X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u mnie dziś wizyta o 12.30 - w samo południe musze wyjść na ten skwar... aż sama sobie współczuję tego uczucia jak zejdź na dół, już w mieszkaniu jest ledwo do wytrzymania, a co dopiero na dole w pełnym słońcu... :/

Swoją drogą to ponoć najgorętsze lato od kilku lat, a my 'uwiezione' w domach... echhh...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Cześć,

Dżuls Ja kupię, ale jakiś ręczny. Miałam taki przy synu i było ok, chociaż jakoś specjalnie dużo nie ściągałam. Przydał się szczególnie na początku, jak musieliśmy coś załatwić i mały zostawał pod opieką dziadków.

Dziewczyny czy zwracacie uwagę na stopień referencyjności szpitala? Bierzecie pod uwagę tylko te z II czy któraś rodzi w takim z I stopniem?
    Dzięki, ja tym razem chyba jednak jeśli miałabym kupować to chyba właśnie elektryczny Canpola.
    Jesli chodzi o stopień referencyjności, to ja biorę pod uwagę tylko i wyłącznie III stopień, no ale mieszkam w Wawie, więc mam wybór.

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bede rodzic w klinice o III st. referencyjności- jak dojadę:-)

ja mam laktator od siostry ręczy z avent naturals- mówiła ze bardzo dobry, bo miała też elektrycznuy ale jej nie podszedł.

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls a w Warszawie to który ma III? Karowa?

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:13

sRUqp2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam lata zazdroszcze. U nas lata brak. W tym roku mielismy 4! Slownie CZTERY dni z temperatura 20+ stopni!!! Dzis 14 i deszcz MASAKRA!!! Jeszcze tak oblesnego lata nie przezylam! Ja chce slonca i upalow! Mimo, ze mi goraco jest przez hormony to jednak lato bez lata jest do dupy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 10:06

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    u mnie nocka znośna, za to teraz nie ma czym oddychać. A ja siedzę i piekę sernik jagodowy na urodziny męża.
    Dziś wizyta, ale dopiero o 16:30, potem zabieram męża na urodzinową kolację i na niespodziankę :)
    Od dwóch dni chodzi i podpytuje, a co to będzie, a jak ma się ubrać, a czy to wymaga jakiejś aktywności z jego strony. A ja ani pary z ust. Gorzej jak to będzie niewypał ;) ale intencje były dobre :)

Dżuls, ja kupiłam na olx używany dwufazowy medeli, Harmony czy jakoś tak. Sprawny, wygląda jal nowy, dobra firma, jak się okaże niepotrzebny, to nie żal kasy (75 pln), a jak będzie niewystarczający, to kupię coś lepszego. Wszystkie elementy można wyparzyć, więc powinno być ok.

gg64rl68s121551a.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline Nie wiesz co piszesz ;-) Możemy się zamienić, dla mnie im chłodniejsze lato tym lepiej, oby nie lało.

Carolline lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede rodzic w szpitalu z II. Pewnie, ze wolalbym III ale obydwa sa lekko oddalone, oblegane a z jednego nie rzadko odsyłają , gdzies indziej bo miejsc brak...
    Jedynki bym nie brala w ogóle pod uwage- no chyba, ze w okolicy niw byloby nic innego....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zadnego laktatora, jakbym miala kupowac to na pewno elektryczny. Nie wiem, czy az tak bardzo sie roznia miedzy soba. Kiedys mialam reczny i musialam sie niezle napompowac, a i tak udalo sie tylko 30ml :/ bez sensu. Moje dziecko i tak wychowalo sie na mm, krzywda mu sie nie stala, jest od zawsze w 95 centylu i okazem zdrowia.

Powiem szczerze, ze teraz mam mieszane uczucia jesli chodzi o kp (straszna presja), pamietam te walke o kazdy ml mleka, poswiecony na to czas, bol piersi, moja frustracje, a i tak nic z tego nie wyszlo. Nie wiem, czy mam ochote po swoich doswiadczeniach (i wlokniaku w piersi) podejmowac sie ponownie prob kp, tym bardziej, ze majac starsze dziecko w domu nie wyobrazam tez sobie malucha wiszacego non stop na piersi :/. Zobaczymy. Na szczescie wybralam szpital, ktory szanuje kazda decyzje matki.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ja wam lata zazdroszcze. U nas lata brak. W tym roku mielismy 4! Slownie CZTERY dni z temperatura 20+ stopni!!! Dzis 14 i deszcz MASAKRA!!! Jeszcze tak oblesnego lata nie przezylam! Ja chce slonca i upalow! Mimo, ze mi goraco jest przez hormony to jednak lato bez lata jest do dupy!
    Oj uwierz nie chcesz takich upałów i duchoty. Mogę się z Tobą zamienić :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja kupiłam przez net aventu. Z mloda miałam Lovi. I przydał się bardzo jak miałam nawal i w nocy się budzilam z bólem cyckow i w kałuży...

Jeśli chodzi o Warszawę to dla mnie Inflancka albo Zelazna. Karowa ma świetna neonatologie i w ogóle zajmują się patologiami ciazy ale teraz mają wielki remont i coś pisali, że nie będą przez jakiś czas przyjmować jakiś przypadków więc poczytajcie lepiej...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, jakie w końcu pokupowałyście te laktatory? Coś czuję przez skórę, że jednak będzie mi potrzebny i jednak trzeba będzie kupić po porodzie, a nie chcę zostawiać tego mężowi, bo kupi najtańsze badziewie w pierwszej lepszej aptece, więc przynajmniej zapiszę mu w aukcjach na allegro, żeby tylko w razie potrzeby kupił i odebrał. Chyba tym razem wezmę elektryczny. Anyone?
    Ja mam laktator lovi elektryczny prolactis.Super opcja bo jest 2w1 elektryczny i można go przerobić na ręczny,więc mam i taki i taki :) bo ciężko mi się było zdecydować jaki jest mi potrzebny.Ja nie chciałam zostawić kupowania laktatora po porodzie mężowi.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie my tez mamy bravecto, ale duzo ludzi zle sie wypowiadalo o tym, no ale moze gdyby bylo szkodliwe to by nie bylo az tak polecane przez weterynarzy

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline blagam zamienmy sie!!!

Moj szpital ma 1 stopien. Lepsze sa we wroclawiu ale nie wyobrazam sobie jechac do wrocka 50 km do szpitala. Mam madzieje ze bedzie wszystko ok.

Ja chce znow walczyc o kp. Z iza tydzien walczylysmy. Motywacja jest płytka a mianowicie spadek wagi podczas kp no i dla mnie bylo to wygodniejsze ale to juz jest kwestią indywidualna.

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A ja rozumiem Carolline. Tez mi goraco- od rana słońce wali nam w okna aż do 15- w każdym pomieszczeniu mieszkania... Na plaze strach isc bo turystów miliony- od lat tak nie bylo. Nie ma sie gdzie położyć bo w tym roku z Polaków wychodzi mega cebulactwo i od 5 rano sobie hektarowe działki parawanami wyznaczają- kuzzzzwa szlak mnie trafia jak to widzę... Co to za nowa moda...??? A woda w zatoce przy tej temperaturze to istna zupa glonowa wiec nawet ja- wielki zwolennik " NIE BOJE SIE BAKTERII z zatoki" w ostatni weekend wymieklam i nawet stopy nie zamoczylam ;)
    Mimo tego wszystkiego wole naprawde taka temp niż 13-15 stopni i deszcz, który byl w zeszłym tygodniu u nas... Mialam od razu humor depresyjny a teraz mimo wszystko cheese na gębie :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w donoszonej ciąży:) Zaczęliśmy 38 tydzień:) Do terminu mamy 21 dni tadam:D Człowiek od razu spokojniejszy:)

Ja mam laktator tomme tipe elektryczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 10:23

.ona., bento, Gusiak, agatka196, 4me, Dominka92, Czarna_88, Paulinek, Lilla My, adzia, Lady Savage, diatomka, Misi@, easymum, Carolline, karolcia87, snoopy_etka, kasig, Dżuls, chabasse, przyszła mama lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy gratuluję! =)

Można powiedzieć, że od dziś możesz już więcej spokojna o swoje maleństwo... =)

Nancy87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma sprawdzony przepis na chłodnik? :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy zazdroszcze, ja do terminu jeszcze 53dni...
    Ja nie mam laktatora, jednak jest to spory wydatek, kupie, jak bedzie potrzebny po porodzie

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1885 1886 1887 1888 1889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ