X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ostatnio włączyłam wiatrak a wieczorem masakra , flegmy nie moglam sie pozbyc z gardla tak stalo :/

Slyszalyscie o czyms takim jak mierzenie miednicy/bioder aby określić czy bedzie potrzebna cesarka jesli jest wąsko ?
    Tak, mierzą biodra (miednicę?) takimi szczypczykami. Od kilku ginów usłyszałam wtedy, że moja jest "książkowa" i wg mojej toerii głównie dlatego wyganiali ze mnie dziecko SN.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja z taką matką bym nie wyrobila :D
    Moja akurat cwana jest , nie mówi głośno co myśli o moim czy siostry , dopiero na drugi dzień zwraca mi czy jej uwagę na ich zachowanie :D
    Czasami wygląda tak jak by to nasza wina była i musimy słuchać co jej nie pasowalo , ogolnie to kochana mamusia jest :) nie wtrąca sie , a jak mam bałagan to sie z tego śmieje :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ostatnio włączyłam wiatrak a wieczorem masakra , flegmy nie moglam sie pozbyc z gardla tak stalo :/

Slyszalyscie o czyms takim jak mierzenie miednicy/bioder aby określić czy bedzie potrzebna cesarka jesli jest wąsko ?

Pierwsze slysze, a juz rodzilam.

edit: kiedy Ci taki pomiar robiono Dzuls? Ja sobie nie przypominam. Na szczescie teraz nikt mnie szczypczykami mierzyc nie bedzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:29

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do lasek, które tez mają ohydny problem hemoroidów: czy bierzecie leki stale lub doraźnie? moja gin dala mi czopki procto-glyvenol i cyclo-3-fort na tydzien, troche pomogło tylko i tydzien sie skonczyl i mam to odstawić...a boje sie ze zaraz ból wróci:/

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą jakas o to pytała na fb a ze jakos sie nie wypowiadam tam to zapytalam tutaj :)

Dzuls a książkowe to ile ? Znasz te ich normy :)
    Ja slyszalam kiedys ze lżej sie rodzi mając szerokie biodra

• .ona. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    do lasek, które tez mają ohydny problem hemoroidów: czy bierzecie leki stale lub doraźnie? moja gin dala mi czopki procto-glyvenol i cyclo-3-fort na tydzien, troche pomogło tylko i tydzien sie skonczyl i mam to odstawić...a boje sie ze zaraz ból wróci:/

Ja cyclo3fort biore od poczatku kwietnia ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam straszne hemoroidy po porodzie niestety, bralam czopki proctohemolan bodajrze i dość szybko przeszło, a od paru lat nawet nie wracają. Ale przygotuj się na to, że wrócą właśnie po porodzie na jakiś czas :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja cyclo3fort biore od poczatku kwietnia ;)

a coś jeszcze do tego na stałe? moja gin jest na urlopie a ja sie chce przed porodem podkurować a tu dupa :/

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    edit: kiedy Ci taki pomiar robiono Dzuls? Ja sobie nie przypominam. Na szczescie teraz nikt mnie szczypczykami mierzyc nie bedzie :D
    No już na IP, kilka razy, ale za każym razem jak byłam w szpitalu, mój gin u siebie takich pomiarów nie robił :D To wygląda jak taki trochę stetoskop, którym obejmują Cię w biodrach, wzdłuż i wszerz :D
    Staraczka, co do konkretnych wymiarów, to nie mam zielonego pojęcia, usłyszałam tylko, że "książkowe" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:39

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OGŁOSZENIE PARAFIALNE ;)

dziewczyny zachaczę jeszcze o temat ZUS po różnych kalkulacjach, wyliczeniach wychodzi że ZUS zalega mi jeszcze jakieś 1000zł, np. za maj przesłali mi 400zł mniej a za czerwiec 600zł mniej a za pozostałe miesiące (marzec, kwiecień, lipiec) już normalne kwoty. Zastanawiam się czy mi to wyrównają czy to może jakaś pomyłka, zwariować można... Czy ZUS po przejściu z chorobowego na macierzyński przesyła jakieś zestawienie ile i za kiedy co dostałam? Jak to było u was doświadczonych mamusiek, czy miałyście tak jak u mnie że $$$ się nie zgadzała?

Telefonicznie niczego się nie dowiedziałam, nic nie wiedzą - zero informacji, wszyscy na urlopach....

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita , radze ci załozyć profil pue zus ,
    tam sie logujesz i masz wszsytkie informcje , o swiadczeniach za jaki okres jakie kwoty , i kiedy wypłata , sama korzystam i polecam

julita lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    julita , radze ci załozyć profil pue zus ,
    tam sie logujesz i masz wszsytkie informcje , o swiadczeniach za jaki okres jakie kwoty , i kiedy wypłata , sama korzystam i polecam

coś kojarzę że muszę w tej sprawie pójść do ZUS po "profil zaufany" czy coś takiego, dobrze pamiętam? czy może da się założyć taki profil w domu przed komputerem bez konieczności fatygowania się do nich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:49

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Zaraz poczytam o tym , świta mi ze to nogi atakuje a u mnie ręce , może coś z trawy koszonej w powietrzu fruwa

Z tego co czytałam, to ponoć ręce i nogi i nasila to się szczególnie w nocy. Ale nie wiem.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to znaczy jak na morfologii wychodzi za niski hematokryt, za mało płytek krwi... za to podwyższone PDW, MPV i P-LCR... któraś się orientuje co to od czego? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:28

julita lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę nudna ale JAK GORĄCO! Nie idzie wysiedzieć.
    Posprzątałam dzisiaj ciuchy mojego, moje i dzidziula poodkładałam większe rozmiary na później, podłoga zmyta, pościel w suszarce, także zostanie założenie pościeli. Chyba padnę przy tej czynności.
    Patrzyłam, że ma tak smażyć jeszcze przez dwa tygodnie, także jak trafi mi się poród to zwariuję. W takim przypadku chyba lepiej w nocy rodzić:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - fotka miednicomierza tutaj: http://forumpoloznych.wum.edu.pl/porod/badanie-poloznicze-rodzacej/

Kasiarzynka, Dżuls, Staraczka23 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:28

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A tak w ogóle to gin na NFZ powiedziała mi że mam ograniczyć picie wody do max 1,5 l (i to wliczając w to zupy, owoce, itd. ) to nie będą mi nogi puchły. Jakoś w tę pogodę sobie tego nie wyobrażam. Za bardzo spragniona jestem, no i wg mnie ta teoria jest dziwna :/ .
    No chyba właśnie odwrotnie... Sama nie mam problemów z puchnięciem, a piję ze 3 litry minimum.

Wszędzie w internecie znajduję informacje tego typu:
    Quote:
    Pij dużo wody. Paradoksalnie pomaga ona radzić sobie z obrzękami dzięki wspieraniu pracy nerek i oczyszczaniu organizmu z toksyn. Uważaj też na to, co jesz - na „czarną listę" powinna trafić przede wszystkim sól.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Nie nie słyszałam o czymś takim

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1844 1845 1846 1847 1848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ