X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na badaniu GBS, pielęgniarka pobrała dwa wymazy, super! ale po 30 minutach widzę że dzwoni tel. z laboratorium i słyszę "pani julito przez przypadek pobrałam dwa wymazy z pochwy zamiast z pochwy i odbytu..." i tym sposobem jutro czeka mnie powtórka z rozrywki o.O

Dżuls kupiłam ręczny laktator Canpol, bo z kartą super pharm kosztował tylko 27zł a w zeszłym tygodniu dostałam od bratowej laktator elektryczny Medela jak nowy :)

4me nigdzie ale to nigdzie nie mogę znaleść chłodnika winiary a szukam go od ponad miesiąca! auchan, carrefur, real, biedra, lidl, małe sklepy osiedlowe, nigdzie... gdzie ty go dostałaś? ;)

Carolline zastanawiam się nawet nad porodem w wodzie tylko jak mi w klinice powiedzieli, że przy porodzie w wannie nie ma znieczulenia to trochę zwątpiłam, ale to czy urodzę na lądzie czy w wodzie okaże się już w momencie gdy będę na porodówce

dziewczyny czy to jest szczyt lenistwa gdy nie chce się wycierać listków kwiatka (dużo listków) i wsadza się go pod prysznic? :D

wczoraj Paulina wstawiła zdjęcie fotela przed i po renowacji, więc dzisiaj ja się pochwalę swoim, na początku uważałam że przed kolorystycznie wyglądał lepiej ale już się przyzwyczaiłam i niech już taki zostanie, będzie pasował do pokoju Nastii:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1daef0ebef8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/caa22f3e7779.jpg

Dżuls, karolcia87, Gusiak, Paulinek, trix, snoopy_etka, Anitka201, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A może po wieczornych zabawach spadł Ci cukier? W końcu jakby nie patrzeć, to jest jakaś aktywność fizyczna, więc jak poleciał Ci cukier, to potem rano mogłaś mieć wyższy z odbicia? Może trzeba było po tym wszystkim coś jeszcze przegryźć. Nie wiem, tak obstawiam skąd nagle ten cukier 106. Bo 21 to i tak dość wcześnie na ostatni wieczorny posiłek, ja np. dopiero jak coś zjem po 22ej, to rano mam cukry jak trzeba, a śniadanie jem przed 7.

tak tylko że ja o 22 mam wstrzyknąć insulinę i wtedy już nie mogę nic jeść, musi być godzinna przerwa.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Lady - a Ty nie miałaś się pokazać w szpitalu, jeśli cukier będzie powyżej 100 od rana?

Btw. tak się naczytałam o tym porażeniu prądem, że zadzwoniłam od rana do lekarki. Powiedziała, że jeśli ruchy dziecka czuję i są ok, to nie trzeba jechać na IP. A wcale bym do niej nie dzwoniła tylko mama mnie nakręciła...

Tak miałam jeśli cukier będzie powyżej 100 więcej jak dzień, czyli jak jutro będzie znowu powyżej 100 to się zgłoszę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    To ja chyba jakaś nienormalna jestem i tak się boję wkłucia w kręgosłup, że chyba wolę rodzić bez znieczulenia :D . Ale życie zweryfikuje, czy dam radę...
    Ja się bardziej boję kucia i ewentualnych komplikacji, że tez wolę bez. Pierwszy poród był bez bo anestzjolog się nie wyrobił więc drugi tez przeżyje.
    Poza tym życie pokaże, w trakcie może się zdarzyć tyle rzeczy, że nie da się do tego przygotować.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko to jakiś żart? Na serio powiedziałaś że nie wejdziez na 2 piętro? Ja pierdziele ja na miejscu kobitki chyba bym się rozesmiala... no bo jaki to problem wejść na 2 piętro. I faktycznie miala rację
    .. czeka cię poród i jakby nie było ale mięśnie trzeba ćwiczyć. Chyba położna mowila ci o tym na szkole rodzenia. Tylko nasza mentalność jest taka ze lepiej siasc i narzekać albo na pogodę albo na bóle albo na wszystkich dookola.

Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko to jakiś żart? Na serio powiedziałaś że nie wejdziez na 2 piętro? Ja pierdziele ja na miejscu kobitki chyba bym się rozesmiala... no bo jaki to problem wejść na 2 piętro. I faktycznie miala rację
    .. czeka cię poród i jakby nie było ale mięśnie trzeba ćwiczyć. Chyba położna mowila ci o tym na szkole rodzenia. Tylko nasza mentalność jest taka ze lepiej siasc i narzekać albo na pogodę albo na bóle albo na wszystkich dookola.
    Nie to nie jest żart , schody są strome tam i zero wentylacji , szłam prawie godzinę z domu kolana mi siadają biodra i miednica boli , codziennie 2x wchodzę na 3piętro ale układ schodów jest całkiem inny niż tam a podejrzewam że gdyby w głowie mi się zakrecilo to bym poleciała .
    Nie oszczędzam się jakoś specjalnie bo funkcjonuje normalnie ale nie chcialam się narażać na tych schodach . Więc zanim zechcesz osądzać to pomysl ze schody schodom nie są równe :)

sowa28 lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie.. Jesli chodzi o gbs.. Czy przed trzeba jakis okres czasu przestac brac globulki dopochwowe? Czy to nie ma znaczenia? Bo ja przez pessar biore co 2 dzien,a akurat we wtorek mam miec ten gbs pobierany i wlasnie nie wiem czy moge brac dalej czy przestac do wtorku?
    Kompletnie o tym zapomnialam zeby spytac lekarza

relgzbmhh8tsviez.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oglaszam kapitulacje. Rozplywam sie jak kostka lodu na goracej plycie. Mam nadzieje ze wieczorem temperatura sie troche unormuje, zebym spowrotem sie do kupy zebrala.

Staraczka, doskonale wiem o co tej kobiecie chodzilo z tym ciezkim porodem. Ja codziennie chyba z 10 pieter robie po kilka razy zeby z kuchni do sypialni przejsc. Miesnie trzeba cwiczyc...

Pomyslala babka sobie ze skoro na drugie pietro wejsc nie mozesz to jak zamierzasz urodzic. O to jej chodzilo, wiec nie miej jej tego za zle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:34

Carolline lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postanowiłam dzisiaj w Auchan wykorzystać swoje prawa w kasie pierwszeństwa :D stanęłam w kolejce gdzie przede mną było jeszcze 6 osób, nie muszę chyba dodawać że ani jedna z nich nie była w ciąży ani niepełnosprawna..., oczywiście mieli mnie w dupie wiec bez pytania grzecznie przeszłam na początek kolejki informując wymownie jedynie panią kasjerkę że jest to kasa pierwszeństwa, wszyscy w kolejce głowy na bok lub w dół a ja dumnie głowę do góry :P ha! a co!

Dominika z tym pytaniem zadzwoniłabym do laboratorium, tam będą wiedzieć najlepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:38

.ona., .ona., Gusiak, ceska, adzia, Carolline, Czarna_88, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zakupy z mężem robię więc mi wszystko jedno czy postoje chwilę czy nie. Ale kuzwa... W tych kasach pierwszeństwa zawsze jest największa kolejka, to mnie notorycznie dziwi...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Wlasnie.. Jesli chodzi o gbs.. Czy przed trzeba jakis okres czasu przestac brac globulki dopochwowe? Czy to nie ma znaczenia? Bo ja przez pessar biore co 2 dzien,a akurat we wtorek mam miec ten gbs pobierany i wlasnie nie wiem czy moge brac dalej czy przestac do wtorku?
    Kompletnie o tym zapomnialam zeby spytac lekarza
    Jesli jest wynik dodatni, to przy porodzie podawany jest antybiotyk.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No i oglaszam kapitulacje. Rozplywam sie jak kostka lodu na goracej plycie. Mam nadzieje ze wieczorem temperatura sie troche unormuje, zebym spowrotem sie do kupy zebrala.

Staraczka, doskonale wiem o co tej kobiecie chodzilo z tym ciezkim porodem. Ja codziennie chyba z 10 pieter robie po kilka razy zeby z kuchni do sypialni przejsc. Miesnie trzeba cwiczyc...

Pomyslala babka sobie ze skoro na drugie pietro wejsc nie mozesz to jak zamierzasz urodzic. O to jej chodzilo, wiec nie miej jej tego za zle.

Ale wiedziala jaki kawał miałam do przejścia , gdyby nie upał to bym poszła po tych schodach a tam zero chłodu , wspomnialam jej o tym

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Jesli jest wynik dodatni, to przy porodzie podawany jest antybiotyk.

To wiem,ale chodzi mi ze przy pessarze biore globulki przeciwgrzybicze i nie wiem czy przestac brac na pare dni przed pobraniem gbs ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to i tak śmieszne. Twoja sprawa. Co do oceniania to wydaje mi się że to ty jesteś pierwsza do oceniania innych i wzbudzania sensacji. Po prostu napisałaś o czymś co dla mnie jest absurdem i tyle.

Paulinek, 4me, Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jeszcze nigdy nie obsłużono poza kolejnością, nawet w Rossmanie mimo ich wielkich plakatów, że mam pierwszeństwo. przeraza mnie brak formy , ale ciezko cos cwiczyc bo ledwo cos zrobie w domu i caly brzuch twardnieje ;/ kondycji to ja nie mam, wiec licze jednak na cesarke :D

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dla mnie to i tak śmieszne. Twoja sprawa. Co do oceniania to wydaje mi się że to ty jesteś pierwsza do oceniania innych i wzbudzania sensacji. Po prostu napisałaś o czymś co dla mnie jest absurdem i tyle.
    Od jakiegoś czasu wszystko co tutaj pisze jest dla ciebie takim absurdem az musisz komentować na swój sposób...
    Przywyklam i wytrzymam jeszcze :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    To wiem,ale chodzi mi ze przy pessarze biore globulki przeciwgrzybicze i nie wiem czy przestac brac na pare dni przed pobraniem gbs ;)

Mysle, ze trzeba by odczekac pare dni po zakonczeniu kuracji, tak na zdrowy rozum :)
    A jesli bierzesz non stop to nie wiem ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

no ja osobiscie mam zakaz chodzenia po schodach od dr

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a mi juz dwa razy ktos sie wepchnal w kolejce ;)
    Ale dalam rade, wiec nie robilam dymu ;)
    Mnie pomoglo moczenie nog w zimnej wodzie...ochlodzilam sie i poprasowalam troszke i poszlam pod prysznic...o jak mi teraz dobrze ;)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozumiem Staraczke, są dni kiedy dla mnie kąpiel w wannie to wysiłek jakbym maraton przebiegła, a są takie,że mogę łazić 3 godz po sklepach i sprzątać pół chaty, a w taką pogodę to ja się czuje tak słabo,że też bym pewnie nie weszła, a w ogóle to bym z domu nie wyszła, cieszę się, że nigdzie dziś nie muszę chodzić

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ