Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moka89 wrote:Gdybyśmy byly w mniej zaawansowanym stanie.... Wpiszcie w Google holo lilo Czaaaad!
Też to widziałam... czadowe
W ogóle to ja się dziwię, ze taka Ikea jeszcze nie wyprodukowała normalnych materacy do spania z wyciaganym takim kółkiem (taka jakby wyciągana pufa) właśnie dla ciężarnych... niby w tej ikei można wszystko znaleźć, w tym różne cuda i dziwadla, ale takiego materacu to ni mają... -
MadziaRatMed wrote:Czasami nie da sie zbic, ale trzeba próbować zmieniac leki lub Zwiekszac dawki, bo nadciśnienie jest bardzo niebezpieczne bo niszczy naczynia itp. Moj tata tez ma i raczej sie mieści w normach, ale tez zdaza sie mu miec wyzsze. Wazna jestkontrola, zeby nie doprowadzac do wartosci wyzszych niz 160
DziekiMadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
PannaB wrote:dziewczyny jakie sa normy cisnienia?zwykle mialam prawidlowe zawsze u lekarza 115 na 75 jakos tak nigdy nie mialam problemow a teraz cos mi sie slabo zrobilo tak dziwnie, wystraszylam sie zmierzylam i jest 105 nna 52 to chyba za niskie sporo, kurka poradzcie kawe wypic czy cos?nigdy nie mialam z tym klopotow
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Kurcze, a ja się zaczęłam stresować. Mam jutro usg w Luxmedzie i zupełnie niepotrzebnie poczytałam opinie o babce która mi będzie robić. Są delikatnie mówiąc niepochlebne... Teraz się zaczęłam martwić, że jutro zamiast się uspokoić to tylko się zdenerwuje bez sensu... Już bym chyba wolała iść nieuświadomiona, przynajmniej bym się nie stresowała przed.
-
co podkładów też mam z belly
A ogólnie zastanawiam się czy będzie mi wygodnie jeżeli dostanę okres , jak zapomniałam jak to jest mieć podpaskę. Ostatnio cienką chciałam założyć, bo czasem mam upławy i zaraz ściągnęłam, tak samo nie wygodnie mi w wkładkach
-
Anulka ja już sobie wyobrażam jak mi będzie mega niewygodnie... tym bardziej, ze nigdy nie lubiłam podpasek i od dobrych kilku lat używałam tylko tamponow.... teraz nie dość, ze trzeba będzie mieć podpaske to jeszcze taką mega wielka
Pocieszam się tylko tym, że ponoć po cc to krwawienie jest mniejsze, wiec może i dlugo nie będę musiała nosić tego 'walka' w majtkach ;p
A tak innej beczki... booooooze mam wrażenie, ze to moje dziecko próbuje mi wyjść przez skórę na brzuchu... tak się rozpycha, że aż leżeć nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 19:09
-
anula1990 wrote:Jebne zaraz ! Oglądałyście wiadomośći ,że we Wrocławiu fałszywa matka chciała odebrać noworodka ze szpitala?! Co za matka z tej biologicznej ...brakuje słów ! Urodziła 3 tygodnie wcześniej wiec termin na wrzesien miała...
Oglądałam... nie jestem w stanie zrozumieć takiej kobiety...
Ja wiem, ze nie kazdy może mieć warunki na dziecko i w ogóle nie zawsze ta ciąża jest planowana, ale nie wyobrażam sobie jak trzeba być kobietą, która nosi w sobie dziecko tyle miesięcy i po porodzie patrząc na tą mała kruszynke potrafi ją oddać... -
My już po wizycie ( jeszcze przed randką☺) ogólnie wszystko super dr wykliczyła, że mała waży ok 3300g trochę mnie to przeraża chyba dużo, a i mam rozwarcie na 1cm, łożysko drugiego stopnia, ogólnie mówi że do terminu nie dociągnę.
Dziękuję, za życzenia - zbierania się do wyjścia.Staraczka23, Gusiak, agatka196, kasig, Dominka92, snoopy_etka, easymum, .ona., Anitka201, anula1990, trix, Kasiarzynka, diatomka, adzia, Wonderland lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
nick nieaktualny
-
Kurde, ale jeżeli kobieta naprawdę nie czuje sie na matkę i w ogóle nie chce tego dziecka to przecież można to zrobić normalnie ... w szpitalu jest możliwość pozostawienia noworodka do adopcji, wszystko załatwia się formalnie i jakoś w miarę po ludzku... są tak samo okna życia...
A taka kobietę, która porzuca gdzieś po garażach noworodka to już w ogóle bym ubila jak ja znajdą... -
nick nieaktualnyGusiak ale wiesz była wzmianka o finansach ze prawdopodobnie sprzedane ale sie nie przyznają . Kobieta ma w domu dzieci starsze kasy brak , wpadla to znalazla sposób na wzbogacenie .
Można sobie gdybac czy oddala czy sprzedała , dla mnie w tej chwili ważne jest to ze dziecko nie zostało znalezione gdzies na ulicy .
Każda z nas i tak ma swój pogląd na takie cos -
w każdy czwartek na zajęciach fizycznych w SR mierzę ciśnienie i moja norma to 90/50-60 i też czuję się rewelacyjnie, położne zawsze wyganiają mnie na kawę z mlekiem aby się podniosło
przed chwilą moja córcia wyciągnęli nogi skrajnie w mój prawy bok, jakby bardziej przy moich plecach niż brzuchu, OMG jak ona tu girki wcisnęła?
Ela no ładnia waga, kurcze 3300! i jeszcze rozwarcie na 1cm, kochana czyżbyś szychowała się już domofonu?
-
ela wrote:My już po wizycie ( jeszcze przed randką☺) ogólnie wszystko super dr wykliczyła, że mała waży ok 3300g trochę mnie to przeraża chyba dużo, a i mam rozwarcie na 1cm, łożysko drugiego stopnia, ogólnie mówi że do terminu nie dociągnę.
Dziękuję, za życzenia - zbierania się do wyjścia.Misi@, kasig lubią tę wiadomość
-
sciagnelam wlasnie przed przed ostatnie pranie z suszarki, jest taka piekna pogoda teraz ze schnie migiem , no i czekam na mame az wroci w sobote i bierzemy sie za prasowanie
jejciu juz sie tak doczekac nie moge..
Chociaz dzis sie zmartwilam bo znajoma pojechala rodzic do tego szpitala co ja chce czyli 40km stad i ja odeslali tu gdzie mam z 2km bo tam nie ma miejsc.. Masakra jakas, mam nadzieje ze jak ja bede rodzic to jakies miejsce bedzie bo wizja rodzenia tu nie zbyt mi odpowiada..