X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A mnie kusi kupienie sobie dużej torebki która nadała by się potem do noszenia rzeczy małej. Ta która oryginalnie jest do wózka jest paskudna, chciałabym coś takiego bardziej torebowkego, ale bardzo pojemnego. Teraz mam fajne duże hobo, ale nie bardzo wiem jak to przymocować do rączki wózka tak żeby nie spadało. :/
    Ja juz nauczona wiem, że przy dzieciach najwybitniejszy jest jednak plecak bo trzeba mieć ręce wolne. Kupiłam sobie ostatnio taki z 4f i nie zamienię na nic innego.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

A i poszukuję dobrych okryć kąpielowych (najlepiej z kapturkiem) - możecie coś polecić?
    Wiem, że się powtarzam, ale ja jestem zachwycona tymi z Ikea. Są mięciutki i takie prawdziwie mięsiste. Kupiłam jakiś którego teraz nie widzę na stronie (kremowy z beżowawym obszyciem), za nie całe 3 dyszki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

No więc pierwszy dzień w domu minął niespokojnie, ale nie przez Milanka, tylko przez psa - mam sukę wariatkę, wiadomo - nowy członek rodziny, nowy zapach, trzeba polizać, powąchać... tylko moja sucz nie zna umiaru :P dałam polizać stópki i rączkę i powąchać główkę małego, lizać głowy ani twarzy nie dam, tak samo jak wchodzić tam, gdzie mały leży ani "wisieć" nad nim i kapać śliną na jego pieluchy :P także odganialiśmy cały dzień psa, zamykaliśmy drzwi itd., a pies coraz bardziej nakręcony. W końcu skończyło się tak, że ja z młodym spaliśmy w sypialni przy zamkniętych drzwiach, a mąż drzemał w salonie pilnując psa, który jak bumerang wracał pod drzwi i skuczał. Powoli będziemy oswajać psa z malutkim, ale najpierw muszą jej emocje opaść i troszkę musi się uspokoić.

A Milo śpi jak... niemowlę :D :D :D On praktyczie nie płacze, jest bardzo spokojny, jeśli tylko zadba się o jego potrzeby (a nie ma ich na razie zbyt wielu :D ). Po prostu reaguję na ciche kwęknięcia i obserwuję czy np. się nie pręży, nie czerwieni, nie wierci - jeśli reaguję szybko, to błyskawicznie się uspokaja :) Opowiem więcej potem, bo właśnie dzwoniła położna środowiskowa, mam wizytę za godzinę :P

snoopy_etka, Lilla My, agatka196, Paulinek, aldonaa, monaaa85, moka89, Anitka201, Wonderland, wiaraczynicuda, adzia, Czarna_88, Kasiarzynka, Dżuls, .ona., Kucykowa, Carolline, karolcia87, anula1990, chabasse, trix lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrazam czegos takiego jak 0 badan... mocz i morfologie to chyba mam z kazdego miesiaca, tsh z 3 albo 4 razy. No po kazdej wizycie ide sie kluc. Przeciez gdyby nie te badania to do tej pory chodzilabym z niezdiagnozowana anemia, infekcja pecherza i jakims kolosalnym wynikiem tsh! No masakra...

Paulinek- cudo!

AniaM, ciekawe jak bedzie po sciagnieciu krazka? Albo urodzisz zaraz, albo jeszcze przenosisz :)

Jakos od rana jestem cala obolala, czuje sie jak po 48h nie przespanych... cos czuje, ze ten dzien bedzie dlugi...

Paulinek lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wiesz ja sie interesuje swoim stanem, duzo czytam, mam kolezanki w ciazy i slucham :) z racji tego ze prqcuje w przyhodni ide do pierwszego lepszego lekarza i mowie jakie chce badania i daja mi skierowanie. Na te typowo ciazowe tez kasy nie wydaje bo mam to w pakiecie socjalnym jakby wiec mimo ze mi nie placa chociaz tyle dobrego;) toxo powtarzalam tez:) generalnie wszytkie badania robie regularnie dla spokoju sumienia. Jak sie zle czulam to tez poszlam po zelazo do internisty bo moj gin uwazal ze jest ok a ja znam swoj organizm na tyle ze wiem jakie mam dziwne co orawda ale zawsze te same objawy obnizonej hemoglobiny;) on mi kazal z tym do neurologa isc a po wybranou zelqza przeszlo. Takze tego;)

Mdli mnie znow :( juz sama nie wiem. Lada dzien bedzie 34 tydz skonczony jak sie ciesze!

I nie wytrzymalam wstawilam pranie! Kocyki reczniki pieluszki kolorowoe, w drugim rzucie ida biale :) mam te kapsulki jelp to je zuzyje akurat na to.
    Bo ubranka planuje w bialym jeleniu jednak prac.

A te minky moge w kapsulce uprac tak? Tylko plynu nie wolno dolewac do plukania? Dobrze pamietam?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka biednaś Ty. Dobrze, że chociaż badania porobią. A jeszcze chciałam pytać Ciebie i Anulki, czy powtarzacie badanie na wirusowe zapalenie wątroby i chyba na rzeżączkę? Miałam to robiona na początku ciąży ale nie wiem czy do porodu nie trzeba mieć aktualnych.

Ja już po badaniach i ogarnięciu kuchni. Zaraz idę ciuchy poskładać i podłogi przelecę, a później obiadek będę robić.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy tak spojrzalam i strach mnie oblecial jaka Ty madz juz zaawansowana ciaze!:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja robie badania te co lekarz wystawia a no tak, ale dobrze ze opierdziel dostał. Właśnie Lady napisała 17 sierpnia rozwiązują ciążę, bo pomimo insuliny cukry skaczą ;-) i płacze ze szczęścia nasza Lady

snoopy_etka, aldonaa, Gusiak, easymum, Czarna_88, Kasiarzynka, KathleenPL, Luna1, karolcia87, trix, Kucykowa lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja... te upały w ostatnie dni mocno mi dają w kość,cały czas leżę rozwalona jak leniwiec i na nic nie mam ochoty...okna pozaslaniane, żeby słońce nie wchodziło i jeśli posiedzę tak jeszcze parę dni, to dostanę depresji :( Dobrze, że w planach mamy wyjazd do rodziców w czwartek, bo inaczej bym zwariowała...
    A propos dziwnych snów, to mi śniło się dziś, że wyjęłam sobie swojego synka, żeby go przytulić, a potem próbowałam z powrotem go wepchnąć (!), ale nie chciał już wejść :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:08

easymum lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Nancy tak spojrzalam i strach mnie oblecial jaka Ty madz juz zaawansowana ciaze!:)

Hehe fakt:D Trochę już taka tykająca bomba ze mnie:) Ale nic się nie zapowiada, także pewnie jeszcze długa droga w dwupaku przed nami:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Cześć! ..a ja mam dziwny problem..zatyka mi się lewe ucho... Ogólnie jestem niskociśnieniowcem, norma u mnie to 90/60. Pracuję w klimatyzacji to mogą też być większe wahania ciśnienia w pomieszczeniu...ale powiem szczerze że już to mnie megadrażni..

u mnie zatyka prawe ucho w każdy czwartek po zajęciach fizycznych w SR gdzie przebywam w klimatyzowanej sali ponad godzinę a i ciśnienie u mnie jest takie jak u ciebie czyli w granicach 50-60/90-100 :) czyli to może być kwestia klimy

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka- ja płukałam minky, nic się nie stało są miękkie i przyjemne w dotyku :)

Lila My - ja mam takie: OKRYCIE KĄPIELOWE MIŚ 100x100 brązy 100% BAWEŁY
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=4821183041 i drugie: Zobacz ofertę: Okrycie Kąpielowe Ręcznik z Kapturkiem 80x80 TEGA
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=4906929830 Jakościowo fajne i wydaje mi się, że będą dość chłonne, bo są grubsze. Te są w kwadracie a Ikeowskie w prostokącie - nie wiem czy wygodnie byłoby w takie zawijać malca :)

Nancy - będziesz kolejna? ;P

Lady - super, że znasz termin :) jeszcze tydzień ;)

Ja mam dość tych upałów. W mieszkaniu 28 stopni, wilgotność duża wiec jak się wchodzi z zewnątrz to czuję się jak w palmiarni :/ Całą noc wszystkie okna balkonowe pootwierane a rzeskiego powietrza brak :/
    I te wasze biegunki chyba tez i mnie dopadły :/

diatomka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja też mam suczke w domu i się zastanawiam ciągle jak ona zareaguje na małą . Abi to taki mały szogun i potrafi być spokojna ale jak już zaczyna wariować to na całego :)

Sigma lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona ja mam dwa w kwadracie reczniczki z kapturkiem ijeden z ikei wlasnie . ale ten ikeowy to jak dziecko troszke wieksze. przynajmniej ja tak z Tymem uzywalam w okolicy 4-5 mca.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka - no wlasnie tak mi się wydaje, że one sprawdzają się raczej przy większych dzieciaczkach :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Upały wykańczają mnie chyba psychicznie, bo ciągle chodzę marudna i wszystkiego się czepiam. Mam nadzieję, że jednak nie będą trwały tak długo, jak zapowiadają.

Ja mam okrycia kąpielowe z ikei i jak na razie wydają mi się dużo lepsze niż te małe kwadratowe.

Sigma, super że jesteście już w domku i macie Milanka tylko dla siebie :)

Agatka, oby jelitówka szybko dała Ci spokój, bo w taką pogodę to bardzo męczące.

Tak w ogóle to witam się w kolejnym tygodniu! Nie mogę uwierzyć, że mam już ciążę donoszoną! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:33

Gusiak, easymum, monaaa85, .ona., Sigma lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam z ikei dla synka taka zabke reczink z kapturkiem. uzywamy do tej pory czyli 4 lata. dostal w prezencie dlatego malej juz kupilam ikeowy. nic sie z tym recznikiem nie dzieje a maly bardzo go lubi.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa pytania :)

Co myślicie o ręcznikach z mikrofibry? Zastanawiam się, czy nie będą bardziej miękkie dla malucha...

Czy kupujecie stojak do wanienki i czy myślicie,że w ogóle jest sens? :)

• diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te male okrycia sa naprawde do krotko, wg mnie tak krotko jak beciki sie uzywa:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Nasza Lady teraz pewnie tam płacze ze szczęścia, że jeszcze 'chwilka' i zobaczy swoją Zuzia =)
    Będzie pierwszą forumowa dziewczynka - tzn. Prawdopodobnie pierwsza, bo z drugiej strony przez tydzień to tez się może jeszcze wiele wydarzyć ;p

diatomka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: