X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:28

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do 2 różnych lekarzy - jednego prywatnie i jednego przez Luxmed. Obaj o sobie wiedzą, luxmedowemu przynoszę kartkę jakie chce badania od prywatnego i mi zleca w ramach pakietu. Do porodu niosę moją główną kartę (czyli tą od prywatnego). Wydaje mi się, że można mieć tylu lekarzy ilu się chce, zwłaszcza skoro za to płacisz.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    do lasek, które tez mają ohydny problem hemoroidów: czy bierzecie leki stale lub doraźnie? moja gin dala mi czopki procto-glyvenol i cyclo-3-fort na tydzien, troche pomogło tylko i tydzien sie skonczyl i mam to odstawić...a boje sie ze zaraz ból wróci:/
    Ja doraźnie używam maści. Cyclo biorę bo u mnie pojswily sie żylaki na nogach. Poczytalam troche o hemoroidach i bardzo ważne jest to aby po każdej wizycie w toalecie się podmgwac. Odkąd się do tego stosuję to problem zniknął.

marlenak_me lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    La lenka, dlatego mówię - wydało mi się to tak strasznie dziwne i idiotyczne, że tylko się upewniłam czy 1,5 l max (a nie minimum :P ). Na ten moment się nie stosuję bo uschnę, jutro zapytam się swojej prywatnej.

A mam takie dziwne pytanie - moja na NFZ nie wie, że chodzę prywatnie. Do porodu chcę iść z kartą ciąży od prywatnej. Czy to ma jakieś znaczenie dla funduszu? Że badania zlecała mi jedna, itp. itd. Czy na karcie ciąży będą jakieś adnotacje i powrocie mam wrócić do ginekolog z nimi, itp.? Innymi słowy - czy to może jakoś wyjść na jaw? Nie żeby coś ale ta państwowa lekarka mnie przeraża i przed nią zawsze się spinam.
    Dla funduszu to nie ma znaczenia. Ja tak robiłam w pierwszej ciąży i teraz tak samo zrobię. Ci lekarze na NFZ w większości się do niczego nie nadaja (przynajmniej w łomiankach). I każda wizyta mnie tak wkurzala, że w trakcie ostatniej juz sobie dałam spokoj.

Tylko lekarzowi w NFZ sie nie przyznawaj, że chodzisz prywatnie jeszcze bo zrobi Ci jeszcze awanture XD Za to prywatnemu to wszystko jedno. Sęk w tym, że mój na nfz robił takie jazdy z założeniem karty, że prawie nic w niej nie mam. Nie mówiąc już o usg na nfz... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:20

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, a jak tam u Was?

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na chwilę na sierpniówkach i tam istne szaleństwo. Już 21 dzieci jest:)

Sigma jak tam dzisiaj Milanek? Przystawiałaś już do piersi:)?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 dzieciaków? 4 sierpnia? O raju, ale mają tempo! Ciekawe jak będzie u nas? :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaleją te 'nasze' sierpniówki... nie ma co =))

Jak tak na to patrzę to aż momentami jestem przerażona, że następne w kolejce to już my...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:21

przyszła mama lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu mam wszystko do szpitala i teraz moge to spakowac i spac spokojnie :)
    Ale ulga :P
    No i nie moglam sie powstrzymac zeby zachaczyc o rossman i kupic juz dla malej zele do kapieli, balsamy :P
    Jeszcze jutro lozeczko i wanienka i juz bede calkiem spokojna :)
    Zastanawiam sie bo mam jedna koszule do szpitala bo na porod i troche po daja swoje a potem jak sie 'ogarne' to zakladam swoja i nie wiem czy nie dokupic jeszcze jednej czy w razie co ktos mi podrzuci

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną do porodu (którą planuje od razu po wywalić) i 2 na pobyt. W domu jeszcze trzecia z guziczkami zostaje naszykowana, w razie czego mąż doniesie. Jedna to mi się wydaje mało, można się poplamić, krew, mleko, a nawet jedzenie itp. i nawet nie było by się w co czystego przebrać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie mam do dziewczyn które mają wózki adamex barletta . Czy rączka jest przekładana można zmieniać kierunek jazdy ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszło mnie na gorące mleko z miodem...można to w taki upał podciągnąc pod zachcianki ciązowe?:)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    pytanie mam do dziewczyn które mają wózki adamex barletta . Czy rączka jest przekładana można zmieniać kierunek jazdy ?
    Nie..przekładana jest gondola lub spacerówka nie rączka.Wtedy koła by nie pasowały,bo przednie nagle stałyby się tylnymi ;)

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pessarowe , ja mam pytanie czy wam na wizytach lekarz mierzy szyjke czy coś wam mówi wogóle na ten temat ? bo u mnie tylko gin mówi ze jak na razie poessar trzyma i nic wiecej , a przed założeniem pessara miałam rozwarcie wewnętrzne , ale o tym tez ni9c n9e mówi

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze skurcze wróciły, co 30 min i zaczynają mnie boleć. No poczekam, albo sie rozkręci albo ucichnie znowu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziewczyny pessarowe , ja mam pytanie czy wam na wizytach lekarz mierzy szyjke czy coś wam mówi wogóle na ten temat ? bo u mnie tylko gin mówi ze jak na razie poessar trzyma i nic wiecej , a przed założeniem pessara miałam rozwarcie wewnętrzne , ale o tym tez ni9c n9e mówi

mi mierzy , 3 tyg temu mialam 1,4 cm i lejek od srodka , teraz za tydzien wizyta dopiero bo jest na urlopie i zobaczymy jak tam sie trzyma mi ta szyjka ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kurcze skurcze wróciły, co 30 min i zaczynają mnie boleć. No poczekam, albo sie rozkręci albo ucichnie znowu.
    Lady - powodzenia :-) myśl o tym, że to "dobry" ból, wiadomo z jakiego powodu i zbliża Cię do poznania dziecka :-)
    Ja to jestem cykor, miałam 4 skurcze ( tak mi sie wydaje, że kłucia podczas ruchów dziecka były właśnie skurczami), to od razu zrobiłam sobie meliskę i na lewy bok. Zaraz przeszło, ale stres był ;-)

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Angela to tak dziwnie z pomiarami tej szyjki mi się wydaje ze najważniejsze że trzyma i tyle ja idę do kontroli dopiero za tydzień 35 tyc wydaje mi się ze za 3 tyg będę mieć sciagany

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika a jak ci mierzy tą szyjke ?
    bo mi tylko pessar maca i mówi ze sie trxzyma , a tobie jak ? przez usg ?
    bo jak sie zapytałam czy zmierzy mi szyjke to mowił ze nie ma sensu usg robić bo pessar wszystko zasłania i nie mozna zmierzyc ani długości ani rozwarcia bo na usg wyjdzie wielka czarna plama .
    ja jutro mam wizyte więc zobaczymy co tym razem powie , no i ciekawe ile moje dziołchy ważą już .

lady ty ciśnij na sor niedługo , ja czuje ze ty dzisiaj przywitasz maluszka :)

km5se6ydozmkg5fc.png
‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ