X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita Teraz to już nie jestem taka pewna czy kocham zimę aż tak bardzo ;-)

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zwariuję. Mam wiatrak, ale jest tak gorąco, że dmucha ciepłym powietrzem... Z tej desperacji usiłowałąm zasnąć. Po jakiejś godzinie kręcenia się usnęłam, po czym dzwoni mąż że na cito musze mu zrobić jakąś analizę na kompie, bla bla bla, i nie dość że sen szlag trafił, to teraz głowa mnie boli, a upał nie zelżał :(

8pdp47e.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Lol,ja bym chyba szału dostała, jakbym jeszcze w nocy musiała coś jeść. A nie dali Ci iinsuliny na ten porannyc cukier?
    Ostatnio to i ja wstaje na 3 kromeczki w nocy :D budze sie taka glodna ze musze cos zjesc :D

oar8skjod4lwslof.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deszcz byl i juz go nie ma. Na dworze niby sie lekko ochlodzilo ale okropnie smierdzi rybami. Bleee!

Kathleen- mam nadzieje ze to dobry znak :)

Julita- dzieki!!! Wlasnie przypomnialas mi jak wyglada zima na kaszubach, ktora zawsze zaskakuje drogowcow. Lubie zime, jednak mimo wszystko wole lato :) juz nie narzekam na upal, bo z reszta u nas, takie prawdziwe lato to rzadkosc :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja czułam czkawkę zawsze bardzo nisko, nawet jak mała była miednicowo (miała czkawkę podczas usg, więc wiem na 100%).
    Nie dołuj :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nie dołuj :(
    Życzę żeby u Ciebie było inaczej :*

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka U mnie to samo... ostatnie dni wypychała się niemiłosiernie, a dziś czuję tylko lekkie wiercenie i czkawkę. Trochę się martwię, ale ja też mogła bym leżeć bez ruchu cały dzień przez te upały.

Dzisiaj u mnie to samo czasami się poprzekreca

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeewczyny ja nie wiem jak Wy przeżyjecie jutro. Wszędzie w tv trabia, ze upały to maja być w weekend dopiero :) na poludniu Polski jutro temp moze dojść do 39 stopni!!!

Takze ten, tego.... Uzbrojcie sie w cierpliwość i pomyślcie ze narzekać to moze biedna Skabarka w szpitalu :( trza sie cieszyć, ze nasze dzieciaczki zdrowe i nie chca jeszcze wychodzić:)
    No ale moze ja mam dzis lepszy dzien stad mój optymizm ;) chociaż wlasnie leze po no-śpię ze skurczami, na przyszlym materacu mojego synka :( na dodatek w starym mieszkaniu peeeelno prania na balkonie a tu idzie jakas mega ulewa w 3 City- wszystko zmoknie :(

KathleenPL lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego męża zmobilizował upał i właśnie wierci pod jednostkę wewnętrzną klimy:)

Żal mi go bo cieknie z niego,że ho, ho...jutro będzie z kolegą konstruować stelarz do jednostki zewnętrznej....ale się cieszę :D

trix, easymum lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, mam nadzieje ze za bardzo sie nie forsujesz przy tej przeprowadzce!

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady dziecko przed porodem albo sie calkiem wycisza albo wrecz przeciwnie:) moze Zuzia zbiera sily do wyjscia.

Ja urodzilam we wtorek a od niedzieli zadnych ruchow nie czulam moze z dwa ale ledwo jedynie co mnie ratowalo to ktg w tym czasie

mój się prawie nie rusza od dwóch dni...nawet wczoraj na wizycie się przestraszyłam, bo nie mógł lekarz odczytać jego serduszka...tętno miał 120 lekarz patrzy i mówi, o on śpi to pewnie dlatego...i pokazal jak rusza się brzuszek, jakby oddychał. Myslę, że to przez pogodę tak się wyciszył. Ja się oszczędzam, bo do 20.08 nie chce rodzić.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie kumpel dziś zdolowal. W ten weekend jest festiwal piwa w łebie, kumpel wrzuca zdjęcia, dziwi się, że nas tam nie ma... Ale sobie w przyszłym roku odbije całe wakacje!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam tylko na jutro jak maz wróci z pracy i jedziemy kupic wentylator!!

relgio4pxlxziakh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - dokladnie, u nas jutro 40 w cieniu oczywiscie. Dzis tez slonce daje ostro do wiwatu, bo prawie 40 ;), w sloncu prawie 70.
    Ze mnie sie tluszcz wytapia ;) Wiem jedno, lepiej rodzic w maju ;).
    Nie przemeczaj sie!

Lady Savage, 4me lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    4me - dokladnie, u nas jutro 40 w cieniu oczywiscie. Dzis tez slonce daje ostro do wiwatu, bo prawie 40 ;), w sloncu prawie 70.
    Ze mnie sie tluszcz wytapia ;) Wiem jedno, lepiej rodzic w maju ;).
    Nie przemeczaj sie!
    No kumpele rodzily niedawno. Jedną w lutym, druga w marcu. Cala wiosną i lato na spacerowanie. Ale w sumie, nie ma co narzekać. Jak zima bedzie taka jak ta ostatnia to tez bedzie nam dobrze :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Moja kluska o 3 tyg do przodu, na liczniku już 3100 i za 2,5 tyg mam zacząć gruntowne sprzątanie, seks, i inne bajery żeby zacząć ją wyganiać, bo doktorek nie chce żebym rodziła w 40 tyg, bo dziecko będzie duże i będzie mi ciężko. Mam zakaz tycia, bo swój limit 13 kg wykorzystałam. Pobrał gbs, szyjka długa i trzyma, także zaczynamy odliczanie. Dotarło to do mnie, że za 2,5 tyg już będziemy nerwowo czekać i zaczynam się bać :/

Dżuls, .ona., adzia, Anitka201, nick nieaktualny, karolcia87, aldonaa, snoopy_etka, Lady Savage, Gusiak, KathleenPL, trix, agatka196, 4me, Carolline, Czarna_88, Wonderland, kasig, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny Was nadrobić to graniczy z cudem !
    Melduje sie po wizycie....
    Pisze dopiero teraz bo pojechalimsy odrazu nad wode po lekarzu...
    A więc mały waży 1990 gram:)
    Ułozony miednicowo...przepływy ok.
    W sumie wszystko dobrze za 2 tyg kolejna wizyta...

Anitka201, .ona., nick nieaktualny, karolcia87, aldonaa, snoopy_etka, Lady Savage, Gusiak, trix, adzia, agatka196, Carolline, Czarna_88, Wonderland, easymum lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me uważaj na siebie. Ja po tym sprzątaniu miałam regularne skurcze. Wziełam no spe i je wyciszylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaaaaadaaaaaaa ;) leje - nigdy nie cieszyła mnie tak ulewa ;) ;)

Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Paaaaaadaaaaaaa ;) leje - nigdy nie cieszyła mnie tak ulewa ;) ;)
    Zazdroszcze!! Na poludniu mozna o deszczu pomarzyc.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1894 1895 1896 1897 1898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ