X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A właśnie, powiedzcie mi dziewczyny. Skąd macie macie takie fajne wiszące przegrodki na lozeczkach? To dodają do ochraniaczy czy mozna tez kupic oddzielnie?

chodzi ci zapewne o organizer do łóżeczka, ja akurat kupiłam 2 komplety pościeli i organizery były w komplecie ale tam gdzie robiłam zakupy widziałam, że można kupić też oddzielnie :)

KathleenPL lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    chodzi ci zapewne o organizer do łóżeczka, ja akurat kupiłam 2 komplety pościeli i organizery były w komplecie ale tam gdzie robiłam zakupy widziałam, że można kupić też oddzielnie :)
    O, dzięki. To jak będę kupować fotelik to od razu tez sobie jakiś fajny organizer sprawie <3

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie urodzinowo :)
    No i juz jest cieplutkoo, cudownie <3

Milego dnia !

Paulinek, anula1990, Misi@, Gusiak, karolcia87 lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten już upalny dzień - a mamy 8.30!!! tłumy w 3city są takie ze szpilki nie idzie wcisnac :P

Dziś mam na suwaczku 34 tydz i 5 dz dokładnie w tym tygodniu poprzedniej ciązy o 15.45 urodzil się nasz Adasiek :) <3 <3

Sigma...jak ja Cię rozumiem z tym spadkiem formy psychicznej....najważniejsze ze możesz być przy Milanie w zasadzie cały czas...on doskonale wie ze jesteś...wiem co mówię :) zaciskam kciuki :)

a moja małą chyba źle toleruje upały...bo tak jak się znowu zaczeły to ona ograniczyła ruchy do minimum :(

KathleenPL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    A ja witam sie urodzinowo :)
    No i juz jest cieplutkoo, cudownie <3

Milego dnia !
    Wszystkiego najlepszego :)

Alutka jaki awatar fajny :)
    U mojej odwrotnie , jak szaro na dworzu i deszczowo to muszę ją rozruszać a jak ciepło to fruwa :)
    Jak siedzę czy leżę to jeszcze jest ok a jak idę i jest ruchliwa to czuję każdy mięsień :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Sigma będzie dobrze nie długo Milan będzie z wami. Skabarka najważniejsze, że nie czujesz mocno skurczy i wytrzymaj jeszcze do donoszonej ciąży chociaż. No te upały co zapowiadają to mnie przerażają a w raz z nimi burze :-/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika wszystkiego naj! naj! :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się te wrześniowe dzieciaki tak pchają na świat? Jeszcze troszkę za wcześnie... skarbarka - dasz radę kochana!!!

Ja mam teraz takie skurcze i kłucia, że hej! Zwijam się z bólu na środku sklepu - a to dopiero początek... Ale jeszcze się trzymamy z Kosmusiem w dwupaku. Nie jest dobrze. Gin powiedział, że będzie bardzo zdziwiony jak do środy nie urodzę. Dziś w nocy zaczęły się regularne skurcze. Nawet teraz jak piszę ten post miałam już dwa. W nocy razem z mężem mieliśmy ten sam sen, że wody odeszły mi w łóżku :D ogólnie cyrk na kółkach laski :D . Byłam w sobotę na zleceniu, ale tylko do pierwszego tańca i tylko nadzorowałam. Moi pracownicy spisali się na medal i wszystko wyszło ekstra :) dziś dzień hardkora - jadę na sesję ślubną nad morze... też postaram się jedynie nadzorować. Torbę z moimi rzeczami i Kosmusia mam ciągle ze sobą w aucie. Oho, nadchodzi kolejny skurcz. Boże co za dzień... :D

anula1990 lubi tę wiadomość

in8vzdb.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - trzymam za Was mocno kciuki! Na pewno niedługo Milan będzie mógł być z Tobą i zaczniecie sobie organizować życie we trójkę tak jak sobie wymarzyłaś.

Skabarka - nie rozpakowuj się jeszcze, Ola ma jeszcze czas.

Sweet - też trzymam za Was kciuki, ale czasami jak czytam, co piszesz, to dziwię się, dlaczego wszyscy wrzucali na Lady, a na Ciebie nie. Lekarz kazał Ci się oszczędzać. 10 minut drogi do szpitala. A Ty latasz na zlecenia, chociaż masz pracowników. Dla mnie to dziwne, ale rób, co chcesz.

Miłego dnia i dużo cienia / miejsca pod wentylatorem Wam życzę :)

.ona., Staraczka23, bento, Gusiak, Koalka, snoopy_etka, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:28

anula1990 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to przez pogodę i upały dzieciaczki nie chcą siedzieć w brzuchach? faktycznie wrześniowe śpieszą się strasznie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet ja Cie przepraszam, ale nie rozumiem tego co robisz. Nie rozumiem jak można dla głupich zleceń ryzykować, ze dziecko urodzi sie jako wcześniak i będzie miało problemy. Mój syn urodził sie w 34+2 (praktycznie godzinę brakło do 34+3) i od tygodnia prawie leży w inkubatorze i pod tlenem. Naprawdę zlecenie jest takie ważne, ze chcesz to zafundowac Kosmie, czy myślisz, ze akurat Wam to sie nie przytrafi? Ja tez tak myslalam.

anula1990, Lilla My, Paulinek, bento, Czarna_88, diatomka, alutka, .ona., KathleenPL, adzia, Luna1, Nancy87, trix, Gusiak, Koalka, snoopy_etka, karolcia87, kapturnica, Wonderland, Dżuls lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w mega słoneczny dzień... zaczyna się tydzień upałów... :-/

Skrabarka trzymam kciuki żeby jeszcze twoja mała posiedziala troszkę w twoim brzuszku :-)

Sigma na pewno Milan czuję ze jesteś przy nim będzie wszystko dobrze zobaczysz :-*

Ja od wczoraj cierpię na wzdety brzuch i nawet espumisan nie bardzo mi pomaga :-(
    I W ogóle to się nie wyspalam przez to.

Powodzenia na wizytach jeśli któraś ma :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Bruma Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Takie bezbolesne twardnienie mialam juz dawno. Bolesne twardnienie przez ok 2 tyg. Takze nie bagatelizuj jesli boli az tak ze musisz sie zatrzymac. Ja wczoraj caly dzien czulam sie super. Moze ze 3 skurcze przezx caly dzien. A o 19 tak z niczego mnie chwycilo. I nie to ze najpierw delikatnie tylko bolesne od razu. Do tego taki dziwne parcie na odbyt. I szczerze mowiac po 20 minutach wiedzialam ze musze meza zawrocic bo pojechal na służbę.ale grunt ze jest lepiej ฯ
    O kurcze na prawdę?! No to nie pocieszyłaś mnie :( tylko najgorsze jest to, że przy moim 3 latku to nie za bardzo mam kiedy odpoczywać. No nic, będę się starać aby dotrwać do terminu...

Miłego i słonecznego popołudnia dla wszystkich :)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka Trzymajcie się z Olą w dwupaku jak najdłużej. Dobrze, że skurcze się wyciszają, trzymam kciuki aby tak zostało.

Sigma Już niedługo będziesz z Synkiem, z dnia na dzień jest coraz silniejszy :-) a przed Wami duuużo czasu na nadrabianie zaległości :-) Trzymam za Was kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:09

Paulinek lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nie tylko w PL trzymaja za was kciuki, ja tu w Norwegii tez trzymam.
    Sweet ty to jestes niezly hardcore :D
    Dominika wszystkiego najlepszego!
    Lady jak tam cukry nadal pod kontrola?

A ja wczoraj z mezem i psem mielismy sesje brzuszkowa i sie nie moge doczekac rezultatow. Dopiero za 2-3 tyg dostaniemy zdjecia, ale z podgladania wychodzi mi na to, ze chociaz pare bedzie do ludzi :)
    A tymczasem tu macie na domowo brzuszek z piatku, kiedy testowalam ubrania do sesji
    http://zapodaj.net/97dc85ec42975.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 09:23

agatka196, trix, chabasse lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Skabarka Trzymajcie się z Olą w dwupaku jak najdłużej. Dobrze, że skurcze się wyciszają, trzymam kciuki aby tak zostało.

Sigma Już niedługo będziesz z Synkiem, z dnia na dzień jest coraz silniejszy :-) a przed Wami duuużo czasu na nadrabianie zaległości :-) Trzymam za Was kciuki!

Ja wczoraj miałam jakiegoś mega doła... po pierwsze z racji na to co się dzieje tu na forum, trochę mnie przeraża myśl o przedwczesnym porodzie, mam taki plan aby wytrzymać do 39 tygodnia. Druga sprawa... boję się strasznie porodu, 4 miesiące leżenia, ciągłe oszczędzanie się, dużo kg na +, boję się, że fizycznie nie podołam takiemu wysiłkowi.
    Wczoraj się poryczałam jak dziecko,a do tego szpital i położna jeszcze nie wybrane...

Dobra rzecz jest taka, że zrobiłam ogromne zamówienie i właściwie wszystko poza prześcieradłami i laktatorem mam już kupione, czekam tylko na kuriera :-)

chciałam zacytować a polubiłam...bento potrzebujesz się wypłakać, płacz ;) będzie lepiej, dasz radę, bo jak nie my to kto?;) a dużo kg to ile? p.s zrób coś dla siebie, poczytaj książkę, odstresuj się...będzie lepiej!;*

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Sweet, dobrze że się odezwałaś. Ale ja na Twoim miejscu odpuściłabym już tę sesję ;) .

Ja jestem podłamana dzisiaj. Znowu zaczęły mi skakać cukry, mimo diety. Wczoraj na czczo 93 (ale pomyślałam, że to jednorazowy wybryk) a po kolacji 125! A dzisiaj na czczo... 107! Posiłki jem wg diety, już nawet nie pozwalam sobie na żadne owoce, soki, itp. :( Insuliny biorę 4j. przed śniadaniem i 21. przed snem :( . Nie wiem co jest ze mną nie tak :( . Czuję się winna że szkodzę małej.

Sigma, trzymam kciuki aby Milan jak najszybciej był z wami.

Skarbarka, silna kobieta z Ciebie! Wytrzymajcie w dwupaku jak najdłużej!

Dominika, najlepszego :) .

93 na czco to nie dużo normalna jest do 95...a po głownym posiłku do 125 wiec tez sie mieścisz jedyne co to to 107...nie bój sie nie zaszkodzisz dziecku !
    Ja czasem mam tez skoki np.kiedys wracajac od diabetologa koleś w przejsciu podziemnym chciał wyrwac mi torebke i z nerwów dostałam cukier 200(mierzony po godzinie,bo akurat chwile przed tym zdarzeniem jadłam jablko)Diabetolog mi powiedział ,że wazne zeby unikac wysokich cukrow ale czasem nie jestesmy w stanie bo stres potrafi bardziej ponieść cukier niż kotlet schabowy....
    Kontroluj cukry jesli beda sie powtarzac podwiekszone wyniki powiedz diabetologi o tym i sie nie denerwuj ! Znam osoby ktore potrafiły miec cukry po 150 po obiedzie a średnia hemogl.glink.wychodziła im w normie co świadczyło ,że cukrzyca jest unormowana a dziecko rozwija sie prawidłowo.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweep ty wariacie :) zamiast leżeć grzecznie to latasz po zleceniach, oby to nie przyśpieszyło porodu!

a ja kręcę sobie tyłkiem przy muzyce prasując ubranka ;D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet sie przytulać nie chce bo boję ze urodze ponoc sex przyspiesza porod a jeszcze te kłucie w macicy to juz w ogóle .
    Sweety tutaj trzyma kciuki za skabarke zeby nie rodzila a sama robi tak aby szybko urodzic , tym bardziej ze lekarz juz ostrzega ...
    Tez bym zrezygnowala z tego wyjazdu tym bardziej piszesz ze masz ludzi i bedziesz asystowac , daj sie swoim ludziom wykazac .

‹‹ 1824 1825 1826 1827 1828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ