X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Skabarka trzymaj się tam! Ta Olka coś nie posłuszna a jeszcze w brzuszku. Co to będzie jak wyjdzie :-P

Ja nie mam koncepcji na obiad. Wyciągnęłam mięso mielone bo chciałam coś na szybko i albo tortilla albo śruty- tzw spagetti.

Mam dylemat. Koleżanka chce mi zrobić sesje zdjęciowa za darmo bo tworzy sobie protfolio dziś między 16-17. I nie wiem czy iść w ten upał :-/ Nim dojade to cały make up spłynie.
    16-17 to lepiej niż 12 :P takze ja bym jechala- taka okazja... Mi sie zdjęć nie chce robic w ciąży ale juz teraz wiem, ze bede zalowac :/
    Makijaz ??? Lato jest- tuszem rzęsy pomaluj, przed sama sesja fluidem lub pudrem dodaj wyglądu opalonej skory- jesli nie masz- i jechane. Rusz dupkę! będziesz zadowolona po fakcie. Zobaczysz;)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę pod zimny prysznic i mykam do rodziców do ogrodu bo w bloku tragedia A mieszkam na 7 piętrze A okna mam od wschodu i zachodu więc słońce cały czas w domu ....

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to wszystko ciaza , jeszcze troche sie pomeeczyny.

Pracuje jeszcze ktoras z Was?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - a może uda Wam się spotkać po 17?? Mi pewnie też by się nie chciało dzisiaj robić, a z drugiej strony później będzie Ci żal

Skabarka - trzymaj się!

Kasiarzynka - narobiłaś mi chętki na kawę mrożoną. Chyba zaraz też sobie zrobię. Niedaleko mojej gin są pyszne lody domowej roboty. bardzo walczyłam ze sobą, żeby tam nie wejść ;)

Dziewczyny, czy Wam pod koniec ciąży też cukry spadły?? (Kasiarzynka-wiem, że Tobie niestety nie). Ja nie mam cukrzycy, ale byłam na górnej granicy. Pilnowałam diety, ale przy grzeszkach cukier potrafił mi skoczyć, a teraz coraz więcej sobie pozwalam (duże ilości owoców, ostatnio lody) i cukier jest ok :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ten upał jest MASAKRYCZNY ... co prawda mieszkam tuz pod lasem, ale przy tych temperaturach niewiele to daje...

Mój mały po powrocie ze żłobka wczoraj, zostal rozebrany do pieluchy i polożył sie na dywanie...leży, leży wcina jabłko, po czym po 2 minutach wstaje i mówi " mama tu nie" i połozył się tuz obok, na panele i taki zdechlak leżal chyba z 15 min ( co w jego wykonaniu jest zyciowym rekordem ;P )

ja sobie nie radzę w te upały a co dopiero on...

Dziewczyny wczoraj miałam skurcze i to taki co 12 min....aż się przeraziłam...na szczęście przeszło po nospie..a dzis zauważylam że brzuch mi opadł..i to tak, że czuje znaczącą różnice choćby w spodniach: wczoraj mogłam je zapiąć dziś już brzkuje mi z 2 cm !

Co do szpitala ja rodze w takim z III st., no ale wiadomo u mnie ryzyko jest zbyt duże i żaden inny z moją historią i tak by mnie nie przyjął :P :P

A Amelka tak się wypina, że aż momentami jest to bolesne....

No i my w końcu z mężulkiem też się poprzytulalismy :3 chyba te upały tak działają ...ehhhh kocham tego faceta :) :)

easymum, Dżuls, trix, Misi@ lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprost uwielbiam jak jest chłodno. Kocham opatulić się kocem, z kubkiem gorącej herbatki, jakaś książką. Mmm, sama radość. Upał mnie dobija psychicznie, pomimo, że u mnie wcale nie jest źle.
    Mam dziś wszystko w zadku, rozwaliłam się na sofie i nie robię dziś nic, trudno. Boli mnie jakoś brzuch, ogólnie mi niewyraźnie, muszę troszkę wyluzować.

alutka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Coś mi się wydaje że Olka się pojawi druga na liście.

No nie wiem Lady :) Seks już zaliczyłaś, z obowiązkowej listy zostało Ci jeszcze mycie okien, sprzątanie i schody - Zuzia może być druga ;)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix sprawdź łożysko. Cukry spadają wraz ze starzeniem sie łożyska - zwykle tuż przed porodem.

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez miałam skurcze- z zegarkiem w ręku co 20 min ale wrocilam grzecznie do domu i polozylam sie- przeszlo bez no- spy. Od tej pory minelo kilka dni i cisza...i niech tak pozostanie. Ogólnie mi te skurcze przychodzą falami- kilka godzin skurczy i kilka dnia spokoju- mam nadzieję, ze to tylko braxtony :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od wczoraj mam kryzys,mloda chyba naprawde sie przekrecila i zupelnie inaczej czuje ruchy,za kazdym razem jak sie wypycha bardzo nisko to mi sie robi az niedobrze,czuje taki d skonfort przy kazdym jej ruchu :( i jakos mi zle jest,od rana mnie mdli i nie mam sily,stracilam cala energie i tylko bym spala :(((((

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Dziewczyny, czy Wam pod koniec ciąży też cukry spadły?? (Kasiarzynka-wiem, że Tobie niestety nie). Ja nie mam cukrzycy, ale byłam na górnej granicy. Pilnowałam diety, ale przy grzeszkach cukier potrafił mi skoczyć, a teraz coraz więcej sobie pozwalam (duże ilości owoców, ostatnio lody) i cukier jest ok :)
    mi dopiero od 3-4 tygodni lekko wzrosły, bo tak to miałam cały czas dość niskie, aż sama się dziwiłam o co cho.

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy braxtonach czuje dyskomfort ale nie boli

Mielismy dzis wracac do siebie , a jednak zostaniemy jeszcze i teraz dylemat bo luteine mam na wiecozr i jutro rano ...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maly to tak mi się wierci, ze mimowolnie wydaje z siebie co jakis czas niekontrolowany odglos z grymasem bolu na twarzy. We wtorek na SR to polozna sie nawet przestraszyla i pytala czy u mnie wszystk ok- no cóż a u mnie byl dzien jak co dzien ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No nie wiem Lady :) Seks już zaliczyłaś, z obowiązkowej listy zostało Ci jeszcze mycie okien, sprzątanie i schody - Zuzia może być druga ;)
    Wieszaj firanki! XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na zakupy z silnym postanowiemiem, że tym razem coś sobie ugotuję normalnego na obiad, bo jak chłopaków nie ma to jakoś nie mam motywacji. Wracam, ledwo doczołgałam się do domu i, o zgrozo, widzę mola w kuchni. Mamy taką szafkę, w której trzymamy wszystkie mąki, kasze, makarony, bakalie itd. I tam siedziały te małę skurwysyny, cała masa. Zakupy poszły w kąt i zabrałam się za wybebeszanie tego wszystkiego. Trwało to całą wieczność, gorąco jak cholera, cała się lepię i mój misterny plan ugotowania sobie obiadu poszedł w p....du, znówu zagryzłam głód jakbłkiem i byle szybciej wskoczyć pod wentylator. Starcza mi sił na jedną większą czynność dziennie, potem to już wegetuję i byle do wieczora.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra właśnie skończyłam malować pazurki, potem sukienki przeprasuje i jakoś się ogarnę :-). Makijaż musi być bom blada na buzi jak ściana i jeszcze przebarwienia mi się porobiły. Ale wezmę kosmetyczkę najwyżej coś poprawimy :-)

Carolline, trix, Kucykowa lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka ja po prawie 10 latach tu w Norwegii to juz sie raczej w Polsce bym sie nie odnalazla. Mamy bardzo dobre prace, dom i Polska jest fajna na wakacje, ale tak to nie widze szans na powrot. Nie mowiac juz, ze systemu tam pewnie tez bym nie ogarnela calego a tu mam wszystko obcykane.

W tym roku po prostu z modusu zima weszlismy prosto w modus jesien, mijajac wiosne i lato. Po prostu slaby rok.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Lady i rob to wszystko ze 2x dziennie, codziennie :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie myślę, że z porodem lepiej przeczekać te upały. Tak to męczymy się same, a jak jest dziecko, to ono też się na maksa męczy w ten skwar, dostaje odparzeń itd.

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyle roboty, a nie mam siky wstac z krzesla, powinnam pozalatwiac papiery zadzeonic w milion miejsc i posprzatac, a jedyne co robie to modle sie o deszcz...

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ