X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac wyjety, nalozylam juz nawet przwscieradlo :D U nas nad lozeczkiem bedzie wisieć to:

https://instagram.com/p/5fSFSIH_h1/

Skabarki i moja kumpela takie robi :D

anula1990, Dżuls lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie pojawił się ból w podbrzuszu kiedy stoje lub chodze tak, jakby głowka dziecka mocno naciskała ... kurde zestresowałam się

diatomka lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny wyjmowałyście już materacyk z folii? Ja się waham jeszcze, ale znowu nie chce żeby śmierdział plastikiem.

U nas tez w drugiej polowie sierpnia sie wyjmie :). Wtedy tez rozlozymy lozeczko.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nie no tańczyć nie zamierzam, ale choćby w łóżku- podczas snu nie chciałabym aby sie to przesunelo...
    No nie wazne- nie kumam czemu nie mogli juz tego kleju tam położyć ;) ja i tak mam jeszcze cala paczke Canpplu, które wyglądają o niebo lepiej i te idą na pierwszy rzut :)
    Haha ja juz wpadłam może by tasme dwustronna na nich zamontować :-)
    Ostatnio kupiłam w pepco fajne bawełniane majciochy za cale 1.99 zl szt ;-) powiem Wam że piękne to one nie są ale przydadzą się po porodzie ( cieniutka bawelna).

4me lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój materac już się wietrzy od kilku tygodni, kurz na nim osiada, bo ten z ikei ma pokrowiec jakby taki welurowy, wiec jak sprzątamy to lecimy go odkurzaczem i jest ok :) za kilka tyg ubiorę podkład i prześcieradełko to przykryję jakimś kocem i będzie czekać ;)

Odkurzylam mieszkanie i umylam podłogi swoim wolnym tempem. I co? Spociłam się jakbym tonę węgla przerzuciła. Wlazlam pod prysznic, teraz kanapa, iPad, pilocik i frument z biedry mniamiiii ;)) zimny z lodoweczki :D

Ps. A jak już tak się nie będzie lało, i te podkłady bella będą za grube to jakie podpaski kupić? Takie cienkie always ultra czy jakieś grubsze bella? Ze bawełniane to wiem ( bez siateczki)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja też mam wyjęty materacyk i nawet łóżeczko już stoi przygotowane.
    Teraz dopieram rzeczy na bieżąco te co kupię lub dostanę. Torba dalej stoi nie dopakowana bo po prostu mi się nie chce :-P karuzele zrobię sama, mam muline czekam na filc;) ok nie piszcie NIC bo ide na zdjęcia;p zebym 50stron nie musiala nadrabiac; p

Paulinek powiedz mi ile czekałaś na zestaw minky od daty przelania pieniążków?
    Jakies 3 dni, teraz mi szyja poduche na moje piekne, biale bujane krzesło i trochę dłużej bo okolo tygodnia mam czekać bo maja dużo zamówien;) ale warto. Ja poduche do karmienia wlasnie mam od nich z minky i jest tez super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:45

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka zastanawiam się czy nie mam właśnie tych samych... takie gładkie, jednokolorowe bawełniane? =)
    Jak byłam w pepco też kilka wzięłam ... jakoś szalowo to one nie wyglądają, ale jak na zwykłe bawełniane majciochy to tez nie ma tragedii =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:46

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, miałam się jeszcze zapytać czy was też bolą uda od wewnętrznej strony? Ja mam tak szczególnie po nocy, kiedy wstaję z łóżka, nie wiem czy to od spania na boku czy od poduszki między nogami..?;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja wzięłam te normalne, standardowe podpaski bella

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    bo ktg "urzędowo" robi się chyba od 34 czy 36go tygodnia. Ja miałam robione od 29go ze względu na słabe ruchy, teraz mi odpuścili i mogę przyjść dopiero od 36go.

Wlasnie Dzuls jesli chodzi o ktg to ja ide 1 raz na karowa za tydzien. Posluchalam sie i zapisalam na 8. I co ide do poloznych a potem na gore sie zarejestrowac?? Bo kiedys to trzeba bylo czekac na dole do rejestracji a teraz polozna mowila ze najpierw do niej a potem na gore juz. Jak to jest??

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    A wlasnie, miałam się jeszcze zapytać czy was też bolą uda od wewnętrznej strony? Ja mam tak szczególnie po nocy, kiedy wstaję z łóżka, nie wiem czy to od spania na boku czy od poduszki między nogami..?;/

Mnie tak boli juz od jakiś 3 tygodni... :/

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Mnie nie bola, a tez spie na boku z poduszka miedzy nogami ;).
    Czesciej odczuwam bol lydek, zdecydowanie od lezenia.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A poduszkę do karmienia kupujecie? Syna karmiłam bez takiej, ale tak sobie myślę może z nią będzie wygodniej?...
    Normalnie dzisiaj mam 1000 pytań do... Niby mam już dziecko, ale jakoś czuje się zielona w temacie, poważnie przed 1 porodem tak się nie stresowałam jak teraz...
    Ja dostałam od koleżanki, ale przy Tasce tez miałam, mega wygodne!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kupie raźniej, dobrze że nie jestem sama, łączę się w cierpieniu :P Muszę trochę ponarzekać, bo kto mnie zrozumie, tak jak druga kobieta w ciąży :D

Co do poduszki, to w piątek kupuję poduszkę cebuszkę z ceba baby :) taką uniwersalną dla kobiet w ciąży i dla maluszka, przyda się też jako kojec dla bobasa

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Wlasnie Dzuls jesli chodzi o ktg to ja ide 1 raz na karowa za tydzien. Posluchalam sie i zapisalam na 8. I co ide do poloznych a potem na gore sie zarejestrowac?? Bo kiedys to trzeba bylo czekac na dole do rejestracji a teraz polozna mowila ze najpierw do niej a potem na gore juz. Jak to jest??
    Najpierw bezpośrednio na dół do położnych, potem na IIp do rejestracji, potem tylko podrzucasz te kartke do ktg (taka z tabelkami, ktore Ci będą uzupełniać przy kazdym ktg) do gabinetu, gdzie jest punkt ktg i czekasz na wywołanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:57

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko moka da się z tym żyć =)
    ogólnie porównywałam ten ból to tak jakbym z godzinke pojezdzila na takim elektronicznym byczku... takie uczucie rozpychania od środka po udach...

U mnie to niby mógł być właśnie objaw tej skracanej szyjki... albo po prostu rozchodzi się nam miednica =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... W ogóle mam dziś bardzo dziwne bóle, zaczyna się na kości ogonowej i idzie pod górę rozprzeztrzeniajac się tak jakby na cały rdzeń kregowy, aż dochodzi do głowy. Nie wiem na jaki nerw mi tam naciska ale boli to jak cholera. I tak miałam dzisiaj z 5-6 razy.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie sa normy cisnienia?zwykle mialam prawidlowe zawsze u lekarza 115 na 75 jakos tak nigdy nie mialam problemow a teraz cos mi sie slabo zrobilo tak dziwnie, wystraszylam sie zmierzylam i jest 105 nna 52 to chyba za niskie sporo, kurka poradzcie kawe wypic czy cos?nigdy nie mialam z tym klopotow

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Jakies 3 dni, teraz mi szyja poduche na moje piekne, biale bujane krzesło i trochę dłużej bo okolo tygodnia mam czekać bo maja dużo zamówien;) ale warto. Ja poduche do karmienia wlasnie mam od nich z minky i jest tez super

A to fajnie bo właśnie czekam z praniem na ten zestaw minky. I też wzięłam od nich poduchę do karmienia, zestaw do wózka i poduszkę motylka na później.
    Zobaczę jak będzie się spisywać to wszystko to może na lato wezmę zestaw do spacerówki :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita piekny i pewnie smaczny serniczek

Bento ja tez mam milion pytan jakbym dziecka juz w domu nie miala ahahaha, np zastanawiam sie cy smarowac i co smarowac malejj po kazdej zmianie pieluchy:/

Marlenak polubilam przez przypadek, ale ja mam tak dzis wlasnie ze mala gdzies dziwnie wlazla i myslalam ze to braxtony ale czesc z nich to bolesne wypinanie bo bardzo nisko

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1862 1863 1864 1865 1866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ