Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
4me jakbym czytała o sobie. U mnie też zaczęło się delikatne puchniecie. W zeszłym tyg waga z dnia na dzień poszła k 1,5 kg do góry bez zmiany diety wiec myślę że to ta woda. A było tak ładnie
myślałam że w ciągu miesiąca przytyje max 1kg. U mnie już okolo 7-8 kg na plusie. Zalezy od dnia. Tez ciągle obserwuje swój pępek bo tam skóra jest napięta do granic możliwości. Na razie obyło się bez rozstępów ( tfu tfu) ale smaruję się kilka razy dziennie. Nawet w nocy jak wstaje na siku to przelece na szybko brzuch olejkiem migdslowym. Co do twardnienia brzucha to mam i tez ciężko mi było wyczuć że to to bo brzuch mam ogólnie twardy. Ale przy skurczach robi mi się taka obręcz na brzuchu. Teraz widzę ze te skurcze msm często ale to podobno norma na tym etapie. Ogólnie u mnie to tak jak u La_lenki ciąża jest na prawdę ładkawa i mało co mi przeszkadza. Wczoraj gin zrobił tylko wielkie oczy jak zobaczył jak zsiadam z fotela
zrobiłam to na raz z rozmachu miesniami brzucha bez podpierania
a on powiedział że chciał mi dać instrukcje żeby schodzić powoli, najpierw się podciągnąć bo panie na tym etapie mają z tym problem
. Dobra kończę ten wywód
obudził mnie natretny komar i nie mogę zasnąć
-
Argh, ja właśnie cała pogryziona się obudzilam, wszystko mnie swedzi!!!! A mam moskitiery w oknach, cholera musiała wleciec jak wypuszczalam koty na balkon!!!
Pamiętajcie, że tych kilka kg w ostatnim czasie to tez woda. Nasze organizmy niestety reagują tak na te koszmarne upały. A żeby nie puchnac to najlepiej woda z odrobina cytryny. Lepiej się wchłania niz zwykła.
No i juz po spaniu. Ale nie ma tego złego, zarejestrowalam sobie kartę diagnostyki wreszcie, zaglądam do swojej historii, a tam wszystko! Łącznie z badaniami z Luxa, z badaniami z NFZtu i jakimiś starociami jeszcze z 2011. Jestem w szoku!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 06:46
-
Witam się z wami za 1,5 h mam wstać a ja już nie śpię i wątpię, że zasne znów nóżka boli która miałam złamaną i skręcona dobrze ze jedna czasami to mnie dwie bolą,palec który miałem złamany i ręka która miałam skręcona i wtedy zastanawiam się czy chodzić na rzesach jakbyś umiała
dzisiaj wizytuje i jak zdążę lecę jeszcze do dentysty, bo mi opatrunek wyleciał a tego zęba musze zrobić po porodzie jakoś trzeba wytrzymać i resztę zębów też po porodzie zrobię, bo już dłużej na tym fotelu nie usiedze. Ahh dla mnie ciąża nie jest łaskawa. Lady jak tam Twoje skurcze?
-
Hej,
4me u mnie od miesiaca waga stoi, pewnie to zasluga diety, mam na plusie 9kg. Z synem o tej porze mialam jakies 15 i w 40tc dobilam do ok.20kg. Takze teraz jest super
.
10kg to w tym momencie mniej wiecej ciaza wazy, wiec nie masz co plakac. Dobrze jest.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:22
przyszła mama, Czarna_88, adzia, julita, KathleenPL, diatomka, Sigma, Lady Savage, Dżuls, karolcia87, Dominka92, marlenak_me, 4me, Paulinek, easymum, Gusiak, Nancy87, snoopy_etka, Wonderland, chabasse lubią tę wiadomość
-
Skrabarka super wieści
A w ogóle to dzień dobry w kolejny upalny dzień
Śniło mi się ze lady urodziła córeczkę juz hehe , ledy daj znać jak tam skurcze
Ja sobie leżę i czekam aż mąż wróci z pracy i na pewno będę z nim dalej leżeć bo co tu robić w taki upał.
Powodzenia na wizytach jeśli któraś ma -
Czarna_88 wrote:Ja sobie leżę i czekam aż mąż wróci z pracy i na pewno będę z nim dalej leżeć bo co tu robić w taki upał.
Jak ja bym sobie poleżała. Rano do diagnostyki, potem z mężem do lekarza medycyny pracy, w międzyczasie odebrać paczkę z paczkomatu, odebrać konsolę z naprawy i pojechać do dilera dogadać się co z autem. Przed rozwiązaniem chcemy wszystko dopiąć na ostatni guzik! Więc nie ma odpoczywania, jak tylko mąż ma wolne to jeździmy po całej Warszawie jak szaleni ;P
Ale się zmartwiłam wczoraj bo ponoć znowu ma się prawo zmienić co do robienia prawa jazdy i jestem przerażona. Miałam robić w tym roku, no ale Tym zrobił nam niespodziankę i postanowił zamieszkać w moim brzuchu
Więc teraz nie dość, że trzeba będzie iść na kurs, zdać go itp to jeszcze trzeba będzie , jak już się to prawko dostanie pójść na kurs doszkalający, który też trzeba będzie zdać i już powiedzieli, że to będzie dodatkowe 300zł minimum... no i oczywiście dodatkowy stres... -
Witam, ją dziś mam 9 rocznicę ślubu (wieczorem mam randkę ☺), a o 14.30 wizyta. Leżakuję jeszcze, ale robię się głodna, więc chyba zaraz wstanę. Miłego dnia.
KathleenPL, Lilla My, .ona., adzia, Anitka201, Paulinek, easymum, Gusiak, julita, przyszła mama, snoopy_etka, Wonderland, chabasse, trix lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Kahleen to już kochana życzę Ci powodzenia z prawem jazdy. Ja robiłam dobre parę lat temu ale pamiętam jaki to stres.
Jeszcze ten tydzień mogę sobie pozwolić na lenistwo a od przyszłego maz ma urlop więc też kończyć będziemy juz wszystko dla naszego babla -
Witam
Moje dziecko spi jeszcze az si boje z lozka wstac bo dopiero o polnocy zasnal...boje sie ze jak teraz wstsnie to bedzie marudny
Lady jak nocka?
Msze meza opr za wczoraj, musi pomyslec ze jestem w 8 mcu ciazy jednak . A klotnia byla o to ze zle mu po polozylam spodenki zamiast do torby sportowej to na polke z tshirtami a
Mi sie schylac nie chcialo -
skabarka wrote:Hej hej. Melduje sie z patologi jeszcze
zapis ktg z rana wzorowy
tętno malej w koncu nie skaklo, skurczy zero
Takze licze ze ten gbs bedzie dzisiaj i ze bedzie dobry, to powinni mnie puscic
Super wiadomość
Witam się mamusie, ja już dawno nie miałam tak nie przespanej nocy, najpierw skurcze co 30 min, jak już przestało i zasnęłam to nawet 2 godzin nie przespałam, bo obudził mnie taki mega skurcz, do tego takie silne parcie na pęcherz że myslałam iź zaraz urodzę na tym moim materacu. Potem czekaliśmy z 3 godziny ale nic się nie działo, więc zasnęliśmy. Gdyby nie ktg dzisiaj to bym sobie podrzemała albo zaraz skocze w kimono po śniadanku i zmierzeniu cukrów.