X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 39 do porodu, ale leci !
    A laktator mam po siostrze,reczny aventa.
    Widzialam jak sprawnie szlo sciaganie jej tym mleka wiec nie ma sensu zebym kupowala inny

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten upal. Leje sie ze mnie. Gdyby odrazu z potem tluszczuku sie pozbyc to moglabym cierpiec a tak. W nocy wiatrak chodzil i nad ranem juz mialam zapchany nos ehhh. Czekam na paczuszke z pieluchami wielorazowymi. Zamowilismy boska pszczolke, spidera i tygryska. Moj syn bedzie modny od urodzenia.

Lady ciesze sie, ze moglas sie przekonac ze sex w ciazy jest ekstra. A u nas po ostatnich uniesienoach przy grze wstepnej maz ma dylemat czy naszemu synowi bylo dobrze bo podobno brzuch sie wyginal na wszystkie strony. Dobrze ze ja sie skupilam na sobie bo jakbym to widziala to chyba bylby koniec seksu. Ale go dobrze zbajerpwalam i mimo upalu polepilismy sie wczoraj do siebie :-)

W Wawie jest kilka szpitali z III warto poczytac na gdzierodzic.pl.

Ostatnio mam faze na nabial, ktorzy rzadko jadalam. A jesli juz to na sniadanie a przy cukrzycu jest niewskazane. Ale teraz wcinam codzien kluski lane ma mleku i cukier mam super. Moze moj organizm domaga sie tego.
    Nancy zazdroszcze donoszonej ☺ U mnie jeszvze troszle ale nawet soe nie zanosi na wczesniejszy porod bo moja szyjka nawet nie drgnela. I dobrze bo juz sie przyzwyczailam do terminu cc.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator kupiłam używany, a dosłownie jest jak nowy. Wyparzę go porządnie i będzie ok.
    Właśnie wyprałam Minky w 30 stopniach normalnie z płynem do prania i płukania i jest ok.

Nnacy gratuluje :-D

Boszsz zgagi nie miałam 4 dni i już myślałam że ten horror się skończył, a dziś wróciła jak bumerang i z podwójną siłą, aż żołądek boli :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 10:50

easymum, Nancy87 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:

Lady ciesze sie, ze moglas sie przekonac ze sex w ciazy jest ekstra. A u nas po ostatnich uniesienoach przy grze wstepnej maz ma dylemat czy naszemu synowi bylo dobrze bo podobno brzuch sie wyginal na wszystkie strony. Dobrze ze ja sie skupilam na sobie bo jakbym to widziala to chyba bylby koniec seksu. Ale go dobrze zbajerpwalam i mimo upalu polepilismy sie wczoraj do siebie :-)

Zuzia chyba jak zawsze spała XD bez ruchu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka ja też mam podobne odczucia jak Ty... niby do cc pozostalo mi 34 dni, a mnie się wydaje jakby to była wieczność...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już po wizycie :) GBS ujemny :) młody bardzo nisko (ciagle), ale szyjka długa i twarda, choć trochę się otwiera. Lekarka powiedziała, że mogę urodzić wcześniej, a mogę pochodzić jeszcze z taką szyjką miesiąc. Kilka razy mówiła, żeby się nie spieszyć i go nie wyganiać ;)
    Lilla My wrote:
    Nam za to wpadł jakiś konik polny i skakał po łóżku - także widzę, że nie tylko my mieliśmy noc z dziką przyrodą :)

ja miałam ostatnio też przygodę z konikiem. Chciałam iść do sklepu, a on siedział na futrynie drzwi. Tak się go bałam, że nie dałabym rady przejść. Wzięłam mopa i go zrzuciłam. Był ogromny - jak dłoń, choć pewnie o połowy mniejszy, tylko mój strach tak go rozciągnął. Poszłam do sklepu, a wracając zobaczyłam, że siedzi na barierce na schodach. Bałam się, że mi skoczy na głowę, więc postanowiłam szybko przebiec ten kawałek. Niestety natura okazała się dla mnie okrutna. Nogi nie dały rady, brzuch pociągnął do przodu i się rozłożyłam na tych schodach. Na szczęście podparłam się ręką i nie uderzyłam brzuchem, ale musiałam poświęcić niestety lody po które poszłam ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach brzuchatki :-)
    Mi zostało równe 40 dni do terminu porodu .... Ale też mi się jakoś ciągnie teraz ten czas....

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ja mam odwrotne wrażenie - że do porodu jeszcze milion lat, że czas stanął w miejscu. Nic się nie zmienia oprócz tego że coraz częściej zamiast z uśmiechem reaguję syknięciem bólu na to co mała wyczynia w środku. I że w ciąży pochodzę jeszcze parę miesięcy.

Miłego dnia! Co do zgagi, to ostatnio zużywam Gaviscon w zastraszającym tempie. Cukier po nim mi skacze - słodkie mamy, co wam pomaga na zgagę?

Kasiarzynka mi czy po reni czy gawiskon, czy po czym innym zawsze cukier skacze i nawet mój diabetolog mówił że jak mnie tak mocno pali to mam wziąć i się nie męczyć a ewentualnie do strzyknąć insuliny bo nic innego dać mi nie może. Biorę juz w ostateczności cokolwiek a zwłaszcza w nocy jak zasnąć nie mogę. A dziś łudzę się że minie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:09

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zaskoczona. Mnie minelo blyskawicznie. A dzis mam 29 dni do porodu ;)
    Alergia wrocila, kicham jak opentana..,swedzi mnie nos i krtan ;/
    Edit
    Trix OMG dobrze, z.e Tobie i dzieciatku nic sie niestalo.

Rozplywam sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:12

trix lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrocku ma bym w sobotę 40 stopni nie wiem jak to wytrzymam juz naprawdę nie daje rady

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

trix lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wyciagnelam coldpack'a z zamrażarki i chlodze stopy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:18

• moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam odkupić od koleżanki nowy laktator canpol easystart elektryczny. Oddała za 100, gdzie nowy najtaniej znalazłam za 170 chyba, to aż żal nie wziąć. Najwyżej sprzedam dalej, choć mam zamiar używać żeby nie być uwiązana w domu 24/7, przecież nieraz trzeba wyjsć z domu bez dziecka ;)

trix lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Czy któraś z Was ma sprawdzony przepis na chłodnik? :)
    Taaaaa ja mam- chlodnik z Winiary !!! ;) :D :D zero konserwantów, bez glutaminianu- gotujesz jajko, dodajesz jogurt i sczypiorek i gotowe ;)
    Tak właśnie poszłam na łatwiznę i byl pyszny ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zabieram mój worek sako pod drzewo w ogrodzie i ode czytac, zrobie tylko sos do gołąbków w gorącej kuchni i relax :-)

trix lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamcie. ☺
    No nie daję rady z tym upalem.
    Nogi jak balony, czuję się cała jak nadmuchany balon. A jak pomyślę że taka pogoda ma się utrzymać jeszcze przez 2 tygodnie. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od Skabarki. Znowu była w szpitalu. Skurcze do 80%, odwodnienie plus rozwolnienie. Potrzymali ja przez noc pod kroplowka, uspokoiło się i jedzie do domu...

Dzizas, ja przez tą jej Olke to wszystkie włosy stracę!!! XD

Kasiarzynka, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dżuls a w Warszawie to który ma III? Karowa?
    ja wiem o Karowej i Wołoskiej,
    ale też znalazłam taką listę, tylko nie wiem, na ile to są aktualne dane:
    http://www.polozna.net.pl/szpitale/93-szpitale-woj-mazowieckie-lista.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:32

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zrobiłam gazpacho;) tylko jeszcze zimna kąpiel i już nie mam co dziś robić...bleh:/

‹‹ 1886 1887 1888 1889 1890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ