X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez z ikei materac i narazie rozprulam folie , a w polowie sierpnia jak wyjmiemy lozeczko to wtedy calkiem sie ta folie zdejmie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podlladklady tez mam z belli i jedna paczka z baby ono i ona jest cywilizowana bardziej

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB prawidłowe to 140/90, strzel sobie kawkę jak się słabo czujesz :)

Gusiak, to tak jakby zakwasy... Ale że od leżenia? Haha dziwne

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Julita piekny i pewnie smaczny serniczek

Bento ja tez mam milion pytan jakbym dziecka juz w domu nie miala ahahaha, np zastanawiam sie cy smarowac i co smarowac malejj po kazdej zmianie pieluchy:/

Marlenak polubilam przez przypadek, ale ja mam tak dzis wlasnie ze mala gdzies dziwnie wlazla i myslalam ze to braxtony ale czesc z nich to bolesne wypinanie bo bardzo nisko

Chyba po każdej się nie smaruje, ale nie wiem, dzieci nie mam, nawet żadnego nie przewinełam hihi. Zadebiutuję w szpitalu dopiero

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

A nie 120/80 jest książkowe?

Carolline, diatomka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od Skabarki :)

Zebyscie sie nie martwily. Jestem u rodzicow do konca tygodnia, bo maz bedzie ciagle w pracy albo na budowie. Do neta w zasadzie dostepu nie mam. Daj mi znac jakby sie cos dzialo ciekawego typu porod ;-)
    A tymczasem ja tu sobie bede lezec brzuszkiem do gory i odpoczywac ;-)

agatka196, 4me, adzia lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Tzn. Mnie to trzyma cały dzień, ale faktycznie z rana jak wstaje jest najgorszej =)
    Jak widać meczy nas leżenie ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny jakie sa normy cisnienia?zwykle mialam prawidlowe zawsze u lekarza 115 na 75 jakos tak nigdy nie mialam problemow a teraz cos mi sie slabo zrobilo tak dziwnie, wystraszylam sie zmierzylam i jest 105 nna 52 to chyba za niskie sporo, kurka poradzcie kawe wypic czy cos?nigdy nie mialam z tym klopotow

Ja swoje "normalne " cisnienie mam wlasnie w granicach 100/50, 100/60.
    Ksiazkowe jest 120/80 ale przy takim cisnieniu to ja czasami glupieje.

Jesli Twoje spadlo, to sprobuj podbic go kawa. ( chociaz mi osobiscie kawa cisnienia nie podwyzsza. )

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A nie 120/80 jest książkowe?
    Musi być poniżej 140/90 z tego co kojarzę

.ona. lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Anitka zastanawiam się czy nie mam właśnie tych samych... takie gładkie, jednokolorowe bawełniane? =)
    Jak byłam w pepco też kilka wzięłam ... jakoś szalowo to one nie wyglądają, ale jak na zwykłe bawełniane majciochy to tez nie ma tragedii =)
    Tak pewnie te :-) były czarne, szare, żółte, zielone i czerwone? Wg mnie są ok :-)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój materacyk tez juz bez foli od 3 dni :-)

A pierwsze ktg mam za dwa tygodnie to będzie 37 tc :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    140/90 to max. A Ty zdecydowanie wypij kawe:p
    Ogolnie kazdy powinien wiedziex jakie ma zazwyczaj bo na tej podstawie mozna sue zorientowac czy jest za niskie itp

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tak pewnie te :-) były czarne, szare, żółte, zielone i czerwone? Wg mnie są ok :-)

U mnie byly czarne, szare, pomarańczowe i różowe... ale to pewnie mówimy o tych samych ;D
    Jak na majtki 'na chwile' i to za niecałe 2 zł to tez uważam, ze są okey...

Nie jest to co prawda koronkowa bielizna, ale cóż... trzeba się przemeczyc ;p

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybyśmy byly w mniej zaawansowanym stanie.... Wpiszcie w Google holo lilo Czaaaad! :D

MadziaRatMed, Dżuls lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed-mam pytanie. Moja mama ma zdiagnozowane nadcisnienie. Wyladowalam z nia na pogotowiu kiedy miala cisnienie 209/115. Od tego czasu jest non stop na lekach . Malo jakie chcialy jej to cisnienie zbic. Powiec mi czy dobrze dobrane leki powinny dac rade zbic cisnienie do tego ksiazkowego ( chocby 130/85) czy w sytuacji z nadcisnieniem nawet na lekach ciezko to cisnienie ustabilizowac? Bo nawet na lekach cisnienie nie schodzi jej nizej 140/90. A kilkunastu lekarzy juz to studiowalo, leki tez chyba z 10 razy zmieniala.

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

takie cisnienie to troche za duze norma 120/80

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Gdybyśmy byly w mniej zaawansowanym stanie.... Wpiszcie w Google holo lilo Czaaaad! :D

Widzialam to wczesniej. :) I juz zapowiedzialam ze w kolejnej ciazy to cudo jest moje od pierwszych tygodni!! :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Tzn. Mnie to trzyma cały dzień, ale faktycznie z rana jak wstaje jest najgorszej =)
    Jak widać meczy nas leżenie ;D
    Mam tak dłużej , jak na boku leżę , najgorzej jak na prawym i od przekroczonego 20tyg albo 25 rwie mnie wlasnie w prawej , na lewej nodze stane prawa boli jak by zakwas

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    MadziaRatMed-mam pytanie. Moja mama ma zdiagnozowane nadcisnienie. Wyladowalam z nia na pogotowiu kiedy miala cisnienie 209/115. Od tego czasu jest non stop na lekach . Malo jakie chcialy jej to cisnienie zbic. Powiec mi czy dobrze dobrane leki powinny dac rade zbic cisnienie do tego ksiazkowego ( chocby 130/85) czy w sytuacji z nadcisnieniem nawet na lekach ciezko to cisnienie ustabilizowac? Bo nawet na lekach cisnienie nie schodzi jej nizej 140/90. A kilkunastu lekarzy juz to studiowalo, leki tez chyba z 10 razy zmieniala.
    Czasami nie da sie zbic, ale trzeba próbować zmieniac leki lub Zwiekszac dawki, bo nadciśnienie jest bardzo niebezpieczne bo niszczy naczynia itp. Moj tata tez ma i raczej sie mieści w normach, ale tez zdaza sie mu miec wyzsze. Wazna jestkontrola, zeby nie doprowadzac do wartosci wyzszych niz 160

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wierzyć że swędzenie prawej strony nosa = wściekłość to ja będę wkur... dzisiaj wrrr

‹‹ 1863 1864 1865 1866 1867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ