Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:28

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do 2 różnych lekarzy - jednego prywatnie i jednego przez Luxmed. Obaj o sobie wiedzą, luxmedowemu przynoszę kartkę jakie chce badania od prywatnego i mi zleca w ramach pakietu. Do porodu niosę moją główną kartę (czyli tą od prywatnego). Wydaje mi się, że można mieć tylu lekarzy ilu się chce, zwłaszcza skoro za to płacisz.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    do lasek, które tez mają ohydny problem hemoroidów: czy bierzecie leki stale lub doraźnie? moja gin dala mi czopki procto-glyvenol i cyclo-3-fort na tydzien, troche pomogło tylko i tydzien sie skonczyl i mam to odstawić...a boje sie ze zaraz ból wróci:/
    Ja doraźnie używam maści. Cyclo biorę bo u mnie pojswily sie żylaki na nogach. Poczytalam troche o hemoroidach i bardzo ważne jest to aby po każdej wizycie w toalecie się podmgwac. Odkąd się do tego stosuję to problem zniknął.

marlenak_me lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    La lenka, dlatego mówię - wydało mi się to tak strasznie dziwne i idiotyczne, że tylko się upewniłam czy 1,5 l max (a nie minimum :P ). Na ten moment się nie stosuję bo uschnę, jutro zapytam się swojej prywatnej.

A mam takie dziwne pytanie - moja na NFZ nie wie, że chodzę prywatnie. Do porodu chcę iść z kartą ciąży od prywatnej. Czy to ma jakieś znaczenie dla funduszu? Że badania zlecała mi jedna, itp. itd. Czy na karcie ciąży będą jakieś adnotacje i powrocie mam wrócić do ginekolog z nimi, itp.? Innymi słowy - czy to może jakoś wyjść na jaw? Nie żeby coś ale ta państwowa lekarka mnie przeraża i przed nią zawsze się spinam.
    Dla funduszu to nie ma znaczenia. Ja tak robiłam w pierwszej ciąży i teraz tak samo zrobię. Ci lekarze na NFZ w większości się do niczego nie nadaja (przynajmniej w łomiankach). I każda wizyta mnie tak wkurzala, że w trakcie ostatniej juz sobie dałam spokoj.

Tylko lekarzowi w NFZ sie nie przyznawaj, że chodzisz prywatnie jeszcze bo zrobi Ci jeszcze awanture XD Za to prywatnemu to wszystko jedno. Sęk w tym, że mój na nfz robił takie jazdy z założeniem karty, że prawie nic w niej nie mam. Nie mówiąc już o usg na nfz... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:20

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, a jak tam u Was?

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na chwilę na sierpniówkach i tam istne szaleństwo. Już 21 dzieci jest:)

Sigma jak tam dzisiaj Milanek? Przystawiałaś już do piersi:)?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 dzieciaków? 4 sierpnia? O raju, ale mają tempo! Ciekawe jak będzie u nas? :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaleją te 'nasze' sierpniówki... nie ma co =))

Jak tak na to patrzę to aż momentami jestem przerażona, że następne w kolejce to już my...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:21

przyszła mama lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu mam wszystko do szpitala i teraz moge to spakowac i spac spokojnie :)
    Ale ulga :P
    No i nie moglam sie powstrzymac zeby zachaczyc o rossman i kupic juz dla malej zele do kapieli, balsamy :P
    Jeszcze jutro lozeczko i wanienka i juz bede calkiem spokojna :)
    Zastanawiam sie bo mam jedna koszule do szpitala bo na porod i troche po daja swoje a potem jak sie 'ogarne' to zakladam swoja i nie wiem czy nie dokupic jeszcze jednej czy w razie co ktos mi podrzuci

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną do porodu (którą planuje od razu po wywalić) i 2 na pobyt. W domu jeszcze trzecia z guziczkami zostaje naszykowana, w razie czego mąż doniesie. Jedna to mi się wydaje mało, można się poplamić, krew, mleko, a nawet jedzenie itp. i nawet nie było by się w co czystego przebrać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie mam do dziewczyn które mają wózki adamex barletta . Czy rączka jest przekładana można zmieniać kierunek jazdy ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszło mnie na gorące mleko z miodem...można to w taki upał podciągnąc pod zachcianki ciązowe?:)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    pytanie mam do dziewczyn które mają wózki adamex barletta . Czy rączka jest przekładana można zmieniać kierunek jazdy ?
    Nie..przekładana jest gondola lub spacerówka nie rączka.Wtedy koła by nie pasowały,bo przednie nagle stałyby się tylnymi ;)

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pessarowe , ja mam pytanie czy wam na wizytach lekarz mierzy szyjke czy coś wam mówi wogóle na ten temat ? bo u mnie tylko gin mówi ze jak na razie poessar trzyma i nic wiecej , a przed założeniem pessara miałam rozwarcie wewnętrzne , ale o tym tez ni9c n9e mówi

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze skurcze wróciły, co 30 min i zaczynają mnie boleć. No poczekam, albo sie rozkręci albo ucichnie znowu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziewczyny pessarowe , ja mam pytanie czy wam na wizytach lekarz mierzy szyjke czy coś wam mówi wogóle na ten temat ? bo u mnie tylko gin mówi ze jak na razie poessar trzyma i nic wiecej , a przed założeniem pessara miałam rozwarcie wewnętrzne , ale o tym tez ni9c n9e mówi

mi mierzy , 3 tyg temu mialam 1,4 cm i lejek od srodka , teraz za tydzien wizyta dopiero bo jest na urlopie i zobaczymy jak tam sie trzyma mi ta szyjka ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kurcze skurcze wróciły, co 30 min i zaczynają mnie boleć. No poczekam, albo sie rozkręci albo ucichnie znowu.
    Lady - powodzenia :-) myśl o tym, że to "dobry" ból, wiadomo z jakiego powodu i zbliża Cię do poznania dziecka :-)
    Ja to jestem cykor, miałam 4 skurcze ( tak mi sie wydaje, że kłucia podczas ruchów dziecka były właśnie skurczami), to od razu zrobiłam sobie meliskę i na lewy bok. Zaraz przeszło, ale stres był ;-)

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Angela to tak dziwnie z pomiarami tej szyjki mi się wydaje ze najważniejsze że trzyma i tyle ja idę do kontroli dopiero za tydzień 35 tyc wydaje mi się ze za 3 tyg będę mieć sciagany

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika a jak ci mierzy tą szyjke ?
    bo mi tylko pessar maca i mówi ze sie trxzyma , a tobie jak ? przez usg ?
    bo jak sie zapytałam czy zmierzy mi szyjke to mowił ze nie ma sensu usg robić bo pessar wszystko zasłania i nie mozna zmierzyc ani długości ani rozwarcia bo na usg wyjdzie wielka czarna plama .
    ja jutro mam wizyte więc zobaczymy co tym razem powie , no i ciekawe ile moje dziołchy ważą już .

lady ty ciśnij na sor niedługo , ja czuje ze ty dzisiaj przywitasz maluszka :)

km5se6ydozmkg5fc.png
‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ