X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka śliczny, subtelny kącik ♡

agatka196 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja nie kupuję na razie żadnych poduszek młodemu. Jak będzie ulewał to wtedy będę kupować. IMO nie ma sensu na zapas. Młoda długo spała bez żadnych poduszek itp. A teraz to w ogóle zasypia na poduszce, a potem się zsuwa i śpi na płasko ;)

Za to męczy mnie myśl, żeby kupić fotelik z bazą iso fix. Kupujemy nowe auto i tak za mną łazi cały czas, że jednak powinnam...
    Fotelik z bazą polecam :-) nie trzeba bawić się z zapinaniem pasow. My mamy bazę family fix i do tego fotelik.

• julita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Fotelik z bazą polecam :-) nie trzeba bawić się z zapinaniem pasow. My mamy bazę family fix i do tego fotelik.

najważniejszy i jeden z ostatnich zakupów jaki nam został - baza isofix!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    najważniejszy i jeden z ostatnich zakupów jaki nam został - baza isofix!
    Allegro czy jednak sklep jakiś stacjonarny co by... pomacać?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szykujecie jakis prezent dla starszaka z okazji pojawienia sie rodzenstwa??

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dziewczyny szykujecie jakis prezent dla starszaka z okazji pojawienia sie rodzenstwa??
    Rodzenstwo to juz jak prezent ;). A tak naprawde to nie wiem. U nas za duzo tych prezentow ostatnio ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:17

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Mloda dostala kocyk Minky

http://websta.me/p/1034022468832847251_2785888

Ale się zastanawiam czy coś jej tak... na powrót ze szpitala nie wykombinować...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Allegro czy jednak sklep jakiś stacjonarny co by... pomacać?

hmm wiesz co my w ogóle zapomnieliśmy o tym isofixie (do teraz) i nawet nie zastanawialiśmy się gdzie, co, jak...
    dobrze byłoby pomacać, ale chyba kwestie wyboru zostawię małżowi, sprawy samochodowe to jego działka ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do BAZ ISOFIX Polecam isc do SMYKA, tam sa ludzie co sie znaja na tych bazach i pomoga dobrac odpowiednia i wszystko wyjasnia ( wiem, no moja sis tam pracuhe) oczywiscie potem mozecie kypic w internecie jak bedzie taniej :)

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma sklep z wozkami, fotelikami itp koło pracy. A w sumie niedaleko mam do Babic gdzie jest wielka hurtownia takich rldzieciowych rzeczy.
    ciagle się zastanawiam bo to jednak spory wydatek...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeat to duzo bezpieczniejsze to na pewno, tylko pytanie czy stac Was na taki wydatek no i czy Wasz samochod jest dostosowany, bo ja mam np stare Polo i nawet byn nie mogla go wpiąć no i nie ma sensu inwestowac w bezpieczeństwo skoro samochod nie ma super zabezpieczen, bo to w razie wypadku na niewiele sie zda tak naprawde...

relgio4pxlxziakh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie w bezsenna noc...
    Jestem juz sfrustrowana tym brakiem snu.Maz chrapie w dodatku i szlag mnie bierze.Leze zatem w pokoju obok i licze barany...A raczej dni do porodu.
    Przysiegam,ze pierwsze co zrobie po porodzie( jesli sn) to spie na brzuchu.

easymum lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa, jak jeszcze nie śpisz, to łączę się w bólu. Mój nie chrapie, ale to ja spać nie mogę, zeszłam na kanapę do salonu, bo nie chcę mu przeszkadzać swoim wierceniem.
    Może to ta pełnia na dworze :) Dodatkowo mam strasznie twardy brzuch, ale to nie jest skurcz, często tak mam właśnie w nocy i myślę że tak jest jak brzuszek rośnie. Na szczęście mała się wierci i rozpycha, więc jestem spokojna :) A o spaniu na brzuchu też marzę - choćbym miała zdrętwieć, to sobie odbiję ten czas przerzucania z boku na bok ;)

Kucykowa lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Jeat to duzo bezpieczniejsze to na pewno, tylko pytanie czy stac Was na taki wydatek no i czy Wasz samochod jest dostosowany, bo ja mam np stare Polo i nawet byn nie mogla go wpiąć no i nie ma sensu inwestowac w bezpieczeństwo skoro samochod nie ma super zabezpieczen, bo to w razie wypadku na niewiele sie zda tak naprawde...
    Jeżeli chodzi o samochód to jest najmniejszy problem.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kucykowa, jak jeszcze nie śpisz, to łączę się w bólu. Mój nie chrapie, ale to ja spać nie mogę, zeszłam na kanapę do salonu, bo nie chcę mu przeszkadzać swoim wierceniem.
    Może to ta pełnia na dworze :) Dodatkowo mam strasznie twardy brzuch, ale to nie jest skurcz, często tak mam właśnie w nocy i myślę że tak jest jak brzuszek rośnie. Na szczęście mała się wierci i rozpycha, więc jestem spokojna :) A o spaniu na brzuchu też marzę - choćbym miała zdrętwieć, to sobie odbiję ten czas przerzucania z boku na bok ;)
    Ja tez jeszcze nie śpię. Ostatnio tak mam. A młody się tak kręci, że znów czuje go dosłownie wszędzie. Oby to był dobry znak i się chłopak przekteca głową w dol jak należy.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dziękuję za słowa otuchy. Kosma siedzi jeszcze w brzuchu, ale to już chyba nie za długo... łożysko ma już 3 stopień i zaczyna być nieciekawie. Ruchów jest już bardzo mało. Od następnego tygodnia odstawiamy luteinę i niech się dzieje wola Nieba :p skurcze i napinania ładnie mi wyciszyli. Zobaczymy dziś po 6 rano na ktg jeszcze. Niepokoi ich tętno dzidziusia, które dziwnie skacze. Dlatego też po wczorajszym porannym 2,5godzinnym ktg trafiłam na trakt z zakazem jedzenia. Mąż przywiózł mi z Warszawy tablet z netem, więc będę miała z Wami kontakt. Wszyscy lekarze i pielęgniarki są bardzo mili i pomocni. Czujemy się komfortowo i bezpiecznie pòki co :)

4me, Gusiak, agatka196, anula1990, Czarna_88, julita, Anitka201, karolcia87, Dżuls, KathleenPL, skabarka, easymum, Misi@, Kasiarzynka, snoopy_etka, agniesja, Wonderland lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Hej dziewczyny! Dziękuję za słowa otuchy. Kosma siedzi jeszcze w brzuchu, ale to już chyba nie za długo... łożysko ma już 3 stopień i zaczyna być nieciekawie. Ruchów jest już bardzo mało. Od następnego tygodnia odstawiamy luteinę i niech się dzieje wola Nieba :p skurcze i napinania ładnie mi wyciszyli. Zobaczymy dziś po 6 rano na ktg jeszcze. Niepokoi ich tętno dzidziusia, które dziwnie skacze. Dlatego też po wczorajszym porannym 2,5godzinnym ktg trafiłam na trakt z zakazem jedzenia. Mąż przywiózł mi z Warszawy tablet z netem, więc będę miała z Wami kontakt. Wszyscy lekarze i pielęgniarki są bardzo mili i pomocni. Czujemy się komfortowo i bezpiecznie pòki co :)
    Trzymaj się dzielnie Sweet! Całe szczęście, że lekarzom udało się wyciszyć skurcze i napinania, bo dzięki temu Kosmo dłużej posiedzi w brzuszku i zadziałają sterydy na płuca :-)
    Co do dzisiejszej nocy...to 2 dzień z rzędu nie śpię od 2 do 5. Jak tak będzie do końca to się wykończę :-(

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kuku! To Ci niespodzianka- poszłam ledwo zywa na siku i juz zasnąć nie mogę :/ moze powinniśmy otworzyc nowy watek- rozmowy noca? Jeszcze by się na pewno sierpniowki dolaczyly i przenoszone lipcowki- ona na pewno juz spac nie mogą ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ