X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny w biodrace od jutra rzeczy dla dzieciaczkow body pajacyki pieluszki tetrowe lub flanelowe właśnie oglądałam gazetkę ;-)

i po co to pisalas? :D po co? :D
    i bede musiala isc no :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Moze nie tyle co obrazila ale chce aby wyciszyc :D
    Nie ma co gadac o nieobecnych :D

Juz czuje fajny chłód na balkonie :)

ja tam czuje chłód w domu z racji tego, że mam wiatrak, a teraz kolację jem, a jak na balkonie nie wiem :) ale też pewnie chłodniej :) a już nie mogę się doczekać kiedy synek wylezie na świat już bym chciała , go utulić i ucałować , a tu u mnie nie zapowiada się, żebym wcześniej urodziła :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po KTG w ciągu 30 min zapisały się 2 skurcze na 50%, mała jak zwykle się nie ruszała, i moja położna do mnie: no rzeczywiście mała śpiąca królewna. Ale dała mi wyciąg z KTG na pamiątkę :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak Łączę się w bólu, też nie wiem jak przetrwam sobotę, a ponoć to nie koniec upałów...

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny w biodrace od jutra rzeczy dla dzieciaczkow body pajacyki pieluszki tetrowe lub flanelowe właśnie oglądałam gazetkę ;-)
    I książeczki kontrastowe! :D rano tatuś atakuje :)

KathleenPL, Misi@ lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak was podczytuje ale jakoś nie mam weny na pisanie w ostatnim czasie..
    Dziś też miałam wizytę moja Lilka waży 2,6kg szyjka długa brak rozwarcia, poród się na razie nie szykuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 21:09

easymum, Lady Savage, Lilla My, agatka196, Czarna_88, Dominka92, Misi@, snoopy_etka, Gusiak, kasig, adzia lubią tę wiadomość

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski jutro dam zdjęcie bo , dzisiaj wróciłam od lekarza bez sił , i do tego skurcze mnie łapią , więc leże cały czas , bo źle sie czuje :(

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w ogóle to jest mi już tak ciężko z mała, codziennie plecy kręgosłup mnie bolą, jest mi niewygodnie siedzieć leżeć... już bym chciała urodzić tzn. wiem ze jeszcze mam czas ale za 2 tygodnie np. już bym mogła a znając moje szczęście to pewnie po terminie będę rodzic...

• ceska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy na ten tydzien ciazy niej jest to za malo ? 2200 na 35tydz i3 dni ? Hmnn wszystkie macie wieksze dzieciaczki :x

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska ja tam jestem zdania że lepiej mniejsze to łatwiej będzie rodzić niż jak za duże :) Jeszcze dzidzie zdążą przybrać na wadze do porodu :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja szybki prysznic wzielam dla ochlody i dalej na balkonie siedze :D

Ciekawe jak ja dojde do urzędu pracy w piątek mhm juz to widzę :/

Spadam na tv moze cos ciekawego leci

• .ona. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    A czy na ten tydzien ciazy niej jest to za malo ? 2200 na 35tydz i3 dni ? Hmnn wszystkie macie wieksze dzieciaczki :x
    Szału nie ma, ale dzieci są różne :). Nie ma co porownywac. Możliwe, że po prostu waga urodzeniowa nie dobije do 3kg. A może będzie 3200. To jak wróżene z fusów ;). Spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 21:22

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • easymum Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dzisiaj od paru godzin mam bóle jak na okres i kłucia w szyjce, dokuczliwe, ale do przeżycia. Unikam nospy, ale chyba się skuszę ;) Wizyta w piątek, zobaczymy co tam u Ani słychać :)

Któraś pisała o przyspieszeniu dostawy wózka. A podali powód? Tzn super, że taki obrót sprawy, ale pytanie czy to tak globalnie, czy jakiś czynnik indywidualny akurat dla danego modelu wózka.

gg64rl68s121551a.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam że wysłali juz wózek i jutro będzie A miał być we wrześniu z adamexa :-) przez tel nic Pan nie mówił czemu szybciej ale może na meilu męża cos jest jak wróci to sprawdzi i wtedy dam znac jak będzie tam pisało coś konkretnego ;-)

Może mają mega zamówień i skrocili urlop o mc ;-)

easymum lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Nie przejmuj się, dzieci sa przecież różne. Ja się urodziłam 2900 tydzień przed terminem :D poza tym zawsze jest procent błędu więc na pewno jest ok :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

trix lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska mój mały w 33t+1 ważył równe 2000g i lekarz mówił że jest wszystko w normie ze po prostu może być mniejszy i tyle :-)
    Ja się cieszę ze nie wdal się we mnie pod tym względem bo ja wazylam 4600 jak mnie mama rodziła i miałam 62 cm ;-) szacun normalnie za taki poród. A za to mój mąż ważył podobno tylko 2600g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 21:44

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • ceska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn moje malenstwo bylo w normie bardziej ale od diety cukrzycowej - insuliny ja schudlam i to mi sie zdaje przyczyna chociaz jem zdrowo tak jak zalecenia zgrzeszam i jem wiecej ale zoladek juz sie przyzwyczail do jedzenia 8 posilkow dziennie, w zyciu tyle nie jadlam przed ciaza, i zawsze problemy z waga bo tu tylam a tu chudlam bmi z przdd ciazy normalne mialam- a teraz po 29 tygodniu poszlo 7 kg.
    Ja sie urodzilam po terminie i wazylam 2100 moze genetyka zadzialala ze maluszka mam w brzuszku a co mi tam jak zdrowa jest to jest wporzadku a waga - bedzie mniej do dzwigania :)

oar8skjod4lwslof.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro napisze do Skabarki, czy ma wiesci od sweet. Dzis nie bede jej juz glowy zawracac, zeby ona zawracala ją swwet :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska milo Cie znow widziec :) moj maly w 33tc plus 5 dniu wazyl niecale 2 kg, czyli jest na 10 centylu. Jutro znow ide to sie okaze ile przybral przez ten czas ;)

Nie wiem czy mi sie juz wydawalo, ale chyba mialam lekko rozowy sluz, doslownie niteczka. Tym bardziej jestem ciekawa co gin na to.
    Ja od wtorku mam juz lozeczko w sypialni. Wlozylam materacyk, pod spod wlozylam jeszcze te folie by sie od spodu nie kurzyl. Na to przescieradelko i koc by id gory i po bokach tez bylo czyste.

‹‹ 1866 1867 1868 1869 1870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ