X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina ;)

diatomka, Misi@, Dżuls, .ona. lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję czy sobie sama poradzę... Moj mąż jest inżynierem branży budowlanej, zawsze trafiają mu się jakieś budowy z dala od domu. Ostatnio był "tylko" 170 km od domu, teraz obiecali mu pracę na miejscu albo gdzieś bardzo blisko, no i jak zwykle akurat tutaj nic się nie buduje i przerzucają go go Warszawy. Oboje podjęliśmy tą decyzję, ma pracować tam 3 dni w worku tygodnia a resztę w Poznaniu, także nie jest to najgorsza opcja.. Ale boję się jak sobie poradzę sama z dzieckiem 3 dni non stop :/ Wiem, ze inne kobiety mają gorzej, że mężowie jeżdżą w 2 tyg trasy, albo wypływają w rejs na kilka tygodni.. Ale tak mi jakoś przykro się zrobiło ehh :/ Niby wawa ma się zacząć ok października, ale to takie dołujące..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina. Antonia - hm taj jakby mi czegoś brakowało w pisowni :)

Lady - skoro mała jeszcze się nie urodziła, a teściowa już przyjechała przy niej pomoc, to nie ma zmiłuj i niech dreluje do sklepu :P Przecież to tez dla jej dobra ten chlebek potrzebny :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju mój też mąż zastanawia się nad zmianą imienia z
    JAGODY NA Łucja nie wiem co mu odbiło bo w sumie on to taki zakręcony jest i nigdy nad imieniem się nie zastanawiał

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d83815b90ebc.jpg

Lady Savage, snoopy_etka, anulka20, karolcia87, Gusiak, Misi@, chabasse, trix, agatka196, Anitka201, adzia, Czarna_88, anula1990, easymum lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady no to co ona robila w tym czasie jak Ty po chleb poszlas? Okna myla? Babiszon! A Twoi rodzice daleko od was?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Ta teściowa to jakaś ten tego... dziwna, żeby puszczać Cię samą na takie spacery.

Ja byłam dosłownie 10 min na podwórku... żar leje się z nieba. Syn chciał do basenu wejść i się pomoczyć, a ja w cieniu usiadłam, ale za chwilkę stopy dosłownie jak balony. Na dziś polecam leżakowanie na kanapie z włączonym wiatrakiem.

AniaM Jagoda ładniejsze, przynajmniej dla mnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 13:24

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady no to co ona robila w tym czasie jak Ty po chleb poszlas? Okna myla? Babiszon! A Twoi rodzice daleko od was?

Nic siedziała na kompie, a gdy przyszłam to ona że sie nudzi ;/ i nie moze się doczekać by Rafał ja dzis samochodem zawiózł do reala, bo chce po sklepach po łazić.

Moja mama i ojczym mieszkają w Bytomiu. Przyjadą dopiero na początku września. No ja myślałam że to dobry pomysł ją ściągnąć, ja nie wiem jak to jest rodzić, czy będę w stanie po taksówke zadzwonic czy co. Moja mama nie mogła, wiec teściowa, ale zaczynam wątpić by nam cokolwiek pomogła.

A tak apropo od 4 do teraz żadnego skurcza.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

anulka20 a czemu za szybko na ktg?Ja mam ktg jakoś od 28tc.
    Za szybko w sensie za wcześnie przyszłam :) czyli godzina wczesna , bo po 12 zaczynają robić :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak sie wszystkie na swoich chlopow skarza to i ja na mojego. Tez mi ze wszystkim pomaga, wyrecza etc. bez buntow, ale psychiki mi nie ogarnia w ogole. Wczoraj zlapalam mega dola i caly wieczor przeplakalam nie mogac sie ogarnac. A co on na to? Jak uslyszal, ze to tak bez powodu to stwierdzil, ze mi przejdzie i poszedl spac. Tylko co jakis czas sie budzil z tekstem no co jeszcze nie przeszlo? WTF??? Normalnie mnie tym jeszcze bardziej dolowal, ze jestem z moim smutkiem bez powodu zupelnie sama. Grrr. I tak sobie 3 h przeryczalam. Dzis juz lepiej, ale czekam z utesknieniem na zupelna poprawe humoru. Normalnie hormony mnie dobijaja.
    Co do imion. Mikolaj takie wydaje mi sie oklepane, Kacper ladniejsze a z dziewczecych wole Antonia niz Antonina. Ale to kazdy sam musi ogarnac.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze na ktg nie byłam w tej ciąży, od którego tygodnia się robi?

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie kurde czy to normalne :/

Siedzialam na łóżku w bieliźnie bo gorąco jest strasznie , wyszłam na balkon i czuję że mam mokro cofnelam sie aby zmienic bieliznę, wchodzę do pokoju a na łóżku w miejscu gdzie siedziałam patrzę mój pojebany pies wylizuje łóżko i zrobił taką wielką plamę , odbiło mu czy co :/
    Teraz muszę narzute wyprać ale zastanawiam sie dlaczego on to wylizywal

• Carolline Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, psy lubia wszystko co naturalne. Zaleca sie psu przed przyprowadzeniem do domu pieluche uzyta przyniesc, zeby sie sztachal i poznal zapach dziecka :D I zaloze sie, ze bedzie probowal lizac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 13:34

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Ta teściowa to jakaś ten tego... dziwna, żeby puszczać Cię samą na takie spacery.

Ja byłam dosłownie 10 min na podwórku... żar leje się z nieba. Syn chciał do basenu wejść i się pomoczyć, a ja w cieniu usiadłam, ale za chwilkę stopy dosłownie jak balony. Na dziś polecam leżakowanie na kanapie z włączonym wiatrakiem.

AniaM Jagoda ładniejsze, przynajmniej dla mnie :-)

Stwierdziła że brzuch mam wysoko i jeszcze nie urodzę.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage Bez komentarza... a chociaż w domu jest miła i można z nią pogadać?

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Savage Bez komentarza... a chociaż w domu jest miła i można z nią pogadać?
    Zależy, nieraz można pogadać, a nie raz dostaniesz opierz że chciałabyś wszystko (albo za dużo) wiedzieć

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie kurde czy to normalne :/

Siedzialam na łóżku w bieliźnie bo gorąco jest strasznie , wyszłam na balkon i czuję że mam mokro cofnelam sie aby zmienic bieliznę, wchodzę do pokoju a na łóżku w miejscu gdzie siedziałam patrzę mój pojebany pies wylizuje łóżko i zrobił taką wielką plamę , odbiło mu czy co :/
    Teraz muszę narzute wyprać ale zastanawiam sie dlaczego on to wylizywal
    Norma! Moj wącha majtki jak pancio zostawi obok kosza, albo jak wlezie za mną do łazienki kiedy robię siusiu :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, wyznacz jej granice. To Ty jesteś panią domu a ona u Ciebie gościem wakacyjnym? Chyba nie bardzo, w 9 miesiącu nie przesiaduje się u kobiety ciężarnej w roli obsługiwanego gościa, tylko, żeby pomoc... A jak nie, adios amigos.

Carolline, .ona. lubią tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ty to masz kobieto przerąbane, cały czas pod górkę. Dziwny ginekolog, dziwny diabetolog, wszędzie masz daleko, taki nie dojeżdża i jeszcze teraz tesciowa na dokładkę.
    Może jeszcze masz ją obsługiwać? Robić kawkę, obiadki, kanapeczki...? Ehhh brak mi słów ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Lady ty to masz kobieto przerąbane, cały czas pod górkę. Dziwny ginekolog, dziwny diabetolog, wszędzie masz daleko, taki nie dojeżdża i jeszcze teraz tesciowa na dokładkę.
    Może jeszcze masz ją obsługiwać? Robić kawkę, obiadki, kanapeczki...? Ehhh brak mi słów ;/

Akurat z obiadem to mam "dobrze" bo ja robię dla siebie, jako cukrzyka, a ona robi dla siebie i synusia, a taksi już może tu dojechać, w przyszłym tygodniu podpisujemy akt notarialny, i mamy już adres, i na google można naz naleźć :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ