X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Zazdroszcze, że wiesz juz jak ułożony... Ja nie wytrzymam do tego 11!!
    Myślę że iu Ciebie maluch się obróci lub już to zrobił :-) u mnie gin dawał małe szanse na przekrecenie i był dzisiaj zaskoczony :-) bo ja codziennie powtarzalam do brzucha " Filip dzisiaj się obracamy jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś" :-)

KathleenPL lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    to tak jak ja 16,30 :) musimy za siebie trzymac kciuki,choc ja boje sie ze sie skonczy tym cc takie mam przeczucie
    Ty masz jeszcze trochę czasu, u mnie już krucho. Już na IP mi ginka mówiła, że marne szanse, chociaż młody wierciuch straszny więc najwyraźniej jeszcze trochę miejsca ma. A nie chcę CC.
    Anitka201 wrote:
    Myślę że iu Ciebie maluch się obróci lub już to zrobił :-) u mnie gin dawał małe szanse na przekrecenie i był dzisiaj zaskoczony :-) bo ja codziennie powtarzalam do brzucha " Filip dzisiaj się obracamy jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś" :-)
    Moja ginka mówiła, że jak pierwsze się potrafiło ułożyć to i drugie będzie umiało. Ale ona naprawdę potrafi uspokoić człowieka. Chociaż ta Tymonowa pozycja to najgorszy stres dla mnie w tej ciąży. Tak to jakoś na luzie podchodzę do wszystkiego. Oby tylko nie było CC!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Angela a ten profil, to zaklada sie tylko jak zus wyplaca a nie jak pracodawca?

Ja dzis spakowalam swoja torbe do szpitala, mam 6 podkladow na lozko, 2 paczki podpasek wielkkich, wode, gacie jednorazowe , nakladki na kibelek zeby usiasc, klapki , 4 pizamy, szlafrok, 2 reczniki, talerzyk, kubekk,sztucce, serwetki, kosmetyczka, gabka i plyn do naczyn.i tantum rosa.

Jak ogarne tzn popiore malej rzeczy to za tydz ja spakuje

w sumie to nie mam pojęcia jak to jest jak pracujesz , bo ja firmę prowadze , ale moze inne dziewczyny wiedzą

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam kontrole pessarową co dwa tyg , jutro nastepna wizyta , zobaczymy co powie , ale pewnie się ździwi jak mnie jutro zobaczy , bo dwa tygodnie temu na ostatniej wizycie na pożeggnanie mi powiedział , że już najprawdopodobniej się nie zoabczymy , heh a tu zonk :P

.ona., Lady Savage, aldonaa lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    przegralam z rozem bo ciocie stwierdzily ze musi byc :P

253b49a75f688683med.jpg

te skarpetki, jestem nowa :3 uwielbiam

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELAA jesli moZesz poka brzuszek, ciekawa jestem jak sie wyglada majac blizniaki :) w ogole to Cie podziwiam, ja tu narzekam na brzuch, Ze mala sie kreci i wypina, a Tobie sie 2wypinaja i kreca!!! Cieaze sie, ze tyle tygodni sie trzymasz:)

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    a ja mam kontrole pessarową co dwa tyg , jutro nastepna wizyta , zobaczymy co powie , ale pewnie się ździwi jak mnie jutro zobaczy , bo dwa tygodnie temu na ostatniej wizycie na pożeggnanie mi powiedział , że już najprawdopodobniej się nie zoabczymy , heh a tu zonk :P

Zonk i to podwójny. Angela :) interesuje mnie jaki wózek kupiliście, masz zdjęcie, możesz wstawić :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:

Kochana, przeciez Ty nawet do 30 tygodnia mialas noe dotrwac :)

Grzeczne te Twoje coreczki, ze sluchaja mamy i siedza jeszcze w brzuszku. :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Moja ginka mówiła, że jak pierwsze się potrafiło ułożyć to i drugie będzie umiało. Ale ona naprawdę potrafi uspokoić człowieka. Chociaż ta Tymonowa pozycja to najgorszy stres dla mnie w tej ciąży. Tak to jakoś na luzie podchodzę do wszystkiego. Oby tylko nie było CC!
    U mojej siostry córa przekreciła się 2 dni przed porodem, a syn już nie dał rady, bo był za duży. Nigdy nic nie wiadomo, dzieci czasem mają swoją wizję jak się chcą rodzić :P

Ja sama odczułam moment przekrecania. Nie było to bolesne, ale czułam takie wypychanie w pachwinie jak nigdy wcześniej. Tyle, że u mnie od początku ciąży bida z czuciem ruchów, więc wykryłam zmianę. Pewnie jak dziecko jest bardzo ruchliwe to można przegapić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Kochana, przeciez Ty nawet do 30 tygodnia mialas noe dotrwac :)

Grzeczne te Twoje coreczki, ze sluchaja mamy i siedza jeszcze w brzuszku. :)

Mama grzeczna, stosuje się do zaleceń lekarza i nie cuduje jak co niektóre to i dziewczynki grzecznie w brzuszku siedzą :)

aldonaa, .ona., snoopy_etka, karolcia87 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek taki , tylko że szaro różowy ,
    jeszcze nie przyszedł , więc wstawiam link do sklepu z wózkiem

http://dino.sklep.pl/nowy/tako-jumper-duo-2015-2-spacerowki-2-gondole-2-foteliki-cabriofix-kurier-gratis-p-19136.html#boxdown

a brzuchol wstawie jutro , bo dzisiaj juz ciemno w domu a nie mam lampy w telefonie

Lady Savage, Staraczka23, MadziaRatMed, kasig, karolcia87 lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Mama grzeczna, stosuje się do zaleceń lekarza i nie cuduje jak co niektóre to i dziewczynki grzecznie w brzuszku siedzą :)

W 100 procentach sie zgadzam :)

przyszła mama, KathleenPL lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62124748ce82.jpg '

o taki tylko ze róż z szarym

Anitka201, Lady Savage, Gusiak, .ona., Czarna_88, karolcia87 lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62124748ce82.jpg '

o taki tylko ze róż z szarym

fajny, i taki jaki ja bym wzięła, chodzi mi o położenie gondol, bo widziałam nie raz takie cuda o.O że ja nie wiem jak można tak dzieci wozi, np jedna gondola na drugiej, takie piętrowe O.o ??

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ooo... Nakladki na kibel to w sumie dobry pomysł chociaż po porodzie to i tak najlepiej mi się sikało na stojąco pod prysznicem...
    Fuuuuuj byś sie nie przyznawala chociaż :P strasznie to nie fair w stosunku do kolejnych dziewczyn, które korzystają z prysznica i nieważne, ze w klapakach :P :P :P

P.S. Nie chciałam wcale polubić posta ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mojej siostry córa przekreciła się 2 dni przed porodem, a syn już nie dał rady, bo był za duży. Nigdy nic nie wiadomo, dzieci czasem mają swoją wizję jak się chcą rodzić :P

Ja podobno się obróciłam 2h przed porodem ;P

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Fuuuuuj byś sie nie przyznawala chociaż :P strasznie to nie fair w stosunku do kolejnych dziewczyn, które korzystają z prysznica i nieważne, ze w klapakach :P :P :P

Po prostu uprzedzam, że sikanie po porodzie wcale nie jest takie proste...

Poza tym... o ile dobrze pamiętam większość tak robiła, nawet na SR mówili, że tak jest na początku najwygodniej. No i co za różnica. I tak latasz się co chwilę podmywać, a tam takie rzeczy, że uwierz mi, sikanie to najmniej okropna sprawa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 20:55

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

heheheeheheeh ale mnie to rozśmieszyło ,

ja tam też bedę lała w brodzik :P

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Po prostu uprzedzam, że sikanie po porodzie wcale nie jest takie proste...

Poza tym... o ile dobrze pamiętam większość tak robiła, nawet na SR mówili, że tak jest na początku najwygodniej. No i co za różnica. I tak latasz się co chwilę podmywać, a tam takie rzeczy, że uwierz mi, sikanie to najmniej okropna sprawa...

Teraz wiem ze klapki które wezmę po powrocie będą w koszu :D

Carolline lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zobaczcie na mapki pogodowe- pomorskie zaprasza wszystkich, którzy nie lubią upalow i lubią tlumy na plażach ;)

http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,18488235,dzis-bylo-ci-goraco-bedzie-gorzej-kulminacja-w-weekend.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=CzolkaIImg

Swoja droga dzis przetrwalam dzień bez odczuwania jakichkolwiek upalow- najpierw klimatyzowane urzedy, pozniej auto z klima a pozniej nasza nowe mieszkanko- stwierdzam, ze brak słońca z rana to jednak dobra sprawa- bylo chlodno i przyjemnie przez caly dzień. Wieczorem wróciliśmy do,naszego obecnego M- wschodnio- południowego i czuć roznice. Nóżki jz pulsują a tylko siedzę i nic nie robię ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ