X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za GBS płaciłam 38zł i nie wiem kiedy będę miała wynik, próbkę zanosiłam w czwartek. Ile czasu czekałyście na wynik?

• moka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatniej wizycie leciałam oddać probówkę na gbs do diagnostyki. Zapłaciłam 49 zł. Wymaz tylko z pochwy. Na pocieszenie, ponoć mój szpital wymaga świeżego wyniki, są wręcz wyczuleni na tym punkcie, wiec możliwe ze za 3 tyg na kolejnej wizycie doktorek znowu mi pobierze wymaz :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Ja za GBS płaciłam 38zł i nie wiem kiedy będę miała wynik, próbkę zanosiłam w czwartek. Ile czasu czekałyście na wynik?

W przychodni mówili mi, że do tygodnia, ale sprawdzałam sobie wyniki online i były już po ok 4 dniach.

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To to Lady sie w koncu doczeka malej Zuzki :D Wiadomo moze czy sn czy cc?

A mi sie dzisiaj w domu wykluly male patyczaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:07

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    też bym tak chciała żeby u nas było, tylko moja Abi jest strasznie za Rafałem on ja jak córcie traktuje przytulają się miziają codziennie, tak że ja zazdrosna o psa byłam hehe :) I nie wiem jak ona zniesie to że R będzie tulił Lilke itp.
    U mnie jest to samo. Mamy posokowca ktory jak tylko maz sie do mnie przytula to próbuje sie wcisnac. Mowie m. ze ma odciac pepowine psu ale z nim jak do sciany.

My mamy stojak po izie. Sprawdzil sie 120 %.

Ciekawe skad te roznice w cenach za gbs. Ja mam miec jutro pobierany wymaz i nie wiem ile kasy mam wziac do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:07

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Mam dwa pytania :)

Co myślicie o ręcznikach z mikrofibry? Zastanawiam się, czy nie będą bardziej miękkie dla malucha...

Czy kupujecie stojak do wanienki i czy myślicie,że w ogóle jest sens? :)
    Przy Tasce nie miałam stojaka, ale zawsze wanienka stała gdzies wysoko bo by mi kręgosłup siadł inaczej. Teraz dostałam od koleżanki wanienke że stojakiem, ale mloda jak sie urodzila to mieszkalismy w kawalerce, a tera mieszkamy w domku więc różnica jest i nie musimy tak miejsca oszczędzać :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za GBS płaciłam 15 zł i czekałam na wynik 3 dni także szybko i myslę, że za rozsądne pieniądze.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za gbs zapłaciłam 40 zł i odbieram jutro wyniki- po tygodniu. Ale jesli coś wyhodowali- mam dopłacic 22 zł :-D śmiech na sali

720fbe94f2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

Kochana cc , choć jak napisała ma nadzieję, że Zuzia postanowi sama wyjść do tego czasu :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj GBS z pochwy i odbytu 30 zl. No 100 zl to juz przegiecie, tym bardziej ze zadna z nas nie przekroczyla 50 zl...

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

Będą próbować wywoływać. Oby szybko im poszło i nie skończyło się cesarką.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Kochana cc , choć jak napisała ma nadzieję, że Zuzia postanowi sama wyjść do tego czasu :)

Haha no to mamy sprzeczne info:D mi lady napisała, że będą wywoływać, a jak to nic nie da to cc.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja GBS muszę powtarzać, bo miałam pobrany za wcześnie :-( W szpitalach, które odwiedziłam ma być po 35 tygodniu inaczej niezależnie od wyniku podają antybiotyk.

Ciągle nie mogę zdecydować się na szpital, a co za tym idzie na położną... Jakoś za pierwszym razem wszystko było łatwiejsze.

Idę "zakręcić" jakiś obiad i pod wiatrak.

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie tempo, na chwile sie odejdzie, a tu tyle stron ;)

Lady w szpitalu?

A ja dzis mam dostac mase ubranek od znajomej po ich rocznej corce. Robilam wlasnie porzadki w szafce, zeby gdzies je upchnac ;). Tyle tego, ze bedziemy chyba zamiast prac, to wyrzucac :P ^-^ (joke)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy - ja sobie nie wyobrazam nie miec stojaka do wanienki. Duza wygoda ;), zdecydowanie polecam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zapłaciłam 27 zl za GBS ....rany ale upał... paśc mozna .....a na całej zatoce "piekne", zielone ...sinice :P nawet stop nie ma gdzie zamoczyć :) :)pozostaje tylko las i tam wyciagne moich chłopaków jak wrócą z pracy i żłobka :P

• .ona. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gbs, u mnie tez jest zalecane pobranie jak najpozniej. Ja dopiero ok.37tc bede miec pobrany. Koszt ok.50 zl, na wynik czeka sie 2 dni.

• julita Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

o matko! będąc dzieckiem miałam patyczaka, po czym ten zniósł jakieś 50 jajek - nie potrzebują partnerów do rozmnażania, są samowystarczalne o.O zaczęły uciekać z pojemnika i podjadać kwiaty mamy no i wówczas się pożegnaliśmy, wypuściłam wszystkie do ogrodu :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie GBS tez będzie pobierany dopiero 28.08 czyli po skończonym 37 tygodniu... aż jestem ciekawa jaki u mnie będzie koszt, bo też mi ginek powiedział ze mam przyjść na badanie z samego rana i później zanieść próbkę do laboratorium...

Swoją drogą... Dżuls, Julita ale macie/mialyscie hobby... patyczki ;D
    Bleeeeaaah... =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:55

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie też waga szaleje. Końcówka ciąży jest jednak nie najłatwiejsza. :/ Może to jednak trochę woda, liczę na to, bo mnie ciut przerażają te galopujące kilogramy.
    ja tez dlatego dzis wypije pokrzywe moze mi zejdzie troche ta woda bo wychodzi na t ze przez ost miesiac przyyje tyle co cala ciaze:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ