Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
bento wrote:Dziewczyny wyjmowałyście już materacyk z folii? Ja się waham jeszcze, ale znowu nie chce żeby śmierdział plastikiem.
U nas tez w drugiej polowie sierpnia sie wyjmie. Wtedy tez rozlozymy lozeczko.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
4me wrote:Nie no tańczyć nie zamierzam, ale choćby w łóżku- podczas snu nie chciałabym aby sie to przesunelo...
No nie wazne- nie kumam czemu nie mogli juz tego kleju tam położyćja i tak mam jeszcze cala paczke Canpplu, które wyglądają o niebo lepiej i te idą na pierwszy rzut
Ostatnio kupiłam w pepco fajne bawełniane majciochy za cale 1.99 zl sztpowiem Wam że piękne to one nie są ale przydadzą się po porodzie ( cieniutka bawelna).
4me lubi tę wiadomość
-
Mój materac już się wietrzy od kilku tygodni, kurz na nim osiada, bo ten z ikei ma pokrowiec jakby taki welurowy, wiec jak sprzątamy to lecimy go odkurzaczem i jest ok
za kilka tyg ubiorę podkład i prześcieradełko to przykryję jakimś kocem i będzie czekać
Odkurzylam mieszkanie i umylam podłogi swoim wolnym tempem. I co? Spociłam się jakbym tonę węgla przerzuciła. Wlazlam pod prysznic, teraz kanapa, iPad, pilocik i frument z biedry mniamiiii) zimny z lodoweczki
Ps. A jak już tak się nie będzie lało, i te podkłady bella będą za grube to jakie podpaski kupić? Takie cienkie always ultra czy jakieś grubsze bella? Ze bawełniane to wiem ( bez siateczki) -
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Ja też mam wyjęty materacyk i nawet łóżeczko już stoi przygotowane.
Teraz dopieram rzeczy na bieżąco te co kupię lub dostanę. Torba dalej stoi nie dopakowana bo po prostu mi się nie chcekaruzele zrobię sama, mam muline czekam na filc;) ok nie piszcie NIC bo ide na zdjęcia;p zebym 50stron nie musiala nadrabiac; p
Paulinek powiedz mi ile czekałaś na zestaw minky od daty przelania pieniążków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:45
-
Anitka zastanawiam się czy nie mam właśnie tych samych... takie gładkie, jednokolorowe bawełniane?
Jak byłam w pepco też kilka wzięłam ... jakoś szalowo to one nie wyglądają, ale jak na zwykłe bawełniane majciochy to tez nie ma tragediiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:46
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:bo ktg "urzędowo" robi się chyba od 34 czy 36go tygodnia. Ja miałam robione od 29go ze względu na słabe ruchy, teraz mi odpuścili i mogę przyjść dopiero od 36go.
Wlasnie Dzuls jesli chodzi o ktg to ja ide 1 raz na karowa za tydzien. Posluchalam sie i zapisalam na 8. I co ide do poloznych a potem na gore sie zarejestrowac?? Bo kiedys to trzeba bylo czekac na dole do rejestracji a teraz polozna mowila ze najpierw do niej a potem na gore juz. Jak to jest?? -
moka89 wrote:A wlasnie, miałam się jeszcze zapytać czy was też bolą uda od wewnętrznej strony? Ja mam tak szczególnie po nocy, kiedy wstaję z łóżka, nie wiem czy to od spania na boku czy od poduszki między nogami..?;/
Mnie tak boli juz od jakiś 3 tygodni... -
moka89 wrote:A wlasnie, miałam się jeszcze zapytać czy was też bolą uda od wewnętrznej strony? Ja mam tak szczególnie po nocy, kiedy wstaję z łóżka, nie wiem czy to od spania na boku czy od poduszki między nogami..?;/
Mnie nie bola, a tez spie na boku z poduszka miedzy nogami.
Czesciej odczuwam bol lydek, zdecydowanie od lezenia.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
bento wrote:A poduszkę do karmienia kupujecie? Syna karmiłam bez takiej, ale tak sobie myślę może z nią będzie wygodniej?...
Normalnie dzisiaj mam 1000 pytań do... Niby mam już dziecko, ale jakoś czuje się zielona w temacie, poważnie przed 1 porodem tak się nie stresowałam jak teraz... -
W kupie raźniej, dobrze że nie jestem sama, łączę się w cierpieniu
Muszę trochę ponarzekać, bo kto mnie zrozumie, tak jak druga kobieta w ciąży
Co do poduszki, to w piątek kupuję poduszkę cebuszkę z ceba babytaką uniwersalną dla kobiet w ciąży i dla maluszka, przyda się też jako kojec dla bobasa
-
lila1983 wrote:Wlasnie Dzuls jesli chodzi o ktg to ja ide 1 raz na karowa za tydzien. Posluchalam sie i zapisalam na 8. I co ide do poloznych a potem na gore sie zarejestrowac?? Bo kiedys to trzeba bylo czekac na dole do rejestracji a teraz polozna mowila ze najpierw do niej a potem na gore juz. Jak to jest??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:57
-
Spoko moka da się z tym żyć
ogólnie porównywałam ten ból to tak jakbym z godzinke pojezdzila na takim elektronicznym byczku... takie uczucie rozpychania od środka po udach...
U mnie to niby mógł być właśnie objaw tej skracanej szyjki... albo po prostu rozchodzi się nam miednica -
Wiecie co... W ogóle mam dziś bardzo dziwne bóle, zaczyna się na kości ogonowej i idzie pod górę rozprzeztrzeniajac się tak jakby na cały rdzeń kregowy, aż dochodzi do głowy. Nie wiem na jaki nerw mi tam naciska ale boli to jak cholera. I tak miałam dzisiaj z 5-6 razy.
-
dziewczyny jakie sa normy cisnienia?zwykle mialam prawidlowe zawsze u lekarza 115 na 75 jakos tak nigdy nie mialam problemow a teraz cos mi sie slabo zrobilo tak dziwnie, wystraszylam sie zmierzylam i jest 105 nna 52 to chyba za niskie sporo, kurka poradzcie kawe wypic czy cos?nigdy nie mialam z tym klopotow
-
Paulinek wrote:Jakies 3 dni, teraz mi szyja poduche na moje piekne, biale bujane krzesło i trochę dłużej bo okolo tygodnia mam czekać bo maja dużo zamówien;) ale warto. Ja poduche do karmienia wlasnie mam od nich z minky i jest tez super
A to fajnie bo właśnie czekam z praniem na ten zestaw minky. I też wzięłam od nich poduchę do karmienia, zestaw do wózka i poduszkę motylka na później.
Zobaczę jak będzie się spisywać to wszystko to może na lato wezmę zestaw do spacerówkiPaulinek lubi tę wiadomość
-
Julita piekny i pewnie smaczny serniczek
Bento ja tez mam milion pytan jakbym dziecka juz w domu nie miala ahahaha, np zastanawiam sie cy smarowac i co smarowac malejj po kazdej zmianie pieluchy:/
Marlenak polubilam przez przypadek, ale ja mam tak dzis wlasnie ze mala gdzies dziwnie wlazla i myslalam ze to braxtony ale czesc z nich to bolesne wypinanie bo bardzo nisko