Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodzę do 2 różnych lekarzy - jednego prywatnie i jednego przez Luxmed. Obaj o sobie wiedzą, luxmedowemu przynoszę kartkę jakie chce badania od prywatnego i mi zleca w ramach pakietu. Do porodu niosę moją główną kartę (czyli tą od prywatnego). Wydaje mi się, że można mieć tylu lekarzy ilu się chce, zwłaszcza skoro za to płacisz.
-
marlenak_me wrote:do lasek, które tez mają ohydny problem hemoroidów: czy bierzecie leki stale lub doraźnie? moja gin dala mi czopki procto-glyvenol i cyclo-3-fort na tydzien, troche pomogło tylko i tydzien sie skonczyl i mam to odstawić...a boje sie ze zaraz ból wróci:/
marlenak_me lubi tę wiadomość
-
Kasiarzynka wrote:La lenka, dlatego mówię - wydało mi się to tak strasznie dziwne i idiotyczne, że tylko się upewniłam czy 1,5 l max (a nie minimum
). Na ten moment się nie stosuję bo uschnę, jutro zapytam się swojej prywatnej.
A mam takie dziwne pytanie - moja na NFZ nie wie, że chodzę prywatnie. Do porodu chcę iść z kartą ciąży od prywatnej. Czy to ma jakieś znaczenie dla funduszu? Że badania zlecała mi jedna, itp. itd. Czy na karcie ciąży będą jakieś adnotacje i powrocie mam wrócić do ginekolog z nimi, itp.? Innymi słowy - czy to może jakoś wyjść na jaw? Nie żeby coś ale ta państwowa lekarka mnie przeraża i przed nią zawsze się spinam.
Tylko lekarzowi w NFZ sie nie przyznawaj, że chodzisz prywatnie jeszcze bo zrobi Ci jeszcze awantureZa to prywatnemu to wszystko jedno. Sęk w tym, że mój na nfz robił takie jazdy z założeniem karty, że prawie nic w niej nie mam. Nie mówiąc już o usg na nfz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:20
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W koncu mam wszystko do szpitala i teraz moge to spakowac i spac spokojnie
Ale ulga
No i nie moglam sie powstrzymac zeby zachaczyc o rossman i kupic juz dla malej zele do kapieli, balsamy
Jeszcze jutro lozeczko i wanienka i juz bede calkiem spokojna
Zastanawiam sie bo mam jedna koszule do szpitala bo na porod i troche po daja swoje a potem jak sie 'ogarne' to zakladam swoja i nie wiem czy nie dokupic jeszcze jednej czy w razie co ktos mi podrzuci -
Ja mam jedną do porodu (którą planuje od razu po wywalić) i 2 na pobyt. W domu jeszcze trzecia z guziczkami zostaje naszykowana, w razie czego mąż doniesie. Jedna to mi się wydaje mało, można się poplamić, krew, mleko, a nawet jedzenie itp. i nawet nie było by się w co czystego przebrać.
-
pytanie mam do dziewczyn które mają wózki adamex barletta . Czy rączka jest przekładana można zmieniać kierunek jazdy ?
-
nick nieaktualnyCzarna_88 wrote:pytanie mam do dziewczyn które mają wózki adamex barletta . Czy rączka jest przekładana można zmieniać kierunek jazdy ?
-
dziewczyny pessarowe , ja mam pytanie czy wam na wizytach lekarz mierzy szyjke czy coś wam mówi wogóle na ten temat ? bo u mnie tylko gin mówi ze jak na razie poessar trzyma i nic wiecej , a przed założeniem pessara miałam rozwarcie wewnętrzne , ale o tym tez ni9c n9e mówi
-
Angelaa wrote:dziewczyny pessarowe , ja mam pytanie czy wam na wizytach lekarz mierzy szyjke czy coś wam mówi wogóle na ten temat ? bo u mnie tylko gin mówi ze jak na razie poessar trzyma i nic wiecej , a przed założeniem pessara miałam rozwarcie wewnętrzne , ale o tym tez ni9c n9e mówi
mi mierzy , 3 tyg temu mialam 1,4 cm i lejek od srodka , teraz za tydzien wizyta dopiero bo jest na urlopie i zobaczymy jak tam sie trzyma mi ta szyjka -
Lady Savage wrote:Kurcze skurcze wróciły, co 30 min i zaczynają mnie boleć. No poczekam, albo sie rozkręci albo ucichnie znowu.
myśl o tym, że to "dobry" ból, wiadomo z jakiego powodu i zbliża Cię do poznania dziecka
Ja to jestem cykor, miałam 4 skurcze ( tak mi sie wydaje, że kłucia podczas ruchów dziecka były właśnie skurczami), to od razu zrobiłam sobie meliskę i na lewy bok. Zaraz przeszło, ale stres był -
dominika a jak ci mierzy tą szyjke ?
bo mi tylko pessar maca i mówi ze sie trxzyma , a tobie jak ? przez usg ?
bo jak sie zapytałam czy zmierzy mi szyjke to mowił ze nie ma sensu usg robić bo pessar wszystko zasłania i nie mozna zmierzyc ani długości ani rozwarcia bo na usg wyjdzie wielka czarna plama .
ja jutro mam wizyte więc zobaczymy co tym razem powie , no i ciekawe ile moje dziołchy ważą już .
lady ty ciśnij na sor niedługo , ja czuje ze ty dzisiaj przywitasz maluszka