X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    U nas wychodzi mniej wiecej 250 zł za dziecko w żłobku(pobyt +wyżywienie)wiec nie ma tragedi no ale lipa z miejscami za to na 20 tys. miasto jest 22 miejsca :/
    Jakby nie było opłacałoby mi sie wrócić do pracy zawsze to 1700 zostało by na czysto w buzdzecie domowym...

Co do cukrzycy to tak wiekszosc lekarzy mówi o rozwiazaniu zaraz po 36 tc dla bezpieczenstwa dziecka i szczerze mówiąc byłabym zadowolona bo boje sie o Krzysia,ponieważ cukrzyce miałam zdiagnozowaną jeszcze przed ciążą...36tc hmm moze udałoby mi sie zmieścić w końcówce sierpnia :P

A poważnie to najwazniejsze zeby dziecko było w pełni rozwiniete wtedy będe na luzie czekać na poród

no właśnie ja wyedytowałam post...bo źle spojrzałam;p stawka 1,32 zł za godzinę a powyżej 10h 13,20 za godzinę;p więc też tragedii nie ma;) ale czekam na maila z odpowiedzią o przyjęciach

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja nie muszę mieć mięsa, ale już obiadu na słodko właściwie nie akceptuje. :P
    Ja też nie , sosy typu słodko kwaśny czy pikantny to nie dla mnie , nawet taki schab ze śliwką fuj , nie lubię owoców mieszanych z mięsem . Ciasta owocowe czy pierogi też odpadają :D

Carolline lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady cukrzycowe mamy mają rozwiązanie ciąży od 36 albo 38 tygodnia .
    Jak lekarz tak mowi jak piszesz to pij sobie herbatkę , wgl dobra jest z tych liści?

tak piję, kazał mi pić 2 razy na dzień więc piję sobie, mnie się kazał zgłosić właśnie za 2 tyg jak nic nie ruszy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Co robicie na obiad ?
    Mnie naszlo makaron z sosem serowym , sos zwykle kupny był ale z racji że straciłam ochotę na sereki topione a mam w lodówce dwa to pierwszy raz zrobie jakiś własny zamiast placic za ten z proszku :)

Ja mam kalafiorową zupę potem rybę i ziemniaczki i szpinak

Carolline lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja mam kalafiorową zupę potem rybę i ziemniaczki i szpinak
    Kalafior mi bokiem wychodzi ale rybka bym nie pogardzila haha :D
    Ta herbata dobra jest ?

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam w ogóle pomysłu na obiad... głodna też nie jestem przez ten upał... ech...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie dzwoniłam żeby się umówić na USG a tu lekarz idzie na urlop od jutra i przyjmie mnie dzisiaj na 15.45 :) super bo nie muszę wyczekiwać ! lece sie zbierać :)

karolcia87, snoopy_etka, Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nawet znośnie. Ciepło jest, ale daje żyć. Nie ma prawie wcale słońca i to pewnie dzięki temu, nawet klimy jeszcze dziś nie odpaliłam. Chociaż boje się najbliższych dwóch tygodni - temperatury mają być do 39 stopni... A ja mam konieczne wyjazdy do Warszawy, nie wiem jak to przetrwam.

Mam nadzieje, że jak będzie pora rodzić to pogoda trochę zluzuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście to chyba w ogóle nie ma żadnego Państwowego żłobka, więc jeśli nie uda się, że mała od września po moim powrocie do pracy zajmie się moja mama to będziemy musieli liczyć się z miesięcznym wydatkiem ok. 700-800 zł na żłobek prywatny...

Chociaż póki co liczę na to, że wszystko się uda i będę mogła dziecko zostawiać z mamą =)

U mnie dziś ziemniaczki i sadzone jajko... jakoś ostatnio w ogóle nie mam ochoty nie mięso ... jadła bym cały czas owoce, nabiał i słodycze ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tematem... wydaje mi się, albo już dość długo nic się nie odzywała Aldonaa... ktoś coś wie?
    może coś pisała, a przeoczylam...?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziexiatkiem zajmie sie tesciowa a potem pojdzie domprzedszkola ;)

Ja dzis na obiad zrobilam pulpety w sosie pomidorowym, ale mi jakos nie smakuja ;/

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) ja właśnie wróciłam z zakupów. Wstąpiłam do sklepu Esotiq i mają tam wygodne i przede wszystkim ładne staniki do karmienia. Polecam :-) ja za swój płaciłam lekko ponad 70 zł. Wzięłam taki:
    0d614d860282473dmed.jpg

Wydawał mi się ogromny ale babeczka w sklepie powiedziała, że to i tak jeden z najmniejszych rozmiarów staników do karmienia i faktycznie, na ciele bardzo fajnie leży.

Carolline, Lady Savage, karolcia87, skabarka lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wspomnialam ze chodza za mna knedle i tesciowa dzwoni nidawno,ze je zrobila i przed 15 przywiezie, juz mam slinotok

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Witajcie :-) ja właśnie wróciłam z zakupów. Wstąpiłam do sklepu Esotiq i mają tam wygodne i przede wszystkim ładne staniki do karmienia. Polecam :-) ja za swój płaciłam lekko ponad 70 zł. Wzięłam taki:
    0d614d860282473dmed.jpg

Wydawał mi się ogromny ale babeczka w sklepie powiedziała, że to i tak jeden z najmniejszych rozmiarów staników do karmienia i faktycznie, na ciele bardzo fajnie leży.
    piękne ale Esotiq ma największe rozmiary E ;) to do G (aktualnie) trochę mi brakuje;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie ma zlobka. Myslalam nad tesciowa ale pare ostatnich sytuacji uswiadomilo mi ze to nie jest dobry pomysl. wiem ze nie bedzie respektowac naszych zalecen, nie przyzna sie ze dzieco matudzilo, plakalo etc. i bedzie starala sie udowodnic ze dziecku matka nie jest potrzebna.

Anitka mam od nich dwa staniki do karmienia i sa rewelacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:52

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za zyczenia ;)
    Mowili ze po 20-stce czas szybciej leci a tu dopiero 23 stuknelo .. :P
    U nas taaaki skwar az milo :) chyba dlatego mi to nie przeszkadza bo i brzuszek nie jest jakis najwiekszy :)
    Niunka chyba lubi taka pogode po mamusi bo jest niemozliwa,od rana non stop mi sie wyciaga :)
    W domu jest zimno ze az gesia skorke mam i tak wychodze sie ogrzewac na taras ;)

Sprawilam sobie prezent (dla corci :P ) i zamowilam w koncu lozeczko takie jak chcialam i okazalo sie ze jest 30 km ode mnie ten sklep wiec w srode z siostra pojedziemy po nie, a no i cena chyba bardzo dobra bo za 400 zl lozeczko z materacem i posciel 6 elementow

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    piękne ale Esotiq ma największe rozmiary E ;) to do G (aktualnie) trochę mi brakuje;p
    No właśnie E jest jednym z najmniejszych (do karmienia) ogólnie od E ciągnie się F,G,H i nie wiem czy nie jeszcze jeden rozmiar :-) także polecam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o...a u mnie w Esotiqu mówili, że największy E...kłamcy;p

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:

Anitka mam od nich dwa staniki do karmienia i sa rewelacyjne.
    Dobrze wiedzieć bo tak weszłam do sklepu bez przekonania. Wcześniej kupowałam u nich staniki ale jednak nigdy nie zwracałam uwagi na te do karmienia :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    o...a u mnie w Esotiqu mówili, że największy E...kłamcy;p
    Ja kupowałam w Kłodzku i babeczka znalazła właśnie ten najmniejszy E i mówi, że reszta jest dużo większa :-) był też taki w kolorze niebieskim i chętnie bym go też kupiła ale niestety, brak mojego rozmiaru.

‹‹ 1829 1830 1831 1832 1833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ