X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita Teraz to już nie jestem taka pewna czy kocham zimę aż tak bardzo ;-)

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zwariuję. Mam wiatrak, ale jest tak gorąco, że dmucha ciepłym powietrzem... Z tej desperacji usiłowałąm zasnąć. Po jakiejś godzinie kręcenia się usnęłam, po czym dzwoni mąż że na cito musze mu zrobić jakąś analizę na kompie, bla bla bla, i nie dość że sen szlag trafił, to teraz głowa mnie boli, a upał nie zelżał :(

8pdp47e.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Lol,ja bym chyba szału dostała, jakbym jeszcze w nocy musiała coś jeść. A nie dali Ci iinsuliny na ten porannyc cukier?
    Ostatnio to i ja wstaje na 3 kromeczki w nocy :D budze sie taka glodna ze musze cos zjesc :D

oar8skjod4lwslof.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deszcz byl i juz go nie ma. Na dworze niby sie lekko ochlodzilo ale okropnie smierdzi rybami. Bleee!

Kathleen- mam nadzieje ze to dobry znak :)

Julita- dzieki!!! Wlasnie przypomnialas mi jak wyglada zima na kaszubach, ktora zawsze zaskakuje drogowcow. Lubie zime, jednak mimo wszystko wole lato :) juz nie narzekam na upal, bo z reszta u nas, takie prawdziwe lato to rzadkosc :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja czułam czkawkę zawsze bardzo nisko, nawet jak mała była miednicowo (miała czkawkę podczas usg, więc wiem na 100%).
    Nie dołuj :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nie dołuj :(
    Życzę żeby u Ciebie było inaczej :*

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka U mnie to samo... ostatnie dni wypychała się niemiłosiernie, a dziś czuję tylko lekkie wiercenie i czkawkę. Trochę się martwię, ale ja też mogła bym leżeć bez ruchu cały dzień przez te upały.

Dzisiaj u mnie to samo czasami się poprzekreca

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeewczyny ja nie wiem jak Wy przeżyjecie jutro. Wszędzie w tv trabia, ze upały to maja być w weekend dopiero :) na poludniu Polski jutro temp moze dojść do 39 stopni!!!

Takze ten, tego.... Uzbrojcie sie w cierpliwość i pomyślcie ze narzekać to moze biedna Skabarka w szpitalu :( trza sie cieszyć, ze nasze dzieciaczki zdrowe i nie chca jeszcze wychodzić:)
    No ale moze ja mam dzis lepszy dzien stad mój optymizm ;) chociaż wlasnie leze po no-śpię ze skurczami, na przyszlym materacu mojego synka :( na dodatek w starym mieszkaniu peeeelno prania na balkonie a tu idzie jakas mega ulewa w 3 City- wszystko zmoknie :(

KathleenPL lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego męża zmobilizował upał i właśnie wierci pod jednostkę wewnętrzną klimy:)

Żal mi go bo cieknie z niego,że ho, ho...jutro będzie z kolegą konstruować stelarz do jednostki zewnętrznej....ale się cieszę :D

trix, easymum lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, mam nadzieje ze za bardzo sie nie forsujesz przy tej przeprowadzce!

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady dziecko przed porodem albo sie calkiem wycisza albo wrecz przeciwnie:) moze Zuzia zbiera sily do wyjscia.

Ja urodzilam we wtorek a od niedzieli zadnych ruchow nie czulam moze z dwa ale ledwo jedynie co mnie ratowalo to ktg w tym czasie

mój się prawie nie rusza od dwóch dni...nawet wczoraj na wizycie się przestraszyłam, bo nie mógł lekarz odczytać jego serduszka...tętno miał 120 lekarz patrzy i mówi, o on śpi to pewnie dlatego...i pokazal jak rusza się brzuszek, jakby oddychał. Myslę, że to przez pogodę tak się wyciszył. Ja się oszczędzam, bo do 20.08 nie chce rodzić.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie kumpel dziś zdolowal. W ten weekend jest festiwal piwa w łebie, kumpel wrzuca zdjęcia, dziwi się, że nas tam nie ma... Ale sobie w przyszłym roku odbije całe wakacje!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam tylko na jutro jak maz wróci z pracy i jedziemy kupic wentylator!!

relgio4pxlxziakh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - dokladnie, u nas jutro 40 w cieniu oczywiscie. Dzis tez slonce daje ostro do wiwatu, bo prawie 40 ;), w sloncu prawie 70.
    Ze mnie sie tluszcz wytapia ;) Wiem jedno, lepiej rodzic w maju ;).
    Nie przemeczaj sie!

Lady Savage, 4me lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    4me - dokladnie, u nas jutro 40 w cieniu oczywiscie. Dzis tez slonce daje ostro do wiwatu, bo prawie 40 ;), w sloncu prawie 70.
    Ze mnie sie tluszcz wytapia ;) Wiem jedno, lepiej rodzic w maju ;).
    Nie przemeczaj sie!
    No kumpele rodzily niedawno. Jedną w lutym, druga w marcu. Cala wiosną i lato na spacerowanie. Ale w sumie, nie ma co narzekać. Jak zima bedzie taka jak ta ostatnia to tez bedzie nam dobrze :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Moja kluska o 3 tyg do przodu, na liczniku już 3100 i za 2,5 tyg mam zacząć gruntowne sprzątanie, seks, i inne bajery żeby zacząć ją wyganiać, bo doktorek nie chce żebym rodziła w 40 tyg, bo dziecko będzie duże i będzie mi ciężko. Mam zakaz tycia, bo swój limit 13 kg wykorzystałam. Pobrał gbs, szyjka długa i trzyma, także zaczynamy odliczanie. Dotarło to do mnie, że za 2,5 tyg już będziemy nerwowo czekać i zaczynam się bać :/

Dżuls, .ona., adzia, Anitka201, Misi@, karolcia87, aldonaa, snoopy_etka, Lady Savage, Gusiak, KathleenPL, trix, agatka196, 4me, Carolline, Czarna_88, Wonderland, kasig, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny Was nadrobić to graniczy z cudem !
    Melduje sie po wizycie....
    Pisze dopiero teraz bo pojechalimsy odrazu nad wode po lekarzu...
    A więc mały waży 1990 gram:)
    Ułozony miednicowo...przepływy ok.
    W sumie wszystko dobrze za 2 tyg kolejna wizyta...

Anitka201, .ona., Misi@, karolcia87, aldonaa, snoopy_etka, Lady Savage, Gusiak, trix, adzia, agatka196, Carolline, Czarna_88, Wonderland, easymum lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me uważaj na siebie. Ja po tym sprzątaniu miałam regularne skurcze. Wziełam no spe i je wyciszylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaaaaadaaaaaaa ;) leje - nigdy nie cieszyła mnie tak ulewa ;) ;)

Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Paaaaaadaaaaaaa ;) leje - nigdy nie cieszyła mnie tak ulewa ;) ;)
    Zazdroszcze!! Na poludniu mozna o deszczu pomarzyc.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1894 1895 1896 1897 1898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ