X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj lady, bo ja ciągle zapominam, że Wy słodziutkie macie inaczej:D

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ja wczoraj wspomnialam ze chodza za mna knedle i tesciowa dzwoni nidawno,ze je zrobila i przed 15 przywiezie, juz mam slinotok
    ooo jaa takie ze śliwkami?? No nie i teraz będę musiała je zrobić :-)
    Ale nie w tym tygodniu..sprawdzałam pogodę i u mnie w sobotę ma być 39 stopni! To chyba jakiś żart..

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś kilka razy kuje w szyjce. Może to oznacza, że coś tam się zaczyna ruszać, w sumie pora już, kiedyś musi. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do kuchni trzymajta kciuki żeby ten sos wyszedł :D
    Jak zepsuje to zamowie pizzę :D :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a ja chyba zaraz obiorę ziemniaki i wstawię i zrobię kopytka kurcze, teraz to ja pyzy z mięsem będę jadła, co do męża, mój też uważa, że obiad bez mięsa to nie obiad. :)przez 3 dni do środy po południu będę sama. Właśnie pranie robię, u nas upalnie. No ja będę musiała sobie poszukać pracy za rok, ale u nas jeden żłobek , a jak nie żłobek to teściowa idzie na emeryturę no i moja mama też może się zając jak będzie miała wolne :). No i też już mam torby spakowane do szpitala w szafie sobie leżą :) , jedynie mydło dla siebie, szczoteczka,pasta i sztućce dopakuje. Jakbym coś zapomniała to zawsze mąż może przywieźć. A mi wczoraj mojej mamy znajome pielęgniarki powiedziały , że ponoć brzuch mi opadł już i że dają mi 2-3 tygodnie i powinnam urodzić. A mąż powiedział, że 15 urodzę. No ciekawe, swoja drogą ponoć chłopcy nie śpieszą się na świat i ponoć przenosić można. Zobaczymy kiedy mały będzie chciał wyjść. U nas upalnie i też mam zakaz wychodzenia, zresztą i tak bym się bała sama wyjść w taki upał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:19

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ajj lady, bo ja ciągle zapominam, że Wy słodziutkie macie inaczej:D
    Ej niekoniecznie, wiekszosc slodkich mam z czerwca, lipca, sierpnia czeka(lo) do samego konca.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kalafior mi bokiem wychodzi ale rybka bym nie pogardzila haha :D
    Ta herbata dobra jest ?

Mi smakuje, ale wiem że mojej koleżance nie podeszła.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Witajcie :-) ja właśnie wróciłam z zakupów. Wstąpiłam do sklepu Esotiq i mają tam wygodne i przede wszystkim ładne staniki do karmienia. Polecam :-) ja za swój płaciłam lekko ponad 70 zł. Wzięłam taki:
    0d614d860282473dmed.jpg

Wydawał mi się ogromny ale babeczka w sklepie powiedziała, że to i tak jeden z najmniejszych rozmiarów staników do karmienia i faktycznie, na ciele bardzo fajnie leży.

Bardzo ładny.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mnie dziś kilka razy kuje w szyjce. Może to oznacza, że coś tam się zaczyna ruszać, w sumie pora już, kiedyś musi. :P

Oj ja mam tak od miesiąca, a od kilku dni mam wrażenie jakby moja mała bawiła się moją łechtaczką, takie kłucia prosto w łechtaczkę nie przyjemnie to strasznie, w samochodzie mnie tak zakuło i odruchowo złapałam sie tam ręką, mój myślał że rodzę XD muszę sie dziś mojej ginekolog zapytać cóż to

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że to cukrzycowe wcześniejsze rozwiązanie dotyczy głównie sytuacji gdy dziecko przez cukrzycę jest wyjątkowo duże, albo są jakieś komplikacje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 Kurcze, u mnie podobnie, już druga znajoma mówi, że brzuch jak by opadł... ale to chyba nie u każdego się sprawdza, a poza tym jest już ciężki i ogromny więc poddał się wreszcie prawu grawitacji.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mi się wydaje, że to cukrzycowe wcześniejsze rozwiązanie dotyczy głównie sytuacji gdy dziecko przez cukrzycę jest wyjątkowo duże, albo są jakieś komplikacje.
    Chyba chodzi równiez o dojrzałość łożyska . Szybciej się starzeje i może doporowadzić do niedotlenienia i niedożywienia dzieciątka.

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do Skabarki,Dziewuszki.
    Jest lepiej!:)))) Skurcze do 40 i tylko jeden wiekszy. Bardzo sie ciesze!!:)))))

Czarna_88, Misi@, snoopy_etka, trix, Gusiak, Paulinek, Lady Savage, Kasiarzynka, agatka196 lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam budyń śmietankowy :-) pychotka
    Skrabarka oby tak dalej i olcia jeszcze niech ładnie w brzuszku mieszka :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaaa ma dziś wizytę na 15.20 wiec pewnie siedzi w kolejce ;)

Laski mam mega niusa!!! Kangurowalam małego! <3 <3 <3 odlaczyli go, póki co oczywiście na próbę, zobaczymy ile wytrzyma bez maszyny (jak zacznie sie męczyć to go podłącza znowu). To najcudowniejsze pod słońcem uczucie moc przytulic własne dziecko!!! Juz zrobiono echo serca, przewód tętniczy się zamyka powoli - jeszcze nie całkiem, ale jego średnica bardzo sie zmniejszyła wiec zamyka sie :) zjadł 20 ml przy mnie :) niestety dozoladkowo, żeby już go nie przemeczyc ssaniem, bo jadł uwaga: godzinę wcześniej :))))) tez 20 ;)

marlenak_me, Czarna_88, .ona., trix, monaaa85, Lilla My, Gusiak, Wonderland, Nancy87, Paulinek, Lady Savage, adzia, Kasiarzynka, moka89, chabasse, snoopy_etka, Anitka201, Dżuls, karolcia87, aldonaa, Carolline, anula1990, Kucykowa, agatka196, MadziaRatMed, alutka, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma bardzo się cieszę twoim szczęściem ze trzymalas malego juz ♡♡♡
    Wszystko będzie dobrze :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • trix Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - super wiadomości :) Kciuki nadal zaciśnięte

atdcwn154po83a78.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma któraś z dziewczyn dobrze mówiła weź pieluchę teatrową i miej ja przy sobie cały dzień a jutro daj małemu kolo twarzy będzie napewno spokojniejszy

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma cudowne wieści... widzisz, z kazdym dniem jest juz lepiej... jeszcze parę dni i będziesz juz Milana całe dnie tak do siebie tulic =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma rewelacyjne wieści nam przynosisz! przy próbie wyobrażenia tego jak zaczynasz kongurowanie aż mi łezka napłynęła do oka ;) widzisz z dnia na dzień jest coraz lepiej

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ