X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam za to wpadł jakiś konik polny i skakał po łóżku - także widzę, że nie tylko my mieliśmy noc z dziką przyrodą :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sex w ciąży jest cudowny o ile się znajdzie dobra pozycję gdy brzuch juz za duży. Teraz przez te upały to mi się w ogóle nie chce, ale do niedawna to non stóp... :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia/depilacji to w Norwegii nie zaleca sie tego robic jak dojdziemy 3 tyg do terminu ze wzgledu na mozliwosc infekcji a i tak wszystkie babki sie odklaczaja, bo to jednak slabo wyglada :D
    Co do psiaka to ja czytalam, ze wlasnie powinno sie bestie odrobaczyc przed dzidzia a dodatkowo wyprac poslanie i psa wykapac juz na sam koniec. Wiec taki jest plan. Moj byl w czerwcu w sumie odrobaczany i dostal tabletki na kleszcze (zarowno lekarz jak i wet. uznali, ze to jest lepsze niz obroza/ kropelki na kark w moim stanie), ale chyba jeszcze jedna kuracje na robaki na poczatku wrzesnia zaliczy, zebym potem nie dostawala schizy jak polize stopki malutkiej.
    A jakby do nas nietoperz lub konik wpadl to ja bym pewnie padla na zawal, ale obawiam sie, ze nasze zwierze mysliwskie by to chyba zabilo zanim maz by dorwal.
    Nasz Jesse jest mega ciety na ptaki i wszystko co lata. Wszelkie wlatujace muchy i inne morduje. A w sylwestra to nawet probowal w pysk lapac fajerwerki :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 34 tygodniu :)
    Noc u nas koszmarna, temperatura jak w Grecji. Wszystkie okna otwarte, a powietrza zero...Że strachem w oczach myślę o przyszłej niedzieli 16 sierpinia, bo mam być chrzestną :( I jak wystać w taki upał w kościele? I to nie takim z ciemnymi starymi murami, tylko nowym i dusznym jak cholera... do tego ławeczka bez oparcia na samym środku przed ołtarzem...zresztą będę chyba pierwszą ciężarną chrzestną, jaką widziałam, ale głupio rodzonemu bratu odmówić...

easymum, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72202cfbf7e2.jpg

Tu bestia oglada ptaki na horyzoncie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc1e176ac767.jpg

A tu w pogoni za jakims latajacym obrzydlistwem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:31

chabasse, Lady Savage, bento, Czarna_88, adzia, karolcia87, monaaa85 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jakie w końcu pokupowałyście te laktatory? Coś czuję przez skórę, że jednak będzie mi potrzebny i jednak trzeba będzie kupić po porodzie, a nie chcę zostawiać tego mężowi, bo kupi najtańsze badziewie w pierwszej lepszej aptece, więc przynajmniej zapiszę mu w aukcjach na allegro, żeby tylko w razie potrzeby kupił i odebrał. Chyba tym razem wezmę elektryczny. Anyone?

Moje koty-mordercy tłustej, za przeproszeniem "gównianej" muchy nie upolują, najwyżej będą siętępo gapić, albo kilka razy do niej podskoczą, ale za muszką owocówką albo molem będą latać cały dzień :> Za to ptaki uwielbiają, jakby zpobaczyły w domu nietoperza, to by chyba padły ze szczęścia :P

Co do seksu w ciąży, to u nas była posucha w jednej i drugiej ciąży, bo mój mąż chyba trochę się boi, że mnie jakoś uszkodzi, do tego wizja dziecka w brzuchu, gdzieś między nami go chyba specjalnie nie podnieca :D No i na dodatek on lubi seks, nazwijmy to "kreatywny", a w ciąży kreatywnie to ja najwyżej mogę się przewalić z boku na bok, ciężko sapiąc, jak ciężarna foka wywalona na brzeg :P ;)

chabasse, Carolline, trix, karolcia87, diatomka, alutka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

a i muszę pamiętać aby zacząć dawać od dzisiaj psu tabletki na odrobaczenie, wprawdzie robaków nie ma ale weterynarz kazała zrobić taką kurację pieskowi około 3 tyg. przed porodem dla własnego bezpieczeństwa :)
    laski te które mają psy, też odrobaczacie swoich podopiecznych?

My odrobaczamy regularnie co 3 miesiace mimo ze nie ma robali ;)
    No i akurat kolejne odrobaczenie wypada we wrzesniu wiec elegancko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:41

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ja mam Canpola Elektryczny.

My psiaki odrobaczywiamy co 3 miesiące odkąd jestem w ciąży ale to też przez przypadek weterynarz nam powiedział bo tak to pewnie raz w roku by było.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, jak tam znosicie te upały?

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline jakie doatalas tabletki na kleszcze dla psiaka? Bo my tez dostalismy ale naczytalam sie o nich tyle zlego ze jeszxze ich nie podalam..

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice też odrobaczają w miarę regularnie - zwłaszcza teraz jak miałam zostać na dłużej u nich z psem jak wyjeżdżali na wakacje. Ale może to dobry pomysł z odrobaczeniem tuż przed przyjściem na świat dziecka.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bravecto i poza tym, ze tabletka wielka a moj pies mial na nia wylane (podobno wiekszosc psow je lubi) to jest swietna. Od czerwca nie mial ani sladu kleszcza ogolnie przeczytalam o nich duzo i sa na prawde rewelka tak jak producent zachwala. Tu gdzie mieszkamy w zeszlym roku mimo uzywania frontline kleszcze znosil i to wcale nie tak rzadko a w tym roku jest git.
    My odrobaczamy bestie normalnie co 6 miesiecy wydaje mi sie, ze jako zyje w domu i sie nie dozywia (poza robakami) na dworze to jest to zupelnie wystarczalne.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ja kupiłam na razie jakiś zwykły ręczny laktator, tak na rozruch tylko, jeśli się okaże mi potrzebny to po porodzie kupię lepszy elektryczny.
    A tak w ogóle to dzień dobry :) nocka w miarę przespana, ale teraz od rana już taki zaduch że mam ochotę zasnąć i obudzić się wieczorem

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pobrania krwi i jestem niezywa. Masakra, pomimo wczesnej pogody już jest jakieś milion stopni. Dziś klima będzie chodzić cały dzień, trudno o rachunek będę się martwić później. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po raz drugi. Jakos przespalam jeszcze z 2 godzinki.

Co do depilacji kremem. Na mnie nie dziala. Biorac pod uwage to ze mam wlosy mocne jak na glowie to zaden krem nie daje rady. Na nogach moge z godzine z tym kremem lazic, lopatka go zdzierac, a nogi wygladaja prakttcznie tak jak wygladaly. Probowalam juz chyba wszystkich kremow i za kazdym razem bylo tak samo. :(

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    u mnie w sypielni przyjemnie chłodno- mam okna na północ i przez całą dobę zaciągnięte zasłony. Goręcej robi się ok 13-17 pozniej juz luz, gorzej z salon-kuchnią- tam okna dachowe z cienkimi roletami na wschód:/ nie da się wytrzymać, nie mówiąć juz o gotowaniu.

Ja planuje wizyte u weta pod koniec sierpnia. Boje sie tylko, czy te środki odrobaczające nie są niebezpieczne dla ludzi, szczegolnie tych w ciązy i małych dzieci, a kongakt z psem zawsze jest.

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dżuls Ja kupię, ale jakiś ręczny.

Co do odrobaczania, my staramy się 2 razy do roku, teraz niedawno kupiliśmy tabletki i jakoś na dniach dam psom.

Dziewczyny czy zwracacie uwagę na stopień referencyjności szpitala? Bierzecie pod uwagę tylko te z II ub III czy któraś rodzi w takim z I stopniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:12

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie w domu poki co przyjemnie, ale widze juz, ze na dworze egipt... Maz dzis poszedl na dobe do pracy, a ja mam lenia, dopiero z lozka wstaje, czas na sniadanie i moze dzis uda mi sie te ciuchy posegregowac hehe

relgio4pxlxziakh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już rozpoczęłam pakowanie torby, idzie mi jak po grudzie... gapię się na te wszystkie rzeczy i rozmyślam, a czas mija...

Lady Savage lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG!! Sprawdzilam prognoze pogody, ochlodzenie dopiero za tydzien!!! No ja pierdole :((

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ