X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie:) U mnie nocka średnia, strasznie boli mnie kręgosłup, chyba za dużo wczoraj sprzątałam.
    Sigma ale super, że niedługo będziecie w domku:)

Sigma lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super wiadomosci!

A ja cos zestresowana jestem, mam jakby dziwne przeczucie sama nie wiem:/ wczoraj mnie ten brzuch przerazil jakos.

Sigma lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jakie dobre wieści z rana :)Sigma, super! :)
    u nas dzis znowu zapowiada się upał... na szczęscie nigdzie nie muszę jeździć ani chodzić, takze nie ruszam sie z domu na krok :P

Sigma lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam przed chwilą z ZUS i już wiem skąd braki w moim wynagrodzeniu za 2 miesiące a mianowicie ciule zamiast 100% wypłacali mi 80% o.O oczywiście nie ma winnego! ale grunt że w przyszłym tygodniu otrzymam wyrównanie, a co gdybym się nie zorientowała? gdybym się nie upomniała? ech jak samemu sie o siebie nie zadba to nikt tego za nas nie zrobi... przynajmniej ZUS PUE udało mi się na miejscu potwierdzić bez problemu :)

Ela piękna rocznica! do tego randka i wizyta :)

Sigma rewelacja! :D

Sigma, Misi@ lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam przyszła juz przed ostatnia paczka w której był przewijak na łóżeczko i butelki dwie :-) teraz tylko czekamy na ostatnia naj większą paczkę tzn wózek ale to dopiero początkiem września ;-)

A tak w ogóle powiem wam szczerze ze nie umiemy wybrać imienia dla naszego małego mamy dwie opcje Mikołaj i Kacper :-) mój mąż co chwilę zmienia zdanie hehe

MadziaRatMed, Lady Savage lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie, dobrze wiedziec, ze nie tylko ja sie tak czuje.

Sigma bardzo sie ciesze, ze juz za chwilke bedziesz miala malego dla siebie!! A jak Ty sie czujeSz? Jeśli moEs napisz jak waga i brzuch sie maja i czy polog taki straszny jak mowia.

LADY jak cukier na czczo?? Bedzi smiesznie jak przenosisz ;D juz myslalam, ze rano zobaczymy zdjecie Zuzi a tu zonk :P

Zapowiada sie znów upalny dzien, dobrze, ze jest duzo chmur

Sigma lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A nam przyszła juz przed ostatnia paczka w której był przewijak na łóżeczko i butelki dwie :-) teraz tylko czekamy na ostatnia naj większą paczkę tzn wózek ale to dopiero początkiem września ;-)

A tak w ogóle powiem wam szczerze ze nie umiemy wybrać imienia dla naszego małego mamy dwie opcje Mikołaj i Kacper :-) mój mąż co chwilę zmienia zdanie hehe

Ja bym brala Mikolaja :))

Czarna_88 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:

MIKOŁAJ <3

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:

Mikołaj! :D

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja mam rocznicę 10 sierpnia i nie mam jeszcze prezentu dla męża... i nie mam pojęcia co by to mogło być...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    My też jeszcze nie zdecydowaliśmy się na imię..każde jest niewystarczająco dobre dla naszego synka heh ;) Z córcią byśmy nie mieli takiego problemu.
    Ale z tych 2 co podałaś to bym brała Mikołaja...

• bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Sigma Super wieści, trzymam kciuki abyście już jak najszybciej trafili do domu :-)

Skabarka W domu najlepiej, tylko oszczędzaj się ile wlezie.

la_lenka Ja też mam prawko i nienawidzę jeździć, zmuszam się czasami... wiadomo. Teraz chyba będę musiała się przeprosić z samochodem bo nie wyobrażam sobie przy 2 dzieci czekać ciągle na męża.... no trudno...

Lady Trzymam za Was kciuki.

A ja cieszę się jak głupi do sera, przyszła moja PAKA!!! Więc przymierzam moje koszule do szpitala i szlafrok :-D przekładam ciągle ciuszki i oglądam po 100 razy wszystkie akcesoria...

Czarna_88 Ja na przekór wszystkim wybrała bym Kacper :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:07

Sigma, snoopy_etka, Czarna_88 lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana , u mnie dzis pochmurno , wiec sie ciesze , bo wczoraj ledwo zyłam ,
    sigma super wieści :)
    ja dzisiaj mam wizyte ale sie ciesze , że w końcu z domu wyjde :) heheh chyba zachaczymy o mac donald jak juz wyjde do ludzi , i wykupie wszystko i zeżre az sie pożygam

MadziaRatMed, Sigma, diatomka, bento, Misi@, snoopy_etka, skabarka lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polog jest spoko. 2 dni cieklam mocno, kolejne 3 dni jak okres, teraz jak słaby okres - w sumie wystarczylyby wkładki, gdyby nie to, ze przy wyrzutach oksytocyny krwawie chwilke mocniej (czyli przy ściąganiu mleka i jak widzę maluszka ;) ). Używam zwykłych podpasek i jest ok. Tantum rosa po cc mi sie nie przydało, nic tam na dole nie jest podraznione. Przydają sie za to duże majty bawełniane, które ja powycinalam nożyczkami tak, ze z przodu zakrywają tylko wzgórek lonowy, a nie bliznę. Siateczkowych nie uzylam wcale, bo na poczatku te duże podkłady ginekologiczne same sie trzymają między nogami jak sie je dobrze zamontuje ;) stanik potrzebny, choć wygodniej bez - dla mnie mus, bo inaczej zalewam ubranie mlekiem, wkładki sie nie trzymają koszul które maja wycięcia na karmienie - 2 ruchy i odpadają, a stanik przytrzymuje je na miejscu. Od wczoraj chodze we własnych ciuchach, bo strasznie jest gorąco w tych grubych koszulach ;) wazylam sie 2 dni temu to było -6 kg tylko, innym po CC schodzi bardzo podobnie z tego co pytam, wiec to chyba norma. Jeszcze 20 kg i będzie super ;) brzuszek mały i sflaczaly, ale jest. Juz nie wygladam na ciężarną absolutnie. Macica jak sie obkurcza to troche boli, ale to nie jest duży bol, taki okresowy.
    No i generalnie z mojgo doświadczenia prawie doby skurczy... Polog to bardzo mila sprawa ;) skurcze były okropne.

bento, Misi@, snoopy_etka, Gusiak, MadziaRatMed, Kasiarzynka, Czarna_88, easymum, Carolline, Kucykowa, chabasse, anula1990 lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlasnie zaczyna padac!! Ale niestety slabo, mam nadzieje, ze sie rozkreci ten deszcz i przyniesie mi ulge.

ANGELAA tez bym zjadla z McDonald's wszystko, ale maz pojechal samochodem do pracy a mi sie nie chce jechac 40minut autobusem i tramwajem w taka pogode, uroki mieszkania pod Poznaniem :/ czekam na fote brzucha :))

relgio4pxlxziakh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Madzia pozycz troche deszczu...

Zaczytalam sie w watku z tego okresu z mojej poprzedniej ciazy jej ale zlecialo ...
    Dzis ostatni dzien 33 tyg. Chcialabym sie obudzic w 36 . Jakas paranoja mi sie pojawila zeby nie urodzic teraz bo wiadomo za wczesnie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wole Mikolaja, kacper do mnie nie przemawia jakos

.ona., Czarna_88 lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym wybrala Mikolajka z tych dwoch ;)

A dzis moja znajoma ma rozwiazywana ciaze w 35t6d z powodu malowodzia... :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błagam niech się ochłodzi, dziś nie mogłam spać od 4. Nie daję rady już, stopy i dłonie mi puchną.... Oby tylko do września wytrzymać w dwupaku i będzie luz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:29

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, no droga po chleb zajęła mi od 8.20 - 11.25 wiec daleko mam.

Staraczka to są skurcze, od kiedy mi na KTG wychodzą to wiem jak je od różnić od wypinania się Zuzi.

Cukier rano 87

Sigma nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę że wkrótce będziecie w domciu.

A z tym przeniesieniem dziewczyny to ja mam nadzieje że aż tak długo to trwać nie będzie, bo jeszcze kilka takich nocek jak dziś, to albo zawał mi tu rafał i teściowa ze mną przejdzie albo ja się wykończe :3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:30

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ