X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mykam, jutro mnie nie będzie na forum, idę na 7 do szpitala na kontrolę cukrów, potem troszkę na miasto, chyba że będę się źle czuła, bo jak na razie skurcze mi wróciły, jak będę się źle czuła jutro to wrócę taksówką. Do jutra

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko spoko, mała ładnie rośnie. Nie znam wagi, bo dziś tylko szybkie usg. Ale wymiary idealnie w czas ciąży.

Co do spojenia - skoro u mnie daje się rozchodzić to to normalka na ten etap ciąży, trzeba przeżyć.

agatka196, Gusiak, Misi@, Lady Savage, trix, diatomka, Anitka201, Nancy87, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz będzie mnie ta lasagna męczyła ... ;D

Któraś ma jakoś sprawdzony lokal, gdzie można ja zamówić?
    Albo jakaś gotowa, mrożona ale smaczna?

No ni cholery nie chce mi się robić samej w domu, bo to sporo roboty, a teraz się chyba za męczę jeśli nie zjem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    I teraz będzie mnie ta lasagna męczyła ... ;D

Któraś ma jakoś sprawdzony lokal, gdzie można ja zamówić?
    Albo jakaś gotowa, mrożona ale smaczna?
    Taka z Biedronki, z lodówki jest całkiem spoko.
    http://testujemyjedzenie.pl/wp-content/uploads/2014/08/DSCF0240.jpg

Ja nie przepadam (ogólnie za lasagne), ale mój mąż bardzo chwali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 20:25

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Taka z Biedronki, z lodówki jest całkiem spoko.
    http://testujemyjedzenie.pl/wp-content/uploads/2014/08/DSCF0240.jpg

Ja nie przepadam (ogólnie za lasagne), ale mój mąż bardzo chwali.

Hmmm... no kto jak kto, ale Twój facet to się na lasagne chyba zna...w takim razoe musze jutro poprosić małża, żeby mi kupił wracajac z pracy... =)
    Dziękuję... ♥

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz można też kupić Knorr Fix Lasagne albo to samo z Winiary i dość szybko się robi :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kathleen zazdraszam lasagni... za mną już chodzi kilka miesięcy =)
    Masz jakieś sprawdzone miejsce skąd zamawiasz i jest naprawdę smaczna?
    Tutaj dużego wyboru nie mam i każda słaba... Muszę sama sobie zrobić albo pójdę do manekina.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Teraz można też kupić Knorr Fix Lasagne albo to samo z Winiary i dość szybko się robi :)
    Szczerze? Tak samo robi się samemu i z paczki. Ja biorę mięso mielone z cebulą, podsmazam, dodaje pomidory z puszki i ewentualnie przeciet pomidorowy albo passate, dodaje przypraw i mam sos. Potem kładę makaron sos makaron sos itp, na górze beszamel, trochę sera i zapiekam. Trudne nie jest tylko mi się strasznie nie chce gotować ostatnio...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Hmmm... no kto jak kto, ale Twój facet to się na lasagne chyba zna...
    O maju, ale dlaczego? Ja wiem, że on żarty człowiek, ale czemu tak w roli eksperta? :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde !!
    Łóżeczko zamowione we wtorek,mieli wyslac dzisiaj , facet dzwonil w piątek a teraz patrze anulowali !!!
    Co za cymbaly

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak potwierdzam lasagne z Biedry jest pyszna :) ja na górę jeszcze trochę sera ścieram ale to dlatego, że ja po prostu uwielbiam ser ;)

Gusiak lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robie gofry i faktycznie suszone na kratce sa chrupiace :D
    Mmm ale sie objem na noc

KathleenPL, .ona., aldonaa, easymum, Gusiak lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Gusiak potwierdzam lasagne z Biedry jest pyszna :) ja na górę jeszcze trochę sera ścieram ale to dlatego, że ja po prostu uwielbiam ser ;)
    Dla mnie jest ogólnie za mokra, zwłaszcza beszamelu nie żałują. Ale ogólnie jest smaczna, nieźle przyprawiona etc. Nieraz w knajpie dają gorszą. Ogólnie te dania gotowe z Biedronki są zaskakująco niezłe. Bardzo rzadko kupuję, bo lubię gotować, ale w sytuacjach awaryjnych kilka razy się zdarzyło i byłam pozytywnie zaskoczona. Całkiem spoko jest taka żółta pizza (chyba 4 sery), pierogi tak samo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja się tak objadlam ta lasagne (o 16!), że do tej pory nie mam w brzuchu na nic miejsca. Do tego przez to spanie poobiednie nie mogę się obudzić teraz. Chodzę i ziewam.
    A młody jakiś tez mało aktywny dzisiaj...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dla mnie jest ogólnie za mokra, zwłaszcza beszamelu nie żałują. Ale ogólnie jest smaczna, nieźle przyprawiona etc. Nieraz w knajpie dają gorszą. Ogólnie te dania gotowe z Biedronki są zaskakująco niezłe. Bardzo rzadko kupuję, bo lubię gotować, ale w sytuacjach awaryjnych kilka razy się zdarzyło i byłam pozytywnie zaskoczona. Całkiem spoko jest taka żółta pizza (chyba 4 sery), pierogi tak samo.
    Oj pierogi ruskie z biedry sa faktycznie świetne!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Mmm ale sie objem na noc

Pozazdroscic! Ciekawe jaki bym miala cukier po jednym :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Mmm ale sie objem na noc

Widzisz :) sekret tkwi nie w przepisie tylko w sposobie studzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:27

Dominka92 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę zaopatrzeć się w gofronice bo mi takiego smaka narobiłyście >:) gofr z dżemem truskawkowym lub wiśniowym...bitą śmietaną też nie pogardzę

KathleenPL lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gofrownica poza pierwszym szałem była właściwie wyłącznie do smażenia "placków" ziemniaczanych. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, co do laktatora to ja wcale nie powiedziałam, że lepszy elektryczny ;-) tzn. na pewno nie w każdej sytuacji. Pamiętaj, że przez pierwszych bodajże 10 dni życia dziecka (cholera te dni szpitalne zlewają mi się w jedno...) nie miałam małego przy sobie i nie mogłam go przystawiać do piersi... musiałam rozkręcić i utrzymać laktację bez pomocy małego ssaka, jedynie z plastikiem na cycku, będąc po cesarce co jest dodatkowym utrudnieniem przez brak wyrzutu oksytocyny po sn. Ściągałam coraz częściej, aż w końcu doszłam do ściągania co 3h w dzień i w nocy, ściągałam po 60-70 ml, a kiedy zrobiłam przerwę czekając na przystawienie małego - nawet 90 ml. Wszystko za pomocą pracy z laktatorem ręcznym :P także jak widać da się, laktator jest dobry, tylko trzeba się trochę namachać ręką bez elektrycznego silniczka. Za to dobrze wyczuwa się siłę ssania i z automatu się ją reguluje tak, żeby była dopasowana do stanu piersi.

Jeżeli kobieta będzie przystawiać dziecko do piersi po porodzie, a laktator będzie używany tylko jako urządzenie pomocnicze, to ja bym brała ręczny. O elektrycznym myślałam w sytuacji takiej, jak moja :)

p.s. Jeśli chcecie kupować lovi - canpol robi dokładnie to samo, tylko 3x taniej :P lovi i canpol to 2 marki tego samego producenta. Wiele innych produktów różni się od siebie, ale akurat laktatory ręczne mają podobne. Lovi jest poręczniejszy dzięki mniejszej wielkości, no i jest 2-fazowy, ale to taki bajer... dwufazowość można sobie zrobić samemu regulując siłę nacisku palca na ramię pompki. Ja z tej 1 fazy w ogóle nie korzystałam. Lovi 150 zł, canpol 40 zł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:43

Anitka201 lubi tę wiadomość

‹‹ 1929 1930 1931 1932 1933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ