :D :D

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    u mnie noc spokojna. Kiedy leżłam na jednym boku, Kaja zjeżdzała pupą w tą strone a kiedy na drugim - przesuwała ciałko w kolejną stronę, więc chyba ma jeszcze troche przestrzeni życiowej dla siebie :-)

Staraczka23 wrote:
    Teraz możemy zrobić hasło forumowe :D

no właśnie czym? coś trwalszego czy zwykłe golenie?

720fbe94f2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mała sie wreszcie obudziła, oszalec mozna jak dzieci maja chwile przerwy i nie czuć ruchów

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak haha czym wygodniej :D
    Byle częściej niz do tej pory :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    no mała sie wreszcie obudziła, oszalec mozna jak dzieci maja chwile przerwy i nie czuć ruchów
    Obserwuj brzuch jak nie czujesz ruchow , klade sie na wznak i widzę ze kołysze to i poglaszcze troche zeby bardziej sie rozruszala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:17

Dżuls, Sigma, adzia, easymum, .ona., Kucykowa, Gusiak, Kasiarzynka, snoopy_etka, karolcia87, Carolline, monaaa85, agatka196, Czarna_88, anula1990 lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    no właśnie czym? coś trwalszego czy zwykłe golenie?

Ja biorę mezowa golarke bo gole się na ślepo. A taką elektryczną jest najmniejsze prawdopodobieństwo, że sie potne...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet trzymamy kciuki, byście wytrwali jak najdłużej w dwupaku :)

ja jutro jade robić morfologie, ciekawe czy mi spadło żelazo, czy jest bez zmian,bo w normie to na pewno nie jest...taki mój urok :)

Dzień dobry!

Staraczka ja co drugi dzień się golę, ale to jest już dla mnie nie lada wyczyn ;p

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Ale JAK?!?!?! :D Do tej pory, jak jeszcze dawałam radę, robiłam na czuja, ale chyba mocno niedokładnie, ostatnio spróbowałam z lusterkiem, i też już nic nie widzę, bo chyba mam za krótkie ręce :D Męża nie poproszę, bo mam tam wszystko tak nabrzmiałe i opuchnięte, że lepiej, żeby tego nie oglądał :P
    Inna sprawa, że trzeba się ogolić na dole, ogolić nogi, zrobić pedicure, muszę jeszcze pójść do fryzjera trochę podciąć kudły, żeby później było przy nich mniej roboty...
    Wreszcie skompletowałam moją kosmetyczkę do szpitala, wszystko sobie elegancko poprzelewałam do podróżnych buteleczek, więc moja wielka ikeowska kosmetyczna jest lekka i prawie pusta, a mam wszystko - szampony, odżywki, kremy, mydła i inne płyny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 08:37

easymum lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za dużo kosmetyków nie biorę. Dobry płyn intymny to podstawa (o właśnie, musze tantum rosa dzisiaj kupic!!!!!). Nie planuje tam siedzieć nie wiadomo ile więc podróżne szampony, mydełka itp. Krem i wsio. Ja sie rzadko maluję, a tam i tak nie mialabym do tego głowy.
    O fryzjerze tez myślałam, ale zostawię sobie ts przyjemności na po porodzie :D

.ona., trix lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na ślepo sie depiluje , machne maszynka drugą ręką sprawdzam czy jest gładko :D
    Spojenie jako tako idzie ale właśnie gorzej na podwoziu bo tam kilka razy machac musze haha .
    Nogi jak gole w wannie to prostuje i wtedy od kostek do kolan w miare idzie gorzej na udach , i tak lepiej mi stac przy wannie nalozyc pianke i sie golic tylko wiecej czasu zajmuje bo nogi bolą wiec jak pierwszą koncxe to ide odpocząć i po paru minutach drugą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 08:58

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ciąża donoszona to 37+0:) Przed 37 dziecko uznawane jest za wcześniaka. Za tydzień mogę zacząć szaleć z mężem:) Ostatnio podjęliśmy próbę i mnie nie bolało, także jest szansa, że będzie można serduszkować:)

KathleenPL, trix, adzia, Gusiak, karolcia87, monaaa85 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

czy wy tez czasami czujecie taki nacisk dziecka na krocze? Masakra. Nie mialam takiego wrazenia w poprzedniej ciazy. A teraz jak mloda sie wypnie, to czym predzej musze usiasc :/

dobrego dnia!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Staraczka ciąża donoszona to 37+0:) Przed 37 dziecko uznawane jest za wcześniaka. Za tydzień mogę zacząć szaleć z mężem:) Ostatnio podjęliśmy próbę i mnie nie bolało, także jest szansa, że będzie można serduszkować:)

Są dwa pojęcia tego porodu , teraz będąc w 34 tyg dziecko nie jest szczeniakiem tylko przedwcześnie urodzonone

• .ona. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Są dwa pojęcia tego porodu , teraz będąc w 34 tyg dziecko nie jest szczeniakiem tylko przedwcześnie urodzonone
    szczeniakiem? :P

KathleenPL, trix, Gusiak, snoopy_etka, agniesja lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja wiem, że to literówka ale popłakałam się ze śmiechu :D

KathleenPL, easymum, trix, Gusiak, snoopy_etka, karolcia87, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ