X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Gdybyśmy byly w mniej zaawansowanym stanie.... Wpiszcie w Google holo lilo Czaaaad! :D

Też to widziałam... czadowe ;D

W ogóle to ja się dziwię, ze taka Ikea jeszcze nie wyprodukowała normalnych materacy do spania z wyciaganym takim kółkiem (taka jakby wyciągana pufa) właśnie dla ciężarnych... niby w tej ikei można wszystko znaleźć, w tym różne cuda i dziwadla, ale takiego materacu to ni mają... ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Czasami nie da sie zbic, ale trzeba próbować zmieniac leki lub Zwiekszac dawki, bo nadciśnienie jest bardzo niebezpieczne bo niszczy naczynia itp. Moj tata tez ma i raczej sie mieści w normach, ale tez zdaza sie mu miec wyzsze. Wazna jestkontrola, zeby nie doprowadzac do wartosci wyzszych niz 160

Dzieki :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma cisnienia to 140/90, prosze was nie wprowadzajcie innych w blad ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny jakie sa normy cisnienia?zwykle mialam prawidlowe zawsze u lekarza 115 na 75 jakos tak nigdy nie mialam problemow a teraz cos mi sie slabo zrobilo tak dziwnie, wystraszylam sie zmierzylam i jest 105 nna 52 to chyba za niskie sporo, kurka poradzcie kawe wypic czy cos?nigdy nie mialam z tym klopotow
    Moj rekord 80/50 - i czulam sie wspaniale :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas 120/70 i gin mówi że idealne, albo minimalnie niskie.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja się zaczęłam stresować. Mam jutro usg w Luxmedzie i zupełnie niepotrzebnie poczytałam opinie o babce która mi będzie robić. Są delikatnie mówiąc niepochlebne... Teraz się zaczęłam martwić, że jutro zamiast się uspokoić to tylko się zdenerwuje bez sensu... Już bym chyba wolała iść nieuświadomiona, przynajmniej bym się nie stresowała przed. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co podkładów też mam z belly :) A ogólnie zastanawiam się czy będzie mi wygodnie jeżeli dostanę okres , jak zapomniałam jak to jest mieć podpaskę. Ostatnio cienką chciałam założyć, bo czasem mam upławy i zaraz ściągnęłam, tak samo nie wygodnie mi w wkładkach :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja już sobie wyobrażam jak mi będzie mega niewygodnie... tym bardziej, ze nigdy nie lubiłam podpasek i od dobrych kilku lat używałam tylko tamponow.... teraz nie dość, ze trzeba będzie mieć podpaske to jeszcze taką mega wielka ;D

Pocieszam się tylko tym, że ponoć po cc to krwawienie jest mniejsze, wiec może i dlugo nie będę musiała nosić tego 'walka' w majtkach ;p

A tak innej beczki... booooooze mam wrażenie, ze to moje dziecko próbuje mi wyjść przez skórę na brzuchu... tak się rozpycha, że aż leżeć nie mogę ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 19:09

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jebne zaraz ! Oglądałyście wiadomośći ,że we Wrocławiu fałszywa matka chciała odebrać noworodka ze szpitala?! Co za matka z tej biologicznej ...brakuje słów ! Urodziła 3 tygodnie wcześniej wiec termin na wrzesien miała...

74disg18xt1q3yyo.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z jakiej firmy był ten głośny lektator ?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ide z psem połazić bo dostałam takiej kurwicy na tą "matke" o ile można ją tak nazwać...sprzedała dziecko ...dobrze ze ta fałszywa matka co przyszła po nie do szpitala wpadła !

74disg18xt1q3yyo.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Jebne zaraz ! Oglądałyście wiadomośći ,że we Wrocławiu fałszywa matka chciała odebrać noworodka ze szpitala?! Co za matka z tej biologicznej ...brakuje słów ! Urodziła 3 tygodnie wcześniej wiec termin na wrzesien miała...

Oglądałam... nie jestem w stanie zrozumieć takiej kobiety... :/
    Ja wiem, ze nie kazdy może mieć warunki na dziecko i w ogóle nie zawsze ta ciąża jest planowana, ale nie wyobrażam sobie jak trzeba być kobietą, która nosi w sobie dziecko tyle miesięcy i po porodzie patrząc na tą mała kruszynke potrafi ją oddać...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• ela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie ( jeszcze przed randką☺) ogólnie wszystko super dr wykliczyła, że mała waży ok 3300g trochę mnie to przeraża chyba dużo, a i mam rozwarcie na 1cm, łożysko drugiego stopnia, ogólnie mówi że do terminu nie dociągnę.
    Dziękuję, za życzenia - zbierania się do wyjścia.

Staraczka23, Gusiak, agatka196, kasig, Dominka92, snoopy_etka, easymum, .ona., Anitka201, anula1990, trix, Kasiarzynka, diatomka, adzia, Wonderland lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście wolę takie akcje jak sprzedaż/oddawanie dziecka aniżeli słuchać o znalezionym noworodku w śmietniku czy jak wczoraj koło garażu czyli tych porzuconych .

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale jeżeli kobieta naprawdę nie czuje sie na matkę i w ogóle nie chce tego dziecka to przecież można to zrobić normalnie ... w szpitalu jest możliwość pozostawienia noworodka do adopcji, wszystko załatwia się formalnie i jakoś w miarę po ludzku... są tak samo okna życia...

A taka kobietę, która porzuca gdzieś po garażach noworodka to już w ogóle bym ubila jak ja znajdą... :/

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ale wiesz była wzmianka o finansach ze prawdopodobnie sprzedane ale sie nie przyznają . Kobieta ma w domu dzieci starsze kasy brak , wpadla to znalazla sposób na wzbogacenie .

Można sobie gdybac czy oddala czy sprzedała , dla mnie w tej chwili ważne jest to ze dziecko nie zostało znalezione gdzies na ulicy .
    Każda z nas i tak ma swój pogląd na takie cos :)

• julita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w każdy czwartek na zajęciach fizycznych w SR mierzę ciśnienie i moja norma to 90/50-60 i też czuję się rewelacyjnie, położne zawsze wyganiają mnie na kawę z mlekiem aby się podniosło ;)

przed chwilą moja córcia wyciągnęli nogi skrajnie w mój prawy bok, jakby bardziej przy moich plecach niż brzuchu, OMG jak ona tu girki wcisnęła? o.O

Ela no ładnia waga, kurcze 3300! i jeszcze rozwarcie na 1cm, kochana czyżbyś szychowała się już domofonu? ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalam ze zejde takie cisnienie nie dla mnie:P
    po kawie odzylam ale sie wystraszylam

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    My już po wizycie ( jeszcze przed randką☺) ogólnie wszystko super dr wykliczyła, że mała waży ok 3300g trochę mnie to przeraża chyba dużo, a i mam rozwarcie na 1cm, łożysko drugiego stopnia, ogólnie mówi że do terminu nie dociągnę.
    Dziękuję, za życzenia - zbierania się do wyjścia.
    Moj babelek malusi z dzisiaj z usg 2200

Misi@, kasig lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sciagnelam wlasnie przed przed ostatnie pranie z suszarki, jest taka piekna pogoda teraz ze schnie migiem , no i czekam na mame az wroci w sobote i bierzemy sie za prasowanie :D
    jejciu juz sie tak doczekac nie moge..
    Chociaz dzis sie zmartwilam bo znajoma pojechala rodzic do tego szpitala co ja chce czyli 40km stad i ja odeslali tu gdzie mam z 2km bo tam nie ma miejsc.. Masakra jakas, mam nadzieje ze jak ja bede rodzic to jakies miejsce bedzie bo wizja rodzenia tu nie zbyt mi odpowiada..

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ