X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ostatnio włączyłam wiatrak a wieczorem masakra , flegmy nie moglam sie pozbyc z gardla tak stalo :/

Slyszalyscie o czyms takim jak mierzenie miednicy/bioder aby określić czy bedzie potrzebna cesarka jesli jest wąsko ?
    Tak, mierzą biodra (miednicę?) takimi szczypczykami. Od kilku ginów usłyszałam wtedy, że moja jest "książkowa" i wg mojej toerii głównie dlatego wyganiali ze mnie dziecko SN.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja z taką matką bym nie wyrobila :D
    Moja akurat cwana jest , nie mówi głośno co myśli o moim czy siostry , dopiero na drugi dzień zwraca mi czy jej uwagę na ich zachowanie :D
    Czasami wygląda tak jak by to nasza wina była i musimy słuchać co jej nie pasowalo , ogolnie to kochana mamusia jest :) nie wtrąca sie , a jak mam bałagan to sie z tego śmieje :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ostatnio włączyłam wiatrak a wieczorem masakra , flegmy nie moglam sie pozbyc z gardla tak stalo :/

Slyszalyscie o czyms takim jak mierzenie miednicy/bioder aby określić czy bedzie potrzebna cesarka jesli jest wąsko ?

Pierwsze slysze, a juz rodzilam.

edit: kiedy Ci taki pomiar robiono Dzuls? Ja sobie nie przypominam. Na szczescie teraz nikt mnie szczypczykami mierzyc nie bedzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:29

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do lasek, które tez mają ohydny problem hemoroidów: czy bierzecie leki stale lub doraźnie? moja gin dala mi czopki procto-glyvenol i cyclo-3-fort na tydzien, troche pomogło tylko i tydzien sie skonczyl i mam to odstawić...a boje sie ze zaraz ból wróci:/

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą jakas o to pytała na fb a ze jakos sie nie wypowiadam tam to zapytalam tutaj :)

Dzuls a książkowe to ile ? Znasz te ich normy :)
    Ja slyszalam kiedys ze lżej sie rodzi mając szerokie biodra

• .ona. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    do lasek, które tez mają ohydny problem hemoroidów: czy bierzecie leki stale lub doraźnie? moja gin dala mi czopki procto-glyvenol i cyclo-3-fort na tydzien, troche pomogło tylko i tydzien sie skonczyl i mam to odstawić...a boje sie ze zaraz ból wróci:/

Ja cyclo3fort biore od poczatku kwietnia ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam straszne hemoroidy po porodzie niestety, bralam czopki proctohemolan bodajrze i dość szybko przeszło, a od paru lat nawet nie wracają. Ale przygotuj się na to, że wrócą właśnie po porodzie na jakiś czas :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja cyclo3fort biore od poczatku kwietnia ;)

a coś jeszcze do tego na stałe? moja gin jest na urlopie a ja sie chce przed porodem podkurować a tu dupa :/

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    edit: kiedy Ci taki pomiar robiono Dzuls? Ja sobie nie przypominam. Na szczescie teraz nikt mnie szczypczykami mierzyc nie bedzie :D
    No już na IP, kilka razy, ale za każym razem jak byłam w szpitalu, mój gin u siebie takich pomiarów nie robił :D To wygląda jak taki trochę stetoskop, którym obejmują Cię w biodrach, wzdłuż i wszerz :D
    Staraczka, co do konkretnych wymiarów, to nie mam zielonego pojęcia, usłyszałam tylko, że "książkowe" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:39

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OGŁOSZENIE PARAFIALNE ;)

dziewczyny zachaczę jeszcze o temat ZUS po różnych kalkulacjach, wyliczeniach wychodzi że ZUS zalega mi jeszcze jakieś 1000zł, np. za maj przesłali mi 400zł mniej a za czerwiec 600zł mniej a za pozostałe miesiące (marzec, kwiecień, lipiec) już normalne kwoty. Zastanawiam się czy mi to wyrównają czy to może jakaś pomyłka, zwariować można... Czy ZUS po przejściu z chorobowego na macierzyński przesyła jakieś zestawienie ile i za kiedy co dostałam? Jak to było u was doświadczonych mamusiek, czy miałyście tak jak u mnie że $$$ się nie zgadzała?

Telefonicznie niczego się nie dowiedziałam, nic nie wiedzą - zero informacji, wszyscy na urlopach....

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita , radze ci załozyć profil pue zus ,
    tam sie logujesz i masz wszsytkie informcje , o swiadczeniach za jaki okres jakie kwoty , i kiedy wypłata , sama korzystam i polecam

julita lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    julita , radze ci załozyć profil pue zus ,
    tam sie logujesz i masz wszsytkie informcje , o swiadczeniach za jaki okres jakie kwoty , i kiedy wypłata , sama korzystam i polecam

coś kojarzę że muszę w tej sprawie pójść do ZUS po "profil zaufany" czy coś takiego, dobrze pamiętam? czy może da się założyć taki profil w domu przed komputerem bez konieczności fatygowania się do nich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:49

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Zaraz poczytam o tym , świta mi ze to nogi atakuje a u mnie ręce , może coś z trawy koszonej w powietrzu fruwa

Z tego co czytałam, to ponoć ręce i nogi i nasila to się szczególnie w nocy. Ale nie wiem.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to znaczy jak na morfologii wychodzi za niski hematokryt, za mało płytek krwi... za to podwyższone PDW, MPV i P-LCR... któraś się orientuje co to od czego? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:28

julita lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę nudna ale JAK GORĄCO! Nie idzie wysiedzieć.
    Posprzątałam dzisiaj ciuchy mojego, moje i dzidziula poodkładałam większe rozmiary na później, podłoga zmyta, pościel w suszarce, także zostanie założenie pościeli. Chyba padnę przy tej czynności.
    Patrzyłam, że ma tak smażyć jeszcze przez dwa tygodnie, także jak trafi mi się poród to zwariuję. W takim przypadku chyba lepiej w nocy rodzić:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - fotka miednicomierza tutaj: http://forumpoloznych.wum.edu.pl/porod/badanie-poloznicze-rodzacej/

Kasiarzynka, Dżuls, Staraczka23 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:28

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A tak w ogóle to gin na NFZ powiedziała mi że mam ograniczyć picie wody do max 1,5 l (i to wliczając w to zupy, owoce, itd. ) to nie będą mi nogi puchły. Jakoś w tę pogodę sobie tego nie wyobrażam. Za bardzo spragniona jestem, no i wg mnie ta teoria jest dziwna :/ .
    No chyba właśnie odwrotnie... Sama nie mam problemów z puchnięciem, a piję ze 3 litry minimum.

Wszędzie w internecie znajduję informacje tego typu:
    Quote:
    Pij dużo wody. Paradoksalnie pomaga ona radzić sobie z obrzękami dzięki wspieraniu pracy nerek i oczyszczaniu organizmu z toksyn. Uważaj też na to, co jesz - na „czarną listę" powinna trafić przede wszystkim sól.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Nie nie słyszałam o czymś takim

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1844 1845 1846 1847 1848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ