Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
diatomka wrote:Julita piekny i pewnie smaczny serniczek
Bento ja tez mam milion pytan jakbym dziecka juz w domu nie miala ahahaha, np zastanawiam sie cy smarowac i co smarowac malejj po kazdej zmianie pieluchy:/
Marlenak polubilam przez przypadek, ale ja mam tak dzis wlasnie ze mala gdzies dziwnie wlazla i myslalam ze to braxtony ale czesc z nich to bolesne wypinanie bo bardzo nisko
Chyba po każdej się nie smaruje, ale nie wiem, dzieci nie mam, nawet żadnego nie przewinełam hihi. Zadebiutuję w szpitalu dopiero -
Info od Skabarki
Zebyscie sie nie martwily. Jestem u rodzicow do konca tygodnia, bo maz bedzie ciagle w pracy albo na budowie. Do neta w zasadzie dostepu nie mam. Daj mi znac jakby sie cos dzialo ciekawego typu porod
A tymczasem ja tu sobie bede lezec brzuszkiem do gory i odpoczywacagatka196, 4me, adzia lubią tę wiadomość
-
moka89 wrote:PannaB prawidłowe to 140/90, strzel sobie kawkę jak się słabo czujesz
Gusiak, to tak jakby zakwasy... Ale że od leżenia? Haha dziwne
Tzn. Mnie to trzyma cały dzień, ale faktycznie z rana jak wstaje jest najgorszej
Jak widać meczy nas leżenie -
PannaB wrote:dziewczyny jakie sa normy cisnienia?zwykle mialam prawidlowe zawsze u lekarza 115 na 75 jakos tak nigdy nie mialam problemow a teraz cos mi sie slabo zrobilo tak dziwnie, wystraszylam sie zmierzylam i jest 105 nna 52 to chyba za niskie sporo, kurka poradzcie kawe wypic czy cos?nigdy nie mialam z tym klopotow
Ja swoje "normalne " cisnienie mam wlasnie w granicach 100/50, 100/60.
Ksiazkowe jest 120/80 ale przy takim cisnieniu to ja czasami glupieje.
Jesli Twoje spadlo, to sprobuj podbic go kawa. ( chociaz mi osobiscie kawa cisnienia nie podwyzsza. ) -
Gusiak wrote:Anitka zastanawiam się czy nie mam właśnie tych samych... takie gładkie, jednokolorowe bawełniane?
Jak byłam w pepco też kilka wzięłam ... jakoś szalowo to one nie wyglądają, ale jak na zwykłe bawełniane majciochy to tez nie ma tragediibyły czarne, szare, żółte, zielone i czerwone? Wg mnie są ok
-
Anitka201 wrote:Tak pewnie te
były czarne, szare, żółte, zielone i czerwone? Wg mnie są ok
U mnie byly czarne, szare, pomarańczowe i różowe... ale to pewnie mówimy o tych samych
Jak na majtki 'na chwile' i to za niecałe 2 zł to tez uważam, ze są okey...
Nie jest to co prawda koronkowa bielizna, ale cóż... trzeba się przemeczyc ;p
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed-mam pytanie. Moja mama ma zdiagnozowane nadcisnienie. Wyladowalam z nia na pogotowiu kiedy miala cisnienie 209/115. Od tego czasu jest non stop na lekach . Malo jakie chcialy jej to cisnienie zbic. Powiec mi czy dobrze dobrane leki powinny dac rade zbic cisnienie do tego ksiazkowego ( chocby 130/85) czy w sytuacji z nadcisnieniem nawet na lekach ciezko to cisnienie ustabilizowac? Bo nawet na lekach cisnienie nie schodzi jej nizej 140/90. A kilkunastu lekarzy juz to studiowalo, leki tez chyba z 10 razy zmieniala.
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:Tzn. Mnie to trzyma cały dzień, ale faktycznie z rana jak wstaje jest najgorszej
Jak widać meczy nas leżenie -
aldonaa wrote:MadziaRatMed-mam pytanie. Moja mama ma zdiagnozowane nadcisnienie. Wyladowalam z nia na pogotowiu kiedy miala cisnienie 209/115. Od tego czasu jest non stop na lekach . Malo jakie chcialy jej to cisnienie zbic. Powiec mi czy dobrze dobrane leki powinny dac rade zbic cisnienie do tego ksiazkowego ( chocby 130/85) czy w sytuacji z nadcisnieniem nawet na lekach ciezko to cisnienie ustabilizowac? Bo nawet na lekach cisnienie nie schodzi jej nizej 140/90. A kilkunastu lekarzy juz to studiowalo, leki tez chyba z 10 razy zmieniala.
-
nick nieaktualny