X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu po wejściu po schodach dostałam takich boleści, że "wylądowałam" na IP. Jeśli ktoś czuje, że nie da rady i wie, że się źle po tym czuje, to po co ma "strugać" bohatera? zwłaszcza w ciąży?

Co do korzystania z przywilejów- t.j. kas pierwszeństwa- korzystam, bo zwyczajnie ciężko mi stać i kręgosłup boli.

przyszła mama, Carolline lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Od jakiegoś czasu wszystko co tutaj pisze jest dla ciebie takim absurdem az musisz komentować na swój sposób...
    Przywyklam i wytrzymam jeszcze :)
    Sporadycznie komentuje Twoje wpisy wiec za bardzo nie wiem o co ci chodzi. Ale jak ty siadlas na Lady to nie było zmiłuj się. Z mojej strony ucinam temat bo u mnie współczucia nie znajdziesz.
    Fakt faktem że Twoje wpisy często staram się omijać.

Paulinek, 4me, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko to jakiś żart? Na serio powiedziałaś że nie wejdziez na 2 piętro? Ja pierdziele ja na miejscu kobitki chyba bym się rozesmiala... no bo jaki to problem wejść na 2 piętro. I faktycznie miala rację
    .. czeka cię poród i jakby nie było ale mięśnie trzeba ćwiczyć. Chyba położna mowila ci o tym na szkole rodzenia. Tylko nasza mentalność jest taka ze lepiej siasc i narzekać albo na pogodę albo na bóle albo na wszystkich dookola.
    Anitka, po czesci rozumiem problem. Sama mam po schodach nie biegac i niestety nie kazda z nas moze tez sobie pozwolic na kilka km spaceru. Ja nie pamietam kiedy w sklepie bylam, nie wspominajac o jakichkolwiek spacerkach. W poprzedniej ciazy tez moze bym sie rozesmiala i nie rozumiala problemu, bo bylam b.aktywna do 40tygodnia. W tej od samego poczatku ciagle pod gorke.
    Wiecej zrozumienia.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    no ja osobiscie mam zakaz chodzenia po schodach od dr
    Ja rozumie że często problemy z szyjka itp itd powoduja że trzeba leżeć i koniec kropka. Mi raczej chodzi o to że jeśli ogólnie nie ma przeciwwskazań to wychodzę z założenia ze ciąża to nie choroba i wręcz trzeba być aktywnym.

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upały będą do 23sierpnia bo spojrzałam na wydarzenia hehehe , idę ziemniory obrac na obiad , miałam w planie makaron z jagodami i kefirem czy tez śmietaną ale mój nie zje więc jagody będą do koktajlu :D

• trix Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka - faktycznie lepiej spytać o to ginekologa albo w laboratorium.

A wiecie, że mnie ostatnio ciągłe ktoś przepuszcza w kolejce :) Chyba muszę już żałośnie wyglądać, że taką litość wzbudzam :) Nie zawsze korzystam. Zależy od samopoczucia. Ogólnie staram sobie tak planować wyjścia, żeby mieć siłę dojść w dane miejsce, załatwić sprawę i wrócić.

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja rozumie że często problemy z szyjka itp itd powoduja że trzeba leżeć i koniec kropka. Mi raczej chodzi o to że jeśli ogólnie nie ma przeciwwskazań to wychodzę z założenia ze ciąża to nie choroba i wręcz trzeba być aktywnym.
    PRZECIEŻ JESTEM AKTYWNA , W UPAŁY WRACAM I CHODZĘ DO MAMY 20min DROGI I Z PSEM 2-3x TY DALEJ NIE ROZUMIESZ TEGO CO PISAŁAM,W DRODZE DO URZĘDU JUŻ MNIE WSZYSTKO BOLAŁO I KOLANA SIADAJĄ W ŚRODKU ZERO CHŁODU SAM ZADUCH A SCHODY NA TYLE STROME ZE GDYBY W GŁOWIE SIĘ ZAKRECILO TO BYM Z NICH MOGŁA SPAŚĆ !
    DLA ŚWIADOMOŚCI NIE SIEDZĘ Z DUPA CAŁYMI DNIAMI W DOMU MIAŁAM POSTANOWIENIE BYĆ AKTYWNĄ W CIĄŻY I TAK JEST A ŻE BAŁAM SIĘ UPADKU BO DUSZNO JEST TO COŚ W TYM ZŁEGO? MIAŁAM RYZYKOWAĆ I NA CZWORAKA IŚĆ CZY JAK ?

sowa28 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja żabka dziś leniwa. Już zaczynałam rozważać szpital. Ale zjadłam obiad, poleżałam chwile i się obudziła na moment, zmieniła pozycję, nawet kilka kopniaków dostałam. Uff.
    Choć w sumie co jej się dziwić, ja też pół dnia przespałam na sofie. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ludzie sa tacy wstrętni, że wiekszość nie puści w kolejce, udaje, że nie widzi i ogólnie ma w dupie- ważne zeby 5 min wcześniej kupić mięso.. dlatego powinni reagować sprzedawcy. Ostatnio w tesco własnie na mięsie młody spzedawca olał wszystkich (ok 5 osob) i zapytał mnie czego sobie życzę- cześć ludzi spojrzała na mnie z obojętnością, częsć z niesmakiem heh kij im w d*pe ;-)

Carolline lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    PRZECIEŻ JESTEM AKTYWNA , W UPAŁY WRACAM I CHODZĘ DO MAMY 20min DROGI I Z PSEM 2-3x TY DALEJ NIE ROZUMIESZ TEGO CO PISAŁAM,W DRODZE DO URZĘDU JUŻ MNIE WSZYSTKO BOLAŁO I KOLANA SIADAJĄ W ŚRODKU ZERO CHŁODU SAM ZADUCH A SCHODY NA TYLE STROME ZE GDYBY W GŁOWIE SIĘ ZAKRECILO TO BYM Z NICH MOGŁA SPAŚĆ !
    DLA ŚWIADOMOŚCI NIE SIEDZĘ Z DUPA CAŁYMI DNIAMI W DOMU MIAŁAM POSTANOWIENIE BYĆ AKTYWNĄ W CIĄŻY I TAK JEST A ŻE BAŁAM SIĘ UPADKU BO DUSZNO JEST TO COŚ W TYM ZŁEGO? MIAŁAM RYZYKOWAĆ I NA CZWORAKA IŚĆ CZY JAK ?
    Spokojnie bo jeszcze zaraz urodzisz :-)

Paulinek, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, z Twoim malutkim brzuszkiem jest Ci o wiele lżej, weź to pod uwagę.

.ona. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem Anita ma racje, latwo kogos krytykowac jak Staraczka ciagle Lady, ale jej juz nic powiedzieć spokojnie nie mozna bo agresor jej sie wlacza. Apropo po tych 'przekletych' schodach pisala ze poszla jeszcze ma targ to chyba nie bylo tak zle...

Anitka201, karolcia87, 4me lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ale moja żabka dziś leniwa. Już zaczynałam rozważać szpital. Ale zjadłam obiad, poleżałam chwile i się obudziła na moment, zmieniła pozycję, nawet kilka kopniaków dostałam. Uff.
    Choć w sumie co jej się dziwić, ja też pół dnia przespałam na sofie. :P
    to tak jak ja wczoraj 2 razy juz "jechalam" ale raz tata pogadal z corcia a drugi pomogl batonik:P

Misi@ lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Anitka, z Twoim malutkim brzuszkiem jest Ci o wiele lżej, weź to pod uwagę.
    Sigma anie ona ciągle podkresla ze ma maly brzuch i wszyscy się dziwią ze to ten miesiąc :-) Rozumię ze jeśli ciągle bym tu narzekala jak to mi ciężko to tez bym miała taryfe ulgowa? Kurcze mi tez się zdarzają słabo przespane noce, spadki nastroju, dokucza mi upal, ciezko mi się oddycha itp itd bo jednak nie szykuje sie ze mój syn będzie mały. Ale po co ciągle o tym pisac? Takie sa uroki ciąży i nikt nie mówił że będzie lekko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:28

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze niedawno mogłam śmigać, ale od kilku dni jest masakra. Nawet nie chodzi o brzuch czy zmęczenie, ale spojenie mnie dobija. Bezpośrednio po wstaniu albo właśnie dłuższym chodzeniu dosłownie kuleję. Co dziwne boli mnie wyłącznie z lewej strony. Dziś rano na pobranie szłam jak pingwin, ledwo się doturlałam, a mam może z 250 metrów.
    Ale na schody bym wchodziła, nawet by mi do głowy nie przyszło kogoś wołać. Najwyżej odpoczynek przed i powolutku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:28

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Moim zdaniem Anita ma racje, latwo kogos krytykowac jak Staraczka ciagle Lady, ale jej juz nic powiedzieć spokojnie nie mozna bo agresor jej sie wlacza. Apropo po tych 'przekletych' schodach pisala ze poszla jeszcze ma targ to chyba nie bylo tak zle...
    Wiesz ja juz o tym targu nie chciałam wspominać :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka U mnie to samo... ostatnie dni wypychała się niemiłosiernie, a dziś czuję tylko lekkie wiercenie i czkawkę. Trochę się martwię, ale ja też mogła bym leżeć bez ruchu cały dzień przez te upały.

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez dzis leniwa. O ile mozna kilka ruchow na godzine nazwac lenistwem. Na ogol to rusza sie caly czas. Dzis o wiele spokojniej, ale jak juz dostane kopa to sama siebie potrafie przestraszyc. Ogolnie, to ona dzis chyba noge pod mostek mi wlozyla- gdyby nie byla "zamknieta" w macicy to chyba by mi ta mala nozke gardlem pokazala . Ten etap, ze ruchy sa bardzo bolesne juz chyba nastapil...

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy wy też czujecie czkawke tak bardzo nisko- przy samej kości łonowej?

720fbe94f2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    a czy wy też czujecie czkawke tak bardzo nisko- przy samej kości łonowej?

Oj taaak, bardzo nisko.

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1892 1893 1894 1895 1896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ