X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na fb wygralam 30% rabatu na dowolny zestaw cotton balls od Lśniące Kuleczki - w zwiazku z tym ze ja juz swoje kupilam moze ktoras chciałaby skorzystac?; )

karolcia87, trix, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na północy skwar ale może popada trochę bo słońce zniknęło :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ja chętnie :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Melduję się po wizycie. Moja kluska o 3 tyg do przodu, na liczniku już 3100 i za 2,5 tyg mam zacząć gruntowne sprzątanie, seks, i inne bajery żeby zacząć ją wyganiać, bo doktorek nie chce żebym rodziła w 40 tyg, bo dziecko będzie duże i będzie mi ciężko. Mam zakaz tycia, bo swój limit 13 kg wykorzystałam. Pobrał gbs, szyjka długa i trzyma, także zaczynamy odliczanie. Dotarło to do mnie, że za 2,5 tyg już będziemy nerwowo czekać i zaczynam się bać :/

To czekamy razem :) Ty czekasz bo dzidzia duza, a ja bo szyjka nie wytrzyma . W kazym razie termin oczekiwania ten sam :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Na północy skwar ale może popada trochę bo słońce zniknęło :)
    Też mam taką nadzieję, strach pomysleć o tym upale w nocy...

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Ci, że martwi mnie ta waga :/ od poniedziałku odstawiam slodycxe i będę pic sama wodę :P a czemu od poniedziałku? Bo w lodowce mam wafle przekładane pianką i galaretką xD Przeraża mnie rodzenie takiego klocka :/

Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Też mam taką nadzieję, strach pomysleć o tym upale w nocy...
    Ja dzisiaj miałam tak gorąco , w sypialni nie da rady przeciągu zrobić to spałam w salonie przy otwartym balkonie , gorzej z psem mialam bo co jakiś czas wybiegal i szczekac próbował .
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Paulinek ja chętnie :)
    To mi napisz jakie chcesz i dane Twoje na jakie zamowic a ja jutro usiade i zamowie to zrobisz przelew;)

karolcia87 lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    No powiem Ci, że martwi mnie ta waga :/ od poniedziałku odstawiam slodycxe i będę pic sama wodę :P a czemu od poniedziałku? Bo w lodowce mam wafle przekładane pianką i galaretką xD Przeraża mnie rodzenie takiego klocka :/

Wszystkie ambitne wyzwania powinno sie zaczynac od poniedzialku wiec to zrozumiale :) a co do wagi, to spokojnie. Pomiary sa szacunkowe wiec mysle, ze wcale nie bedzie tak zle :)

trix lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Melduję się po wizycie. Moja kluska o 3 tyg do przodu, na liczniku już 3100 i za 2,5 tyg mam zacząć gruntowne sprzątanie, seks, i inne bajery żeby zacząć ją wyganiać, bo doktorek nie chce żebym rodziła w 40 tyg, bo dziecko będzie duże i będzie mi ciężko. Mam zakaz tycia, bo swój limit 13 kg wykorzystałam. Pobrał gbs, szyjka długa i trzyma, także zaczynamy odliczanie. Dotarło to do mnie, że za 2,5 tyg już będziemy nerwowo czekać i zaczynam się bać :/
    U mnie pewnie będzie podobnie. Mam już od jednej ginki skierowanie do szpitala na 28.08, czyli jak tylko skończę 37 tydzień. :P W czwartek mam usg i zobaczymy jak tam młoda się spasła od ostatniego razu, kiedy do niej zaglądaliśmy.

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pochlonelam miske brokulow na parze z pomidorami i jajkiem z mega czosnkowym sosem. Czuje sie spelniona :) malej tez chyba smakowalo :)

Misi@, Gusiak, Anitka201 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny artykuł znalazłam a propos afery ze znieczuleniem.
    Fakt, słowa pana wice ministra doprowadziły mnie do białej gorączki. Ale jeśli tłumaczyć to tak, jak napisali w tym artykule (szczególnie jego drugiej części) to mają trochę racji... Nie zawsze wszystko idzie tak jak chcemy. U mnie najpierw nie było anestezjologa, a potem już było za późno...

http://mamadu.pl/120463,najwieksza-krzywde-rodzacym-kobietom-robia-media-afery-o-znieczulenie-porodu-to-nakrecanie-spirali-leku

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Wlasnie pochlonelam miske brokulow na parze z pomidorami i jajkiem z mega czosnkowym sosem. Czuje sie spelniona :) malej tez chyba smakowalo :)
    Zgaga za rogiem sie czai :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytacie coś do brzucha? Bo podobno powinno się już na tym etapie zacząć czytać na głos. Tak przynajmniej radzily położne na sr. Ja od jakiegoś czasu czytam malemu lokomotywe i tak się zastanawiam czy jest sens :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny czytacie coś do brzucha? Bo podobno powinno się już na tym etapie zacząć czytać na głos. Tak przynajmniej radzily położne na sr. Ja od jakiegoś czasu czytam malemu lokomotywe i tak się zastanawiam czy jest sens :-)
    Przeczytałam raz Czerwonego Kapturka na głos, zasapałam się przy tym jak twoja lokomotywa xD

Anitka201, snoopy_etka, trix, Lady Savage, MadziaRatMed, 4me, Luna1 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Ktos tu wlasnie wczesniej pisal ze czyta badz czytal lokomotywe z pelna interpretacja - wydajac odpowiednie odglosy :) chyba alutka.

Slyszalam od wielu mam, ze czytanie na tym etapie w ciazy bardzo przeklada sie na pozniejsze funkcjonowanie. Czyli np, dzis czytam ta lokomotywe, a w przyszlosci ta sama bajka bardzo interesuje dziecko, a czesto nawet uspokaja. Wiec warto.

Anitka201 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wysmarowalam nogi kremem chlodzacym na obrzeki dla kobiet w ciąży i zrobiło mi się tak zimno że aż wyszła gesia skórka :-) także polecam na te upały :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 19:13

marlenak_me, trix lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Zgaga za rogiem sie czai :D

Gdybym na to miala patrzec to nic bym jesc nie mogla . Jak narazie zadnej zgagi nie czuje :)

Carolline lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak jest sens x tym czytaniem:-) chodzi mi jeszcze po głowie Kaczka dziwaczka :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ktos tu wlasnie wczesniej pisal ze czyta badz czytal lokomotywe z pelna interpretacja - wydajac odpowiednie odglosy :) chyba alutka.

Slyszalam od wielu mam, ze czytanie na tym etapie w ciazy bardzo przeklada sie na pozniejsze funkcjonowanie. Czyli np, dzis czytam ta lokomotywe, a w przyszlosci ta sama bajka bardzo interesuje dziecko, a czesto nawet uspokaja. Wiec warto.
    To moją córkę wedle tej toerii będą uspokajać teksty o maszynach budowlanych, które uwielbia młody i każe sobie czytać do poduszki :P

la_lenka, trix, aldonaa, 4me, .ona., Luna1 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ