X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhh.... a mnie sie dziś wyjątkowo dobrze spało, wręcz bym powiedziała - rewelacja =)
    Nie obudziłam się w nocy ani razu.... caaaaaaaluska noc przespana, na dworku póki co przyjemnie chłodno, wiec spokojnie można sie zaraz przekręcić i pospać dalej =)

Sweet super, ze się odezwałaś .... no i najważniejsze, że jeszcze się trzymasz w dwu paku - oby jak najdłużej, dla Kosmy każdy dzień razem z mamusia jest bardzo ważny =)

W ogóle dziś jest moj ulubiony dzień tygodnia ( i to nie dlatego, ze zaraz weekend ;) ) ... zaczynamy 34 tydzień ♥

Z każdym piątkiem jestem coraz bardziej spokojniejsza... oby jeszcze troszkę ♥

agatka196, Czarna_88, karolcia87, skabarka, adzia, easymum, Misi@, trix lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj sie pochwaliłam,że spie jak niemowlak adzisiaj od 5tej oczy otwarte i poszłam na spacer z psem bo mimo przymusu nie zasnełam,mąż w pracy od rana...Ide chyba zaraz na zakupy jakies bo jak te prukfy stare wpadną to biedry to armagedon będzie :)

Bruma lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo pełni to spałam z małą przerwa na buziaka do 2 od R bo wrócił z delegacji. Ale tak spałam ciurkiem i nawet do wc nie wstawiłem :-).
    Teraz wstałam wyprawiłam go do pracy bo zmęczony potwornie i leże.

Sweet super że udało się wyciszyć skurcze. Niech Kosma jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku :-)

Nocne marki pewnie odsypiaja :-).
    Też już mi się marzy paść na łóżko brzuchem i spać, spać. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kucykowa, jak jeszcze nie śpisz, to łączę się w bólu. Mój nie chrapie, ale to ja spać nie mogę, zeszłam na kanapę do salonu, bo nie chcę mu przeszkadzać swoim wierceniem.
    Może to ta pełnia na dworze :) Dodatkowo mam strasznie twardy brzuch, ale to nie jest skurcz, często tak mam właśnie w nocy i myślę że tak jest jak brzuszek rośnie. Na szczęście mała się wierci i rozpycha, więc jestem spokojna :) A o spaniu na brzuchu też marzę - choćbym miała zdrętwieć, to sobie odbiję ten czas przerzucania z boku na bok ;)

Tak,Kochana...Tez mi twardnieje brzuch i nie idzie sie ulozyc :( No istna masakra...Pospalam od 4 do 6 i koniec dobrego.Teraz to juz jem sniadanko i smigam na badania krwi,ale tylko przeciwciala,wiec nie musze byc na czczo(jeszcze tego by brakowalo).
    Koniec koncow Maz przyszedl po mnie o 4 i poprosil,zebym wrocila do lozka.Obiecal brak chrapania i jakos zasnelam.
    Dzis jestem zombie.
    Obysmy juz dzis spaly :) Moze ta cholerna pelnia tez dolozyla swoje.
    Sweet,trzymaj sie!!
    Milego dnia,Dziewczeta:)

easymum lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • justysss Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 34tc!!!!

Wczoraj wieczorem miałam taki dziwny ból w pochwie że masakra tak jakby coś ja rozszerzalo...staram się nie panikowac mały wierci się jak szalony,a w pon mam wizyte;)

Ps. Mam doła remontowego, tak mnie drazni podejście mojego Męża ze najchętniej bym mu przywalila żeby oprzytomnial i pojal że możemy nie zdążyć!!!

Ps.2. Acha moje roztargnienie i zalany przez burzę ruter kosztował mnie 350zl także jestem wściekła na siebie bo mogłam Młodemu coś kupić!!!

Miłego dnia!!!

Czarna_88 lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet będzie dobrze zobaczysz :-)

Ja wstałam też mega zaspana tylko na studiu a jak się położyłam to oczy jak 5 zł i chyba koniec spania na razie a tak z 2-3 godzinki można by było jeszcze pospac no ale zobaczymy...

Gratuluję nowych tygodni ;-)
    Powodzenia na wizytach dzisiaj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 06:54

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś osiwieje przez ta moją córkę jest tak mało ruchliwa od wczoraj popołudnia ze zaczynam się martwić coś tam puka ale nic konkretnego nawet się nie wypina

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.M u mnie tez od wczoraj delikatnie cisza , zwalam na pogode ale jak dzisiaj tak bedzie to pojade na ip albo na usg do gina .

Witam w 34 tc :)

Ryja mi tak wysypalo przez noc az sie ciesze ze zadnej imprezy i gosci nie mam w weekend :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 07:10

agatka196, adzia, Misi@, easymum, Gusiak lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 37 tygodniu ciąży:) Za tydzień będziemy donoszeni:) Cieszę się bardzo:) Termin jest za 28 dni:)

Sweet trzymaj się!:)

agatka196, Staraczka23, karolcia87, anula1990, Czarna_88, Dżuls, AniaM, skabarka, adzia, Misi@, easymum, .ona., trix, Bruma, Gusiak, monaaa85, snoopy_etka, Wonderland lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Allegro czy jednak sklep jakiś stacjonarny co by... pomacać?
    Ja kupowałam przez internet. Maxi cosi ma jedną jakość wiec jeśli wiesz co kupujesz to internet jest tańszy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mąż ma sklep z wozkami, fotelikami itp koło pracy. A w sumie niedaleko mam do Babic gdzie jest wielka hurtownia takich rldzieciowych rzeczy.
    ciagle się zastanawiam bo to jednak spory wydatek...
    Ja ze swojej strony polecam. My wzięliśmy taką bazę która posłuży dłużej niż rok. Dlatego jeśli zdecydujecie się ns maxi cosi to lepsza jest family fix od tej podstawowej. Różnica w cenie nie jest już taka duża. Kolejna polecana firma to cybex i tez się nad nią zastanawialiśmy. Ogólnie montaż bazy i poxniej wspinanie fotel im ka to dosłownie jeden ruch. Wszystko zależy jak często jedziecie autem. My bardzo często wiec dla nas to był jeden z pierwszych zakupów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Witamy się w 37 tygodniu ciąży:) Za tydzień będziemy donoszeni:) Cieszę się bardzo:) Termin jest za 28 dni:)

Sweet trzymaj się!:)

A to nie jest tak ze ciaza donoszona to 38+ czyli jak by zaokrąglamy to byloz by 39tc

• julita Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A to nie jest tak ze ciaza donoszona to 38+ czyli jak by zaokrąglamy to byloz by 39tc

na ostatniej wizycie gin powiedział, że ciąża donoszona będzie w 37+0 :)

u mnie noc jak zwykle przespana od A do Z
    Sweet wszystko będzie dobrze, jak my zaciśniemy wszystkie kciuki to nie ma innej opcji! ;)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    na ostatniej wizycie gin powiedział, że ciąża donoszona będzie w 37+0 :)

u mnie noc jak zwykle przespana od A do Z
    Sweet wszystko będzie dobrze, jak my zaciśniemy wszystkie kciuki to nie ma innej opcji! ;)

Bo ja przez tyle miesiecy jeszcze nie rozkminilam haha , wiem ze nie powinnysmy zaokraglac miesiecy bo jak mowilaam swojemu ze mam 7 miesiac to mowil ze gdyby tak bylo to ciaza trwala by 10 miesiecy :D
    Tygodnie oczywiście zaokraglaa

julita, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak też tęsknie za spaniem na brzuchu, chyba tylko tego mi brakuje w ciąży.. że też jeszcze nie wymyślili takich łóżek/materacy z wycięciem na brzuch dla brzuchatek!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka bo teoretycznie trwa 10 miesięcy, 9 pełnych więc logicznie rodzimy (gdyby w terminie) w 1 dzień 10 miesiąca :)

chyba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 07:35

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    bo jak mowilaam swojemu ze mam 7 miesiac to mowil ze gdyby tak bylo to ciaza trwala by 10 miesiecy :D
    Tygodnie oczywiście zaokraglaa

jak bym słyszała swego! ;D
    po kilkukrotnym tłumaczeniu udało mi sie jego przekonać że gdyby liczyć miesiące jego sposobem to ciąża trwałaby 8 a nie 10 miesięcy ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Staraczka bo teoretycznie trwa 10 miesięcy, 9 pełnych więc logicznie rodzimy (gdyby w terminie) w 1 dzień 10 miesiąca :)

chyba :D

Wyższa szkoła jazdy :D

Są w necie grafiki jak liczyc miesiąc odnośnie tygodnia ciazy i tak są różne bo jedna grafika przewiduje ciąże która trwa 38 tyg inna 40 i dłuższą 42tyg :D
    Dobra nie męczę już mózgu z rana haha grunt to sie rozpakować w porę a nie przed :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    jak bym słyszała swego! ;D
    po kilkukrotnym tłumaczeniu udało mi sie jego przekonać że gdyby liczyć miesiące jego sposobem to ciąża trwałaby 8 a nie 10 miesięcy ;)
    Moja ciotka ma wpisane ze ciąża rozwiązana w 45tygodniu :D

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Hej dziewczyny! Dziękuję za słowa otuchy. Kosma siedzi jeszcze w brzuchu, ale to już chyba nie za długo... łożysko ma już 3 stopień i zaczyna być nieciekawie. Ruchów jest już bardzo mało. Od następnego tygodnia odstawiamy luteinę i niech się dzieje wola Nieba :p skurcze i napinania ładnie mi wyciszyli. Zobaczymy dziś po 6 rano na ktg jeszcze. Niepokoi ich tętno dzidziusia, które dziwnie skacze. Dlatego też po wczorajszym porannym 2,5godzinnym ktg trafiłam na trakt z zakazem jedzenia. Mąż przywiózł mi z Warszawy tablet z netem, więc będę miała z Wami kontakt. Wszyscy lekarze i pielęgniarki są bardzo mili i pomocni. Czujemy się komfortowo i bezpiecznie pòki co :)
    Trzymaj sie kochana. Jesteś w dobrych rekach, a lekarze wiedzą co robią!. Bądź dzielna przede wszystkim!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ