Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi na całe szczęście robią juz dziś wyniki pod cc plus jakaś gazometrie przy cukrzycy z palca. Wiec mam z głowy.
Ale jak ja przyjechałam to przyszła młoda dziewczyna rodzic bez ani jednego badania w ciąży. Normalnie ciąża prowadzona u lekarza akurat miał dyżur i żadnych badań jej nie zlecił. Joby dostał ladne -
Agatka jak to żadnych badań nie miała?
Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że ginekolog przez cały czas prowadzenia ciąży nie zleca badan.... o_O
Ja to niemalże na każdą wizytę mam zalecone jakieś tam badania... wiadomo, ze czasem to tylko morfologia, mocz i tarczyca, ale jeszcze nie bylo miesiąca, zebym nie musiała iść na pobranie... -
nick nieaktualnyPaulinek szlicznosci.
Agatka ona przez cala ciaze nie miala zrobionego zadnego badania?
Ja dzisiaj sie ewakuluje do rodzicow. Nie wyrabiam z upalem. O 4 nad ranem w kuchni mielismy 27 st. Przy czym wszystkie okna w mieszkaniu pootwierane na szerz i pomimo 24 st ba dworze temp w domu nie spadala. A od przeciagow wstalam z bolem gardla.Paulinek lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie Jagoda wazy 2,600 w 35 tygc wiec klockami raczej nie będzie wszystko ładnieb,krazek trzyma ściągamy za 2--3 tyg
Mozjaka, wiaraczynicuda, trix, Gusiak, Anitka201, Czarna_88, Lilla My, monaaa85, aldonaa, Nancy87, easymum, Dżuls, kasig, .ona. lubią tę wiadomość
-
Gusiak INR, APTT, czas krzeniecia, to jest zestaw taki kilki badan na krzepliuwosc za ok 30 zl
Agatka moj gin taki jest, zawsze mowi mi nawet ostatnio ze morfologie mam aktualna- sprzed 6 tygodni! Wszystkiue bad z wlasnej inicjatywy robilam. Jedynie wr,coombsa , hbs pizlecal. Nawet na toxo zareagowal ze niepotrzebnie:( i tak ze wszystkim. A najlepsze jest to ze od 1 wrzesnia do 18 idzie na urlop! Ja mam termin niby na 24 wiec i tak ostatnie tyg zostaje bez lekarza. Juz sie zastanaweiam co zrobiuc bo sama sobie ciazy niue poprowadze przeciez!Gusiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie w kolejny upalny dzień
Wczoraj przed spaniem moja Lilka z całej siły uderzyła mnie w pęcherz - takiego bólu nigdy nie poczułam tam - masakra. Rośnie w siłę ta moja dziewczynka
Od tych ciągłych dretwień bolą mnie ręce i stopy, już mam dość tych upałów..
Tez sobie kupiłam torebkę skórzana parę dni temui zamierzam kupić drugą a co w końcu ubrań sobie nie kupuje w ciąży to torebki chociaż
-
A mnie kusi kupienie sobie dużej torebki która nadała by się potem do noszenia rzeczy małej. Ta która oryginalnie jest do wózka jest paskudna, chciałabym coś takiego bardziej torebowkego, ale bardzo pojemnego. Teraz mam fajne duże hobo, ale nie bardzo wiem jak to przymocować do rączki wózka tak żeby nie spadało.
-
nick nieaktualny
-
Diatomka polubiłam za info o badaniach na krzepliwosc, mnie niby nic nie zostało zalecone ale chcę sobie dla własnego spokoju zrobić taki pakiecik.
A co do lekarzy nie zlecajacych podstawowych badań to jestem w szoku... u mnie np. Toxo byla robiona juz 3 razy... w szoku jestem, ze Twój lekarz uznał to za badanie niepotrzebne ... tym bardziej, że mamy okres letni, jemy dużo warzyw, owoców...
A może idź do jakiegoś lekarza rodzinnego i popros o skierowanie na te badania... myślę, że nie powinno być z tym problemu... -
Agatka dobrze że sytuacja opanowana i że cię nawadniają, szybko wracajcie do domu
Marlenak no pięknie wynagrodziłaś sobie focha, pochwał się co za cudeńko zamówiłaś!
Staraczka to ja mam podobnie jak sierpniówki, cały czas sprzątam, nawet już dzisiaj przeleciałem podłogę szmatą i zaraz szyby przetręi jeszcze łazienkę ogarnę, już nie wspomnę o wstawionym praniu i że ciasto kruche ze śliwkami już rośnie w piekarniku
Paulinek będę się powtarzać jeśli znowu napiszę że jesteś zdolniacha, ale słonie z chmurkami wyglądają rewelacyjnie! ręcznie to robisz czy na maszynie do szycia?
AniaM super że u małej wszystko wporządku po wizycie a waga moim zdaniem idealna, też nie chciałabym klocka rodzićagatka196, AniaM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agatka dobrze, że pojechalas to jak jelitowka to pewnie nikogo nie dadzą byś nie zarazila nikogo
trzymajcie się i obyscie szybko wyszły to co to za lekarz, że badań jej nie dał? Ja ponownie zasnęłam i dopiero się obudziłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:45
-
Jeśli chcecie zamawiać jakieś ubranka przez Internet, to właśnie dostałam paczkę ze sklepu Szipszop (https://www.szipszop.pl/). Nie wiem, jak się zachowają w praniu, ale na dotyk są fajnej jakości, miłe w dotyku i mają bardzo żywe kolory. Ja akurat zamawiałam komplety śpiochy + kaftanik w cenie 31-32zł za sztukę. Dostawa gratis od 99zł.
A i poszukuję dobrych okryć kąpielowych (najlepiej z kapturkiem) - możecie coś polecić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:50
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Dzien dobry
U nas nocka znosna,ale juz bardzo czuje,ze Corcia klocek bedzie:) Wczoraj mialam taki skurcz lydki nad raben,ze do dzis kuleje.To wina wypitych w weekend kaw,bo biore mnostwo magnezu i widocznie kawa wyplukala.
Agatka,wypoczywaj!
Mam pytanie:czy ktoras z Was zdecyduje sie na pobranie krwi pepowinowej?czy w Progenis?Wiem,ze temat byl kiedys poruszany,ale moj Maz sie zaglebil w temat i sie zastanawiamy.
Powodzenia na wizytach i lenmy sie poki mozemy:)
Córcia
-
anulka20 wrote:Agatka dobrze, że pojechalas to jak jelitowka to pewnie nikogo nie dadzą byś nie zarazila nikogo
trzymajcie się i obyscie szybko wyszły to co to za lekarz, że badań jej nie dał? Ja ponownie zasnęłam i dopiero się obudziłam
-
Cześć! ..a ja mam dziwny problem..zatyka mi się lewe ucho... Ogólnie jestem niskociśnieniowcem, norma u mnie to 90/60. Pracuję w klimatyzacji to mogą też być większe wahania ciśnienia w pomieszczeniu...ale powiem szczerze że już to mnie megadrażni..