Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na badaniu GBS, pielęgniarka pobrała dwa wymazy, super! ale po 30 minutach widzę że dzwoni tel. z laboratorium i słyszę "pani julito przez przypadek pobrałam dwa wymazy z pochwy zamiast z pochwy i odbytu..." i tym sposobem jutro czeka mnie powtórka z rozrywki o.O

Dżuls kupiłam ręczny laktator Canpol, bo z kartą super pharm kosztował tylko 27zł a w zeszłym tygodniu dostałam od bratowej laktator elektryczny Medela jak nowy :)

4me nigdzie ale to nigdzie nie mogę znaleść chłodnika winiary a szukam go od ponad miesiąca! auchan, carrefur, real, biedra, lidl, małe sklepy osiedlowe, nigdzie... gdzie ty go dostałaś? ;)

Carolline zastanawiam się nawet nad porodem w wodzie tylko jak mi w klinice powiedzieli, że przy porodzie w wannie nie ma znieczulenia to trochę zwątpiłam, ale to czy urodzę na lądzie czy w wodzie okaże się już w momencie gdy będę na porodówce

dziewczyny czy to jest szczyt lenistwa gdy nie chce się wycierać listków kwiatka (dużo listków) i wsadza się go pod prysznic? :D

wczoraj Paulina wstawiła zdjęcie fotela przed i po renowacji, więc dzisiaj ja się pochwalę swoim, na początku uważałam że przed kolorystycznie wyglądał lepiej ale już się przyzwyczaiłam i niech już taki zostanie, będzie pasował do pokoju Nastii:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1daef0ebef8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/caa22f3e7779.jpg

Dżuls, karolcia87, Gusiak, nick nieaktualny, trix, snoopy_etka, Anitka201, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A może po wieczornych zabawach spadł Ci cukier? W końcu jakby nie patrzeć, to jest jakaś aktywność fizyczna, więc jak poleciał Ci cukier, to potem rano mogłaś mieć wyższy z odbicia? Może trzeba było po tym wszystkim coś jeszcze przegryźć. Nie wiem, tak obstawiam skąd nagle ten cukier 106. Bo 21 to i tak dość wcześnie na ostatni wieczorny posiłek, ja np. dopiero jak coś zjem po 22ej, to rano mam cukry jak trzeba, a śniadanie jem przed 7.

tak tylko że ja o 22 mam wstrzyknąć insulinę i wtedy już nie mogę nic jeść, musi być godzinna przerwa.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Lady - a Ty nie miałaś się pokazać w szpitalu, jeśli cukier będzie powyżej 100 od rana?

Btw. tak się naczytałam o tym porażeniu prądem, że zadzwoniłam od rana do lekarki. Powiedziała, że jeśli ruchy dziecka czuję i są ok, to nie trzeba jechać na IP. A wcale bym do niej nie dzwoniła tylko mama mnie nakręciła...

Tak miałam jeśli cukier będzie powyżej 100 więcej jak dzień, czyli jak jutro będzie znowu powyżej 100 to się zgłoszę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    To ja chyba jakaś nienormalna jestem i tak się boję wkłucia w kręgosłup, że chyba wolę rodzić bez znieczulenia :D . Ale życie zweryfikuje, czy dam radę...
    Ja się bardziej boję kucia i ewentualnych komplikacji, że tez wolę bez. Pierwszy poród był bez bo anestzjolog się nie wyrobił więc drugi tez przeżyje.
    Poza tym życie pokaże, w trakcie może się zdarzyć tyle rzeczy, że nie da się do tego przygotować.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko to jakiś żart? Na serio powiedziałaś że nie wejdziez na 2 piętro? Ja pierdziele ja na miejscu kobitki chyba bym się rozesmiala... no bo jaki to problem wejść na 2 piętro. I faktycznie miala rację
    .. czeka cię poród i jakby nie było ale mięśnie trzeba ćwiczyć. Chyba położna mowila ci o tym na szkole rodzenia. Tylko nasza mentalność jest taka ze lepiej siasc i narzekać albo na pogodę albo na bóle albo na wszystkich dookola.

Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko to jakiś żart? Na serio powiedziałaś że nie wejdziez na 2 piętro? Ja pierdziele ja na miejscu kobitki chyba bym się rozesmiala... no bo jaki to problem wejść na 2 piętro. I faktycznie miala rację
    .. czeka cię poród i jakby nie było ale mięśnie trzeba ćwiczyć. Chyba położna mowila ci o tym na szkole rodzenia. Tylko nasza mentalność jest taka ze lepiej siasc i narzekać albo na pogodę albo na bóle albo na wszystkich dookola.
    Nie to nie jest żart , schody są strome tam i zero wentylacji , szłam prawie godzinę z domu kolana mi siadają biodra i miednica boli , codziennie 2x wchodzę na 3piętro ale układ schodów jest całkiem inny niż tam a podejrzewam że gdyby w głowie mi się zakrecilo to bym poleciała .
    Nie oszczędzam się jakoś specjalnie bo funkcjonuje normalnie ale nie chcialam się narażać na tych schodach . Więc zanim zechcesz osądzać to pomysl ze schody schodom nie są równe :)

sowa28 lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie.. Jesli chodzi o gbs.. Czy przed trzeba jakis okres czasu przestac brac globulki dopochwowe? Czy to nie ma znaczenia? Bo ja przez pessar biore co 2 dzien,a akurat we wtorek mam miec ten gbs pobierany i wlasnie nie wiem czy moge brac dalej czy przestac do wtorku?
    Kompletnie o tym zapomnialam zeby spytac lekarza

relgzbmhh8tsviez.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oglaszam kapitulacje. Rozplywam sie jak kostka lodu na goracej plycie. Mam nadzieje ze wieczorem temperatura sie troche unormuje, zebym spowrotem sie do kupy zebrala.

Staraczka, doskonale wiem o co tej kobiecie chodzilo z tym ciezkim porodem. Ja codziennie chyba z 10 pieter robie po kilka razy zeby z kuchni do sypialni przejsc. Miesnie trzeba cwiczyc...

Pomyslala babka sobie ze skoro na drugie pietro wejsc nie mozesz to jak zamierzasz urodzic. O to jej chodzilo, wiec nie miej jej tego za zle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:34

Carolline lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postanowiłam dzisiaj w Auchan wykorzystać swoje prawa w kasie pierwszeństwa :D stanęłam w kolejce gdzie przede mną było jeszcze 6 osób, nie muszę chyba dodawać że ani jedna z nich nie była w ciąży ani niepełnosprawna..., oczywiście mieli mnie w dupie wiec bez pytania grzecznie przeszłam na początek kolejki informując wymownie jedynie panią kasjerkę że jest to kasa pierwszeństwa, wszyscy w kolejce głowy na bok lub w dół a ja dumnie głowę do góry :P ha! a co!

Dominika z tym pytaniem zadzwoniłabym do laboratorium, tam będą wiedzieć najlepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:38

.ona., .ona., Gusiak, ceska, adzia, Carolline, Czarna_88, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zakupy z mężem robię więc mi wszystko jedno czy postoje chwilę czy nie. Ale kuzwa... W tych kasach pierwszeństwa zawsze jest największa kolejka, to mnie notorycznie dziwi...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Wlasnie.. Jesli chodzi o gbs.. Czy przed trzeba jakis okres czasu przestac brac globulki dopochwowe? Czy to nie ma znaczenia? Bo ja przez pessar biore co 2 dzien,a akurat we wtorek mam miec ten gbs pobierany i wlasnie nie wiem czy moge brac dalej czy przestac do wtorku?
    Kompletnie o tym zapomnialam zeby spytac lekarza
    Jesli jest wynik dodatni, to przy porodzie podawany jest antybiotyk.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No i oglaszam kapitulacje. Rozplywam sie jak kostka lodu na goracej plycie. Mam nadzieje ze wieczorem temperatura sie troche unormuje, zebym spowrotem sie do kupy zebrala.

Staraczka, doskonale wiem o co tej kobiecie chodzilo z tym ciezkim porodem. Ja codziennie chyba z 10 pieter robie po kilka razy zeby z kuchni do sypialni przejsc. Miesnie trzeba cwiczyc...

Pomyslala babka sobie ze skoro na drugie pietro wejsc nie mozesz to jak zamierzasz urodzic. O to jej chodzilo, wiec nie miej jej tego za zle.

Ale wiedziala jaki kawał miałam do przejścia , gdyby nie upał to bym poszła po tych schodach a tam zero chłodu , wspomnialam jej o tym

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Jesli jest wynik dodatni, to przy porodzie podawany jest antybiotyk.

To wiem,ale chodzi mi ze przy pessarze biore globulki przeciwgrzybicze i nie wiem czy przestac brac na pare dni przed pobraniem gbs ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to i tak śmieszne. Twoja sprawa. Co do oceniania to wydaje mi się że to ty jesteś pierwsza do oceniania innych i wzbudzania sensacji. Po prostu napisałaś o czymś co dla mnie jest absurdem i tyle.

nick nieaktualny, 4me, Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jeszcze nigdy nie obsłużono poza kolejnością, nawet w Rossmanie mimo ich wielkich plakatów, że mam pierwszeństwo. przeraza mnie brak formy , ale ciezko cos cwiczyc bo ledwo cos zrobie w domu i caly brzuch twardnieje ;/ kondycji to ja nie mam, wiec licze jednak na cesarke :D

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dla mnie to i tak śmieszne. Twoja sprawa. Co do oceniania to wydaje mi się że to ty jesteś pierwsza do oceniania innych i wzbudzania sensacji. Po prostu napisałaś o czymś co dla mnie jest absurdem i tyle.
    Od jakiegoś czasu wszystko co tutaj pisze jest dla ciebie takim absurdem az musisz komentować na swój sposób...
    Przywyklam i wytrzymam jeszcze :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    To wiem,ale chodzi mi ze przy pessarze biore globulki przeciwgrzybicze i nie wiem czy przestac brac na pare dni przed pobraniem gbs ;)

Mysle, ze trzeba by odczekac pare dni po zakonczeniu kuracji, tak na zdrowy rozum :)
    A jesli bierzesz non stop to nie wiem ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

no ja osobiscie mam zakaz chodzenia po schodach od dr

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a mi juz dwa razy ktos sie wepchnal w kolejce ;)
    Ale dalam rade, wiec nie robilam dymu ;)
    Mnie pomoglo moczenie nog w zimnej wodzie...ochlodzilam sie i poprasowalam troszke i poszlam pod prysznic...o jak mi teraz dobrze ;)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozumiem Staraczke, są dni kiedy dla mnie kąpiel w wannie to wysiłek jakbym maraton przebiegła, a są takie,że mogę łazić 3 godz po sklepach i sprzątać pół chaty, a w taką pogodę to ja się czuje tak słabo,że też bym pewnie nie weszła, a w ogóle to bym z domu nie wyszła, cieszę się, że nigdzie dziś nie muszę chodzić

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ