X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio bylo kilka razy niedobrze i mialam jakis niesmak w buzi. Zaczelam nawet podejrzewać, ze to jakas forma zgagi? Ale nic mnie nie palilo w przelyku- nie wiem czy zawsze musi... W każdym bądź razie pomaga mi na to guma mietowa do zucia :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety odkryłam coś po czym mnie zgaga łapie - a dokładnie czosnkowe masełko z Biedronki. A szkoda, bo jest przepyszne. :/ Ale nie wiem czy to ciążowe, czy mi po prostu coś w nim nie służy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia pokazałam mężowi a On mówi: zrobiła minkę jakby chciała powiedzieć :"co się patrzysz ? ":P

adzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cos podobnego przez pierwsze 4 miesiace...to chyba byl kwas. Czulam taki dziwny ni to gorzko kwasny smak i wymiotowalam zolcia.
    Andzia a mala to chyba bedzie podobna do Ciebie :-) jak patrze na Twojego awatarka to istna mamusia.
    A minka bezcenna:-) tez nie mam zdjec w 3 d. Jestem ciekawa czy nasz krolewicz bedzie miec wloski bo ja bylam lysa :p

adzia lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojchalismy do rodzicow . Poklocilam sie z mezem ech, do tego czuje braxtony. Zla jestem ze hej, jeszcze maly spal poltorej godz wtrakcie jazdy wiec widze jak spac pojdzie!

Skabka tak z ciekawosci zapytalam;) bo studiowalam w Olsztynie i zapamiaetalam ze tam szpital byl ;)

skabarka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja mialam cos podobnego przez pierwsze 4 miesiace...to chyba byl kwas. Czulam taki dziwny ni to gorzko kwasny smak i wymiotowalam zolcia.
    Andzia a mala to chyba bedzie podobna do Ciebie :-) jak patrze na Twojego awatarka to istna mamusia.
    A minka bezcenna:-) tez nie mam zdjec w 3 d. Jestem ciekawa czy nasz krolewicz bedzie miec wloski bo ja bylam lysa :p

No mój M też powiedział że cała mamusia. Nawet focha strzelamy takiego samego. ☺

Misi@ lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, czesto Wam twardnieje brzuch? Bo moj dosc często, mam wrazenie, ze jak tylkoo sie rusze z krzesla to juz jest betonowy...

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mi kilka razy dziennie.dzisiaj tak na oko z 7-8 razy ale nie czuje przy tym jakiegoś bólu, tylko raczej dyskomfort i lekkie napięcie.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Powiedzcie mi, czesto Wam twardnieje brzuch? Bo moj dosc często, mam wrazenie, ze jak tylkoo sie rusze z krzesla to juz jest betonowy...

Ja mialam przez ostatni tydzien takie podobne uczucie. Napiety momentalnie brzuch i czulam jak mi ciazy w dol. Co wstalam, to zaraz musialam usiasc, bo nie dawalam rady. Trudno mi bylo dojsc nawet do wc :/, nawet w kuchni posilki robilam na siedzaco.
    Czulam sie jak jakas inwalidka.
    Od wczoraj dostalam na to luteine, po pierwszej juz dawce poczulam pozytywna roznice. I mam nadzieje, ze tak zostanie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero wizyte za tydzien,poczekam chyba, ze nie Nic sie nie zmieni to pojde wczesniej na IP. Moze to przez pogode...

Jak tam Lady?? Spisz czy rodzisz?

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nadal nie potrafię określić czy mam te twardnienia czy nie. Czasem czuję dyskomfort na brzuchu, ale raczej z problemami żołądkowymi to wiąże... Chociaż kto wie?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Mi po krótkich spacerach twardnieje zawsze od okoli dwóch miesięcy :( bylam juz dwa razy w miedzy czasie na wizytach i lekarz nie znalazł żadnej bezpośredniej przyczyny wiec chyba taka jego uroda...
    Dodatkowo mam takie twardnienia chwilowe- podejrzewam, ze to juz braxtony...
    Mysle, ze na naszym etapie to juz normalne. Lekarz kazał sie tym nie martwic ;)
    Ja mam brać na to aspargin dwa razy dziennie plus w razie dużego bolu no-spe max. Tego drugiego jednak nie używam na stwardnienie bo najlepiej na to działa po prostu lezenie.
    Luteine tez biorę ale u mnie akurat jest od samego początku ciąży aplikowana i to z innego powodu wiec raczej mi na to nie pomaga- choc jakby bylo bez niej nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 23:29

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Chyba nadal nie potrafię określić czy mam te twardnienia czy nie. Czasem czuję dyskomfort na brzuchu, ale raczej z problemami żołądkowymi to wiąże... Chociaż kto wie?
    Ja tez baaaardzo dlugo nie wiedzialam- wydawało mi sie, ze non stop to mam bo akurat brzuch bez grama tluszczu- wszystko naciągnięte na styk było i myslalam, ze to moze to twardnienie...
    Uwierz mi jak sie zaczelo twardnienie brzucha to nagle od razu wiedziałam, ze to mam- takze mysle, ze jeszcze Cie ta przyjemność nie uswiadczyla ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i tak. Choć jak piszecie, że "brzuch ciąży w dół" to takie uczucie mam, nawet w tej chwili... tylko, że też znowu dziś z kibelkiem nie mogę się dogadać. I bądź tu człowieku mądry :P

Plus u mnie na brzuchu właśnie odwrotnie, dużo tłuszczyku, więc ciężko twardnienia określić, bo całkiem twardy to mój brzuch nie będzie nigdy. Mam nadzieję, że brak BH nie oznacza, że macica nie ćwiczy i do porodu jeszcze bardzo daleko. Za szybko rodzić nie chcę, ale za taki niepełny miesiąc to bym się nie obraziła :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos tłuszczu i wagi- caly czas bylo tak ladnie a dzis juz 10 na liczniku :( przez ostatni miesiac przytylam 4 kg wie prawie drugie tyle co przez 6 miesięcy ;( i wyraźnie to czuje- również widzę :( aż strach myśleć ile jeszcze moze dojść :/
    Tez tak macie, ze Wam ostatnio waga bardziej skacze do góry? Ja to nawet mniej jem niż w I i II trymestrze a i tak rosne szybciej :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie najpierw waga praktucznie w miesjcu a teraz mam +5kg od poczatku, ale mocno mi brzuch urósł i niestety pojawiły sie rozatepy :( czuje sie mega zle ze swoim cialem :/

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady napisz jak u Ciebie, jeśli jesteś jeszcze w domu...

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ja tez właśnie najpierw waga praktucznie w miesjcu a teraz mam +5kg od poczatku, ale mocno mi brzuch urósł i niestety pojawiły sie rozatepy :( czuje sie mega zle ze swoim cialem :/
    Ja tez :( czuje, ze brzuch nie wytrzyma i rozstępy wyjdą. Skora na okolo pępka to juz sina jest. Mój maly ma juz cos okolo 2,7kg a brzuch 93 cm tylko.
    Wszystko co najgorsze czeka chyba u mnie na te ostatnie tygodnie :/ żeby tego wszystkiego bylo mało to jeszcze zauwazylam, ze stopy mi zaczęły puchnąć - jeszcze tragedii nie ma ale juz je czuje i widzę lekka różnice w wyglądzie :/
    Normalnie chyba przechodzę na dietę cukrzycowa :/

Ciaza powinna trwać 8 miesięcy :/ Ten ostatni to u większości z nas juz leżenie, bole, puchniecia i humorki - natura sie tu nie popisala ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga rośnie, ale tak w miarę równomiernie - mam koło 6 kg na plusie. Chyba tak w 6-7 miesiąca waga skoczyła gwałtowniej, teraz już spokojniej - przez ostatnie dwa tygodnie jakieś pół kilo. Niestety jem gorzej niż na początku, jakieś grzeszki mi się coraz częściej przyplątują.
    Żadnych nowych rozstępów nie zauważyłam, a smaruje się niezbyt regularnie. Ciąża jest dla mnie wybitnie łaskawa, podobam się sobie bardziej niż normalnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to przytyłam sporo bo mam już +14kg ale pocieszam się że to w większości pewnie woda bo mam wielowodzie. Rozstępów póki co brak chociaż brzuch przez te wody jest naprawdę ogromny, mam nadzieję że już nie wyjdą

‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ