Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Ostatnio włączyłam wiatrak a wieczorem masakra , flegmy nie moglam sie pozbyc z gardla tak stalo
Slyszalyscie o czyms takim jak mierzenie miednicy/bioder aby określić czy bedzie potrzebna cesarka jesli jest wąsko ? -
nick nieaktualnyDzuls ja z taką matką bym nie wyrobila
Moja akurat cwana jest , nie mówi głośno co myśli o moim czy siostry , dopiero na drugi dzień zwraca mi czy jej uwagę na ich zachowanie
Czasami wygląda tak jak by to nasza wina była i musimy słuchać co jej nie pasowalo , ogolnie to kochana mamusia jestnie wtrąca sie , a jak mam bałagan to sie z tego śmieje
-
Staraczka23 wrote:Ostatnio włączyłam wiatrak a wieczorem masakra , flegmy nie moglam sie pozbyc z gardla tak stalo
Slyszalyscie o czyms takim jak mierzenie miednicy/bioder aby określić czy bedzie potrzebna cesarka jesli jest wąsko ?
Pierwsze slysze, a juz rodzilam.
edit: kiedy Ci taki pomiar robiono Dzuls? Ja sobie nie przypominam. Na szczescie teraz nikt mnie szczypczykami mierzyc nie bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:29
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
do lasek, które tez mają ohydny problem hemoroidów: czy bierzecie leki stale lub doraźnie? moja gin dala mi czopki procto-glyvenol i cyclo-3-fort na tydzien, troche pomogło tylko i tydzien sie skonczyl i mam to odstawić...a boje sie ze zaraz ból wróci:/
-
nick nieaktualny
-
marlenak_me wrote:do lasek, które tez mają ohydny problem hemoroidów: czy bierzecie leki stale lub doraźnie? moja gin dala mi czopki procto-glyvenol i cyclo-3-fort na tydzien, troche pomogło tylko i tydzien sie skonczyl i mam to odstawić...a boje sie ze zaraz ból wróci:/
Ja cyclo3fort biore od poczatku kwietnia
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
.ona. wrote:edit: kiedy Ci taki pomiar robiono Dzuls? Ja sobie nie przypominam. Na szczescie teraz nikt mnie szczypczykami mierzyc nie bedzie
To wygląda jak taki trochę stetoskop, którym obejmują Cię w biodrach, wzdłuż i wszerz
Staraczka, co do konkretnych wymiarów, to nie mam zielonego pojęcia, usłyszałam tylko, że "książkowe"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:39
-
OGŁOSZENIE PARAFIALNE
dziewczyny zachaczę jeszcze o temat ZUS po różnych kalkulacjach, wyliczeniach wychodzi że ZUS zalega mi jeszcze jakieś 1000zł, np. za maj przesłali mi 400zł mniej a za czerwiec 600zł mniej a za pozostałe miesiące (marzec, kwiecień, lipiec) już normalne kwoty. Zastanawiam się czy mi to wyrównają czy to może jakaś pomyłka, zwariować można... Czy ZUS po przejściu z chorobowego na macierzyński przesyła jakieś zestawienie ile i za kiedy co dostałam? Jak to było u was doświadczonych mamusiek, czy miałyście tak jak u mnie że $$$ się nie zgadzała?
Telefonicznie niczego się nie dowiedziałam, nic nie wiedzą - zero informacji, wszyscy na urlopach....
-
Angelaa wrote:julita , radze ci załozyć profil pue zus ,
tam sie logujesz i masz wszsytkie informcje , o swiadczeniach za jaki okres jakie kwoty , i kiedy wypłata , sama korzystam i polecam
coś kojarzę że muszę w tej sprawie pójść do ZUS po "profil zaufany" czy coś takiego, dobrze pamiętam? czy może da się założyć taki profil w domu przed komputerem bez konieczności fatygowania się do nich?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:49
-
Będę nudna ale JAK GORĄCO! Nie idzie wysiedzieć.
Posprzątałam dzisiaj ciuchy mojego, moje i dzidziula poodkładałam większe rozmiary na później, podłoga zmyta, pościel w suszarce, także zostanie założenie pościeli. Chyba padnę przy tej czynności.
Patrzyłam, że ma tak smażyć jeszcze przez dwa tygodnie, także jak trafi mi się poród to zwariuję. W takim przypadku chyba lepiej w nocy rodzić -
Kasiarzynka wrote:A tak w ogóle to gin na NFZ powiedziała mi że mam ograniczyć picie wody do max 1,5 l (i to wliczając w to zupy, owoce, itd. ) to nie będą mi nogi puchły. Jakoś w tę pogodę sobie tego nie wyobrażam. Za bardzo spragniona jestem, no i wg mnie ta teoria jest dziwna
.
Wszędzie w internecie znajduję informacje tego typu:
Quote:Pij dużo wody. Paradoksalnie pomaga ona radzić sobie z obrzękami dzięki wspieraniu pracy nerek i oczyszczaniu organizmu z toksyn. Uważaj też na to, co jesz - na „czarną listę" powinna trafić przede wszystkim sól.Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Slyszalyscie o czyms takim jak mierzenie miednicy/bioder aby określić czy bedzie potrzebna cesarka jesli jest wąsko ?
Nie nie słyszałam o czymś takim