Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde u mnie dziś wizyta o 12.30 - w samo południe musze wyjść na ten skwar... aż sama sobie współczuję tego uczucia jak zejdź na dół, już w mieszkaniu jest ledwo do wytrzymania, a co dopiero na dole w pełnym słońcu...
Swoją drogą to ponoć najgorętsze lato od kilku lat, a my 'uwiezione' w domach... echhh... -
bento wrote:Cześć,
Dżuls Ja kupię, ale jakiś ręczny. Miałam taki przy synu i było ok, chociaż jakoś specjalnie dużo nie ściągałam. Przydał się szczególnie na początku, jak musieliśmy coś załatwić i mały zostawał pod opieką dziadków.
Dziewczyny czy zwracacie uwagę na stopień referencyjności szpitala? Bierzecie pod uwagę tylko te z II czy któraś rodzi w takim z I stopniem?
Jesli chodzi o stopień referencyjności, to ja biorę pod uwagę tylko i wyłącznie III stopień, no ale mieszkam w Wawie, więc mam wybór. -
Ja wam lata zazdroszcze. U nas lata brak. W tym roku mielismy 4! Slownie CZTERY dni z temperatura 20+ stopni!!! Dzis 14 i deszcz MASAKRA!!! Jeszcze tak oblesnego lata nie przezylam! Ja chce slonca i upalow! Mimo, ze mi goraco jest przez hormony to jednak lato bez lata jest do dupy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 10:06
-
Cześć wszystkim,
u mnie nocka znośna, za to teraz nie ma czym oddychać. A ja siedzę i piekę sernik jagodowy na urodziny męża.
Dziś wizyta, ale dopiero o 16:30, potem zabieram męża na urodzinową kolację i na niespodziankę
Od dwóch dni chodzi i podpytuje, a co to będzie, a jak ma się ubrać, a czy to wymaga jakiejś aktywności z jego strony. A ja ani pary z ust. Gorzej jak to będzie niewypałale intencje były dobre
Dżuls, ja kupiłam na olx używany dwufazowy medeli, Harmony czy jakoś tak. Sprawny, wygląda jal nowy, dobra firma, jak się okaże niepotrzebny, to nie żal kasy (75 pln), a jak będzie niewystarczający, to kupię coś lepszego. Wszystkie elementy można wyparzyć, więc powinno być ok. -
Ja bede rodzic w szpitalu z II. Pewnie, ze wolalbym III ale obydwa sa lekko oddalone, oblegane a z jednego nie rzadko odsyłają , gdzies indziej bo miejsc brak...
Jedynki bym nie brala w ogóle pod uwage- no chyba, ze w okolicy niw byloby nic innego....
-
Ja nie mam zadnego laktatora, jakbym miala kupowac to na pewno elektryczny. Nie wiem, czy az tak bardzo sie roznia miedzy soba. Kiedys mialam reczny i musialam sie niezle napompowac, a i tak udalo sie tylko 30ml
bez sensu. Moje dziecko i tak wychowalo sie na mm, krzywda mu sie nie stala, jest od zawsze w 95 centylu i okazem zdrowia.
Powiem szczerze, ze teraz mam mieszane uczucia jesli chodzi o kp (straszna presja), pamietam te walke o kazdy ml mleka, poswiecony na to czas, bol piersi, moja frustracje, a i tak nic z tego nie wyszlo. Nie wiem, czy mam ochote po swoich doswiadczeniach (i wlokniaku w piersi) podejmowac sie ponownie prob kp, tym bardziej, ze majac starsze dziecko w domu nie wyobrazam tez sobie malucha wiszacego non stop na piersi. Zobaczymy. Na szczescie wybralam szpital, ktory szanuje kazda decyzje matki.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Carolline wrote:Ja wam lata zazdroszcze. U nas lata brak. W tym roku mielismy 4! Slownie CZTERY dni z temperatura 20+ stopni!!! Dzis 14 i deszcz MASAKRA!!! Jeszcze tak oblesnego lata nie przezylam! Ja chce slonca i upalow! Mimo, ze mi goraco jest przez hormony to jednak lato bez lata jest do dupy!
Carolline lubi tę wiadomość
-
Dzuls ja kupiłam przez net aventu. Z mloda miałam Lovi. I przydał się bardzo jak miałam nawal i w nocy się budzilam z bólem cyckow i w kałuży...
Jeśli chodzi o Warszawę to dla mnie Inflancka albo Zelazna. Karowa ma świetna neonatologie i w ogóle zajmują się patologiami ciazy ale teraz mają wielki remont i coś pisali, że nie będą przez jakiś czas przyjmować jakiś przypadków więc poczytajcie lepiej... -
nick nieaktualnyDżuls wrote:Laski, jakie w końcu pokupowałyście te laktatory? Coś czuję przez skórę, że jednak będzie mi potrzebny i jednak trzeba będzie kupić po porodzie, a nie chcę zostawiać tego mężowi, bo kupi najtańsze badziewie w pierwszej lepszej aptece, więc przynajmniej zapiszę mu w aukcjach na allegro, żeby tylko w razie potrzeby kupił i odebrał. Chyba tym razem wezmę elektryczny. Anyone?
bo ciężko mi się było zdecydować jaki jest mi potrzebny.Ja nie chciałam zostawić kupowania laktatora po porodzie mężowi.
-
nick nieaktualnyCarolline blagam zamienmy sie!!!
Moj szpital ma 1 stopien. Lepsze sa we wroclawiu ale nie wyobrazam sobie jechac do wrocka 50 km do szpitala. Mam madzieje ze bedzie wszystko ok.
Ja chce znow walczyc o kp. Z iza tydzien walczylysmy. Motywacja jest płytka a mianowicie spadek wagi podczas kp no i dla mnie bylo to wygodniejsze ale to juz jest kwestią indywidualna.Carolline lubi tę wiadomość
-
Carolline wrote:Ja wam lata zazdroszcze. U nas lata brak. W tym roku mielismy 4! Slownie CZTERY dni z temperatura 20+ stopni!!! Dzis 14 i deszcz MASAKRA!!! Jeszcze tak oblesnego lata nie przezylam! Ja chce slonca i upalow! Mimo, ze mi goraco jest przez hormony to jednak lato bez lata jest do dupy!
Mimo tego wszystkiego wole naprawde taka temp niż 13-15 stopni i deszcz, który byl w zeszłym tygodniu u nas... Mialam od razu humor depresyjny a teraz mimo wszystko cheese na gębieCarolline lubi tę wiadomość
-
Witam się w donoszonej ciąży:) Zaczęliśmy 38 tydzień
Do terminu mamy 21 dni tadam:D Człowiek od razu spokojniejszy:)
Ja mam laktator tomme tipe elektryczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 10:23
.ona., bento, Gusiak, agatka196, 4me, Dominka92, Czarna_88, Paulinek, Lilla My, adzia, Lady Savage, diatomka, Misi@, easymum, Carolline, karolcia87, snoopy_etka, kasig, Dżuls, chabasse, przyszła mama lubią tę wiadomość