X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie szlak zaraz wyrafi tyle kasy dałam za ten GBS ze aż chyba im coś powiem

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ja głupia jędza...mąż dzwonił do właścicielki mieszkania, bo odkąd dostaliśmy rachunek za wodę 470 zł za 2 mce (33 kubiki?!), dodam, że normalnie płaciliśmy mac 150-170 zł na 2 mce około 10-12 kubików prosi głupią małpę, żeby poszła do wodociągów wyjaśniła to, bo przy mieszkaniu 30 metrów, dwóch osobach, tym, że nie było nas wtedy 1,5 tyg w domu (woda była zakręcona) nie jest fizycznie możliwe zużyć 33 kubiki...

ona narzeka natomiast, że do niej wydzwaniamy, że ona nie ma "siły i czasu" tego załatwiać...babka na emeryturze;/ i że jak nam się nie podoba to możemy szukać czegoś innego?! (bardzo chętnie, ale niech mdm wejdzie w życie:/)

pomijam, że pomalowaliśmy pokoje na swój koszt...wszędzie u nas gdzie się wynajmuje ten koszt się odlicza od czynszu miesięcznego;/

a po 2 od 2 kurwa lat cieknie mi z junkersa...około 3 filiżanek wody dziennie! i proszę ją od 2 lat! żeby ktoś to naprawił to ma w dupie....

się wkurzyłam, zapłaciłam za rachunek 176 zł, a resztę niech sobie wyjaśnia głupie babsko...albo niech mi odda za te 3 filiżanki rocznie wody, które się tracą przez nią:/

co ja z tym mogę zrobić?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:14

• easymum Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

A mi sie dzisiaj w domu wykluly male patyczaki :D

Dżuls, no jeszcze Marianka i rodzina w komplecie ;) cyknij fotkę jak takie maluchy patyczaka wyglądają

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie co zadzwoniłam do swojej placówki gdzie mi pobierał GBS z pytaniem ile on kosztuje i co powiedziała mi ze 50 zł a ja dałam 100 zł :/ podjadę tam dzisiaj do nich bo przecież to jakieś jaja

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze mykam na wizytę, a potem z M kupujemy fotelik i wanienkę - ze stojakiem, bo my oboje "kręgosłupowcy" ;)

gg64rl68s121551a.png
  • Asai2 Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc wszstkim.
    Mozna się jeszcze dołączyć?

Podczytuje Was już od marca, ale tylko raz się odezwałam.
    Samo czytanie forum uzależnia ;)

Spodziewamy się córeczki. TP wg OM to 21 września.

marlenak_me - możesz wstawić linka do torebki, którą zamówiłaś? też muszę sobie coś nowego sprawić. Ostatnio głównie o wyprawce dla małej myślałam ;)

Misi@, Carolline, trix lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2cgd5pqg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę robić obiadek :) Wymyśliłam na dziś makaron z brokułami, pieczarkami, pomidorami i serem feta.
    I mamcia mnie odwiedzi z tata i bratem na weekend ale się cieszę, bo miała to zrobić wcześniej ale oczywiście nie miała czasu.. :)Ja z nią bardzo zżyta jestem codziennie kilka razy dziennie gadamy przez telefon i mówimy sobie o wszystkim :) Za 2 dni mam dostać zdjęcia z mojej sesji ciążowej ajjj... nie mogę się doczekać. Już wymyśliłyśmy sobie sesje zdjęciową 3 pokoleniową z Lilka ona ja i Lilka 3 kobietki :)

przyszła mama, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    A ja idę robić obiadek :) Wymyśliłam na dziś makaron z brokułami, pieczarkami, pomidorami i serem feta.
    I mamcia mnie odwiedzi z tata i bratem na weekend ale się cieszę, bo miała to zrobić wcześniej ale oczywiście nie miała czasu.. :)Ja z nią bardzo zżyta jestem codziennie kilka razy dziennie gadamy przez telefon i mówimy sobie o wszystkim :) Za 2 dni mam dostać zdjęcia z mojej sesji ciążowej ajjj... nie mogę się doczekać. Już wymyśliłyśmy sobie sesje zdjęciową 3 pokoleniową z Lilka ona ja i Lilka 3 kobietki :)

takie 3 pokoleniowe sesje są świetne;) widziałam już u znajomej coś takiego wygląda niezwykle i jaka fajna pamiątka :)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A mnie kusi kupienie sobie dużej torebki która nadała by się potem do noszenia rzeczy małej. Ta która oryginalnie jest do wózka jest paskudna, chciałabym coś takiego bardziej torebowkego, ale bardzo pojemnego. Teraz mam fajne duże hobo, ale nie bardzo wiem jak to przymocować do rączki wózka tak żeby nie spadało. :/
    La lenka zobacz sobie torby firmy skiphop- są przecuuuuudne! Nadają sie do wózka i jednocześnie do noszenia osobno bo są tak ładne- nie jak typowe wozkowe klocki ;) niestety cena ok 300 pln no ale w sumie to starczają na kilka pierwszych lat dziecka wiec moze warto zainwestować ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwierzcie że mnie prędzej odwioza do wariatkowa niż na porodowke. Te cholerne upały. Jestem tak wykończona nimi że masakra. Nogi jak slonica. W domu syf, jeszcze nigdy tak nie miałam po prostu podstawowe obowiązki jak odkurzanie, mycie podłóg mnie nokautuja. A najbardziej jest mi żal mojego syna i M bo im się obrywa najbardziej.
    Dziś nawet bali się zapytać czy mogą jechać nad wodę, bo liczyli się z tym że zaraz otworzę tą moją niewyparzana gębę i będę gderac jak ta kwoka. Jestem sama zła na siebie. I nie wiem czy bardziej czekam na poród który może teraz zacząć się w każdej chwili, czy na zmianę pogody.
    Bo wizja porodu w taki upał trochę mnie przeraża, szczególnie obawiam się tego jak już będzie po i jak tam ta moja "Bozenka"będzie się goic i dochodzić do siebie w taki gorąc.
    Sroki Ale musiałam pomarudzic. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:42

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolejnej wizycie u położnej...

Dostałam mase rzeczy od niej,próbki,krem maltan,skarpetki bezuciskowe dla małego,poradniki,waciki itp ...

Chyba oszaleje,w sobote mija 3 tygodnie jak zostawiliśmy auto w warsztacie ,dzwoniłam pare razy i co?Osoba,która zaczeła remont auta przebywa w szpitalu...Pytam czemu to ma wpływ na termin naprawy miało potrwać max tydzień...Teraz takie upały nad wode człowiek by pojechał a tu musze byc zalezna od kogoś,najgorsze wizyty u lekarzy.Wiadomo tato czy brat pozyczają auto ale kuźwa to już przegiecie tyle czasu...i najlepsze postaraja sie zrobic jak najszybciej mam zadzwonic w piątek !Buuuuu...miałam sie przejsc do warsztatu ale mąż mi zakazał sie denerwować,sam sie mega wkur... i powiedział pare słów gostkowi!
    Jak tu życ bez nerwów?

74disg18xt1q3yyo.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ależ Wy aktywne od rana, nie nadążam :) my już mamy wszystko dla Olka, kilka dni temu zamówiłam w końcu łóżeczko+ pościel i wczoraj przyszło, ubrałam na razie na próbę, jaki to cudowny widok, nie mogę się napatrzeć, szkoda tylko że jeszcze malutkiego lokatora tam brakuje, ale już niedługo :)

adzia lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia wierzę Ci, bo z tego co pamiętam też mieszkasz na śląsku. To naprawdę jest masakra tutaj z tymi temperaturami, ja też nie umiem już wytrzymać, kilka razy chłodny prysznic, ale to rozwiązanie bardzo krótkotrwałe w działaniu, wiecznie się lepie, wlosy mam totalnie mokre z gorąca, mega rozdrażniona jestem przez to, wczoraj wieczorem była króciuteńka burza, myślałam że chociaż w nocy będzie lżej, ale gdzie tam, ziemia taka wysuszona, że wszystko wyschło w 15 minut, a w nocy znow nie bylo czym oddychać, a teraz to nawet szkoda wspominać, moczę właśnie nogi w wiadrze z lodowatą wodą, ale i to niewiele daje

adzia lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La lenka zobacz sobie torby firmy skiphop- są przecuuuuudne! Nadają sie do wózka i jednocześnie do noszenia osobno bo są tak ładne- nie jak typowe wozkowe klocki ;) niestety cena ok 300 pln no ale w sumie to starczają na kilka pierwszych lat dziecka wiec moze warto zainwestować ;)
    Dla mnie są za "grzeczne" ;) Preferuję takie bardziej workowate, właśnie krój hobo jest moim ulubionym. Mam ochotę skusić się na torbę od Zuzi Górskiej, bo są genialne, pięknie wykończone. Ale z drugiej strony mam podobna torbę z allegro, za 1/4 ceny i służy mi już dzielnie dwa lata, więc może po prostu kupie drugą w kolorze szarym żeby bardziej do wózka pasowała.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w końcu peg peregro fotelik z baza isofix. Jutro odbieramy auto do tego. Ale radocha!!!!

skabarka, trix lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak siedzę od rana i was czytam ale nawet nie miałam siły pisać :-/ Tak więc Dzień dobry w kolejny cholerny upalny dzień na balkonie jeszcze w cieniu mam 36°C leżę w sypialni pod wentylatorem i jakoś dycham ....
    Andzia ja też nie mam sily nawet sprzątać naj prostsze rzeczy czynności a człowiek zmęczony jak by maraton przebiegł :-/

Gratuluję udanych wizyt :-)
    Witamy nowa mamusie :-)

Ja w ten upał mam dzisiaj SR na 18 a chcę mi się iść aż mnie rwie normalnie ...
    No to koniec marudzenia :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia, dzięki tobie wiem, że nie tylko ja tak mam i trochę mi dzięki temu lepiej. Na szczęście nie mam żadnych obrzęków, bo wtedy wizyta w lubelskich abramowicach murowana :( Przed chwilą wydepilowałam jedną nogę i nie mam siły na drugą-jestem cała mokra i nadaję się pod prysznic :/ A muszę jeszcze zupę ugotowac i zebrać swój kuper, bo umówiłam się z mężem, że o 16:00 pojedziemy poszukać jakiejś sukienki na te niedzielne chrzciny. Pewnie na rynku byłoby najtaniej, ale tam nie ma klimy, więc chyba podziekuję. Dziś wolę przepłacić niż pocić się w jakiejś prowizorycznej przebieralni...

adzia lubi tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig, zazdroszczę chociaż 15-minutowej burzy... u mnie w Lublinie, to ja nawet nie pamiętam, czym jest jakikolwiek deszcz... a najgorsze, że przy pessarze to nawet kąpieli nie mogę wziąć, tylko szybki zimny prysznic i tyle :( O matko, jak ja bym gdzieś chętnie umoczyła dupkę w zimnej wodzie... :/

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dla mnie są za "grzeczne" ;) Preferuję takie bardziej workowate, właśnie krój hobo jest moim ulubionym. Mam ochotę skusić się na torbę od Zuzi Górskiej, bo są genialne, pięknie wykończone. Ale z drugiej strony mam podobna torbę z allegro, za 1/4 ceny i służy mi już dzielnie dwa lata, więc może po prostu kupie drugą w kolorze szarym żeby bardziej do wózka pasowała.
    Sprawdzilam- bardzo fajne te od Zuzi Górskiej. Dla mnie nie do wózka ale dla siebie bym z mila chęcią wziela :) tylko cena tez calkiem spora ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:59

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się wkurwiłam na tą babę, że aż mała się zaczęła wypychać;/

‹‹ 1938 1939 1940 1941 1942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ