X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Skabarka trzymaj się tam! Ta Olka coś nie posłuszna a jeszcze w brzuszku. Co to będzie jak wyjdzie :-P

Ja nie mam koncepcji na obiad. Wyciągnęłam mięso mielone bo chciałam coś na szybko i albo tortilla albo śruty- tzw spagetti.

Mam dylemat. Koleżanka chce mi zrobić sesje zdjęciowa za darmo bo tworzy sobie protfolio dziś między 16-17. I nie wiem czy iść w ten upał :-/ Nim dojade to cały make up spłynie.
    16-17 to lepiej niż 12 :P takze ja bym jechala- taka okazja... Mi sie zdjęć nie chce robic w ciąży ale juz teraz wiem, ze bede zalowac :/
    Makijaz ??? Lato jest- tuszem rzęsy pomaluj, przed sama sesja fluidem lub pudrem dodaj wyglądu opalonej skory- jesli nie masz- i jechane. Rusz dupkę! będziesz zadowolona po fakcie. Zobaczysz;)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę pod zimny prysznic i mykam do rodziców do ogrodu bo w bloku tragedia A mieszkam na 7 piętrze A okna mam od wschodu i zachodu więc słońce cały czas w domu ....

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to wszystko ciaza , jeszcze troche sie pomeeczyny.

Pracuje jeszcze ktoras z Was?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - a może uda Wam się spotkać po 17?? Mi pewnie też by się nie chciało dzisiaj robić, a z drugiej strony później będzie Ci żal

Skabarka - trzymaj się!

Kasiarzynka - narobiłaś mi chętki na kawę mrożoną. Chyba zaraz też sobie zrobię. Niedaleko mojej gin są pyszne lody domowej roboty. bardzo walczyłam ze sobą, żeby tam nie wejść ;)

Dziewczyny, czy Wam pod koniec ciąży też cukry spadły?? (Kasiarzynka-wiem, że Tobie niestety nie). Ja nie mam cukrzycy, ale byłam na górnej granicy. Pilnowałam diety, ale przy grzeszkach cukier potrafił mi skoczyć, a teraz coraz więcej sobie pozwalam (duże ilości owoców, ostatnio lody) i cukier jest ok :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ten upał jest MASAKRYCZNY ... co prawda mieszkam tuz pod lasem, ale przy tych temperaturach niewiele to daje...

Mój mały po powrocie ze żłobka wczoraj, zostal rozebrany do pieluchy i polożył sie na dywanie...leży, leży wcina jabłko, po czym po 2 minutach wstaje i mówi " mama tu nie" i połozył się tuz obok, na panele i taki zdechlak leżal chyba z 15 min ( co w jego wykonaniu jest zyciowym rekordem ;P )

ja sobie nie radzę w te upały a co dopiero on...

Dziewczyny wczoraj miałam skurcze i to taki co 12 min....aż się przeraziłam...na szczęście przeszło po nospie..a dzis zauważylam że brzuch mi opadł..i to tak, że czuje znaczącą różnice choćby w spodniach: wczoraj mogłam je zapiąć dziś już brzkuje mi z 2 cm !

Co do szpitala ja rodze w takim z III st., no ale wiadomo u mnie ryzyko jest zbyt duże i żaden inny z moją historią i tak by mnie nie przyjął :P :P

A Amelka tak się wypina, że aż momentami jest to bolesne....

No i my w końcu z mężulkiem też się poprzytulalismy :3 chyba te upały tak działają ...ehhhh kocham tego faceta :) :)

easymum, Dżuls, trix, Misi@ lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprost uwielbiam jak jest chłodno. Kocham opatulić się kocem, z kubkiem gorącej herbatki, jakaś książką. Mmm, sama radość. Upał mnie dobija psychicznie, pomimo, że u mnie wcale nie jest źle.
    Mam dziś wszystko w zadku, rozwaliłam się na sofie i nie robię dziś nic, trudno. Boli mnie jakoś brzuch, ogólnie mi niewyraźnie, muszę troszkę wyluzować.

alutka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Coś mi się wydaje że Olka się pojawi druga na liście.

No nie wiem Lady :) Seks już zaliczyłaś, z obowiązkowej listy zostało Ci jeszcze mycie okien, sprzątanie i schody - Zuzia może być druga ;)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix sprawdź łożysko. Cukry spadają wraz ze starzeniem sie łożyska - zwykle tuż przed porodem.

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez miałam skurcze- z zegarkiem w ręku co 20 min ale wrocilam grzecznie do domu i polozylam sie- przeszlo bez no- spy. Od tej pory minelo kilka dni i cisza...i niech tak pozostanie. Ogólnie mi te skurcze przychodzą falami- kilka godzin skurczy i kilka dnia spokoju- mam nadzieję, ze to tylko braxtony :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od wczoraj mam kryzys,mloda chyba naprawde sie przekrecila i zupelnie inaczej czuje ruchy,za kazdym razem jak sie wypycha bardzo nisko to mi sie robi az niedobrze,czuje taki d skonfort przy kazdym jej ruchu :( i jakos mi zle jest,od rana mnie mdli i nie mam sily,stracilam cala energie i tylko bym spala :(((((

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Dziewczyny, czy Wam pod koniec ciąży też cukry spadły?? (Kasiarzynka-wiem, że Tobie niestety nie). Ja nie mam cukrzycy, ale byłam na górnej granicy. Pilnowałam diety, ale przy grzeszkach cukier potrafił mi skoczyć, a teraz coraz więcej sobie pozwalam (duże ilości owoców, ostatnio lody) i cukier jest ok :)
    mi dopiero od 3-4 tygodni lekko wzrosły, bo tak to miałam cały czas dość niskie, aż sama się dziwiłam o co cho.

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy braxtonach czuje dyskomfort ale nie boli

Mielismy dzis wracac do siebie , a jednak zostaniemy jeszcze i teraz dylemat bo luteine mam na wiecozr i jutro rano ...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maly to tak mi się wierci, ze mimowolnie wydaje z siebie co jakis czas niekontrolowany odglos z grymasem bolu na twarzy. We wtorek na SR to polozna sie nawet przestraszyla i pytala czy u mnie wszystk ok- no cóż a u mnie byl dzien jak co dzien ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No nie wiem Lady :) Seks już zaliczyłaś, z obowiązkowej listy zostało Ci jeszcze mycie okien, sprzątanie i schody - Zuzia może być druga ;)
    Wieszaj firanki! XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na zakupy z silnym postanowiemiem, że tym razem coś sobie ugotuję normalnego na obiad, bo jak chłopaków nie ma to jakoś nie mam motywacji. Wracam, ledwo doczołgałam się do domu i, o zgrozo, widzę mola w kuchni. Mamy taką szafkę, w której trzymamy wszystkie mąki, kasze, makarony, bakalie itd. I tam siedziały te małę skurwysyny, cała masa. Zakupy poszły w kąt i zabrałam się za wybebeszanie tego wszystkiego. Trwało to całą wieczność, gorąco jak cholera, cała się lepię i mój misterny plan ugotowania sobie obiadu poszedł w p....du, znówu zagryzłam głód jakbłkiem i byle szybciej wskoczyć pod wentylator. Starcza mi sił na jedną większą czynność dziennie, potem to już wegetuję i byle do wieczora.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra właśnie skończyłam malować pazurki, potem sukienki przeprasuje i jakoś się ogarnę :-). Makijaż musi być bom blada na buzi jak ściana i jeszcze przebarwienia mi się porobiły. Ale wezmę kosmetyczkę najwyżej coś poprawimy :-)

Carolline, trix, Kucykowa lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka ja po prawie 10 latach tu w Norwegii to juz sie raczej w Polsce bym sie nie odnalazla. Mamy bardzo dobre prace, dom i Polska jest fajna na wakacje, ale tak to nie widze szans na powrot. Nie mowiac juz, ze systemu tam pewnie tez bym nie ogarnela calego a tu mam wszystko obcykane.

W tym roku po prostu z modusu zima weszlismy prosto w modus jesien, mijajac wiosne i lato. Po prostu slaby rok.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Lady i rob to wszystko ze 2x dziennie, codziennie :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie myślę, że z porodem lepiej przeczekać te upały. Tak to męczymy się same, a jak jest dziecko, to ono też się na maksa męczy w ten skwar, dostaje odparzeń itd.

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyle roboty, a nie mam siky wstac z krzesla, powinnam pozalatwiac papiery zadzeonic w milion miejsc i posprzatac, a jedyne co robie to modle sie o deszcz...

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ