X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina ;)

diatomka, Misi@, Dżuls, .ona. lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję czy sobie sama poradzę... Moj mąż jest inżynierem branży budowlanej, zawsze trafiają mu się jakieś budowy z dala od domu. Ostatnio był "tylko" 170 km od domu, teraz obiecali mu pracę na miejscu albo gdzieś bardzo blisko, no i jak zwykle akurat tutaj nic się nie buduje i przerzucają go go Warszawy. Oboje podjęliśmy tą decyzję, ma pracować tam 3 dni w worku tygodnia a resztę w Poznaniu, także nie jest to najgorsza opcja.. Ale boję się jak sobie poradzę sama z dzieckiem 3 dni non stop :/ Wiem, ze inne kobiety mają gorzej, że mężowie jeżdżą w 2 tyg trasy, albo wypływają w rejs na kilka tygodni.. Ale tak mi jakoś przykro się zrobiło ehh :/ Niby wawa ma się zacząć ok października, ale to takie dołujące..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina. Antonia - hm taj jakby mi czegoś brakowało w pisowni :)

Lady - skoro mała jeszcze się nie urodziła, a teściowa już przyjechała przy niej pomoc, to nie ma zmiłuj i niech dreluje do sklepu :P Przecież to tez dla jej dobra ten chlebek potrzebny :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju mój też mąż zastanawia się nad zmianą imienia z
    JAGODY NA Łucja nie wiem co mu odbiło bo w sumie on to taki zakręcony jest i nigdy nad imieniem się nie zastanawiał

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d83815b90ebc.jpg

Lady Savage, snoopy_etka, anulka20, karolcia87, Gusiak, Misi@, chabasse, trix, agatka196, Anitka201, adzia, Czarna_88, anula1990, easymum lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady no to co ona robila w tym czasie jak Ty po chleb poszlas? Okna myla? Babiszon! A Twoi rodzice daleko od was?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Ta teściowa to jakaś ten tego... dziwna, żeby puszczać Cię samą na takie spacery.

Ja byłam dosłownie 10 min na podwórku... żar leje się z nieba. Syn chciał do basenu wejść i się pomoczyć, a ja w cieniu usiadłam, ale za chwilkę stopy dosłownie jak balony. Na dziś polecam leżakowanie na kanapie z włączonym wiatrakiem.

AniaM Jagoda ładniejsze, przynajmniej dla mnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 13:24

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady no to co ona robila w tym czasie jak Ty po chleb poszlas? Okna myla? Babiszon! A Twoi rodzice daleko od was?

Nic siedziała na kompie, a gdy przyszłam to ona że sie nudzi ;/ i nie moze się doczekać by Rafał ja dzis samochodem zawiózł do reala, bo chce po sklepach po łazić.

Moja mama i ojczym mieszkają w Bytomiu. Przyjadą dopiero na początku września. No ja myślałam że to dobry pomysł ją ściągnąć, ja nie wiem jak to jest rodzić, czy będę w stanie po taksówke zadzwonic czy co. Moja mama nie mogła, wiec teściowa, ale zaczynam wątpić by nam cokolwiek pomogła.

A tak apropo od 4 do teraz żadnego skurcza.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

anulka20 a czemu za szybko na ktg?Ja mam ktg jakoś od 28tc.
    Za szybko w sensie za wcześnie przyszłam :) czyli godzina wczesna , bo po 12 zaczynają robić :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak sie wszystkie na swoich chlopow skarza to i ja na mojego. Tez mi ze wszystkim pomaga, wyrecza etc. bez buntow, ale psychiki mi nie ogarnia w ogole. Wczoraj zlapalam mega dola i caly wieczor przeplakalam nie mogac sie ogarnac. A co on na to? Jak uslyszal, ze to tak bez powodu to stwierdzil, ze mi przejdzie i poszedl spac. Tylko co jakis czas sie budzil z tekstem no co jeszcze nie przeszlo? WTF??? Normalnie mnie tym jeszcze bardziej dolowal, ze jestem z moim smutkiem bez powodu zupelnie sama. Grrr. I tak sobie 3 h przeryczalam. Dzis juz lepiej, ale czekam z utesknieniem na zupelna poprawe humoru. Normalnie hormony mnie dobijaja.
    Co do imion. Mikolaj takie wydaje mi sie oklepane, Kacper ladniejsze a z dziewczecych wole Antonia niz Antonina. Ale to kazdy sam musi ogarnac.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze na ktg nie byłam w tej ciąży, od którego tygodnia się robi?

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie kurde czy to normalne :/

Siedzialam na łóżku w bieliźnie bo gorąco jest strasznie , wyszłam na balkon i czuję że mam mokro cofnelam sie aby zmienic bieliznę, wchodzę do pokoju a na łóżku w miejscu gdzie siedziałam patrzę mój pojebany pies wylizuje łóżko i zrobił taką wielką plamę , odbiło mu czy co :/
    Teraz muszę narzute wyprać ale zastanawiam sie dlaczego on to wylizywal

• Carolline Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, psy lubia wszystko co naturalne. Zaleca sie psu przed przyprowadzeniem do domu pieluche uzyta przyniesc, zeby sie sztachal i poznal zapach dziecka :D I zaloze sie, ze bedzie probowal lizac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 13:34

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Ta teściowa to jakaś ten tego... dziwna, żeby puszczać Cię samą na takie spacery.

Ja byłam dosłownie 10 min na podwórku... żar leje się z nieba. Syn chciał do basenu wejść i się pomoczyć, a ja w cieniu usiadłam, ale za chwilkę stopy dosłownie jak balony. Na dziś polecam leżakowanie na kanapie z włączonym wiatrakiem.

AniaM Jagoda ładniejsze, przynajmniej dla mnie :-)

Stwierdziła że brzuch mam wysoko i jeszcze nie urodzę.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage Bez komentarza... a chociaż w domu jest miła i można z nią pogadać?

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Savage Bez komentarza... a chociaż w domu jest miła i można z nią pogadać?
    Zależy, nieraz można pogadać, a nie raz dostaniesz opierz że chciałabyś wszystko (albo za dużo) wiedzieć

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie kurde czy to normalne :/

Siedzialam na łóżku w bieliźnie bo gorąco jest strasznie , wyszłam na balkon i czuję że mam mokro cofnelam sie aby zmienic bieliznę, wchodzę do pokoju a na łóżku w miejscu gdzie siedziałam patrzę mój pojebany pies wylizuje łóżko i zrobił taką wielką plamę , odbiło mu czy co :/
    Teraz muszę narzute wyprać ale zastanawiam sie dlaczego on to wylizywal
    Norma! Moj wącha majtki jak pancio zostawi obok kosza, albo jak wlezie za mną do łazienki kiedy robię siusiu :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, wyznacz jej granice. To Ty jesteś panią domu a ona u Ciebie gościem wakacyjnym? Chyba nie bardzo, w 9 miesiącu nie przesiaduje się u kobiety ciężarnej w roli obsługiwanego gościa, tylko, żeby pomoc... A jak nie, adios amigos.

Carolline, .ona. lubią tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ty to masz kobieto przerąbane, cały czas pod górkę. Dziwny ginekolog, dziwny diabetolog, wszędzie masz daleko, taki nie dojeżdża i jeszcze teraz tesciowa na dokładkę.
    Może jeszcze masz ją obsługiwać? Robić kawkę, obiadki, kanapeczki...? Ehhh brak mi słów ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Lady ty to masz kobieto przerąbane, cały czas pod górkę. Dziwny ginekolog, dziwny diabetolog, wszędzie masz daleko, taki nie dojeżdża i jeszcze teraz tesciowa na dokładkę.
    Może jeszcze masz ją obsługiwać? Robić kawkę, obiadki, kanapeczki...? Ehhh brak mi słów ;/

Akurat z obiadem to mam "dobrze" bo ja robię dla siebie, jako cukrzyka, a ona robi dla siebie i synusia, a taksi już może tu dojechać, w przyszłym tygodniu podpisujemy akt notarialny, i mamy już adres, i na google można naz naleźć :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ