X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam bo zmoja tesciowa glupio madra na dluzsza mete bym sie pozabijala albo cos sobie zrobila... Nie mam cierpliwosci. Wydzwania co dzien czy wybralam te firanki!!! Ja jej na to ze z 40 stopni na dworze i do sklepu sie boje isc a ta mi kaze po firanki leciec!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna u nas też będzie Mikołaj:) Miał być Nikodem ale wszyscy mówią, że Mikołaj ładniej. Ja to chyba jeszcze po porodzie będę się zastanawiać czy to dobre imię.

Moka ja wczoraj też przeżyłam szok na fb. Mojej chrzestnej wnuczka chodzi do gimnazjum (teraz 2 klasa) i patrzę, że skomentowała zdjęcie chłopaka całego nagiego ze wzodem. Przejrzałam wszystkie komemtarze pod tym zdjęciem i okazało się, że chłopak wysłał takie zdjęcie ich koleżance z klasy, a ona to na fb wrzuciła. Chłopak głupi, bo wysyłał takie zdjęcie, nawet twarz była, a ta dziewczyna jeszcze głupsza, że to udostępniła. Później się słyszy, że gimnazjalista się powiesił, bo nie umiał sobie poradzić z wyśmiewaniem. Szkoda, że fb przepuszcza takie zdjęcia.
    Aż zaczynam się bać, co się będzie działo, jak nasze dzieci będą w gimnazjum.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Akurat z obiadem to mam "dobrze" bo ja robię dla siebie, jako cukrzyka, a ona robi dla siebie i synusia, a taksi już może tu dojechać, w przyszłym tygodniu podpisujemy akt notarialny, i mamy już adres, i na google można naz naleźć :)
    Lady czarno widze jej pomoc przy dziecku. Zeby sie jeszcze nie skonczylo ze ona wie lepiej a ty nie masz nic do gadania.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam moje tragiczne firanki

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d7f5d40b675.jpg

Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Czarna u nas też będzie Mikołaj:) Miał być Nikodem ale wszyscy mówią, że Mikołaj ładniej. Ja to chyba jeszcze po porodzie będę się zastanawiać czy to dobre imię.

Moka ja wczoraj też przeżyłam szok na fb. Mojej chrzestnej wnuczka chodzi do gimnazjum (teraz 2 klasa) i patrzę, że skomentowała zdjęcie chłopaka całego nagiego ze wzodem. Przejrzałam wszystkie komemtarze pod tym zdjęciem i okazało się, że chłopak wysłał takie zdjęcie ich koleżance z klasy, a ona to na fb wrzuciła. Chłopak głupi, bo wysyłał takie zdjęcie, nawet twarz była, a ta dziewczyna jeszcze głupsza, że to udostępniła. Później się słyszy, że gimnazjalista się powiesił, bo nie umiał sobie poradzić z wyśmiewaniem. Szkoda, że fb przepuszcza takie zdjęcia.
    Aż zaczynam się bać, co się będzie działo, jak nasze dzieci będą w gimnazjum.

O matko i córko... Napisałam dziś wiadomość do matki tej dziewczynki, ze dziecko adres podaje. Jaka dostałam odpowiedz? Wlasnie widziałam, wszystkie strony są pousuwane. Tiaaa nagle zauważyła..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanko, te majtki siateczkowe to trzeba prać przed użyciem?

diatomka Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to nie firanki, ale mieszkanko wysprzątane na mega błysk. U mnie zawsze jakieś zabawki się walają po podłodze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:15

diatomka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento no ja lubie miec porzadek i mnie nosi ze jeszcxe polek nie ma i rzecxy swojego miejsca nie maja. O to sie z mezem wczoraj poklocilam bo on zostawia na wierzchu a ja chowam i on sie zlosci bo nie wie gdzie co jest... A synek ma swoj pokoj i ma zapowiedziane ze moze wnosic jedna max dwie zabawki do duzego;) oczwuscie to dziala odkad jest rozumny;)

bento lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    U nas dzis przyjemniej,ale nocka duszna...
    Moka-moj Maz ten sam zawod i ta sama branza:) Rowniez mieszkamy w Poznaniu,wiec moze i chlopaki sie znaja:) Cale szczescie moj siedzi w biurze 7-15 i czasem gdzies jezdzi.Co do urlopu to wezmie 2 tyg po porodzie a reszte pomoze mi Mama,bo blisko mieszka.
    Sigma,Skabarka-SUPER!!@
    Milego dnia Laski:)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Moja mama i ojczym mieszkają w Bytomiu. Przyjadą dopiero na początku września. No ja myślałam że to dobry pomysł ją ściągnąć, ja nie wiem jak to jest rodzić, czy będę w stanie po taksówke zadzwonic czy co. Moja mama nie mogła, wiec teściowa, ale zaczynam wątpić by nam cokolwiek pomogła.
    Ja obstawiam, że za bardzo pomagać jej się nie chce i czeka tylko na dziecko, a jak się pojawi, to będziesz miała z nią przeprawę o wszystko, bo wszystko będzie chciała robić sama, więc nie daj się.
    Moja teściowa przyjechała na dwa tygodnie do swojej mamy, bo miała operację, spotkałą się z wnukiem dwa razy w tym czasie, bo skakała przy babci (no w sumie po to przyjechała), a na pożegnanie zapowiedziała, że przyjedzie zaraz po porodzie. A takiego! Zapowiedziałam mężowi, że 2 tygodnie po porodzie nie ma nad dla nikogo i nie mam zamiaru przyjmować gości na herbatce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:30

sowa28 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lozeczko jest :) z calym wyposazeniem wiec z glowy.
    Zaszlam do smyka kupilam wanienke tez :P
    Wiec chyba z najwazniejszych spraw jest juz wszystko :)
    Teraz moge lezec i oczekiwac :D

Lady Savage, diatomka, Gusiak, agatka196, adzia, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Przedstawiam wam moje tragiczne firanki

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d7f5d40b675.jpg

Firanki :) jak firanki, mój wzrok przyciągnął słodki buziaczek po lewej :)

diatomka, KathleenPL lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny takie pytanko, te majtki siateczkowe to trzeba prać przed użyciem?

diatomka Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to nie firanki, ale mieszkanko wysprzątane na mega błysk. U mnie zawsze jakieś zabawki się walają po podłodze...

dobre pytanie, nie zastanawiałam się nad tym

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzylam wczoraj te jednorazowe i od razu dziure zrobilam wcigajac, musze jeszcze jedna paczke kupic

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasciwie mialam nie prac piZam i sZlafroka, ale znalazlam w domu kapsulki jelp:) wiec mam to z glowy.

A w czym bedziecie pralu dzidziusiowe rzeczy? Prosze plyn czy kapsulki? Plyn do plukania czy nie?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Normalnie wczoraj straciłam wiarę, że ze mną jest wszystko ok ;) Wygadałam się teściowej. Powiedziała, żeby on sobie nawet nie myślał, że ona będzie tak jeździła, żeby starszaka prowadzać :) U nas niby wszystko było dogadane z tym urlopem, ale pojawiła się wizja nadgodzin właśnie we wrześniu i już mu żal tyłek ściska, że je straci. Żeby nie było, nie mówimy o jakiś dużych pieniądzach. Ale ja mu nie odpuszczę.

agatka- widzę, że nasi mężowie mają podobny tok rozumowania ;)

Lady - ale Ci się teściowa trafiła...

diatomka - a to firanki od teściowej? Miałaś sama wybrać?

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Domol. Lubię ten normalny proszek, więc i ten dziecięcy wzięłam. Pasuje mi. Płynu do płukania nie daję, z czasem pewnie będę dodawać powoli jakiś Sensitive. Piorę włączając podwójne płukanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja to nawet jako pasażer nie lubię jeździć, mam straszliwą chorobę lokomocyjną. A już prowadzenie i walka z szarpiącymi mdłościami to już był zupełny kosmos.
    Kurcze dziwna sprawa bo zarówno ja jak i moja siostra czy szwagierka mamy okropna chorobę lokomocyjna jako pasażer o tyle jako kierowca każdą z nas może jeździć i nic jej nie jest. Dlatego ja wolę kierować niż jechać jako pasażer bo wtedy albo aviomarin i oglupienie przez kilka godzin albo reklamowka :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dzien dobry!
    U nas dzis przyjemniej,ale nocka duszna...
    Moka-moj Maz ten sam zawod i ta sama branza:) Rowniez mieszkamy w Poznaniu,wiec moze i chlopaki sie znaja:) Cale szczescie moj siedzi w biurze 7-15 i czasem gdzies jezdzi.Co do urlopu to wezmie 2 tyg po porodzie a reszte pomoze mi Mama,bo blisko mieszka.
    Sigma,Skabarka-SUPER!!@
    Milego dnia Laski:)
    A kto wie...ich świat jest 'mały' i wszędzie same znajomosci :P Zazdraszczam tego, że masz go na miejscu, na stalę.. :) no ale taki urok tego zawodu, wiedziałam z kim układam sobie życie :P

Kucykowa lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam rozmiar tych majtek jednorazowych odpowiednich dla siebie, ale jestem przerazona tą podpachę z belly jejku jakie to duże i co naj smieszniejsze jedną zepsułam.Szukałam na siłę na niej kleju tak żeby do majtek przymocować,patrzę a tam taki papier w tej siatce taki pergamin otwieram ja przekonana ze tak trzeba zrobić a pod pergaminem wata hehe masakra

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Kurcze dziwna sprawa bo zarówno ja jak i moja siostra czy szwagierka mamy okropna chorobę lokomocyjna jako pasażer o tyle jako kierowca każdą z nas może jeździć i nic jej nie jest. Dlatego ja wolę kierować niż jechać jako pasażer bo wtedy albo aviomarin i oglupienie przez kilka godzin albo reklamowka :-)
    Mi gin powiedział na początku ciąży, jak mąż pytał czy mogę z nim jeździć w delegacje, ze jak mi będzie niedobrze to ma mnie dać za kółko. Ponoć chodzi o to, ze wtedy skupiasz wzrok na drodze :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ