X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Zazdroszcze, że wiesz juz jak ułożony... Ja nie wytrzymam do tego 11!!
    Myślę że iu Ciebie maluch się obróci lub już to zrobił :-) u mnie gin dawał małe szanse na przekrecenie i był dzisiaj zaskoczony :-) bo ja codziennie powtarzalam do brzucha " Filip dzisiaj się obracamy jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś" :-)

KathleenPL lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    to tak jak ja 16,30 :) musimy za siebie trzymac kciuki,choc ja boje sie ze sie skonczy tym cc takie mam przeczucie
    Ty masz jeszcze trochę czasu, u mnie już krucho. Już na IP mi ginka mówiła, że marne szanse, chociaż młody wierciuch straszny więc najwyraźniej jeszcze trochę miejsca ma. A nie chcę CC.
    Anitka201 wrote:
    Myślę że iu Ciebie maluch się obróci lub już to zrobił :-) u mnie gin dawał małe szanse na przekrecenie i był dzisiaj zaskoczony :-) bo ja codziennie powtarzalam do brzucha " Filip dzisiaj się obracamy jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś" :-)
    Moja ginka mówiła, że jak pierwsze się potrafiło ułożyć to i drugie będzie umiało. Ale ona naprawdę potrafi uspokoić człowieka. Chociaż ta Tymonowa pozycja to najgorszy stres dla mnie w tej ciąży. Tak to jakoś na luzie podchodzę do wszystkiego. Oby tylko nie było CC!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Angela a ten profil, to zaklada sie tylko jak zus wyplaca a nie jak pracodawca?

Ja dzis spakowalam swoja torbe do szpitala, mam 6 podkladow na lozko, 2 paczki podpasek wielkkich, wode, gacie jednorazowe , nakladki na kibelek zeby usiasc, klapki , 4 pizamy, szlafrok, 2 reczniki, talerzyk, kubekk,sztucce, serwetki, kosmetyczka, gabka i plyn do naczyn.i tantum rosa.

Jak ogarne tzn popiore malej rzeczy to za tydz ja spakuje

w sumie to nie mam pojęcia jak to jest jak pracujesz , bo ja firmę prowadze , ale moze inne dziewczyny wiedzą

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam kontrole pessarową co dwa tyg , jutro nastepna wizyta , zobaczymy co powie , ale pewnie się ździwi jak mnie jutro zobaczy , bo dwa tygodnie temu na ostatniej wizycie na pożeggnanie mi powiedział , że już najprawdopodobniej się nie zoabczymy , heh a tu zonk :P

.ona., Lady Savage, aldonaa lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    przegralam z rozem bo ciocie stwierdzily ze musi byc :P

253b49a75f688683med.jpg

te skarpetki, jestem nowa :3 uwielbiam

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELAA jesli moZesz poka brzuszek, ciekawa jestem jak sie wyglada majac blizniaki :) w ogole to Cie podziwiam, ja tu narzekam na brzuch, Ze mala sie kreci i wypina, a Tobie sie 2wypinaja i kreca!!! Cieaze sie, ze tyle tygodni sie trzymasz:)

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    a ja mam kontrole pessarową co dwa tyg , jutro nastepna wizyta , zobaczymy co powie , ale pewnie się ździwi jak mnie jutro zobaczy , bo dwa tygodnie temu na ostatniej wizycie na pożeggnanie mi powiedział , że już najprawdopodobniej się nie zoabczymy , heh a tu zonk :P

Zonk i to podwójny. Angela :) interesuje mnie jaki wózek kupiliście, masz zdjęcie, możesz wstawić :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:

Kochana, przeciez Ty nawet do 30 tygodnia mialas noe dotrwac :)

Grzeczne te Twoje coreczki, ze sluchaja mamy i siedza jeszcze w brzuszku. :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Moja ginka mówiła, że jak pierwsze się potrafiło ułożyć to i drugie będzie umiało. Ale ona naprawdę potrafi uspokoić człowieka. Chociaż ta Tymonowa pozycja to najgorszy stres dla mnie w tej ciąży. Tak to jakoś na luzie podchodzę do wszystkiego. Oby tylko nie było CC!
    U mojej siostry córa przekreciła się 2 dni przed porodem, a syn już nie dał rady, bo był za duży. Nigdy nic nie wiadomo, dzieci czasem mają swoją wizję jak się chcą rodzić :P

Ja sama odczułam moment przekrecania. Nie było to bolesne, ale czułam takie wypychanie w pachwinie jak nigdy wcześniej. Tyle, że u mnie od początku ciąży bida z czuciem ruchów, więc wykryłam zmianę. Pewnie jak dziecko jest bardzo ruchliwe to można przegapić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Kochana, przeciez Ty nawet do 30 tygodnia mialas noe dotrwac :)

Grzeczne te Twoje coreczki, ze sluchaja mamy i siedza jeszcze w brzuszku. :)

Mama grzeczna, stosuje się do zaleceń lekarza i nie cuduje jak co niektóre to i dziewczynki grzecznie w brzuszku siedzą :)

aldonaa, .ona., snoopy_etka, karolcia87 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek taki , tylko że szaro różowy ,
    jeszcze nie przyszedł , więc wstawiam link do sklepu z wózkiem

http://dino.sklep.pl/nowy/tako-jumper-duo-2015-2-spacerowki-2-gondole-2-foteliki-cabriofix-kurier-gratis-p-19136.html#boxdown

a brzuchol wstawie jutro , bo dzisiaj juz ciemno w domu a nie mam lampy w telefonie

Lady Savage, Staraczka23, MadziaRatMed, kasig, karolcia87 lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Mama grzeczna, stosuje się do zaleceń lekarza i nie cuduje jak co niektóre to i dziewczynki grzecznie w brzuszku siedzą :)

W 100 procentach sie zgadzam :)

przyszła mama, KathleenPL lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62124748ce82.jpg '

o taki tylko ze róż z szarym

Anitka201, Lady Savage, Gusiak, .ona., Czarna_88, karolcia87 lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62124748ce82.jpg '

o taki tylko ze róż z szarym

fajny, i taki jaki ja bym wzięła, chodzi mi o położenie gondol, bo widziałam nie raz takie cuda o.O że ja nie wiem jak można tak dzieci wozi, np jedna gondola na drugiej, takie piętrowe O.o ??

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ooo... Nakladki na kibel to w sumie dobry pomysł chociaż po porodzie to i tak najlepiej mi się sikało na stojąco pod prysznicem...
    Fuuuuuj byś sie nie przyznawala chociaż :P strasznie to nie fair w stosunku do kolejnych dziewczyn, które korzystają z prysznica i nieważne, ze w klapakach :P :P :P

P.S. Nie chciałam wcale polubić posta ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mojej siostry córa przekreciła się 2 dni przed porodem, a syn już nie dał rady, bo był za duży. Nigdy nic nie wiadomo, dzieci czasem mają swoją wizję jak się chcą rodzić :P

Ja podobno się obróciłam 2h przed porodem ;P

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Fuuuuuj byś sie nie przyznawala chociaż :P strasznie to nie fair w stosunku do kolejnych dziewczyn, które korzystają z prysznica i nieważne, ze w klapakach :P :P :P

Po prostu uprzedzam, że sikanie po porodzie wcale nie jest takie proste...

Poza tym... o ile dobrze pamiętam większość tak robiła, nawet na SR mówili, że tak jest na początku najwygodniej. No i co za różnica. I tak latasz się co chwilę podmywać, a tam takie rzeczy, że uwierz mi, sikanie to najmniej okropna sprawa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 20:55

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

heheheeheheeh ale mnie to rozśmieszyło ,

ja tam też bedę lała w brodzik :P

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Po prostu uprzedzam, że sikanie po porodzie wcale nie jest takie proste...

Poza tym... o ile dobrze pamiętam większość tak robiła, nawet na SR mówili, że tak jest na początku najwygodniej. No i co za różnica. I tak latasz się co chwilę podmywać, a tam takie rzeczy, że uwierz mi, sikanie to najmniej okropna sprawa...

Teraz wiem ze klapki które wezmę po powrocie będą w koszu :D

Carolline lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zobaczcie na mapki pogodowe- pomorskie zaprasza wszystkich, którzy nie lubią upalow i lubią tlumy na plażach ;)

http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,18488235,dzis-bylo-ci-goraco-bedzie-gorzej-kulminacja-w-weekend.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=CzolkaIImg

Swoja droga dzis przetrwalam dzień bez odczuwania jakichkolwiek upalow- najpierw klimatyzowane urzedy, pozniej auto z klima a pozniej nasza nowe mieszkanko- stwierdzam, ze brak słońca z rana to jednak dobra sprawa- bylo chlodno i przyjemnie przez caly dzień. Wieczorem wróciliśmy do,naszego obecnego M- wschodnio- południowego i czuć roznice. Nóżki jz pulsują a tylko siedzę i nic nie robię ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ