X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski któraś mówiła ze stale bierze cyclo3fort- w jakiej dawce? mi gin dała 4x1 ale na tydzien a że hemoriody wróciły po tyg od odstawienia chciałabym bardziej na stałe to brac, a wizyta za 2 tyg :/

720fbe94f2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, mała nadgoniła, termin byl wedlug okresu 17,09 potem sie przesunelo na 24,09 wedlug usg a teraz tak nadgonila ze wyszedl 10,09 cos spora roznica nie???

wazy juz 2600 g

niestety hrabianka ma glowe u gory wiec mylnie odczytalam jej ruchy-lekarz twierdzi ze juz sie nie obroci

3 wrzesnia wizyta i wtedy ustalamy termin prawdopodobnie na 9/10 wrzesnia

Misi@, Nancy87, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak ja wczoraj bylam u chirurga z mezem i Zapytalam Co z hemoroadami bo chcialabym zlagodzic lub zapobiedz ich wyjsciu przy porodzie jak poprzednio. Zalecil mi do rozwiazania dwa razy dziennie po jednej tabl.cyklo 3 fort

marlenak_me lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Staraczka, wez sie przyznaj. :D Ty to albo jestes czarownica, albo masz jakas ksiege zabobobow. Na kazde zachowanie zabobona znajdziesz :P watpie, ze kathleen beda kolka na brzuchu krecic :P

Ja juz dawno bylabym na drugim swiecie wedle tych wszystkich bujd.
    Hahaha no dzięki , tylko ja od początku ciąży słyszę te zabobony od babci i czasem id mamy ,z babcia nie gadam juz tak często bo zawsze sypnie przez telefon jakąś mądrością :D

• diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz bylam przerazona bo mala dzis mega strajkuje zjadlam czekolady nawet i nic, az wzielam zimny prysznic a od srodka mialam wrazenie ze sie pale...i dopiero jak sie ochlodzilan hrabianka pokopala troche. Przeciez ona mnie wykonczy!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo tego palenia od środka , niewiem czy to przez upały ale już kilka dni mam uderzenie gorąca przed spaniem ktore po chwili mija . Ma któraś ?

• moka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uderzenia gorąca miewałam nawet jak upalnie nie było. To raczej normalne, hormony, więcej krwi, organizm musi ogarnąć jeszcze lokatora w brzuchu, wiec nie ma się co dziwić :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Nancy, u mnie hemoglobina tez drgnela do gory. Wiec chyba dzieciaczki wziely juz od nas co najpotrzebniejsze a reszte zostawiaja nam, zebysmy mialy sile rodzic:)

Możliwe, ale u mnie też wspomagaliśmy się thardyferonem:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po miesiącu brania Tardyferonu 2x1 też ładnie podskoczyła hemoglobina i hematokryt, wiec lekarz kazał mi odstawić :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Możliwe, ale u mnie też wspomagaliśmy się thardyferonem:)

U mnie zelazo tez bylo wprowadzone, z tym ze do tej pory jakiegos znacznego skoku nie bylo. Dopiero na ostatniej morfologii :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzien całe popołudnie leże w sypialni z wentylatorem...
    Mój mały tez mało sie rusza ale w pt lekarz mnie uspokoił po usg bo stwierdził ze słabo czuje ruchy przez ułozenie miednicowe...

Wyłączyłam wentylator na chwile i dosłownie 5 minut wytrzymałam ...nie darady :(

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to chyba dziś wyrabia normę za wasze dzieciaki. Brzuch mi lata na prawo i lewo.

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to moja razem z Twoja nadrabia za inne dzieciaczki... cały dzień mi lata brzuch w prawo i lewo =)

Coś mi chyba to dzisiejsze sprzątanie nie wyszło na dobre... zaczął mnie boleć brzuch, wzięłam przed chwila nospe i liczę, ze wszystko się wyciszy... ale kurde... drugi raz w ciągu tygodnia :/

I jeszxze jedno mnie zastanawia czy jest możliwe, że aplikujac luteine czuję, że szyjka sie zmiekczyla?
    Od kilku dni mam wrażenie, że jest tam wszystko takie inne... bardziej miekkie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 20:01

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:50

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka mnie trochę pomógł żel bielendy sexy mama na opuchnięte nogi.... a miałam dokładnie to samo, jakbym stopy włożyła do ognia...

Wszelkie inne sposoby u mnie niestety sie nie sprawdzały...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Od kilku dni mam wrażenie, że jest tam wszystko takie inne... bardziej miekkie...

Takie rozpulchnione i jakby wiecej miejsca?? Mam to samo...
    W sobote ostatnie dwie dawki luteiny. Ciekawe co moja szyjka na to?

Moja mala tez nie ustepuje z aktywnoscia. Jak juz wpada w szal to prosze ją, aby moje wnetrznosci zostaly cale... :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:50

• trix Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Mam pytanie:czy ktoras z Was zdecyduje sie na pobranie krwi pepowinowej?czy w Progenis?Wiem,ze temat byl kiedys poruszany,ale moj Maz sie zaglebil w temat i sie zastanawiamy.
    Powodzenia na wizytach i lenmy sie poki mozemy:)

my ostatnio się też mocno nad tym zastanawialiśmy, ale nie będziemy pobierać. Ja myślałam pod kontem starszego dziecka,bo ponoć ta krew jest bardziej przydatna dla rodzeństwa. Czytałam opinie lekarzy i nie przekonałam się

mona - mi tez się przytyka od jakiegoś miesiąca. Bardziej to tak niekiedy dźwięczy jak mówię. Muszę przed porodem zaliczyć laryngologa

Lady - to już tuż tuż :)

Kasiarzynka - super fura :)

Asai -witaj!

Sigma - fajnie wykombinowaliście z tym łóżeczkiem. Milanek (powtórzę po ciotkach) słodziak

Ja zarówno pierwszą i drugą ciążę prowadzę u gin państwowo. Nigdy nie było problemu ze skierowaniem na badania. Wszystkiego pilnuje,pyta czy chcę coś dodatkowo. Mogę do niej dzwonić na kom. Jedyny problem -to ma słabe usg i dlatego robię prywatnie. Jednak jak jest potrzeba sprawdzić szyjkę to ona też zrobi, a jak ostatnio chciała, żeby spr przepływy to dała mi skierowanie do szpitala, żebym prywatnie nie płaciła. Dodatkowo jest niesamowitym człowiekiem, dlatego nawet przez głowę mi nie przeszło zmieniać lekarza na czas ciąży :)Za GBS nie płaciłam -pobierała mi podczas wizyty.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie puchnie tylko lewa noga ;/ od 3 dni ból niemożliwy dziś byłam u ortopedy, zakrzepicy nie ma, ale po porodzie brdziemy łamać i składac na nowo ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lenka to moja razem z Twoja nadrabia za inne dzieciaczki... cały dzień mi lata brzuch w prawo i lewo =)
    Ja już się boję co będzie jutro. Skoro dziś tak buszuje to pewnie jutro będzie odsypiać. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ