X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w żłobku cena 13,20 za godzinę;) to się nie 'opłaca' do pracy wracać na pełen etat...porażka

edit: ale ja jestem głupia i faktycznie mam mózg w ciąży...stawka to 1,32 zł za godzinę, a powyżej 10h 13,20....tylko, że ja myślałam, że powyżej 10h w miesiącu każda kolejna 13,20...a nie powyżej 10h dziennie;p głupi łoś...;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady cukrzycowe mamy mają rozwiązanie ciąży od 36 albo 38 tygodnia .
    Jak lekarz tak mowi jak piszesz to pij sobie herbatkę , wgl dobra jest z tych liści?

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis chyba wszystkich pozabijam !
    M w trasie, rodzice na wycieczce a ja swoje urodziny spedzam sama. Kupie sobie tort i bede jadla go dzis caly dzien na poprawe humoru
    Tylko dziecko daje mi radosc bo mimo upalu wierci sie jak szalona

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oplulam się inka :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df437ab44651.jpg

Carolline, Dominka92, diatomka, snoopy_etka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka - najlepszego !!!

atdcwn154po83a78.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    u mnie w żłobku cena 13,20 za godzinę;) to się nie 'opłaca' do pracy wracać na pełen etat...porażka

U nas wychodzi mniej wiecej 250 zł za dziecko w żłobku(pobyt +wyżywienie)wiec nie ma tragedi no ale lipa z miejscami za to na 20 tys. miasto jest 22 miejsca :/
    Jakby nie było opłacałoby mi sie wrócić do pracy zawsze to 1700 zostało by na czysto w buzdzecie domowym...

Co do cukrzycy to tak wiekszosc lekarzy mówi o rozwiazaniu zaraz po 36 tc dla bezpieczenstwa dziecka i szczerze mówiąc byłabym zadowolona bo boje sie o Krzysia,ponieważ cukrzyce miałam zdiagnozowaną jeszcze przed ciążą...36tc hmm moze udałoby mi sie zmieścić w końcówce sierpnia :P

A poważnie to najwazniejsze zeby dziecko było w pełni rozwiniete wtedy będe na luzie czekać na poród

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robicie na obiad ?
    Mnie naszlo makaron z sosem serowym , sos zwykle kupny był ale z racji że straciłam ochotę na sereki topione a mam w lodówce dwa to pierwszy raz zrobie jakiś własny zamiast placic za ten z proszku :)

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ziemniaki z koperkiem,kefirek i do tego jajko smażone...a mężowi robie wersje ze schabowym bo dla niego kefir i jajko to nie obiad ...hahah żarłok :)
    W takie gorące dni lubie lekkie obiady

karolcia87 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula to juz dawaj na liste rezerwowych wpisz malego, bedzie wysoko to ma spora szanse :D Taki zart, ale u nas to samo dzieci urodzone po 1 wrzesnia nie maja gwarancji miejsca w przedszkolu (oddzial zlobkowy) natomiast te urodzone przed maja zapewnione miejsce. Ja mam nadzieje, ze nam sie uda kilka miesiecy przeciagnac z babciami/ ciociami etc i poslac mala jak skonczy 18 miesiecy bo takie malenstwo to slabo widze wyslane do przedszkola.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Ja ziemniaki z koperkiem,kefirek i do tego jajko smażone...a mężowi robie wersje ze schabowym bo dla niego kefir i jajko to nie obiad ...hahah żarłok :)
    W takie gorące dni lubie lekkie obiady

Sadzone u mnie wczoraj miało być bo małż w kuchni był a przyniósł jajecznicę :D :D

Chciałam rosół zrobić ale właśnie ze względu na pogodę nie robię bo nawet by nie smakował , na dworzu upał a weź jeszcze zupę chlipaj i poc sie jak świnka :D

Makaron z sosem długo sie mnie trzyma odkąd leci reklama sosu w tv haha

anula1990 lubi tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula jakbym mojego męża słyszała.. bez mięsa to nie obiad :D

anula1990 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też makaron, chyba z pulpecikami Nigelli. Ale dopiero taka obiadokolacja będzie, jak mąż wróci z pracy.
    Na razie zjadłam kanapkę, serek waniliowy i nektarynkę, mało nie pęknę. :P
    Dziś się ważyłam i jestem +6kg od wagi sprzed ciąży, nawet przyzwoicie. Trochę przekroczę mój plan przybrania nie więcej niż 6kg, ale raczej zakładanego zapasu maksymalnego (10kg) nie przegonie, cieszę się. :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Dominka!

• marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego męża uczę krok po pkorku, że obiad bez mięsa istnieje. Ddałam już 3 pozycję do dań dla niego zjadliwych- dziś racuchy z jabłkami i brzoskiwniami :-)

720fbe94f2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Anula to juz dawaj na liste rezerwowych wpisz malego, bedzie wysoko to ma spora szanse :D Taki zart, ale u nas to samo dzieci urodzone po 1 wrzesnia nie maja gwarancji miejsca w przedszkolu (oddzial zlobkowy) natomiast te urodzone przed maja zapewnione miejsce. Ja mam nadzieje, ze nam sie uda kilka miesiecy przeciagnac z babciami/ ciociami etc i poslac mala jak skonczy 18 miesiecy bo takie malenstwo to slabo widze wyslane do przedszkola.

Dopiero w marcu można zapisać dziecko ahh...ja mysle ze jak sie nie uda wróce do pracy i będe cos kombinować z moja mamą,męzem i reszta rodziny ...i bede ciagnac l4...zeby jakos to było,pracuje w sklepie wiec mozna tez sie dogadac ze zmianami...no zobaczymy narazie sie nie martwie na zapas....

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś spaghetti:) dla mojego męża też bez mięsa to nie obiad:) czasem jemy coś innego ale to np ryba. ale ziemniaki z kefirem i z jajkiem zje :)

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te chłopy :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie muszę mieć mięsa, ale już obiadu na słodko właściwie nie akceptuje. :P

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mój to zje wszystko co jest syte :D
    Mieso nie musi być konieczne byle smaczne było i nie ciągle to samo .

Zobaczę czy wytrzymam do 17 z obiadem jak nie to sama zjem a jemu odgrzeje :)

• julita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mężowi usmażę schaboszczaka bo jest już rozbity i kopytka a do tego mizeria, ja natomiast mam ochotę na makaron z sosem :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ