X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dlatego dwa dni, bo chyba po sterydach najlepiej odczekać 48 h. Ale nie jestem pewna. Albo na całą dawkę potrzeba dwa dni. Oby skutecznie powstrzymali i niech się dziewczyny trzymają do donoszonej.

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Super wiadomość że dotarli, powstrzymać poród? A skarbka pisała jakie ma rozwarcie? Trzymam kciuki byście jeszcze w dwupaku wróciły do domciu
    Nie ma rozwarcia, szyjka długa. Skurcze 40-50% co 5 minut.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa no właśnie ciebie to podziwiać :)
    Skarbka oj faktycznie musi się coś mocno dziać jak dają sterydy,już miała kilka fałszywych alarmów no ale wiadomo stres robi swoje o ona ich ostatnio miała sporo

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo są dwie dawki sterydów i odstęp miedzy dawkami musi byc 24 godziny

Nancy87 lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myśle że jak nie ma rozwarcia i szyja długa , to się jeszcze pokula nasza skarbarka , no chyba ze skurczybyki szybko szyje zgładzą , ale miejmy nadzieje ze nie :)

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka trzymaj sie Kochana <3

Owca123 lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa, też dostałam sterydy w 24 tygodniu i jeszcze się trzymam :) Ale dzięki nim człowiek zawsze czuje się spokojniejszy...Także że Skabarką i jej Olcią na pewno będzie dobrze :)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:

To dopiero tydzien, a czlowiek ma dosyc. Podziwiam dziewczyny (Ania M miedzy innymi), ze tyle tygodni dajecie rade).

Ja już naprawdę sporo chodzę ale te 3 miesiące leżenia odbiły się na moim zdrowiu oj słaba jestem nawet jeszcze na siłach nie jestem tak na 100 %oceniam je na 50% a tu rodzic chce naturalnie dla tego walczę codziennie.Trochę ryzykuje ale coś mi się wydaje ze ten krążek do trzyma do końca,a jak ściągną to od razu lepiej na porodiwke pojadę hehe

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    ja myśle że jak nie ma rozwarcia i szyja długa , to się jeszcze pokula nasza skarbarka , no chyba ze skurczybyki szybko szyje zgładzą , ale miejmy nadzieje ze nie :)

Ana z tego co pamiętam też za pięknie z ta szyjką nie miała no a wiadomo skurcze potrafią swoje zdziałać :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Alutka, kicha z tymi wynikami. D-dimery też Ci skoczyły? Jaką dawkę Clexanu bierzesz? U mnie 0,6 i acard, chyba do końca ciąży, bo mi wprowadził go lekarz jakieś 1,5 m temu, jak mi te wyniki tak zaczęły rosnąć. Miejmy nadzieję, że ten poród u Ciebie jednak uda się trochę odsunąć w czasie.

Teraz Clexane biorę 1,2 .... d-dimery prawie 4000 więc w bardzop szuybkim czasie się podwoiły i tu jest problem...nie tyle w ilości co zbyt szybki wzroscie....

Skabarka trzymam kciuki za zacisnięte uda :) będzie dobrze, musi być,....

Sigma super , że młody daje radę - zmierza ku lepszemu jak burza - dzielny chłopak :)

Ja naprawdę zaczynam pierwszy raz źle znosić ciąże fizycznie...wejście po schodach na piętro domu jest dla mnie jak szczyt w Himalajach.....rany...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 22:08

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio musiałam samochodem do lekarza podjechać, a też od dwóch miesięcy głównie leżę... no i moje mięśnie nóg wymiękały przy sprzęgle niestety :( Moje mięśnie na udach i lydkach powoli przestają istnieć...

• PannaB Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszecie do sweet bo ja nie mam nr :/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te skurcze przepowiadajace to odczucie szpilek w środku?
    Bo dzisiaj tak kilka razy czulam jak by szpilki były wbijane , nospe wzielam ide spać bo na @ brzuch boli

• .ona. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Bo dzisiaj tak kilka razy czulam jak by szpilki były wbijane , nospe wzielam ide spać bo na @ brzuch boli

Bardziej twardnienie brzucha, sciskanie jak obrecz od dna macicy w dol.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka szpilki wbijane w co? Brzuch czy szxyjke? Ja miewam klucia w szyjke.

U mnie najtrudniej jest sie podniesc z lezenia potem juz pojdzie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela tak z ciekawosci zapytam, duzy masz brzuszek?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja już naprawdę sporo chodzę ale te 3 miesiące leżenia odbiły się na moim zdrowiu oj słaba jestem nawet jeszcze na siłach nie jestem tak na 100 %oceniam je na 50% a tu rodzic chce naturalnie dla tego walczę codziennie.Trochę ryzykuje ale coś mi się wydaje ze ten krążek do trzyma do końca,a jak ściągną to od razu lepiej na porodiwke pojadę hehe

ja tak samo mowie ze jak krazek sciagna to prosto na porodowce wyladuje :D
    i funkcjonuje normalnie, troche sprzatam (ale nie za duzo)
    za to duzo spedzam czasu poza domem jak jest M , wiec mysle ze jak do tej pory krazek jest na swoim miejscu (1,5 miesiaca ponad) to i dociagnie do konca. No ale zobaczymy :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie.. a tak w ogole to dziewczyny w krazkami lekarz wam mowil kiedy to sciagaja? Bo ja nawet nie wiem :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Staraczka ja takie skurcze mam od miesiąca :/ na nie pomaga mi aspargin x2 i leżenie :)niestety niekiedy są ta bolesne, że przystaję i chwytam się za dół brzucha...ale nie daję się i mam nadzieję, że wytrzymam do terminu :)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ściągnie kolo 37 tygc to zależy ile Jagoda będzie ważyć ale jakby nawet była mała co wątpię to 38 tygc.Ja ostatni Tydzień biorę luteinę aa dawki nospy i magnezu to 1 tabletka 3 razy Dziennie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ