X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Kurcze dziwna sprawa bo zarówno ja jak i moja siostra czy szwagierka mamy okropna chorobę lokomocyjna jako pasażer o tyle jako kierowca każdą z nas może jeździć i nic jej nie jest. Dlatego ja wolę kierować niż jechać jako pasażer bo wtedy albo aviomarin i oglupienie przez kilka godzin albo reklamowka :-)
    Ja jestem jakoś mniej wytrzymała. Ale moja siostra potwierdza, że jak kieruje to też ją mdłości łapią. Choć twierdzi, że im więcej kieruje tym jest lepiej. Ja jeździłam dość krótko, może koło roku, potem już nie miałam czego prowadzić, więc nie zdążyłam się przyzwyczaić na dobre. Ale nie wspominam tego dobrze. W sumie nigdy nie chciałam prawka robić, dałam się przekonać rodzinie, że warto - a potem z wielką ulgą wykorzystałam możliwość zaprzestania. Widać nie każdy się nadaje. ;) Pewnie jakbym musiała to bym się przymusiła, ale nie spieszy mi się do tego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix nie to sa firanki na ktore tesciowa patrzec nie moze i najlepiej jakbym je wywalila! A w nagrode mi da na inne tylko ze mi sie podobaja:/
    Dobrze z z tesciowa sie mozesz dogadac i jest po Twojej stronie:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawko zrobilam w wieku 18 lat. Bez stresu tzn balam sie itd ale na luzie jednak w tym wieku to bylo. Zdalam za drugim razem , poiwedzialam panu egzaminatorowi ze boje sie jezdzic dwupasmowkami a ten do mnie to nie bedziemy jezdzic! I zdalam ahaha:) ale ze zmiana pasow do tej pory mam problem zeby odleglosc ocenic;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Norma! Moj wącha majtki jak pancio zostawi obok kosza, albo jak wlezie za mną do łazienki kiedy robię siusiu :p

ha! mój piesior ma tak samo, wącha gacie albo próbuje wsadzić pyszczek między nogi jak siusiam na kibelku, te psy to jakieś fetyszyści ;D

ostatnio zauważyłam że R. obchodzi się ze mną jak z jajkiem, chyba zaczą stresować się zbliżającym się porodem, cały czas słyszę: nie rób, nie schylaj, nie dźwigaj, oddaj mi tą torbę, coś cię boli?, jak się czujesz?, daj ci pomogę, usiądź, odpocznij, połóż się, mogę wypić piwo? ...a jak wstaję w nocy na siusiu to bidulek zrywa się i tylko słyszę 'wszystko ok?' i tak mogłabym wymieniać w nieskończoność. jest to bardzo miłe, zawsze o mnie dbał ale teraz to na rękach mnie nosi ;)

odnośnie prawka to za chwilę będzie 9 lat jak mam i nie wyobrażam sobie aby mogło ich zabraknąć, a za kułkiem czuję się jak ryba w wodzie, no i miałam szczęście zdać za pierwszym razem :)

Lady współczuję i chyba bym zwariowała albo wystawiła ją za drzwi :)a

na obiad zrobiłam pyszne leczo a na deser taki serniczek :D to się R. ucieszy!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/591b9e3c79cd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 15:13

Lady Savage, trix, 4me, Misi@, adzia, karolcia87, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka Lubię za zasady :-) Ja też uwielbiam mieć porządek i gdy wszystko ma swoje miejsce. Mąż nie hołduje jednak tym zasadom... a syn ma słomiany zapał i zabiera się za milion rzeczy na raz, znosi ze swojego pokoju jakieś papiery, kleje, farby itp bo będzie coś tworzył, a za chwilę już ma w głowie coś innego.

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żem się popłakała, siedzę przed kompem, a tu dzwonek do drzwi listonosz, z dużą paczką. Od kogo? Od blogowej znajomej, wiecie bloga prowadzę i kilka mam znajomych, którzy wchodzą do mnie a ja do nich i sobie komentujemy posty. I właśnie od jednej paczuszka, a w niej:

bujaczek:
    sb7hxk.jpg
    i ciuszki po Polince, Polinka ma 3 latka już.
    126ab07.jpg
    o5tehc.jpg
    wvog7t.jpg
    1174oxd.jpg
    adnbt0.jpg
    8vsqpc.jpg

i ona jeszcze taki kocyk mi dla Zuzi zrobiła, normalnie płakałam ze szczęścia jak to rozpakowywałam,

5v92df.jpg
    2cxf8d0.jpg
    Komentarz mojej teściowej ;/
    Po co ci tyle ciuchów, trzeba było do niej napisać by Ci śpiochy wysłała bo masz za mało ;/
    No tak znajoma której na oczy nie widziałąm nigdy zrobiła mi niespodziankę i zamiast podziękować mam ją opieprzyć że nie wysłała śpiochów. W nosie mam :) cieszy mnie ta niespodzianka :)

ps :P myślałam że już się uporałam z praniem Zuzi :) haha

trix, Gusiak, julita, bento, Misi@, Anitka201, adzia, snoopy_etka, diatomka, Wonderland, Carolline, Kasiarzynka, Kucykowa lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita daj kawałek :D

Mój pies jak mały był to też do bielizny go ciągnęło i w wc koniecznie chciał towarzyszyć . Oduczylam go , dostał w pape kilka razy jak zaczynał do bielizny zaloty mieć i przestał , dzisiaj mnie zwalil z nóg , to jest trochę ochydne i myślę trzeba oduczyć takiego czegoś

julita lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ha! mój piesior ma tak samo, wącha gacie albo próbuje wsadzić pyszczek między nogi jak siusiam na kibelku, te psy to jakieś fetyszyści ;D

ostatnio zauważyłam że R. obchodzi się ze mną jak z jajkiem, chyba zaczą stresować się zbliżającym się porodem, cały czas słyszę: nie rób, nie schylaj, nie dźwigaj, oddaj mi tą torbę, coś cię boli?, jak się czujesz?, daj ci pomogę, usiądź, odpocznij, połóż się, mogę wypić piwo? ...a jak wstaję w nocy na siusiu to bidulek zrywa się i tylko słyszę 'wszystko ok?' i tak mogłabym wymieniać w nieskończoność. jest to bardzo miłe, zawsze o mnie dbał ale teraz to na rękach mnie nosi ;)

odnośnie prawka to za chwilę będzie 9 lat jak mam i nie wyobrażam sobie aby mogło ich zabraknąć, a za kułkiem czuję się jak ryba w wodzie, no i miałam szczęście zdać za pierwszym razem :)

Lady współczuję i chyba bym zwariowała albo wystawiła ją za drzwi :)a

na obiad zrobiłam pyszne leczo a na deser taki serniczek :D to się R. ucieszy!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/591b9e3c79cd.jpg

Sernik :3 nie kuś :P

julita lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady moglas powiedziec ze darownemu koniowi w zęby sie nie zagląda , a jak mysli ze czegoś za mało to niech sama dokupi bo tobie to nie przeszkadza .
    Ps. Nie wspominalas kiedys ze masz z nia fajne relacje ?

• trix Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka- ale masz duuużo okien w pokoju. W innych pokojach też jest ich tak dużo? Ja w salonie też mam sporo, ale bardziej są oddzielone. Miałam duży problem co zawiesić na oknach i padło na zasłony (bez firan). Mieszkamy wysoko, a na przeciwko pole, więc nikt nam nie zagląda :) A teściowej co się nie podoba w firanach?? Jak tak bardzo chce Wam dać kasę, to kup sobie drugi komplet :)

Julita - pysznie wygląda sernik :)

atdcwn154po83a78.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Julita daj kawałek :D

Mój pies jak mały był to też do bielizny go ciągnęło i w wc koniecznie chciał towarzyszyć . Oduczylam go , dostał w pape kilka razy jak zaczynał do bielizny zaloty mieć i przestał , dzisiaj mnie zwalil z nóg , to jest trochę ochydne i myślę trzeba oduczyć takiego czegoś

Psy czasami zjadają na spacerze jakieś śmierdzące rzeczy, a nawet i kocie/ psie bobki.. A już szczyt szczytów to sie wytarzać w czymś śmierdzącym, zdechla mysz i te sprawy - to dla nich chanel no5 :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady moglas powiedziec ze darownemu koniowi w zęby sie nie zagląda , a jak mysli ze czegoś za mało to niech sama dokupi bo tobie to nie przeszkadza .
    Ps. Nie wspominalas kiedys ze masz z nia fajne relacje ?

nie nie, z moją mamą mam zajebiste relacje, z moją teściową to zawsze było takie że ja siedziałam cicho, bo na początku jak ją poznałam, i odezwałam się to była krytyka że po polsku nie gadam, a nie daj boże przeklęłam ;/ a jak sie dowiedziała że nie chrzcimy to ja na ateizm namówiłam rafała. No ale chcę by ktoś ze mną był jakby się zaczęło. Obojętnie kto! Rafała od 7 do 17 nie ma. A ktoś musi być ze mną, mój pierwszy raz, porodu sie nie boję, ale jak zareaguje mój organizm to nie wiadomo.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja dzis pochodzilam troche i tak kulo mnie w szyjce, ale tylko podczas chodzenia.. To chyba znak ze pora juz zwolnic do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 15:30

relgzbmhh8tsviez.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę sama w domu. P. wraca ok 17, do pracy dojeżdża ok 30 km, raz w tyg jeździ do wrocka 170 km, dzisiaj jest na spotkaniu w Warszawie... Jak się zacznie to rzuca wszystko i jedzie do mnie, od razu się nie rodzi chyba nie? :P Nim się akcja rozkręci to na pewno i do Ciebie Rafał zdąży dojechać

Edit w razie czego 112 i jazda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 15:31

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Psy czasami zjadają na spacerze jakieś śmierdzące rzeczy, a nawet i kocie/ psie bobki.. A już szczyt szczytów to sie wytarzać w czymś śmierdzącym, zdechla mysz i te sprawy - to dla nich chanel no5 :D
    Mój wie że nie może nic jeść na dworzu ale za to wylizuje siuski , od paru tygodni ustąpiło bo inaczej go prowadzę i poprawe widac . Kiedys wytarzal sie w rybie jak siostry syn go wziął fuuj .

Lady i przez takie akcje bardzo sie cieszę ze nie mam kontaktu z męża matką i to od 4 lat , teraz tez myslisz ze zapytala czy pomóc albo czy coś brakuje ? ZERO , ECHO . Teraz mam z nim sprzeczki wlasnie ze dziecka nie bedzie do niej zabieral a co bedzie to sie w praktyce okaże .
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6506834bd782.jpg
    Julita zamień sie hahhah

julita lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dziwna kobieta z twojej teściowej... przecież każda normalna osoba cieszyłaby się z takiej niespodzianki (cudowne są te gatkina 5 i 6 zdjęciu! takie urocze bambochy), albo nie! teściowa ma racje! wyślij reklamację do znajomej w sprawie tych śpioszków :D

Staraczka łooo jadłabym! bardzo lubię te czekolady, zwłaszcza z białej czekolady, ale rzadko na nie sobie pozwalam więc deal przybity, wymiana :D szkoda że na BBF nie ma opcji częstowania :P

Diatomka, uszyj teściowej sukienkę z tych firanek, ucieszy się bardzo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 15:43

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały dwie bo cappuccino pochłonęłam , wiedzialam czym sie ratować przez ciebie haha :D

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaale mi się młoda pręży. Ciasno jej już jak cholera. Wystawia zadek, czy cokolwiek tam jest, ponad moje żebra. Omg, zaraz mnie rozsadzi.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls moja też się dziś tak wypina a jeszcze najadłam się pikantnego leczo to już w ogóle.
    Muszę się zebrać i wyjść do krawcowej odebrać kiecke ale na samą myśl co tam na zewnątrz się dzieje już mi słabo.

Julita a za ten sernik powinnaś dostać po nosie! :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ja jeszcze na ktg nie byłam w tej ciąży, od którego tygodnia się robi?

Ja mam isc raz w 38tc, a w 39tc cc.
    W poprzedniej ciazy tez raz albo dwa razy bylam.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1859 1860 1861 1862 1863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ