X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    to ja tylko taka w tyle:P nawet nie zamowilam :)
    spoko ja też jeszcze nie zamówiłam jakoś zdecydować się nie mogę,a za szybko też nie chciałam żeby mi miejsca w domu nie zajmowało ;) przewijaka też jeszcze nie mam..

Monitor oddechu mam razem z nianią,a nad chustą to się zastanawiam??

anulka20 a czemu za szybko na ktg?Ja mam ktg jakoś od 28tc.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Moka dzięki za radę, na szczęścia u nas lało rano, i kupiłam 2 chleby, a nie jeden, a teściowa uparta nie chce iść, myślałam że mi troszkę pomoże to tu to tam, ale jak na razie non stop się kłócą z Rafałem, a ciuszki, pokoik, skręcanie łóżeczka robiliśmy bez niej, i zakupy to samo. Troszkę się zawiodłam. :(

A po chleb musiałam iść, po nim cukry mam 105, a po tym z biedronki 140. Lekarz mi powiedział rano do 100, po posiłkach mniej jak 120 inaczej wracam na Polną.

To ona nie wie, że w każdej chwili może się zacząć?! Przecież skoro zeszło ci tyle czasu, to to nie jest wyjście do sklepu 50 m dalej :/ ehhh Bo w większości te ciemne chleby są barwione karmelem ;/ musisz czytać skład. W każdej piekarni można poprosić o pokazanie składu w razie czego ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Moka dzięki za radę, na szczęścia u nas lało rano, i kupiłam 2 chleby, a nie jeden, a teściowa uparta nie chce iść, myślałam że mi troszkę pomoże to tu to tam, ale jak na razie non stop się kłócą z Rafałem, a ciuszki, pokoik, skręcanie łóżeczka robiliśmy bez niej, i zakupy to samo. Troszkę się zawiodłam. :(

A po chleb musiałam iść, po nim cukry mam 105, a po tym z biedronki 140. Lekarz mi powiedział rano do 100, po posiłkach mniej jak 120 inaczej wracam na Polną.

A Ty Lady w Czapurach czy gdzie siedzisz?? Bo ja tu do sklepu w ogole nue chodzebo bym musiala sikac w krzakach po drodze chyba :D nie oddalam sie od wc na dluzej nuz 30minut :D a jak mala sie kreci to juz w ogole! Lepiej nie przebywac z taka tesciowa, po co sie denerwować

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Przecież fejs ma ograniczenia wiekowe - konto można założyć od 13 lat. Tylko widać właśnie jak ludzie to respektuja...

https://m.facebook.com/help/157793540954833
    O to nie wiedziałam :) z chęcią bym zgłosiła, ale ona ma rodziców wiec niech się zainteresują i kontrolują co robi :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    To ona nie wie, że w każdej chwili może się zacząć?! Przecież skoro zeszło ci tyle czasu, to to nie jest wyjście do sklepu 50 m dalej :/ ehhh Bo w większości te ciemne chleby są barwione karmelem ;/ musisz czytać skład. W każdej piekarni można poprosić o pokazanie składu w razie czego ;)

no ale problem jest z tym tak samo jak w sklepie mięsnym ;/ ostatnio weszłam i mówie że wędlinka dla cukrzyka delikatna z indyka albo kurczaka, pokazuje mi babka tą i tą i tą, wzięłam 10 plasterków takiej wędlinki którą mi pokazała. Wcześniej poprosiłam o skład by mi powiedziała. A ta oczy takie O.O no nic zaufałam a w domu po śniadaniu cukier 133, odłożyłam wędlinę i tego samego dnia pojechaliśmy do biedronki po polędwicę z Indyka po której mam 105-106.
    Ludzie nie wiedzą co sprzedają ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    http://pl.dawanda.com/product/82681235-karuzela-nad-oeczko---soniki---wzor myślicie, że dam radę uszyć cos takiego ręcznie z filcu?
    Z Twoimi zdolnościami na pewno :) kiedys widzialam jak coś takiego robila Dorota Szelagowska. Wycinala gwiazdki z filcu, zszywala je kolorowa mulina ozdobna na okolo i wypychala wata- wyglądało prosto i nawet maszyny nie potrzebowała ;)
    Tez mnie troche kusi bo ceny tych karuzel sa z kosmosu a inne mi sie nie podobają:/

Paulinek lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me właśnie już zamówiłam filc;p także za jakieś tydzień zobaczymy czy coś wyjdzie z tego;p własnie cena mnie przeraża a nie wygląda na trudne...i fakt mulinę muszę kupić bo zastanawiałam się czym obszyć;)

• trix Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

Sigma - super wieści. każdego dnia jesteście coraz bliżej domku :)

Jeśli chodzi o tycie, to ja jestem inna. Od pierwszego ważenia u gin przytyłam 1 kg. Ogólnie w ciąży ok 4/5 kg. Ostatnio z powodu wagi dostałam skierowanie do szpitala, bo przez ostatni miesiąc schudłam 1kg. Nie wiem czemu tak jest. Mały w zeszłym tyg ważył 2660, więc jest ok. Wyniki też mam dobre, a nie biorę witamin. I brzuch mam naprawdę spory.

A mi wczoraj było mega przykro. Nie potrafię zrozumieć moje męża. Ogólnie jest bardzo dobry -sprząta, gotuje, robi zakupy. Na to nie mogę narzekać. Napiszę Wam o co chodzi i powiedzcie mi czy się nie potrzebnie czepiam...Chodzi o urlop. Co roku jest problem, żeby wziął. Nie ma w pracy ograniczeń jakis z tego tytułu, tylko on za późno sie budzi i nie ma terminu. Tak jest chyba już 3-4 lata z rzędu. W tym roku miał wiąć w lipcu, żebyśmy gdzieś pojechali. Okazało się, że nie zaklepał i już inni sie powpisywali. Szlag mnie trafił, bo mówił, że będzie miał w tym roku pierwszeństwo, ze względu na moją ciążę. Ok, przetrawiłam to. Teraz w sierpniu też ma problem, to bierze tylko co jakiś czas jeden dzień wolny. Wiecie, a inni wzięli 2 tyg w lipcu i jeszcze 1-2 tyg w sierpniu. Tylko on ma jakis problem. Wczoraj mu przypomniałam, żeby wziął pierwszy tydzień września, bo ja akurat mam wtedy termin, a straszak idzie do szkoły, więc trzeba będzie to ogarnąć. A mój mąż mi oznajmił,że nie będzie wtedy brał. Na moje tłumaczenia, że musi wtedy mi pomóc, stwierdził, że jestem dziwna, bo może przecież przyjechać jego mama (to juz całkiem inny temat). On ogólnie nie zamierza bez sensu brać urlopu, żeby dziecko prowadzać do szkoły. niech w takim razie albo przyjeżdża jego mama, albo mój tata weźmie urlop! Jak przemówć do takiego tępego łba???

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia te ciuszki od poniedziałku sortuje , proszek mial byc wczoraj ale małż zapomnial , jestem w połowie sortowania :D
    Wgl ja sie wzbranialam ze wszystko na sierpien bedzie pranie, wozek,lozeczko i te duperele a juz od kwietnia szalalam :D

Moka na fb jest ograniczenie tylko oni jak zakładają konto to inną datę wpisują, małża siostra z drugiego małżeństwa jego ojca tez ma na fb konto i widzę co lajkuje i komentuje bo przeważnie są to profile publiczne , ostatnio wyrzuciła zdjecie w tle to sama do męża powiedziałam ze dziwie sie że nie reagują , dziecko 12lat a na zdjeciu noga do przodu , jak dla mnie to wabik dla pedofila

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec ciazy wazylam 95, teraz 2 dni temu 89... Lipa jest :D teraz juz nie pamiętam ile wazylam na poprzednich wizytach (zobacze w karcie ciąży jak mi zwrócą przy wypisie), ale waga zawsze (od poczatku) pokazywala powyżej 70 w ciąży u lekarza, wiec licze kolo 25 kg... A moja waga idealna sprzed ciąży to 62 (kiedyś wrzucalam szczupłe zdjęcie, to tyle właśnie wtedy wazylam). Takze do zrzucenia przede mną 20-kilka kg. Z tym, ze ja już kiedyś miałam okazje schudnac 26 kg i to dla mnie nie jest trudne. Ja mam bardzo niestabilna wagę, bardzo łatwo tyje i bardzo łatwo chudne.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Hm, nie wyobrazam sobie, ze mialabym tyle czasu teraz dreptac po chleb. Ja co prawda moge kazdy ciemny nieslodzony i bez ziaren, mam kilka sprawdzonych. Kupujemy zawsze kilka sztuk, jeden zawsze leci do chlebaka, reszta do zamrazarki. Polecam ten trik ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;-)

Sigma super wieści! Nim się obejrzysz będziecie zaraz w domku :-)

Skabarka fajnie że wychodzicie. Teraz grzecznie leż przez 2 tygodnie.:-)

My od wczoraj czujemy się fatalnie. Chyba z 3 razy zasłabłam w domu mimo wiatraka chodzącego na największych obrotach. Także leżymy i odpoczywamy. W domu sajgon na całego ale najważniejsze jesteśmy MY :-)

Nam Brakuje Wózka, Przewijak w drodze, Stelaż do wanienki wymieniony. Myślę że jesteśmy już gotowe :-)

Paulinek super to wygląda i myślę że spokojnie dasz radę zrobić takie cudo :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix nie rozumiem Twojego meza. Troche olewatorskie podejscie. Nie dogadalabym sie z nim :P

trix lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix ja tez nie rozumiem Twojego męża. Mój gdyby miał urlop to siedziałby ze mną w domu tyle ile by się dało a że nie ma to inna historia.

Ale powiem Wam że mój R strasznie przezywa to moje CC i że to już za kilkanaście dni. codziennie jak wraca z pracy wita się z nami i mówi jeszcze tylko 30, 29 ...dni :-). I już kazał sobie zapełnić apteczkę w Stoperan, Smecte, węgiel.

easymum, diatomka, Misi@, trix, adzia lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - ja już widziałam u niej zdjęcie typu stanik taki sportowy i w pasie ręcznik i poza w stylu na jakaś egipską muzę :P albo zdjęcia na łożku w rożnych stylizacjach modowych, ale zawsze nogi odsłonięte.,ja tego nie ogarniam. Jeszcze klika ' lubię to, albo udostępnia jakieś bzdury niejednokrotnie powiązane z seksem itp. Masakra.

My mamy wszystko oprócz bazy do fotelika, którą mam zamiar kupić w piątek i poduchę do karmienia jeszcze potrzebuję :) a tak to jesteśmy ready :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix całkowicie Cię popieram i nie uważam, że niepotrzebnie się czepiasz... wręcz trochę Cię rozumiem, bo i u mnie generalnie z urlopem męża łatwo nie jest... tzn. Bardziej On ma z tym problem, a nie kancelaria...

ogólnie juz mi oznajmił, ze weźmie 2 tygodnie urlopu... od 7 września, bo skoro mam termin na 10.09 cc to akurat później będzie mógł mi coś pomoc... wstępnie ustalalismy, ze od 28.08 juz będziemy u Jego rodziców - z tamtą do kliniki mamy jakieś niecałe 50 km, a od domu 230 km... a teraz stwierdził, ze bez sensu, żeby brał tak wcześnie urlop, bo przecież po porodzie zaraz musiałby wracać do pracy. Na nic tłumaczenia, ze po cc dostanie przecież 2 tygodnie opieki nad żona (tzn. Mógłby dostać) ale nie, no bo przecież to się kompletnie nje opłaca... przecież to jest płatne 80% :/
    Urlop się bardziej opłaca, ale żeby wziąć od 28.08 to tyle az w jednym ciągu nie dostanie... ogólnie nie jest zły facet, ale czasem to mnie dobija takie myslenie... jakby w ogóle się tym wszystkim nie przejmował, tzn. Jakby w ogóle nie zdawał sobie sprawy, że ja po prostu się tym wszystkim martwię, stresuje w końcu to pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać... nie wiem co robić jak będę sama w domu, a gdyby (odpukać tfu, ftu, ftu...) coś się działo to jestem zdania na siebie...

także tego... FACECI...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dzisiaj... u nas skwar leje się z nieba, więc rano przeniosłam wentylator do sypialni i otulona wiaterkiem jeszcze sobie spałam do 11:00. Na żadne zakupy nie zamierzam wychodzić, mąż zrobi wracając z pracy.

Widzę po dzisiejszych wpisach, że nie tylko ja mam problem z imieniem dla synka. Ale chyba ostatecznie będzie Antoś, a Gucio dostanie na drugie...

Co do chleba dla cukrzyków... polecam kupić sobie maszynę do pieczenia chleba. Ja mam taką z Lidla i nie wyobrażam sobie bez niej życia. Sama decyduję jaki chleb chcę upiec, co do niego wyspię i nie muszę być zdana na łaskę piekarni, czy zechcą podać mi skład. Raz lub dwa razy w miesiącu robię zapas mąki i mam spokój, Maszyna sama zagniata i piecze, ja tylko wsypuję składniki i wyjmuję gotowy chlebek :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka no powiem Ci ze rodzice nie kontroluja interentu:( tez to widze u vbratanka meza , chlopak ma 12 lat konto na fb od roku.

Panna b ja mam lozeczko ale nie skrecone i w piwnicy stoi.

I tak sie zastanawiam czy wystarczy przerrzec sciereczka to lozeczko czy jak je odswiezyc po roku spedzonym w piwnicy??
    Wozek juz przygotowalam takze tylko poprac pokrowce i maz kola podpompuje ewentualnie

Trix przykre postepowanie meza:( jakby go to nie dotyczylo. Tacierzynskiego dwutygodniowego tez nie bierze?

Lady omg trzy godz po chleb! A tesciowa daleko od Was mieszka? Ciekawe czy po porodzie bedzie chetna do pomocy

trix lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy tez mialam ta maszyne i fajny chlebek bez zadnej roboty wychodzil:) ale rachunki za prad podskoczyly o 100% niestety:( znalezlismy mala piekarnie na wsi z prawdziwymm razowcem na zakwasie, gdzie chleb kosztuje 3 zl . A my zjadamy dwa bohenki na tydzien ;) pozyczylam mamie ta maszyne bo moj brat przerzucil sie na bezglutenowe i sie spalila maszyna! Korki w domu wysadzilo i tyle. Nie ma maszyny ale zaluje troche:)

Ja musze sie przeniesc do pokoju z wiatrakiem bo juz sie ze mnie leje

Wyciagnelam u rodzicow lozeczko turystcznr z gorna polka i ogarnelam, znalazlam do tego przewijak i kodusie klin i marerac:) takze przygotowane czeka na Tosie:)

My przywyklismy do Tosi , korci mnie zeby zmienic imie ale jakos mi nie pasuje zadne. Jedynie sie zastanawam czy dac Antonia czy Antonina? Jak myslicie?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Moka no powiem Ci ze rodzice nie kontroluja interentu:( tez to widze u vbratanka meza , chlopak ma 12 lat konto na fb od roku.

Panna b ja mam lozeczko ale nie skrecone i w piwnicy stoi.

I tak sie zastanawiam czy wystarczy przerrzec sciereczka to lozeczko czy jak je odswiezyc po roku spedzonym w piwnicy??
    Wozek juz przygotowalam takze tylko poprac pokrowce i maz kola podpompuje ewentualnie

Trix przykre postepowanie meza:( jakby go to nie dotyczylo. Tacierzynskiego dwutygodniowego tez nie bierze?

Lady omg trzy godz po chleb! A tesciowa daleko od Was mieszka? Ciekawe czy po porodzie bedzie chetna do pomocy

Teściowa przyjechała do nas na 3 tyg by nam pomóc przy małej, ona przyjechała z Szczecina.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ