Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sowa28 wrote:Lady - powodzenia
myśl o tym, że to "dobry" ból, wiadomo z jakiego powodu i zbliża Cię do poznania dziecka
Ja to jestem cykor, miałam 4 skurcze ( tak mi sie wydaje, że kłucia podczas ruchów dziecka były właśnie skurczami), to od razu zrobiłam sobie meliskę i na lewy bok. Zaraz przeszło, ale stres był
Ja się nie stresuje, cieszy mnie to że sie pomału rozkręcatylko czasem to potrafi zaboleć, jak na tym etapie to tak boli czasami to co będzie potem
-
nick nieaktualnyMilo super, nadal bez cpapu
juz ponad dobę! Dzisiaj kangurowalismy sie 45 minut i było cudownie
probowalismy przystawic malucha do piersi, zassal, ale po minutce przestał ssać i po prostu trzymał w buzi cyca, a potem zasnął i wyplul
wszystko po kolei, teraz ważne żeby dalej ładnie stabilnie oddychal bez maszyny i bedziemy juz się tulic, a stopniowo tez przystawiac
Nancy87, Lilla My, snoopy_etka, Lady Savage, magdalenkaihelenka, .ona., skabarka, wiaraczynicuda, Gusiak, Misi@, bento, agatka196, Anitka201, anula1990, diatomka, Czarna_88, kasig, przyszła mama, KathleenPL, Kasiarzynka, chabasse, la_lenka, karolcia87, Wonderland, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Angelaa wrote:ja mam pessar juz tak nisko ze jak luteine wkładam to tylko na pół palca bo już krążek dalej nie pozwala
To ja tak miałam na samym początku od razu po założeniu dopiero po tygodniu się wysunął głębiej.co ile tyg chodzisz na kontrolę? -
Lady miałaś rodzić ze mną, a Ty co:P Poczekaj na mnie ze dwa tygodnie:D U mnie nawet kłucia przeszły, dzisiaj tylko raz mnie złapało. Jakoś tak lepiej mi się też chodzi, może mały znowu fiknął do góry? Oby nie. Za 9 dni wizyta, to się wszystkiego dowiemy:)
-
Sigma wrote:Milo super, nadal bez cpapu
juz ponad dobę! Dzisiaj kangurowalismy sie 45 minut i było cudownie
probowalismy przystawic malucha do piersi, zassal, ale po minutce przestał ssać i po prostu trzymał w buzi cyca, a potem zasnął i wyplul
wszystko po kolei, teraz ważne żeby dalej ładnie stabilnie oddychal bez maszyny i bedziemy juz się tulic, a stopniowo tez przystawiac
Super:)
Sigma ja dalej nie mogę uwierzyć w to, że niedawno na ovu pisałyśmy, czekałyśmy na owulkę, a Ty już tulisz swojego skarba:)Lady Savage, Sigma lubią tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:Lady miałaś rodzić ze mną, a Ty co:P Poczekaj na mnie ze dwa tygodnie:D U mnie nawet kłucia przeszły, dzisiaj tylko raz mnie złapało. Jakoś tak lepiej mi się też chodzi, może mały znowu fiknął do góry? Oby nie. Za 9 dni wizyta, to się wszystkiego dowiemy:)
Ja dzisiaj z spaceru zrezygnowałam za Waszą radą a i tak widzę że to psu na budę, bo właśnie złapał mnie 3 skurcz ;/ jak byk regularne co 30 min, jak w zegarku. Oj nie wiem czy dotrzymamy. Kłucia też mam, oj jak szłam dzis do ubikacji jak mnie zakuło to aż za "cipcię" się złapałam,Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 18:36
-
Nancy87 wrote:Super:)
Sigma ja dalej nie mogę uwierzyć w to, że niedawno na ovu pisałyśmy, czekałyśmy na owulkę, a Ty już tulisz swojego skarba:)
No prawdajak sobie przypomnę jak razem czekałyśmy co miesiąc na owulkę, a teraz, i zaraz lada chwila i my będziemy tulić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
skabarka wrote:Pociesz sie - mnie skurcze co 30-40 minut lapaly przez 2 tyg
poczekaj az zejda do takich co 15 minut
właśnie poczekasz
ja bym chciałą tak chop siuk i skurcze co 5 min
a nie takie rozkręcanie pomaluśku.
-
Lady Savage wrote:No prawda
jak sobie przypomnę jak razem czekałyśmy co miesiąc na owulkę, a teraz, i zaraz lada chwila i my będziemy tulić
Tulic, karmic, plakac, martwic sie kupa, goraczka, katarkiem i innymi piedolamiNie mniej jednak fajnie jest byc mama
. A czas szybko leci.
bento, KathleenPL, Lady Savage lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Angelaa wrote:dominika a jak ci mierzy tą szyjke ?
bo mi tylko pessar maca i mówi ze sie trxzyma , a tobie jak ? przez usg ?
bo jak sie zapytałam czy zmierzy mi szyjke to mowił ze nie ma sensu usg robić bo pessar wszystko zasłania i nie mozna zmierzyc ani długości ani rozwarcia bo na usg wyjdzie wielka czarna plama .
ja jutro mam wizyte więc zobaczymy co tym razem powie , no i ciekawe ile moje dziołchy ważą już .
lady ty ciśnij na sor niedługo , ja czuje ze ty dzisiaj przywitasz maluszka
przez usg dopochwowo, zawsze przed mowi ze nie wiadomo czy sie przez pessar uda ale daje rade i nawet jak uciska mi podbrzusze to widac jak glowka dziecka sie oddpycha
a pessar na ekranie widac jako jakis tam bialy punkt z boku .
Moze gdybym nie odczula tego na sobie to bym nie uwierzyla ze sie da bo niby pessar zamyka szyjke a tu naprawde wszystko widac -
Dziewczyny ja juz o wizycie
młody ułożony głowkowo! Jej ale się cieszę
ogólnie wszystko w porządku. Szyjka długa i zamknięta
uśmiech mi nie schodzi z ust
la_lenka, bento, aldonaa, agatka196, Dominka92, Lady Savage, magdalenkaihelenka, Dżuls, KathleenPL, Carolline, Misi@, Angelaa, Gusiak, chabasse, 4me, skabarka, karolcia87, trix, easymum, Wonderland, Kucykowa lubią tę wiadomość