Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do golenia/depilacji to w Norwegii nie zaleca sie tego robic jak dojdziemy 3 tyg do terminu ze wzgledu na mozliwosc infekcji a i tak wszystkie babki sie odklaczaja, bo to jednak slabo wyglada
Co do psiaka to ja czytalam, ze wlasnie powinno sie bestie odrobaczyc przed dzidzia a dodatkowo wyprac poslanie i psa wykapac juz na sam koniec. Wiec taki jest plan. Moj byl w czerwcu w sumie odrobaczany i dostal tabletki na kleszcze (zarowno lekarz jak i wet. uznali, ze to jest lepsze niz obroza/ kropelki na kark w moim stanie), ale chyba jeszcze jedna kuracje na robaki na poczatku wrzesnia zaliczy, zebym potem nie dostawala schizy jak polize stopki malutkiej.
A jakby do nas nietoperz lub konik wpadl to ja bym pewnie padla na zawal, ale obawiam sie, ze nasze zwierze mysliwskie by to chyba zabilo zanim maz by dorwal.
Nasz Jesse jest mega ciety na ptaki i wszystko co lata. Wszelkie wlatujace muchy i inne morduje. A w sylwestra to nawet probowal w pysk lapac fajerwerki -
Witam się i ja w 34 tygodniu
Noc u nas koszmarna, temperatura jak w Grecji. Wszystkie okna otwarte, a powietrza zero...Że strachem w oczach myślę o przyszłej niedzieli 16 sierpinia, bo mam być chrzestnąI jak wystać w taki upał w kościele? I to nie takim z ciemnymi starymi murami, tylko nowym i dusznym jak cholera... do tego ławeczka bez oparcia na samym środku przed ołtarzem...zresztą będę chyba pierwszą ciężarną chrzestną, jaką widziałam, ale głupio rodzonemu bratu odmówić...
easymum, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72202cfbf7e2.jpg
Tu bestia oglada ptaki na horyzoncie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc1e176ac767.jpg
A tu w pogoni za jakims latajacym obrzydlistwemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:31
chabasse, Lady Savage, bento, Czarna_88, adzia, karolcia87, monaaa85 lubią tę wiadomość
-
Laski, jakie w końcu pokupowałyście te laktatory? Coś czuję przez skórę, że jednak będzie mi potrzebny i jednak trzeba będzie kupić po porodzie, a nie chcę zostawiać tego mężowi, bo kupi najtańsze badziewie w pierwszej lepszej aptece, więc przynajmniej zapiszę mu w aukcjach na allegro, żeby tylko w razie potrzeby kupił i odebrał. Chyba tym razem wezmę elektryczny. Anyone?
Moje koty-mordercy tłustej, za przeproszeniem "gównianej" muchy nie upolują, najwyżej będą siętępo gapić, albo kilka razy do niej podskoczą, ale za muszką owocówką albo molem będą latać cały dzień :> Za to ptaki uwielbiają, jakby zpobaczyły w domu nietoperza, to by chyba padły ze szczęścia
Co do seksu w ciąży, to u nas była posucha w jednej i drugiej ciąży, bo mój mąż chyba trochę się boi, że mnie jakoś uszkodzi, do tego wizja dziecka w brzuchu, gdzieś między nami go chyba specjalnie nie podniecaNo i na dodatek on lubi seks, nazwijmy to "kreatywny", a w ciąży kreatywnie to ja najwyżej mogę się przewalić z boku na bok, ciężko sapiąc, jak ciężarna foka wywalona na brzeg
chabasse, Carolline, trix, karolcia87, diatomka, alutka lubią tę wiadomość
-
julita wrote:
a i muszę pamiętać aby zacząć dawać od dzisiaj psu tabletki na odrobaczenie, wprawdzie robaków nie ma ale weterynarz kazała zrobić taką kurację pieskowi około 3 tyg. przed porodem dla własnego bezpieczeństwa
laski te które mają psy, też odrobaczacie swoich podopiecznych?
My odrobaczamy regularnie co 3 miesiace mimo ze nie ma robali
No i akurat kolejne odrobaczenie wypada we wrzesniu wiec eleganckoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:41
-
Moi rodzice też odrobaczają w miarę regularnie - zwłaszcza teraz jak miałam zostać na dłużej u nich z psem jak wyjeżdżali na wakacje. Ale może to dobry pomysł z odrobaczeniem tuż przed przyjściem na świat dziecka.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Bravecto i poza tym, ze tabletka wielka a moj pies mial na nia wylane (podobno wiekszosc psow je lubi) to jest swietna. Od czerwca nie mial ani sladu kleszcza ogolnie przeczytalam o nich duzo i sa na prawde rewelka tak jak producent zachwala. Tu gdzie mieszkamy w zeszlym roku mimo uzywania frontline kleszcze znosil i to wcale nie tak rzadko a w tym roku jest git.
My odrobaczamy bestie normalnie co 6 miesiecy wydaje mi sie, ze jako zyje w domu i sie nie dozywia (poza robakami) na dworze to jest to zupelnie wystarczalne. -
Dżuls ja kupiłam na razie jakiś zwykły ręczny laktator, tak na rozruch tylko, jeśli się okaże mi potrzebny to po porodzie kupię lepszy elektryczny.
A tak w ogóle to dzień dobrynocka w miarę przespana, ale teraz od rana już taki zaduch że mam ochotę zasnąć i obudzić się wieczorem
-
Witam sie po raz drugi. Jakos przespalam jeszcze z 2 godzinki.
Co do depilacji kremem. Na mnie nie dziala. Biorac pod uwage to ze mam wlosy mocne jak na glowie to zaden krem nie daje rady. Na nogach moge z godzine z tym kremem lazic, lopatka go zdzierac, a nogi wygladaja prakttcznie tak jak wygladaly. Probowalam juz chyba wszystkich kremow i za kazdym razem bylo tak samo. -
hej
u mnie w sypielni przyjemnie chłodno- mam okna na północ i przez całą dobę zaciągnięte zasłony. Goręcej robi się ok 13-17 pozniej juz luz, gorzej z salon-kuchnią- tam okna dachowe z cienkimi roletami na wschód:/ nie da się wytrzymać, nie mówiąć juz o gotowaniu.
Ja planuje wizyte u weta pod koniec sierpnia. Boje sie tylko, czy te środki odrobaczające nie są niebezpieczne dla ludzi, szczegolnie tych w ciązy i małych dzieci, a kongakt z psem zawsze jest.
-
Cześć,
Dżuls Ja kupię, ale jakiś ręczny.
Co do odrobaczania, my staramy się 2 razy do roku, teraz niedawno kupiliśmy tabletki i jakoś na dniach dam psom.
Dziewczyny czy zwracacie uwagę na stopień referencyjności szpitala? Bierzecie pod uwagę tylko te z II ub III czy któraś rodzi w takim z I stopniem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:12