X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:27

Gusiak, Dżuls lubią tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona, super, że przypomniałaś o plasterkach. Mój M właśnie ma opryszczkę, zresztą dość często go dopada i się męczy. Miał nawet kurację lekami przeciwwirusowymi, pomogło, ale na krótko.

aldonaa lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:27

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    chyba się koleżanka pomyliła i chodziło jej o męża Dżuls - bo on Włoch chyba....

Tak, tak...dzięki Skabarka, bo nawet nie widziałam ze Lenka pisała =)
    Pozamienialam Wam mężów.... :D

Ps. Skabarka trzymam w taki razie od rana kciuki, żeby na wizycie było wszystko okey... niech Olcia sobie jeszcze trochę posiedzi z mamą =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 23:07

skabarka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Aldona, super, że przypomniałaś o plasterkach. Mój M właśnie ma opryszczkę, zresztą dość często go dopada i się męczy. Miał nawet kurację lekami przeciwwirusowymi, pomogło, ale na krótko.

Wlasnie dlatego warto miec te plastry w pogotowiu. Kiedys moj M wracal z pracy z wielka dioda na ustach. Od tam tego czasu zawsze nosi w portfelu plasterek. I tym sposobem juz dawno nie mial tego cholerstwa na wardze. Oj, a potrafilo to wyskoczyc wielkie...

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już czuję, że u mnie zapowiada się ciężka noc... znów odezwały mi się lędźwia, tzn. Ból z lewej strony mniej więcej na tej wysokości ... tak jak niektórzy mają takie dwie 'dziurki' na plecach w odcinku lędźwiowym, tak mnie zawsze boli ta z lewej i niestety znów się odzywa... aż czuje jak mi promieniuje na cala lewa nogę :/

ps. Ja wiem, że ostatnio to chyba jestem bardzo marudna, ale kto mnie lepiej zrozumie niż Wy...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ciężka noc bedzie bo mi niedobrze i skończy się pewnie przytulaniem do muszli czego wolałabym uniknąć :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma jak tam pierwszy dzień w domku? Ciekawe czy malutki da Wam dzisiaj pospać:)

Sigma lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, ja juz tez mam korytko wyturlane w lozku. Co chwile sie przewracam z prawej na lewa i tak w kolko. Juz czuje jak mnie rano bedzie miednica napierdzielac...

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba zaczyna się u nas na forum ten etap, kiedy co chwile któraś będzie miała cięższe noce...

Faktycznie jeszcze troszkę i zaczną nam się tu robić 'rozmowy nocą' =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Sigma... przecież dziś Wasz wielki dzień =)
    Opowiadaj jak się czujecie w końcu wszyscy razem u siebie w domku? =)

Sigma lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, chwila moment i będziemy się spotykać na karmieniu. U mnie zaczynają obstawiać kiedy urodzę. Mi się wydaje, że przenoszę jeszcze i szybciej się tu planowane cesarki posypią:) Idę jutro na ostatni mocz i morfologię, w czwartek wizyta i zobaczymy jak daleko mamy jeszcze do porodu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się obudziłam i zasnąć nie mogę ahh kurcze idę siusiu może uda mi się zasnąć jeszcze

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się właśnie czy ktoś nie śpi oprócz mnie. Boli mnie w krzyżu i brzuch trochę. Poszłam za potrzeba i teraz leze i się krece...:/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z samego rana. ☺
    Właśnie dziś rozpoczęłam 38 tydzień, ciąża donoszona. ☺
    Tak się cieszę. ☺

Anitka201, Nancy87, easymum, agatka196, Lilla My, .ona., snoopy_etka, Dżuls, Gusiak, monaaa85, Misi@, Kasiarzynka, Czarna_88, trix, Wonderland, Luna1, Carolline, kasig, skabarka, chabasse lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia gratulacje;)

adzia lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    zaopatrujecie się w jakieś pasy poporodowe, może już któraś z was ma i może coś polecić?
    Podobno dużo lepsze są majtki ściągające. Tak radzily mi koleżanki i nawet polozne o tym mmówiły. Podobno sa lepsze efekty bo ten pas może się przemieszczać. No i kolejna sprawa to takie majciochy nosimy max 2-4 godziny dziennie aby nie rozleniwic mięśni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja waga jest tragiczna przez tą pogodę...nie wiem, ale to chyba woda zaczyna się zatrzymywać:/

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nue spie. Wstalam zamknac za mezem drzwi i korzystam z chłodnego (!) powietrza i wietrze mieszkanie, zwraz wszystko szczelnie zamknę i bede miala dIsiaj chlodno :) taki jest plan, mam takie rolety antywłamaniowe, ze jak je zaslonie to mi sie nie nagrZewa. Moze jakoś przetrwam kolejny dzien

relgio4pxlxziakh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie w 36 tyg :)
    Dzis wizyta o 15.10 , ale niestety tylko ktg i mierzenie szyjki

Snilo mi sie ze mialam w sobie blizniaczki i ze jedna urodzila sie wlasnie na wizycie a druga jeszcze zostala w brzuchu :p
    I ze lekarz mowil ze mamy z usg milion zdjec i czy to wszystko ma mi nagrac xD no takie glupoty ze szok
    Ale za kazdym razem jak sni mi sie corka to ma takie geste,czarne jak smola wlosy wiec moze to jakis znak :p

Milego dnia!

easymum, Czarna_88, kasig lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ