X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja dołączam się do tych, którym dzisiaj dzieciaczki wypinają się ponad normę, wyraźnie widać jak mała nóżkami pracuje, mam czasem wrażenie że jak Anastazja zaczyna się gibać to z taką siłą że całe moje ciało lata z prawa do lewa ;)

agatka nie bij! ;D aczkolwiek nie mogę się doczekać aż przyjdzie R. i razem skonsumujemy ten grzeszek

na KTG też jeszcze nie byłam, gin powiedział że w razie gdyby coś się działo to mam stawić się w klinice i zrobić badanie a tak to nie ma potrzeby, teraz mam wizytę w 36tc i jestem ciekawa czy zleci przymusowe KTG, ale coś mi się wydaje że dopiero od 38tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 15:59

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja znalazłam rozmiar tych majtek jednorazowych odpowiednich dla siebie, ale jestem przerazona tą podpachę z belly jejku jakie to duże i co naj smieszniejsze jedną zepsułam.Szukałam na siłę na niej kleju tak żeby do majtek przymocować,patrzę a tam taki papier w tej siatce taki pergamin otwieram ja przekonana ze tak trzeba zrobić a pod pergaminem wata hehe masakra
    uwierzysz ze zrobilam to samo?????te z babyono mialy klej no to szukam tu patrze jest pociagam i rozerwalam :PPPPPPPPPP

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wgl to mam podpaski belly baby ono a majtki siatkowe i wielorazowe i jedno tyle tego nabralam ze moge obdzielac:P torba wypchana jak na wczasy :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjelam z szafy jakieś state bawełniane gacie, nie ma sensu kupować tych siatkowych. I tak lazi się jak japonka z tym podkladem między nogami jak juz trzeba. A jak nie trzeba to podkład na wyrko i się wietrzyc.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak możesz daj link do bloga. No chyba, że nie chcesz by Ci czytano :) Śliczne ciuszki :) o pranie właśnie miałam zrobić więc idę :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja także dołączam do tych którym dzieciaczki rozpychaja się w brzuchu. ☺Powiem Wam że wolałam już bardziej te kopniaki. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Lady jak możesz daj link do bloga. No chyba, że nie chcesz by Ci czytano :) Śliczne ciuszki :) o pranie właśnie miałam zrobić więc idę :)

wysłałam na priv,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zdjęcia takich pysznosci wrzucacie, że dieta niskoweglanowa pójdzie zaraz w zapomnienie... Nabrałam ochotę na zimny serniczek z brzoskwiniami i chyba jutro zrobię:)

Lady, co do twojej paczuszki niespodzianki, to ja już dawno zauważyłam, że na znajomych bardziej można liczyć niż na rodzinę... Takie czasy, zwłaszcza jak mieszkasz w innym mieście...Prędzej kumpel ci pomoże lub sąsiadka (i nie wypomni!) niż "najbliżsi", którzy może i zrobią ale ile się przy tym nagadają i wtrącą swoje- zwykle niepotrzebne- zdanie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Aaaale mi się młoda pręży. Ciasno jej już jak cholera. Wystawia zadek, czy cokolwiek tam jest, ponad moje żebra. Omg, zaraz mnie rozsadzi.
    Chyba powinnam przestać was czytać, bo moja córka jakoś podsłuchuje i zaczyna papugować. ;) Przed chwilą wystawiła twardą kulkę (dupka? kolanko?) tuż nad moim pepkiem. Ale pomiziałam i schowała. Choć ogólnie dziś ma leniwy dzień, tylko parę kopów, czkawka, jakieś lekkie smyranie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale juz naskrobakyscie od 12 :-) później spróbuję nadrobić :-)

A my właśnie dostaliśmy dzisiaj telefon ze nasz wózek będzie juz jutro :-D A miał być 7wrzesnia chyba firma adamex skrocila swój urlop ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chyba zostanie Mikołaj przeglosowalyscie mojego męża hehe

Dżuls lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    uwierzysz ze zrobilam to samo?????te z babyono mialy klej no to szukam tu patrze jest pociagam i rozerwalam :PPPPPPPPPP
    No ja myslalam, ze pod tym paskiem jest klej- a nie ma??? :0 To jak to się ma trzymać w gaciach???? Dziewczyny, które juz raz rodzily- help- różowe bella mama co to za dziadostwo bez kleju? Jak to się nosi w takim razie ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 16:41

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lady uwielbiam czytać blogi czyjeś nie wiem czemu :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez sie wypycha ale powiem Wam, ze czasem nie jestem pewna czy to on się wypycha czy to brixton- podobno można to pomylić i teraz wlasnie mam zagwozdkę...
    Czasem jestem pewna na 100%, ze to Braxton a czasem nie potrafię rozróżnić :/ musialabym na KTG to sprawdzić...
    A propos KTG ja jeszcze nie mialam a lekarz nawet nie wspominal... Musze sie go podpytać na następnej wizycie ale to dopiero pod koniec sierpnia :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me Ja już nie pamiętam czy był klej, czy też nie. Po 1 porodzie też używałam tych podkładów bella. Teraz kupiłam canpolu, maja klej i są OGROMNE niczym pieluchy, trochę wyprofilowane, myślę że będą ok.

Jeszcze pytanko odnośnie prania... Pieluchy takie flanelowe- kolorowe można puścić na 60 z białą tetrą? Nie zafarbuje?

4me lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie miałam ktg do tej pory.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    4me Ja już nie pamiętam czy był klej, czy też nie. Po 1 porodzie też używałam tych podkładów bella. Teraz kupiłam canpolu, maja klej i są OGROMNE niczym pieluchy, trochę wyprofilowane, myślę że będą ok.

Jeszcze pytanko odnośnie prania... Pieluchy takie flanelowe- kolorowe można puścić na 60 z białą tetrą? Nie zafarbuje?
    kup chusteczki z rossmana co wyłapują barwniki - niedrogie a są cudowne, wrzucam wszystko na raz nie patrzę na kolory ;)

bento lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Też nie miałam ktg do tej pory.
    bo ktg "urzędowo" robi się chyba od 34 czy 36go tygodnia. Ja miałam robione od 29go ze względu na słabe ruchy, teraz mi odpuścili i mogę przyjść dopiero od 36go.

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No ja myslalam, ze pod tym paskiem jest klej- a nie ma??? :0 To jak to się ma trzymać w gaciach???? Dziewczyny, które juz raz rodzily- help- różowe bella mama co to za dziadostwo bez kleju? Jak to się nosi w takim razie ? ;)
    A co za kazaczoki planujesz odstawiać, że się boisz że się nie utrzyma? ;) Po porodzie to raczej będziesz wolniutko tuptać, jak przycisniesz podkład majtkami to się przecież będzie spoko trzymać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna dajesz nadzieję że i Olivi fura będzie szybciej :-)

Byłam po kiecke a Pani zakład zamknęła wcześniej. Miałam nadzieję że jeszcze dziś w niej będę śmigać.

Mnie te podkłady tez przerażają i nawet sobie nie wyobrażam jak w ty chodzić jak to się gaci nie trzyma. Mi koleżanki poleciły bym właśnie po cc zakładała bawełniane majtki bo ponoć lepiej i wygodniej. Więc zakupiłam 5 par i na pierwszy dzień mam te siateczkowe- ale ich prac nie będę.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ