Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nawet już 15 jest sierpniówek, tylko jedna jeszcze nie dopisana. Dzisiaj też chyba z 2 albo 3 rodzą.
Ja chcę wytrzymać do 38+kilka dni ale też już im zazdroszczę, że ten poród za nimi, że już mają dzieciaczka i mogą zacząć ogarniać się po ciąży. Nie jest teraz łatwo. Wszystko boli, jest ciężko, jak coś mi spadnie, to patrzę z nadzieją, że samo się uniesie do góry. Ciekawe jakie to uczucie, wstać po porodzie, czy człowiek czuje się lżejszy. -
Nancy uwierz mi czuje się lżejszy. Ja czułam się jak nowo narodzona. Nawet nie przeszkadzał mi ten dyskomfort między nogami jaki miałam(ok 20 szwów). ☺
Jedynie czego mi brakowało to brzucha. Czasami lapalam się na tym że go glaszcze, dotykam nieświadomie. ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 13:45
-
Nancy87 wrote:Ciekawe jakie to uczucie, wstać po porodzie, czy człowiek czuje się lżejszy.
Ja czułąm jak wypompowana dętka, bo zanim wnętrzności wróciły mi na swoje miejsce, to miałam wrażenie, że między miednicą a żebrami mam tylko skórę. Pusto, dosłownie -
kurcze a mój mąż właśnie kończy urlop (nie mógł wziąć później bo ma ważne projekty akurat na początek września zaplanowane w pracy, za któe jest osobiście odpowiedzialny), no i dupa blada, nie będzie mógł nawet wolnego dostać powyżej 2 dni, kiedy Kaja się urodzi
-
Tez sie zastanawialam jakie to uczucie bez brzuszka:)
Cholera,nic nie odespalam nooo:( znow dokucza mi RLS...Poprosilam Meza,zeby zakupil mi jakis suplement z zelazem.Moge mala dawke zastosowac?Ponoc RLS w ciazy to objaw braku zelaza.
Jesli do wieczora te nogi nie odpuszcza to juz mam mysli,zeby jechac do szpitala.Placze z bezsilnosci...
Córcia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas jeśli wszystko pójdzie planowo to w rocznicę ślubu będziemy wychodzić z kliniki
I to jest też kolejny argument dlaczego nie mogę rodzic wcześniej
Dziś chyba dzięki temu, że miałam tak dobrze przespana noc to już mam wszystko poprasowane, kolejna partia ciuszków w pralce, mieszkanie poodkurzane i posprzatane...musze przyznać, ze dziś mam nawet niezły dzień... obawiam się jedynie czy jutro ta moja 'aktywność' się na mnie nie odbije... -
My mamy rocznicę 4.08, ale nie biorę nawet pod uwagę tego, że mogłabym tak wcześnie urodzić
niech posiedzi chociaż do tego 39 tygodnia, ale nie mam zamiaru go wyganiać na siłę, jak będzie gotowy to się wykluje.
Sweet, super, że udało się wyhamować skurcze i możesz wrócić do domu
Trzymam kciuki, żeby cukry Lady się unormowały -
Lady daj znać jak juz będziesz coś wiedziała... tzn. Chyba Nancy będzie musiała pisać smska, bo z tego co kojarzę to Lady nie ma dostępu do internetu?
W każdy razie trzymam kciuki
Sweet super, ze wychodzisz do domu... tylko ja Cię baaaardzo proszę i przywołuje do porządku, jak wrócisz do domku to się kladz na kanape... żebyś mi jutro nie szła na to wesele zdjęć cykac! -
Ale się dzisiaj dziwnie czuje
ahh boli mnie kręgosłup na dole tak prawie przy samej pupie, kuje mnie całe podbrzusze
nospę wziełam i obiad zrobiłam, zaraz zjemy bo mąż z pracy wróci i będę leżeć :)po południu siostra z siostrzenicą przyjdą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:34
-
moja lekarka twierdzi, ze niedobrze jest robić cesarke w 38 tc jesli nie ma żadnego zagrożenia (a wielu lekarzy tak robi kończąc ciążę wcześniej) i dziecko powinno doczekać do terminu, a jak już rodzi się wcześniej to sn jest dla niego bardziej korzystne niż cesarka- oczywiście jesli sn jest wogole możliwy przy wcześniejszym porodzie.