X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • trix Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - w zeszły czwartek miałam 2-giego stopnia. A co u Was?? Mały cały czas z Tobą?

Dżuls - hmmm, to odwrotnie mamy. Widzę, że dziś dzień robaczany na fo. Dobrze, że się z nimi rozprawiłaś ;)

Sigma lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma anjak Milan radzi sobie w taka pogode??

relgio4pxlxziakh.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawosci, napalilam sie na porod w wodzie choc bardzo malo o nim wiem. Wiem tylko, ze woda to moje naturalne srodowisko i bede sie pewnie w niej lepiej czula niz na lozku czy innym cudzie. Myslala ktoras z was o tym i ewentulanie czy ktos moze jakies dobre artykuly na ten temat podrzucic.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Lady zazdraszczam sexu w ciazy mi w poprzedniej sie jie udalo a w tej zaplanowany ale czy dotrwamy do tego to sie okaze;) az jestem ciekawa tego stanu;)

Też byłam ciekawa tego nowego doświadczenia :P, i mnie się bardzo podobało i chcę powtóreczkę dzisiaj.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No nie wiem Lady :) Seks już zaliczyłaś, z obowiązkowej listy zostało Ci jeszcze mycie okien, sprzątanie i schody - Zuzia może być druga ;)

sprzątanie i schody oraz mycie okien też zaliczyłam :P nawet mycie podłogi na klęczkach całego domu :P ale skurcze zamiast sie rozkręcić to ucichły.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Trix sprawdź łożysko. Cukry spadają wraz ze starzeniem sie łożyska - zwykle tuż przed porodem.

no co Ty to te moje niskie cukry mogą być przyczyną łożyska na III a nie insuliny ?

W ogóle dziś na czczo miałam 106 ;/ nie wiem od czego ;/ jem to co codziennie, ostatni posiłek o 21 tak jak w szpitalu mi powiedziała lekarka -> czyżby od seksu? Jeśli sie jutro pojawi znowu 100 to wracam do szpitala ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:18

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wieszaj firanki! XD

nie mam XD jeszcze nawet karniszy XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Lady i rob to wszystko ze 2x dziennie, codziennie :P

Bez przesady :P lekarz mi pozwolił ale pogroził palcem że bez przesady więc chyba 2 razy to za dużo.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Tak z ciekawosci, napalilam sie na porod w wodzie choc bardzo malo o nim wiem. Wiem tylko, ze woda to moje naturalne srodowisko i bede sie pewnie w niej lepiej czula niz na lozku czy innym cudzie. Myslala ktoras z was o tym i ewentulanie czy ktos moze jakies dobre artykuly na ten temat podrzucic.

Ja myślałam i czytałam, że lepiej znosi się wtedy ból porodowy i ogólnie często poród przebiega szybciej. Do Twojej decyzji jest, czy spędzasz w wannie tylko 1. fazę czy też 2. Natomiast, o ile dobrze pamiętam, to jest cały szereg przeciwwskazań typu problemy z ciśnieniem. I nie dadzą wtedy znieczulenia zewnątrzoponowego. Na tym ostatnim akurat mi nie zależy szczególnie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:

Ja myślałam niestety w Polsce nie ma szpitala państwowego który daje taką możliwość, a prywatne liczą sobie bardzo drogo taki poród, chyba 7.000 więc już lepiej te 7.000 dać na krew pępowinową jak kogoś stać.

Wiem że na Raszei mają wanne, ale tylko do początku etapu II porodu. Potem przenoszą mamusię na łóżko.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Bez przesady :P lekarz mi pozwolił ale pogroził palcem że bez przesady więc chyba 2 razy to za dużo.
    No ale jesli Ci zalezy na skurczach... ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie... szyjka trzyma, od poprzedniej wizyty nic się nie skróciła (radocha ;D) i jest zamknięta... tyle, ze luteine mam brać jeszcze przez max tydzien, a później odstawiamy... mam nadzieje, ze i wtedy moja szyjka da rade =)

Wyniki ogólnie dobre, nawet mam odstawić biofer, bo ponoć dość ładnie poprawiła mi się hemoglobina - jest jakoś na poziomie 12 =)

Kolejna wizyta 28.08 i wtedy też lekarz będzie pobierał posiew na GBS...

Na pchnięcie stóp mam zalecenie leżeć, albo wyłączyć tą pogodę - ponoć lżej niestety nie będzie =)

Tak mi się nie chciało iść dziś na tą wizytę, a teraz mimo upału od razu mam lepszy nastrój =)

Anitka201, Paulinek, adzia, Lady Savage, Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wlasnie ponoc ta pierwsza faza i poczatek drugiej jest dla wszystkich praktycznie (w szpitalu w ktorym bede rodzila przy przyjeciu klasyfikuja cie jako zielona lub czerwona :D) poza marginalnymi wyjatkami natomiast juz sama koncowka tylko dla tzw. zielonych. I tu moge sie lapac lub nie po przebojach wczesniejszych. Nie wiem czy mnie wrzuca do zielonych czy czerwonych, ale mysle ze wlasnie ile sie da chce w wodzie, tak mi moj instynkt foki podpowiada bedzie najlepiej. Ale to wszystko tak na czuja, bo zbyt wielu info ogolnie nie mam.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się powoli, bo jeszcze muszę odebrać firanki do pokoiku młodej i kupić bazę do fotelika. Boję się wychodzić, na sama myśl mam mokre stopy :P
    Trzymajcie kciuki za wizytę i oby mała pokazała jak się wypycha i testuje wytrzymałość mojego brzucha rownież u pana doktora, bo zawsze na badaniu udaje niewiniątko :P

Lady nie wiem czy są normy cukrzycowe na " po seksie" xD

Lady Savage lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    U nas wlasnie ponoc ta pierwsza faza i poczatek drugiej jest dla wszystkich praktycznie (w szpitalu w ktorym bede rodzila przy przyjeciu klasyfikuja cie jako zielona lub czerwona :D) poza marginalnymi wyjatkami natomiast juz sama koncowka tylko dla tzw. zielonych. I tu moge sie lapac lub nie po przebojach wczesniejszych. Nie wiem czy mnie wrzuca do zielonych czy czerwonych, ale mysle ze wlasnie ile sie da chce w wodzie, tak mi moj instynkt foki podpowiada bedzie najlepiej. Ale to wszystko tak na czuja, bo zbyt wielu info ogolnie nie mam.

Będę o tym rozmawiać na poważnie z lekarką, jak już mi powie, że na 100% mój szpital rusza. Może się okazać, że wyląduję wcześniej w państwowym, a tam czasem to nawet prysznica nie ma w sali porodowej albo są sale porodowe dla kilku osób i tylko odgrodzone parawanem... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny :) Milan w upał głównie śpi i malo je - podobnie zresztą jak ja ;) karmimy sie piersią i jak zbyt szybko zasnie to dokarmiamy ze strzykawki moim mlekiem. Podobno wczesniaczki często sie mecza ssąc, tym bardziej, jeśli dodatkowo dopiero sie tego ucza ;)

Mam wentylator włączony, skierowany do rogu pokoju żeby nie wialo na dzieci, ale jednak troszkę ruszalo powietrzem, rolety zaciągnięte, maluch w samej pieluszce, ubieramy sie tylko na noc (juz były pytania zdziwionych osób "czy biedactwu nie zimno" - a mały ma kark gorący non stop).

Milan dzisiaj stal sie oficjalnie Milanem (drugie imię Antoni) i jest juz pełnoprawnym obywatelem z numerem PESEL ;))

Mieliśmy robione usg głowy i brzuszka, wszystko jest dobrze :) dziś ostatni dzień na antybiotyku, jutro chcą go jeszcze obserwować czy bez antybiotyku wszystko gra. A potem być może do domku, jeśli dobrze pójdzie :) licze na to, ze może jutro nas wyrzuca na wieczór ;)

Carolline, Lilla My, Paulinek, Gusiak, alutka, magdalenkaihelenka, Dżuls, Anitka201, Kucykowa, agatka196, adzia, Wonderland, aldonaa, Lady Savage, bento, MadziaRatMed, KathleenPL, la_lenka, karolcia87, trix, .ona., snoopy_etka, Misi@, chabasse, Czarna_88, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczescie same jedynki z wannami i prysznicami http://www.stolav.no/no/Om-oss/Avdelinger/Fode/Fode-vest/94454/ zakladka bilder :D Jako, ze to jedyna opcja szpitala jaka wchodzi w rachube o ile w ambulansie nie urodze albo tunelu to sie nastawiam na niego :D Szalu nie ma moze, ale woda jest i jest to jeden z 2 najlepszych oddzialow w kraju + szpital uniwersytecki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:38

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Poszłam na zakupy z silnym postanowiemiem, że tym razem coś sobie ugotuję normalnego na obiad, bo jak chłopaków nie ma to jakoś nie mam motywacji. Wracam, ledwo doczołgałam się do domu i, o zgrozo, widzę mola w kuchni. Mamy taką szafkę, w której trzymamy wszystkie mąki, kasze, makarony, bakalie itd. I tam siedziały te małę skurwysyny, cała masa. Zakupy poszły w kąt i zabrałam się za wybebeszanie tego wszystkiego. Trwało to całą wieczność, gorąco jak cholera, cała się lepię i mój misterny plan ugotowania sobie obiadu poszedł w p....du, znówu zagryzłam głód jakbłkiem i byle szybciej wskoczyć pod wentylator. Starcza mi sił na jedną większą czynność dziennie, potem to już wegetuję i byle do wieczora.
    Looooo boszzzzz mole spożywcze to najgorsze gowno na swiecie. Przywleklam to raz do domu na poprzednim mieszkaniu. Jak zaczelam sie wglebiac w temat to znalazłam kokoniki nawet za szafkami- na plecach szafek. Za lodówka, baaaa nawet za takim ozdobnym kolkiem co mocowal szybę do ściany nad blatem... No ogonie masakra... Wszystkie! Produkty spożywcze poszly do śmieci by miec pewność, ze gdzies nie został jakis jeden zainfekowany jajeczkami i by cala praca nie poszla na marne...
    Ogólnie my jestesmy mega pedantami- mamy w domu tak czysto, ze mieszkanie wygląda jak z katalogu sprzedazowego ;) a i tak nam sie zalegly. To gowno mozna przyniesc z każdego sklepu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:35

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no co Ty to te moje niskie cukry mogą być przyczyną łożyska na III a nie insuliny ?

W ogóle dziś na czczo miałam 106 ;/ nie wiem od czego ;/ jem to co codziennie, ostatni posiłek o 21 tak jak w szpitalu mi powiedziała lekarka -> czyżby od seksu? Jeśli sie jutro pojawi znowu 100 to wracam do szpitala ;/

Nie, z tymi cukrami to jest tak, ze cukrzycę ciazowa powoduje reakcja organizmu na ciążę, a dokładniej na hormony łożyska - im łożysko starsze, tym mniej wydolne i mniej hormonów produkuje. Tuż przed porodem ilość hormonów mocno spada i dlatego zwykle na dzien-dwa przed porodem obserwuje sie spadek cukrów, szczególnie na czczo. Jeżeli cukry mocno spadną wczesniej, to warto sprawdzić czy łożysko jest wydolne - ale jeśli u Trix niedawno był 2 st dopiero to raczej nie ma sie czym martwić.

Info o cukrze i łożysku mam z innego forum od lekarki :)

trix lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Hahaha widac, ze od 10 lat w Polsce nie mieszkasz ;) w tym temacie po porady musisz isc na zagraniczne forum ;)
    U nas państwowe szpitale, gdzie mozna rodzic w wodzie to pewnie na palcach jednej ręki mogłabyś policzyć. Często tez jak sie wejdzie w szczegóły to sie okazuje, ze dostepna jest tylko pierwsza faza porodu bo Np. personel nie ma doswidczenia... Itp itd ;) ja to bym przynajmniej ZZO chciała a i tak mogę pomarzyć ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ