Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do psów, to jeśli macie możliwość poproście kogoś z rodziny, żeby przyjechał i zabrał psa na spacer w chwili kiedy wrócicie z dzieckiem do domu. Wprowadzając nowego członka stada do domu (dla psa jesteśmy stadem, z którym on żyje) kiedy pies jest w środku stwarzacie dla niego w pewnym sensie zagrożenie. Pies traktuje nowego członka jak wroga na swoim terytorium, dlatego zaleca się najpierw wprowadzić dziecko, pózniej psa. Wtedy pies akceptuje łatwiej stan rzeczy jaki zastane.
Naszego buldoga wezmą do siebie moi rodzice na czas porodu i pobytu w szpitalu. Maź będzie do niego jeździł, przywiezie mu tez pewnie pieluszkę tetrową z zapachem dziecka, żeby się mógł oswoić. Najpierw do domu wrócimy my, pózniej psiakeasymum lubi tę wiadomość
-
Nancy ja byłam szczepiona i mam przeciwciała. Wiec tych badań nie powtarzają mi. Bo tak to by mi dziś zrobili.
Głowa mnie boli z nie wyspania i głodu. Nic mi nie pozwolili jeść swojego oprócz tego co tu dająa moja Olivcia jak głodna to buszuje cały czas.
-
Sigma, z ciekawości - a zgodnie z pierwszą koncepcją śpicie z małym w jednym łóżku?
No i fajnie, że Milanek spokojny, można bez stresu ochłonąć w nowej sytuacji. A karmisz tylko cycem, czy mm też włączasz? Chodzi mi czy laktacja się rozkręciła..Sigma lubi tę wiadomość
-
snoopy_etka wrote:Mam dwa pytania
Co myślicie o ręcznikach z mikrofibry? Zastanawiam się, czy nie będą bardziej miękkie dla malucha...
Czy kupujecie stojak do wanienki i czy myślicie,że w ogóle jest sens?
Pytanie czy ta mikrofibra będzie chłonna tak jak bawełna. Ja szukałam czysto bawełnianych, bez żadnych sztucznych domieszek żeby ładnie chłonęły wodę
Stojak mam i myśle, że się sprawdzi. Bratowa bardzo sobie chwaliła, odciąża kręgosłup i nie trzeba się tak gimnastykować. Poza tym w domu mam za niską ławę, żeby było komfortowo dla kregoslupa gdybym postawiła na niej wanienkę, stół z kolei jest za wysoki do mojego wzrostu + wanienka, a w łazience nie mam miejsca na stawianie wanienki. Wniosek? I tak i tak potrzebny będzie mi stojaksnoopy_etka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoka89 wrote:Stojak mam i myśle, że się sprawdzi. Bratowa bardzo sobie chwaliła, odciąża kręgosłup i nie trzeba się tak gimnastykować. Poza tym w domu mam za niską ławę, żeby było komfortowo dla kregoslupa gdybym postawiła na niej wanienkę, stół z kolei jest za wysoki do mojego wzrostu + wanienka, a w łazience nie mam miejsca na stawianie wanienki. Wniosek? I tak i tak potrzebny będzie mi stojak
Stojak rewelacja - u nas baaardzo istotny, chocby dlatego, że mąż też kąpał synka a wysoki chłop z niego
snoopy_etka, .ona. lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj za GBS zapłaciłam 100 zł masakra zdzieraja w biały dzień.Co do badań przed porodem to musze mieć w miarę świeże ob morfologie,GBS,i książeczkę ze starymi badaniami typu toxo HIV itd.no i u nas jest konflikt grupy krwi i dziwnie znowu musze zrobić badania na przeciwciała a ja przecież brałam ten zaszczyk w 28 tygc
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29
Nancy87, Wonderland, Czarna_88, Dżuls, snoopy_etka, monaaa85, adzia, kasig, Lilla My, Gusiak, karolcia87, easymum, Misi@, Anitka201, agatka196, diatomka, skabarka, trix lubią tę wiadomość
-
AniaM wrote:Ja dzisiaj za GBS zapłaciłam 100 zł masakra zdzieraja w biały dzień.Co do badań przed porodem to musze mieć w miarę świeże ob morfologie,GBS,i książeczkę ze starymi badaniami typu toxo HIV itd.no i u nas jest konflikt grupy krwi i dziwnie znowu musze zrobić badania na przeciwciała a ja przecież brałam ten zaszczyk w 28 tygc
Ale zdzierstwo! Ja płaciłam 20 zł. -
nick nieaktualnyalutka wrote:U nas z psem (9letnia suka golden reteirver) nie było ŻADNEGO problemu..podeszła do fotelika, spojrzala na niego i położyła się obok i ta komitywa trwa do dziś
też bym tak chciała żeby u nas było, tylko moja Abi jest strasznie za Rafałem on ja jak córcie traktuje przytulają się miziają codziennie, tak że ja zazdrosna o psa byłam heheI nie wiem jak ona zniesie to że R będzie tulił Lilke itp.
-
AniaM wrote:Ja dzisiaj za GBS zapłaciłam 100 zł masakra zdzieraja w biały dzień.Co do badań przed porodem to musze mieć w miarę świeże ob morfologie,GBS,i książeczkę ze starymi badaniami typu toxo HIV itd.no i u nas jest konflikt grupy krwi i dziwnie znowu musze zrobić badania na przeciwciała a ja przecież brałam ten zaszczyk w 28 tygc
Masakra! Ja za GBS płaciłam 30 zł.