X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja jak już bym w końcu zrobiła to prawko, to pewnie bym jeździłą, chociaż cholernie się boję, bo jeźdżę naprawdędużo jako pasażer i widziałam już parę takich akcji, że gdybym to ja była za kółkiem, to nie wiem jak by się potoczyło. A już najbardziej przeraża mnie jeźdżenie z dziećmi i głupota innych kierujących, której nie unikniesz, nawet jeśli sama jesteś najlepszym kierowcą na świecie.
    No ale z drugiej strony - zaraz zacznie sięjeżżenie z dzieciakami po lekarzach, odwożenie na basen, angielski itd, do tego rodzice mieszkają teraz na wsi, więc mogłabym sobie z dzieciarniądo nich dojeżdżać kiedy chcę, a z kolei jak są w Wawie, to mam do nich najbliżej, gdyby cokolwiek się stało i trzbea było ich gdzieś na cito zawieźć. No i marzą mi się zakupy bez tego zgreda obok, w ikei byłabym chyba 7 razy tygodniu :D hahaha. No nic, trzeba to prawko zrobić tak czy siak.
    Ja mam wszelkie zalety mieszkania w małej miejscowości - przychodnie widzę z okna, szkołę z balkonu, przedszkole mam dosłownie pod oknem. Wszędzie mam kilka minut drogi maks. Nawet mężowi łatwiej dojeżdżać pociągiem, bo pracuje tuż przy stacji pkp - jakby jechał samochodem to przez korki zajmowało by mu z godzinę dłużej. Na początku związku nie było nas zwyczajnie stać na samochód, a oboje byliśmy świeżymi kierowcami, więc jakoś tak parcia nie było żeby pilnie kupić. I tak lata minęły z pilniejszymi wydatkami. Teraz w końcu planowaliśmy kupić - a tu ciąża i kasa poszła w co inne. Zaczynam się obawiać, że w końcu nigdy tego samochodu nie kupimy :P Choć dojrzałam do tego ze bym chciała, czasem się samochód jednak może przydać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Najfajniej jest we Włoszech - tam można jeździć bez prawka od skończonego chyba 16go roku życia, pod warunkiem, że obok siedzi osoba, która ma prawo jazdy przynajmniej 10 lat. Więc zanim trafi się na kurs, można mieć już kilka jazd odbębnionych z komś, kto Cię tak nie stresuje. Mój mąż jeździ od 12go roku życia, kiedy to go teściu wysłął po bułki, bo we Włoszech jest, delikatnie mówiąc, dość luźne podejście do kierowania autem, i ogólnie jak się wygadasz, że nie masz prawka, to patrzą na Ciebie jak na ufoludka, i praweie każdy ma auto :D Teraz jest trochę inaczej, bo już Włosi bardzo cienko przędą z kasą i ich nie stać na samochód, więc odkryli rowery :D
    W Szwecji też tak można , i te same warunki plus z tyłu powinien byc znak że osooba za kierownicą jest uczona

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zdałam prawko za 1 razem. Nawet nie sądziłam że tak się uda do tego trafiłam na egzaminatora totalnego dupka który zadzwonił w trakcie egzaminu do żony i ustala co tam na obiad po czym jej mówi ze musi dzisiaj wszystkich usadzic. ..w trakcie egzaminu bezpodstawnie wyrywal mi kierownicę, wydzieral się na mnie i o dziwo na koniec dowiedziałam się ze nic mnie nie złamało i zalicza mi egzamin. Ale ja zdałam prawko 11 lat temu i wtedy na egzaminie nie było kamer/ rejestratorów jazdy :-)

Dżuls, diatomka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:22

• easymum Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej Mamusie :)

Skabarka, super że wracacie do domku!

U mnie noc znośna, 2 wstawania, przed snem pokój schłodzony klimą więc było naprawdę przyjemnie. Tylko mnie budzi twardy brzuch - jak kamień, i to nie trwa 1-2 minuty jak piszą o BH. Lekarz nie widzi nic niepokojącego, więc tak musi być. Tylko czemu w nocy? Chociaż w dzień też odczuwam coraz częściej i tylko leżenie pomaga.

Co do prawka - mam je od 14 lat i tyle jeżdżę. I nie wyobrażam sobie życia bez, też zdałam za 1 razem i uwielbiam prowadzić. Z mojej wioski dojazd do W-wy jest, ale najpierw 1km do autobusu, potem pół godziny do miasta i stamtąd WKD z godzinę do Warszawy, a dalej tylko metro, tramwaje. Czyli optymistycznie dojazd we wskazane miejsce minimum 2 godziny. A autem do pół godziny jestem w centrum. Więc nie mam nawet co porównywać. Dodatkowo wyjazdy w dalsze trasy, zawsze można się zmienić z mężem i wtedy trasa 1000 km już nie jest tak męcząca.

gg64rl68s121551a.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prawko 5 lat , a jak podchodzilam pierwszy raz to noga mi latala jak szalona :D i zdalam za 2 razem, bo za 1 kazal mi wjechac na rondo dwupasmowe i jadac lewym pasem wbilam sie od razu na prawy nie patrzac ze samochod z prawego pasa tez tam wjezdza i gdyby egzaminator nie zachamowal to bylo by bum :D
    hahah i na srodku drogi zamienialismy sie miejscami , ale wstyd :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po diagnostyce - przeciwciała RH, kiła powtórzona, i hemoglobinka i mocz, dzisiaj odbieramy Hiv powtórzone...a na wieczór radocha bo zdjęcia ;) doczekać się nie mogę;)

o dziwo po przespaniu zaledwie z 3h w nocy jakoś żyję, od kilku dni zaczynam "czuć" brzuch tak jak z tydzień przed okresem, dobrze, że jutro wizyta to zobaczymy co i jak;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutki wyszedł dzisiaj z inkubatora!!! Leży zawinięty w becik, w czapeczce, bez kabelkow żadnych oprócz monitora akcji serca i saturacji (dioda przyklejona plasterkiem do stopki) :) jeszcze chwile musi pobyc w boksie noworodkow gdzie ma monitoring położnych non stop, a ja bede wolana na karmienia :) a potem już będzie ze mną są sali... A potem w domku <3

la_lenka, Dominka92, Nancy87, Czarna_88, aldonaa, Gusiak, Lilla My, easymum, Paulinek, diatomka, Staraczka23, Dżuls, .ona., magdalenkaihelenka, 4me, skabarka, MadziaRatMed, Luna1, przyszła mama, AniaM, agatka196, snoopy_etka, Wonderland, Misi@, Lady Savage, karolcia87, adzia, trix, alutka, Carolline, Kucykowa, chabasse, SweetCherryPie, Anitka201, anula1990 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, super! Gratulacje!

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Szalone... raptem godzina 10, a tu już ze 3 strony do nadrabiania =)

Staraczka - Ty to lepiej zrezygnuj z tej 2000 strony, bo przy takim tempie zaraz wybije Twoja godzina ;D
    Swoją drogą jak nie masz spodenek to w czym Ty chodzisz w takie upały?

Skabarka super, że wychodzicie do domku... tylko teraz to już naprawdę się oszczędzaj =)

Ela gratuluję rocznicy ...udanej randki =)

Co do prawka to też nie wyobrażam sobie teraz go nie mieć... zresztą w zasadzie od kiedy jakieś 6 lat temu je zdałam to praktycznie cały czas jest w użyciu - lubię bardzo jeździć autem =)

Jeśli chodzi o brzuch to też mam wrażenie, ze on niemalże cały czas jest taki jakby baaaaardzo napompowany i twardy.... wczoraj kolo południa dodatkowo złapalo mnie parę skurczykow - troszkę bolące, ale do przeżycia... w piątek mam wizytę to o wszystko wypytam, ale mam nadzieje ze to na tym etapie normalne i nie mam czym się stresować...

I najważniejsze... powodzenia na dzisiejszych wizytach! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Sigma ze tak wszystko idzie ku dobremu, super ! :)

Sigma lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zadalam za 1 razem :-D I uwielbiam jeździć ;-)

Skrabarka Sigma to dzisiaj same dobre wieści przekazujecie super oby tak dalej :-D

Sigma lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma cudowne informacje! =)

Ściskam za Was cały czas mocno kciuki ♥

Sigma lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super;) ucałuj maluszka jak już będziesz mogła;)

Sigma lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super! Przekaż Milankowi buziaki w czółko od ciotek z forum :) Teraz tylko do przodu :)

Sigma lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma to jeszcze chwila i bedziecie w domu . Super nowina :)

Gusiak w domu paraduje w majtkach , a z psem jak wychodze to mam rybaczki , dzisiaj akurat ubralam sukienke długa zwiewna . Te 20min spaceru z psem mnie nie zbawi hehe .
    Na stronie 1999 zrezygnuje ze swojego porodu :D
    Jeszcze ratuje fakt iż są upały i trochę mniej bazgrania :D

Sigma lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super wiadomosc!

Sigma lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie po porcji lodow ;)

easymum lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • easymum Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to idę po lody do zamrażary, tylko zjem śniadanie, bo o 7 tylko koktajl i jagodzianka i mi burczy w brzuchu ...

.ona. lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to teraz czeka sortowanie ciuszkow :/

‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ