X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do psów, to jeśli macie możliwość poproście kogoś z rodziny, żeby przyjechał i zabrał psa na spacer w chwili kiedy wrócicie z dzieckiem do domu. Wprowadzając nowego członka stada do domu (dla psa jesteśmy stadem, z którym on żyje) kiedy pies jest w środku stwarzacie dla niego w pewnym sensie zagrożenie. Pies traktuje nowego członka jak wroga na swoim terytorium, dlatego zaleca się najpierw wprowadzić dziecko, pózniej psa. Wtedy pies akceptuje łatwiej stan rzeczy jaki zastane.

Naszego buldoga wezmą do siebie moi rodzice na czas porodu i pobytu w szpitalu. Maź będzie do niego jeździł, przywiezie mu tez pewnie pieluszkę tetrową z zapachem dziecka, żeby się mógł oswoić. Najpierw do domu wrócimy my, pózniej psiak :)

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja byłam szczepiona i mam przeciwciała. Wiec tych badań nie powtarzają mi. Bo tak to by mi dziś zrobili.

Głowa mnie boli z nie wyspania i głodu. Nic mi nie pozwolili jeść swojego oprócz tego co tu dają :-( a moja Olivcia jak głodna to buszuje cały czas.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Lady cos pisala? slepa jestem juz ech

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręczniczek kupiony w Tchibo, super bawełna. Dodatkowo jak w Smyku była promocja na BabyMatex za 50% to kupiłam taki większy z patentem do zawieszenia na szyi - ręcznik wisi na człowieku a obie ręce wolne, żeby malca złapać i opatulić

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    A to Lady cos pisala? slepa jestem juz ech

Pisala, ze 17 sierpnia rozwiązują ciążę, ze względu na te skaczące cukry =)

diatomka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka biedna jestes:( mnie mdlilo z dwie godz okropnie , i zjadlam miseczke mala rosolku z wczoraj i mi przeszlo, mam nadzieeje ze nie wroci. az mi sie plakac chce przez te mdlosci.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to juz za 6dni! ale Lady fajnie:0

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, z ciekawości - a zgodnie z pierwszą koncepcją śpicie z małym w jednym łóżku?
    No i fajnie, że Milanek spokojny, można bez stresu ochłonąć w nowej sytuacji. A karmisz tylko cycem, czy mm też włączasz? Chodzi mi czy laktacja się rozkręciła..

Sigma lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    ja dopiero wstalam :P ladnie pospalam, dzis sie zwazylam i w ciagu 2 tyg 1,5 kg na plus no pieknie
    dzis wizyta ijestem baaardzo ciekawa czy mam dobre przeczucie ze mala sie obrocila:)

KathleenPL lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Mam dwa pytania :)

Co myślicie o ręcznikach z mikrofibry? Zastanawiam się, czy nie będą bardziej miękkie dla malucha...

Czy kupujecie stojak do wanienki i czy myślicie,że w ogóle jest sens? :)

Pytanie czy ta mikrofibra będzie chłonna tak jak bawełna. Ja szukałam czysto bawełnianych, bez żadnych sztucznych domieszek żeby ładnie chłonęły wodę

Stojak mam i myśle, że się sprawdzi. Bratowa bardzo sobie chwaliła, odciąża kręgosłup i nie trzeba się tak gimnastykować. Poza tym w domu mam za niską ławę, żeby było komfortowo dla kregoslupa gdybym postawiła na niej wanienkę, stół z kolei jest za wysoki do mojego wzrostu + wanienka, a w łazience nie mam miejsca na stawianie wanienki. Wniosek? I tak i tak potrzebny będzie mi stojak :D

snoopy_etka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z psem (9letnia suka golden reteirver) nie było ŻADNEGO problemu..podeszła do fotelika, spojrzala na niego i położyła się obok i ta komitywa trwa do dziś :) :)

Carolline lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dzis sie zwazylam i w ciagu 2 tyg 1,5 kg na plus no pieknie
    U mnie też waga szaleje. Końcówka ciąży jest jednak nie najłatwiejsza. :/ Może to jednak trochę woda, liczę na to, bo mnie ciut przerażają te galopujące kilogramy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Stojak mam i myśle, że się sprawdzi. Bratowa bardzo sobie chwaliła, odciąża kręgosłup i nie trzeba się tak gimnastykować. Poza tym w domu mam za niską ławę, żeby było komfortowo dla kregoslupa gdybym postawiła na niej wanienkę, stół z kolei jest za wysoki do mojego wzrostu + wanienka, a w łazience nie mam miejsca na stawianie wanienki. Wniosek? I tak i tak potrzebny będzie mi stojak :D

Stojak rewelacja - u nas baaardzo istotny, chocby dlatego, że mąż też kąpał synka a wysoki chłop z niego :P :P

snoopy_etka, .ona. lubią tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj za GBS zapłaciłam 100 zł masakra zdzieraja w biały dzień.Co do badań przed porodem to musze mieć w miarę świeże ob morfologie,GBS,i książeczkę ze starymi badaniami typu toxo HIV itd.no i u nas jest konflikt grupy krwi i dziwnie znowu musze zrobić badania na przeciwciała a ja przecież brałam ten zaszczyk w 28 tygc

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i co do ściągnięcia krazka to dr mówiła ze po zdjęciu średnio 90% kobiet rodzi w ciągu tygodnia i raptem parę procent przenosi ciążę

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

Nancy87, Wonderland, Czarna_88, Dżuls, snoopy_etka, monaaa85, adzia, kasig, Lilla My, Gusiak, karolcia87, easymum, Misi@, Anitka201, agatka196, diatomka, skabarka, trix lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka no ten stojak to zbawienie, tak samo jak przewijak:) nie wyobrazam sobie inaczej. jest niezle z plecami poki dzecko jest na najwyzszym poziomie w lozeczku, ale potem sie robi masakra...

snoopy_etka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja dzisiaj za GBS zapłaciłam 100 zł masakra zdzieraja w biały dzień.Co do badań przed porodem to musze mieć w miarę świeże ob morfologie,GBS,i książeczkę ze starymi badaniami typu toxo HIV itd.no i u nas jest konflikt grupy krwi i dziwnie znowu musze zrobić badania na przeciwciała a ja przecież brałam ten zaszczyk w 28 tygc

Ale zdzierstwo! Ja płaciłam 20 zł.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    U nas z psem (9letnia suka golden reteirver) nie było ŻADNEGO problemu..podeszła do fotelika, spojrzala na niego i położyła się obok i ta komitywa trwa do dziś :) :)

też bym tak chciała żeby u nas było, tylko moja Abi jest strasznie za Rafałem on ja jak córcie traktuje przytulają się miziają codziennie, tak że ja zazdrosna o psa byłam hehe :) I nie wiem jak ona zniesie to że R będzie tulił Lilke itp.

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

Masakra! Ja za GBS płaciłam 30 zł.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 1936 1937 1938 1939 1940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ