X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie chłopców - wpadło mi do głowy ostatnio takie głupie pytanie :D . Z dziewczynkami nie ma problemu jak się uczy korzystania z nocnika, bo i jedynka, i dwójka na siedząco. A jak to jest z chłopcami? Siusiu od razu na stojąco? :D

KathleenPL lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • trix Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Mamusie chłopców - wpadło mi do głowy ostatnio takie głupie pytanie :D . Z dziewczynkami nie ma problemu jak się uczy korzystania z nocnika, bo i jedynka, i dwójka na siedząco. A jak to jest z chłopcami? Siusiu od razu na stojąco? :D

u nas było na nocnik na siedząco.a w razie akcji na dworze na stojąco

atdcwn154po83a78.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkońcu kupiłam wózek hurray!
    no i ja, jak to ja- mając 1000 typów wybrałam wkońcu inny- Quinny Modd czarny na bialej ramie - extra :-) nie mogę się doczekać, kiedy przybędzie

bento, Lilla My, Gusiak, karolcia87, agatka196, Misi@, trix, skabarka lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po względnie przespanej nocy-nie wiem jak u was, ale mi najlepiej śpi się, kiedy mąż już wstanie i pójdzie do pracy... dlatego też wyleguję się zwykle do 10:00 :)
    Widzę, że nie tylko ja mam problemy z napiętym brzuchem w nocy...uff... czyli to normalne.
    Co do mężów i ich zapędów remontowych... czytając was nawet nie wiem, do której z grup zaliczyć mojego, bo on chyba lubi pomajsterkować, a kiedy się w końcu za to weźmie, to trudno go oderwać (zwłaszcza od samochodu). Tylko właśnie to 'KIEDY'...Od półtora roku nie może progów w mieszkaniu położyć, a lozeczko stoi w zagraconym pokoju już od ponad miesiąca w kartonie...Moje zrzędzenia nie pomagają,próby straszenia proszeniem o pomoc taty też działają jak u Dżuls (ostatnio usłyszałam, to niech przyjedzie i zrobi). Też jestem z domu, gdzie tato wszystko robił od razu i to nawet zanim się go poprosiło, więc patrzenie na zbiór gratow w pokoju, który już miał być od lipca gotowy sprawia,że czasami chce mi się płakać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dziewczynki wyhamujcie wlasnie zeby ta 2000strona wypadła od 25 sierpnia , tak przewiduje i bym chciala , wiecie tata ma 50ur 31 sierpnia :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:27

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tata w domu wszystko zrobi, położy kafelki, otynkuje ściany wszyściutko;) a że miał 2 córki to i ja dużo zrobię;)
    Mąż to samo, gorzej ze skręcaniem mebli z ikei, ale tutaj mój tata mu pomógł i się uczył;) i mój Wojtek wie, że jak ma być zrobione to musi...bo inaczej ja się tym zajmę;)

wczoraj szlifowałam krzesło, ściągałam farbę jak tylko zobaczył, że sama to robię to od razu zaczął pomagać;) a robiłam sama bo mi to wieeeelką frajdę sprawia...dzisiaj czekałam aż wyjdzie z domu, bo mi zabronił cokolwiek z krzesłem robić...a krzesło już stoi pomalowane na balkonie i schnie pierwsza warstwa ^^ dumna jestem z siebie;) chociaż pomalowana jestem cała...

pytanie czym mi zejdzie farba z włosów?;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 11:06

Carolline, Gusiak, karolcia87, snoopy_etka, Czarna_88, skabarka lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Mój najpierw uczony był robić jedno i drugie na siedząco, potem podpatrzył tatę i chciał już na stojąco ;) Na dworze daje sobie spokojnie radę na stojąco, a w domu jest problem, bo musi nieźle naciągnąć siurka, żeby pokonać szerokość deski klozetowej, a ja z kolei boje się, że go sobie czymś przytrzaśnie :D :D :D

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak się dowiedzieliśmy, że będzie chłopak, to moja pierwsza myśl to było: "O matko, co ja zrobię z tym siusiakiem???" :D

kasig, Dżuls, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    W ogóle jak się dowiedzieliśmy, że będzie chłopak, to moja pierwsza myśl to było: "O matko, co ja zrobię z tym siusiakiem???" :D

to tak samo jak ja :) też moja pierwsza myśl taka była :Pale zawsze chciałam mieć pierwszego syna a drugą córkę :)

Lilla My lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Lilla My u mnie było podobnie, pielęgnacja siurka maleństwa jakoś mega mnie przeraża

Lilla My lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że nie jestem z tym sama :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Też jestem z domu, gdzie tato wszystko robił od razu i to nawet zanim się go poprosiło, więc patrzenie na zbiór gratow w pokoju, który już miał być od lipca gotowy sprawia,że czasami chce mi się płakać :(
    Mojego ojca zwyczanie wku#wia kontakt dyndający ze ściany, więc bierze śrubokręt i wkręca, bez proszenia. Za to mój małżon jeszcze podejdzie i sobie nim podynda dla zabawy, ale do głowy mu nie przyjdzie żeby wkręcić z powrotem :D Tata za każdym razem, jak jest u nas to aż się pieni, że "w tym domu to chłopa nie ma", więc każe sobie podać śrubokręt i lata po domu dokręcając kontakty i regulując drzwiczki w szafkach :D

Co do synków, to jak w pierwszej ciąży jakaś gin mi powiedziała, że jej to wygląda na dziewczynkę (jakoś w 13 tygodniu) to moją pierwszą myślą było: "o nieee, a miał być chłopak" :D Niby byłam bez preferencji, ale przeczucie dobrze podpowiadało :D

snoopy_etka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja malego puszczalam bez pampka i zasikal nam podloge, po dwoch dniach stania i patrzenia jak mu leci z siurka chyba sie wkurzyl i zaczal wolac nocnik bo do tego momemntu nawet usiasc nie chcial. a jak zobaczykl jak kolega jego sikal na stojaco to od tamtego czasu tez zaaczal w ten sposob.
    u nas byl do tego problem w komunikacji bo jednak dlugo nie mowil. Panie w zlobku tez nie chcialy sie uzerac bo jednak latwiej zalozyc pampka.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mam jakaas depresje, ostatnio zle sie czuje ze swoim cialem, mam pare rozstepow, mimo, iz nigdy nie bylam super chuda, to jednak idqc na studia wazylam 60kg i wygladalam bardzo dobrze, teraz waze 83 z czego wiekszosc przytylam przez studia, bo w ciazy raptem 5kg, mam nadzieje, ze juz duxo nie przytyje do konca :(

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dopiero się obudziłam jak zasnelam drugi raz po 9 tak teraz mnie mama telefonem obudziła i się wyspalam ;-) teraz będę wxinac zapiekankę :-)

Ale idziecie dzisiaj z pisaniem od rrana hehe ;-)

Lady trzymamy kciuki
    Sweet fajnie że możesz wyjść do domu i dobrze że masz blisko do szpitala :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to znowu jest typem biurowca i bałaganiarza. Do domowych robót się nie pali. Ale meble jak kupiliśmy czy łóżeczko to od razu skręcał bo go takie rzeczy cieszą. Ale remonty, malowania, kontakty, wymiana żarówki wszystko musi nabrać mocy urzędowej. Za to ja takie rzeczy lubię i sama się biorę za to, a jak nie to wołam brata.
    U mnie w domu ojciec zawsze miał na wszystko czas i takich rzeczy nie robił, a R wychowany przez bacie więc też rozpieszczony i nie miał z kogo brać przykładu. Najważniejsze to zawsze były książki i nauka.
    Z tym goleniem to R mówi że opalarkę mi przyniesie będzie szybciej.

lady trzymaj się.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzucholki :-)
    Koleżanka mi podpowiedziała, że ona żadnych emolientów nie używała dla dziecka tylko mydełko palmowe.. Kupiłam i używam już prawie tydzień i powiem Wam że dupa... Przy mojej suchej skórze nie daje rady.. Chyba jednak zainwestuję w coś ze średniej półki żebym razem z dzidzią używała..ale tyle tego że sama nie wiem co wybrać..
    ..a u mojego mężulka "zaraz" trwa baaaaaaaaardzo długo..przekracza moje granice cierpliwości niestety :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też najpierw było sikanie na siedząco, a potem na stojąco :). Pamiętam jak kuzynka kiedyś do nas przyjechała, mój synek był pod wrażeniem, że umie sikać na stojąco, chciał zademonstrować swoją nową 'zdolność' i mówi do niej: 'i co ty na to?' :D

Dziewczyny, z chłopakami jest łatwa i prosta obsługa. Ja to się boję jak sobie poradzę jak dziewczynka posra mi się po same pachy :P

easymum, trix lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o siurkach a ja się zastanawiam nad obsługą psioszki.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ